Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Gazowy lub elektryczny grill do opiekania kurczaka szukam

darboch - 2015-10-07, 21:04
Temat postu: Gazowy lub elektryczny grill do opiekania kurczaka szukam
Czy ktoś używał takiego ustrojstwa ? ---> http://www.electronic-sta...00-W_i62436.htm

Szukam takiego, optymalnie na gaz. Ktoś coś ?

krzlac - 2015-10-09, 08:55

To do kampera?
Bronek - 2015-10-09, 11:45

wszystko co pow 1000w dla mnie odpada.
A kurczaki to sama chemia i antybiotyki, nawet mój kot jest na nie uczulony.
Nikt nikomu niczego nie broni, ale gratów przybywa .
Każda sroka swój.......to polecam MV z grillem 2x 700w. Pociągnie z przetwornicy

Johny_Walker - 2015-10-09, 11:53

Moim zdaniem sens mają tylko gazowe. I raczej używałbym na zewnątrz.
MiGa - 2015-10-09, 17:54

Bronek napisał/a:
wszystko co pow 1000w dla mnie odpada.
A kurczaki to sama chemia i antybiotyki, nawet mój kot jest na nie uczulony.
Nikt nikomu niczego nie broni, ale gratów przybywa .
Każda sroka swój.......to polecam MV z grillem 2x 700w. Pociągnie z przetwornicy

Z tą chemią i antybiotykam w kurczakach to pojechaleś po bandzie. Zatrzymales się w "rozwoju" w tym temacie oczywiście conajmniej 10 lat.
Wierz mi ze wiem co piszę. Możesz mnie znaleźć w necie lub zapytaj się Jacka JAWY
Pozdrawiam

Bronek - 2015-10-09, 18:05

:mrgreen: Bo ja gupi jezdem
ATy mądry
Trudno jakoś hypermarketowe mięsko mi nie smakuje
10 lat temu też
Ale 20 to były fajne , za Gierka jeszcze lepsze
Chyba przez gorzałę i faje ,sex , smak mi się popier,,,
Ale kot mi ze skóry obłazi jak zje kuraka , może dlatego?

MiGa - 2015-10-09, 19:58

W temacie smaku nie dyskutuję. Proponuję aby Twój kot jadał kuraka bez piór to pewnie ze skóry by nie oblaził . Ale to przecie po linii z tygrysem. :mrgreen: Z tą mądrością to nie przesadzaj. Pracuję kilkadziesiąt lat w tej branży i tyle.
Umykam z tematu. :spoko

Johny_Walker - 2015-10-09, 21:42

Bronek nie jest świadom, że stracił 30% komórek smakowych...
Bronek - 2015-10-09, 22:39

Johny_Walker napisał/a:
Bronek nie jest świadom, że stracił 30% komórek smakowych...


Ale kaczuszki pozostałe 70% wystarcza.

Nie twierdzę ,że nie ma dobrych kuraków ,

Nie mniej podobnie jak z jabłkami , kosztem smaku zwiększa się masa trwałość itp.

Podobnie z słoniną ,
Są teraz rasy typowo mięsne i prasują cienkie warstwy by grubo wyglądała,

Ale wracając do opiekacza, kebabik itd można robić . Moc urządzenia , za duża, plus np. Włączona klima i wywali bezpieczniki .
To do rozsądnego używania, na kempingu.

darboch - 2015-10-14, 22:15

Johny_Walker napisał/a:
Bronek nie jest świadom, że stracił 30% komórek smakowych...


Gazowy byłby optymalny ale jakoś nie widzę. Może nieudolnie szukam.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group