Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Grudziądz - nowe miejsce postojowe dla kamperów i przyczep

baja02 - 2015-10-08, 18:27
Temat postu: Grudziądz - nowe miejsce postojowe dla kamperów i przyczep
Po wielu perturbacjach spowodowanych kardynalnymi błędami projektowymi oddano (prawdopodobnie) miejsce postojowe dla kamperów i przyczep w obszarze Mariny nad Wisłą.
Dlaczego piszę prawdopodobnie, a no dlatego, że żadna oficjalna wiadomość nie została podana.
Jest to teren bardzo ładnie położony na wysokim brzegu Wisły w okolicy mostu. Znajduje się tu kilkanaście stanowisk dla przyczep i kamperów. Stanowiska (boksy) pod pojazdy są ułożone z płyt, a pozostała część trawiasta. Są przyłącza elektryczne. Jest tu również bardzo ładny budyneczek z sanitariatami, a obok znajduje się WC-chem i kanał do spuszczenia szarej wody i WC. Jest również punkt poboru wody do celów spożywczych i gospodarczych. Całość jest ogrodzona i oświetlona i strzeżona. Nie jestem w stanie napisać jaka jest cena zatrzymania się na dobę. Jeszcze zapewne jest to tajemnicą MOSiR, jak również tajemnicą jest lokalizacja, bo zupełny brak tablic informacyjnych na drogach dojazdowych do miasta. Dotyczy to również skąpego (bardzo) ustawienia znaków informacyjnych o drogach dojazdowych do campingi nad Jez. Rudnickim i miejsc postojowych przy solankach grudziądzkich. Szkoda tylko, że ta inwestycja pięknie położona na Wisłą zostanie udostępniona praktycznie po zakończeniu sezonu. :kamp

JaWa - 2015-10-08, 18:52

baja02 napisał/a:
Po wielu perturbacjach spowodowanych kardynalnymi błędami projektowymi oddano (prawdopodobnie) miejsce postojowe dla kamperów i przyczep w obszarze Mariny nad Wisłą.

Jacku, to miejsce zostało oddane oficjalnie we wrześniu 2014 r.

TUTAJ więcej o tym jak dotąd fatalnym miejscu.

CORONAVIRUS - 2015-10-08, 19:28

Jacku...kiedy solanki ? Będzie okazja przetestować :)
JaWa - 2015-10-08, 19:44

BIORCA napisał/a:
Jacku...kiedy solanki ?

Jeśli będą to 5-8.11.

CORONAVIRUS - 2015-10-08, 19:47

JaWa napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Jacku...kiedy solanki ?

Jeśli będą to 5-8.11.

no i fajno :) gdzie lista do zapisów ? :-P

baja02 - 2015-10-08, 19:53

JaWa napisał/a:
baja02 napisał/a:

Jacku, to miejsce zostało oddane oficjalnie we wrześniu 2014 r.

TUTAJ więcej o tym jak dotąd fatalnym miejscu.

Prawdopodobnie było otwarcie i za kilka minut zamknięcie, gdyż cała infrastruktura była nie do przyjęcia, kampery grzęzły w pischu, był goły beton i piasek 0 czym obszernie pisali juz Koledzy

piotr1 - 2015-10-08, 19:54

JaWa napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Jacku...kiedy solanki ?

Jeśli będą to 5-8.11.

Czekamy z niecierpliwością . Pozdrawiamy :spoko

jacek stec - 2015-10-09, 08:46

w toalecie stając przy pisuarze po prawej stronie jest wielkie panoramiczne okno,od zewnątrz widać całego użytkownika pisuaru
janusz - 2015-10-09, 10:30

jacek stec napisał/a:
w toalecie stając przy pisuarze po prawej stronie jest wielkie panoramiczne

Identycznie jest na którymś MOP'ie przed Krakowem jadąc od Rzeszowa, też przez okno widać siusiajacych facetów. Może to teraz taki trend unijny. :diabelski_usmiech

JaWa - 2015-10-09, 11:19

janusz napisał/a:
też przez okno widać siusiajacych facetów

W Słupsku podobno też mają tak przerobić miejskie szalety.

janusz - 2015-10-09, 11:21

JaWa napisał/a:

To jednak nie przypadek w takim razie. :haha:

baja02 - 2015-10-09, 11:47

janusz napisał/a:
jacek stec napisał/a:
w toalecie stając przy pisuarze po prawej stronie jest wielkie panoramiczne

Identycznie jest na którymś MOP'ie przed Krakowem jadąc od Rzeszowa, też przez okno widać siusiajacych facetów. Może to teraz taki trend unijny. :diabelski_usmiech

Może nie Unijny, a brak gospodarza.

baja02 - 2015-10-09, 11:51

JaWa napisał/a:
janusz napisał/a:
też przez okno widać siusiajacych facetów

Jeżeli to aluzja do Prezydenta miasta - to niesmaczne!

Brat - 2015-10-09, 12:09

Oj tam oj tam ... chłopaki ... chyba nie macie się czego wstydzić ... (?) ;)
janusz - 2015-10-09, 12:33

Brat napisał/a:
Oj tam oj tam

Ale sikałem i było mi głupio, trochę zachowywałem się jak przy bankomacie kiedy dobrze jest zakrywać klawiaturę ręką przed skimmerami. :haha:

CORONAVIRUS - 2015-10-09, 13:29

janusz napisał/a:
Brat napisał/a:
Oj tam oj tam

Ale sikałem i było mi głupio, trochę zachowywałem się jak przy bankomacie kiedy dobrze jest zakrywać klawiaturę ręką przed skimmerami. :haha:

to ręka wystarczy by zasłonić ? :haha:

janusz - 2015-10-09, 15:56

BIORCA napisał/a:
to ręka wystarczy by zasłonić ? :haha:

Przy sikaniu tak. :-P

baja02 - 2015-10-10, 10:48

Często narzekamy, że zbaczamy z tematu zasadniczego io dziwo robią to "wygi"? Może przyjmijmy zasadę żeby zabierac glos w temacie. Na takie pierdoły jakie poruszacie może są inne działy. Życzę dobrego weekendu! :dziadek:
MILUŚ - 2015-10-10, 11:20

baja02 napisał/a:
Często narzekamy, że zbaczamy z tematu zasadniczego io dziwo robią to "wygi"? ............

Nie dziwota...........zima idzie ; "wygi" szykują sobie miejsca startowe do zimowych dysput :ok