| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kupię kampera 1993-1998 rok. Ducato.
Harbuz - 2015-10-09, 12:32 Temat postu: Kupię kampera 1993-1998 rok. Ducato. Z racji, że jest to mój pierwszy post to wszystkich witam serdecznie . Oczywiści gdybym napisał coś nie tak to też proszę się nie denerwować.
W okresie wakacyjnym byłem pożyczonym ducato na wyjeździe. Takim dużym 6-cio osobowym. Zrobiliśmy Nordkapp i Mikołaja. Trasa 7,5 tyś. km. Przejechana bez problemu. No może jeden mały jak strzeliła nam opona na autostradzie. Gdyby miała mniej jak 15 lat pewnie by tego nie było. Taka sytuacja..
Nadmienię, że kamper w starej budzie tzw. kwadraciak.
Nie mam nic przeciwko nawet mi się podobał mimo słabego silnika.
Teraz do rzeczy. Mam na wydanie jakieś 30-40 tyś zł. Za tą kasę nie kupię nic sensownego więc szukam 6 osobowego w starej budzie. Tak na początek. Myślę, że lepiej kupić dziadka na wypasie" zadbanego" niż golasa po lifcie? Taka moja subiektywna opinia.
Podoba mi się coś takiego- http://olx.pl/oferta/fiat...html#188ace737c
Oczywiście nie musi to być ten? Może ktoś wie o jakimś ciekawym kąsku, albo ma jakieś wskazówki co do tego modelu? Dlaczego 6- cio osobowy? Jechałem tylko z żoną. Alkowa na bagaże, sypialnia na stałe, a stół jak stół do jedzenia. Zresztą nawet w dwie pary można swobodnie wyskoczyć.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
moskit - 2015-10-09, 12:57
Witam Was
Zapamiętaj na zawsze "KAMPER JEST DLA DWOJGA"
Ja bardzo szybko się o tym przekonałem właśnie w Skandynawii
Pozostałe wymagania w Waszej gestii.
Pozdrawiam
Andrzej
JaWa - 2015-10-09, 15:40
W 1997 był składany z części 1990 (na oko).
WINNICZKI - 2015-10-09, 23:19
Mam takiego składanego w1990 roku Burstner a 630 za 19 900 złtroche to tanio jak dla ciebie.Ale za to jest w doskonałym stanie
Harbuz - 2015-10-10, 05:35
Widziałem go już wcześniej. Przepraszam, ale on jakoś nie bardzo jest w tej dużej budzie?
Pzdr.
Comsio - 2015-10-12, 08:02
Powitać przyczepy miałem duże, to i kampera mam dużego.
Jest wygodniej dla dwóch osób, tu popieram słowa Moskita.
Do nas dobijają nie raz znajomi lub syn,na noc to kimają w alkowie.
Jak masz warunki i możliwości, to szukaj dużego.
W kamperowaniu stolik kawowy czy jadalniany, jak go zwał, odgrywa dużą rolę wiosną, i jesienią .
Przy nim spędzamy chłodne wiosenne i jesienne wieczory.
Życzę samych przyjemności z Kamperowania.
Argo - 2015-10-12, 08:20
| moskit napisał/a: | Witam Was
Zapamiętaj na zawsze "KAMPER JEST DLA DWOJGA"
Ja bardzo szybko się o tym przekonałem właśnie w Skandynawii
Pozostałe wymagania w Waszej gestii.
Pozdrawiam
Andrzej |
i dodam, że przestrzeni nie dokupisz,a wszystko inne tak
piotr1 - 2015-10-12, 17:44
1997 to składak. Stare auto nie za tą kasę.
stef - 2015-10-13, 07:19
Panowie... ja mam małego - kampera oczywiście teoretycznie 6 osobowy ale w praktyce 4.
Jeżdżę w 4 osoby - 2+2 (w tym roku 6 i 2 lata). Powiem, że to co koledzy piszą na forum... jedynej rzeczy której nie dokupisz to przestrzeń. To prawda ale też bez przesady. Podróżując nie siedzimy tylko w budzie. Wieczorem jesienią czy wiosną - pewnie, że życie wieczorne nie toczy się na zewnątrz lecz wewnątrz. Mając wcześniej dużą przyczepę zauważyłem, że mimo oddzielnej sypialni i tak dziecko się budzi i raczej my wolimy pójść wcześniej spać niż męczyć i dzieci i siebie.
A jednak mniejszy sprzęt to Wielki plus na promach i pod marketami oraz na zatłoczonych latem MOPach.
Nasz to VW T4 z zabudową EuroSky 550
Harbuz - 2015-10-15, 15:27
| stef napisał/a: | Panowie... ja mam małego - kampera oczywiście teoretycznie 6 osobowy ale w praktyce 4.
Jeżdżę w 4 osoby - 2+2 (w tym roku 6 i 2 lata). Powiem, że to co koledzy piszą na forum... jedynej rzeczy której nie dokupisz to przestrzeń. To prawda ale też bez przesady. Podróżując nie siedzimy tylko w budzie. Wieczorem jesienią czy wiosną - pewnie, że życie wieczorne nie toczy się na zewnątrz lecz wewnątrz. Mając wcześniej dużą przyczepę zauważyłem, że mimo oddzielnej sypialni i tak dziecko się budzi i raczej my wolimy pójść wcześniej spać niż męczyć i dzieci i siebie.
A jednak mniejszy sprzęt to Wielki plus na promach i pod marketami oraz na zatłoczonych latem MOPach.
Nasz to VW T4 z zabudową EuroSky 550 |
Nie miałem wiele do czynienia z kamperowaniem. Obskoczyłem troszeczkę północ europy i stąd moje zainteresowanie.
Znajomi byli z dziećmi 2+2. Zawsze siedzieliśmy u mnie, bo miejsce na to pozwalało. Jeden był Transit z alkową, drugi Ducato bez. Łóżko opuszczane z nad foteli kierowcy i pasażera. Katastrofa jak dla mnie. Może dlatego, że miałem komfort.
Oczywiście nie wspomnę o dużych zbiornikach na wodę. Większa kaseta na 1i2 . Bryła może i kolor tapicerki był archaiczny, ale reszta pod katem wyposażenia wydaję mi się lepsza? Oczywiście nie mam zamiaru nikogo obrazić.
Nawet w trakcie poszukiwań tak jak w tym linku co zapodałem wcześniej jest osobno toaleta z łazienką. To jest wypas. Nie potrzeba zawsze wycierać brodzika.
Znalazłem kolegę z CT takie ogłoszenie na allegro-http://allegro.pl/fiat-ducato-knaus-traveller-560u-i5728961502.html#thumb/6
Też nie jest to co szukam, ale za to jest w wersji na bogato. Z drugiej strony jak mówi moja żonka pośpiech jest złym doradcą. Może coś jeszcze będzie fajnego.
Jeszcze raz dzięki za dobre słowa i opinie. Pozdrawiam.
|
|