Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Gadżety

Johny_Walker - 2015-10-12, 18:35
Temat postu: Gadżety
Co by tu ulepszyć? Na co wydać nadmiar gotówki? ;)

Truma w tym roku wypuściła nowe zabawki:
iNet box - umożliwiający zarządzanie ogrzewaniem, CW i klimą z telefonu i tabletu przez bluetooth lub SMS. https://www.truma.com/int...ma-inet-box.php 350 EUR
Nowa wersja wyświetlacza CP Plus przystosowana do iNet box. https://www.truma.com/int...uma-cp-plus.php 250 EUR
W sumie obydwa urządzenia w komplecie iNet set kosztują 500 EUR.

brams - 2017-03-05, 13:05

W piątek miałem do czynienia z 2 kapitalnymi gadżetami:

okulary wirtualnej rzeczywistości

oraz kamerę 360 stopni.

Wrażenia są absolutnie zachwycające.

toscaner - 2017-03-05, 14:36

Takie okulary testowałem z S7 Edge w tamtym roku i prawie je kupiłem. Myślałem, że to będzie rozwiązanie do oglądania filmów 3D w kamperze. Ale jakość wg mnie totalna kupa.
Znaczy widać jakiś męczący trójwymiar o kiepskiej rozdzielczości. No i max kilka minut, bo głowa i oczy zaczynają boleć. Czyli filmu się nie za bardzo da. Nawet sprzedawca zastrzegał, żeby nie przekraczać iluś minut. Czyli po co to?
Oczywiście to tylko moje zdanie :mrgreen:

Ale kamerka wygląda na zaje-bistą :ok

wirefree - 2017-03-05, 14:40

brams napisał/a:
W piątek miałem do czynienia z 2 kapitalnymi gadżetami:

okulary wirtualnej rzeczywistości

oraz kamerę 360 stopni.

Wrażenia są absolutnie zachwycające.

Chyba kilka promili miałes we krwi bo na trzeźwo to zabawa na kilka minut moj 16 letni syn bawił sie tym może pół godziny i stwierdził że porażka.

Dobry Gadget to jakis dobry termostat do kampera coby można było sterować bojler webasto i piecyk.

Bronek - 2017-03-05, 15:46

A JA.... Okulary spróbowałem do drona (parrot ma takie oprogramowanie, nie wytrzymałem długo. Podobnie mam z kinem 3D.
Nie lubię i tyle, ale to moje odczucia

Kamerka zaś, to kwestia przestawienia mózgu, można się przyzwyczqić do innego postrzegania rzeczywistości.
Z ciekawości bawiłem się tym, ale to jak z innym narzędziami do zapisu obrazu, leżą u mnie lub u rodziny i się kurzą.
Kamerka 360 śmieszna i całkiem fajna zabawka.
Lenistwo, konto gogle z nieograniczoną pojemnością i smarfono/tabletowe aparaciki do uchwycenia chwili wystarczają..

Myślę/my#lałem nad aparatem z Androidem, by nie gromadzić zdjęć w domu. I tak ich nie oglądamy.

Jest tego tysiące i co z tego? :mrgreen:

brams - 2017-03-06, 22:09

wirefree napisał/a:
Chyba kilka promili miałes we krwi bo na trzeźwo to zabawa na kilka minut moj 16 letni syn bawił sie tym może pół godziny i stwierdził że porażka.

Twój syn nie jest dla mnie żadnym autorytetem, może był na ziołach?

Poza tym ja się nie bawiłem goglami, ja z nich korzystałem.

Piszę o swoich odczuciach po testowaniu w/w sprzętu u kolegi. Najpierw nagranie kamerą 360 i następnie oglądnięcie efektów.

Rzecz jasna, jak pisze toscaner, w życiu bym nie oglądał pełnometrażowego filmu przez te okulary, nie tylko w 3D, ale nawet w 2, czy 2 i pół.

Jednakowoż oglądanie przez gogle np. takich filmików na YT

jest ciekawym doznaniem, a jest tego cała masa, nie mówiąc już o swoich nagraniach kamerą 360.

Zresztą, wystarczy na YT wpisać video 360 i przeglądać, co się chce.
Albo tu.

ps - dla zorientowania się, o co w tym biega podczas odtwarzania filmu na smartfonie należy nim poruszać w dowolną stronę, a na kompie stacjonarnym operować myszką jak podczas gier.

ps2 - są już bardziej zaawansowane technologie, np Oculus Rift, ale drogie, przynajmniej na razie.

Na koniec filmik z Motor Show AD 2016, w 5 minucie są kampery Carthago.

wirefree - 2017-03-06, 22:34

Wybacz ale mój syn woli realne życie jeździ rowerem i ma głeboko w dupie kryptoreklame gownianych gadgetów .
brams - 2017-03-06, 22:43

wirefree napisał/a:
Wybacz ale mój syn woli realne życie jeździ rowerem i ma głeboko w dupie kryptoreklame gownianych gadgetów dla niespełnionych .

Wybaczam. Rower i głębokość mnie przekonały. Pewnie chłopiec smartfona też nie ma... trudno.

wirefree - 2017-03-06, 23:03

Ma smartfona buraku cukrowy a takie gadgety jat ten nowka sztuka to byly dostepne 25 lat temu, nawet we wroclawiu na rynku w podziemiach mozna bylo pograc w duma 3D tak że wybacz dziecioku.
Bronek - 2017-03-06, 23:17

:roll:
Hamstfu, tszeba siem przcistawiać siłom.....bo godności szkoda.

Spax - 2017-03-07, 00:25

:haha:
W innym temacie ➜ http://www.camperteam.pl/...ghlight=#624870 napisał tak:
wirefree napisał/a:
Pracuję na codzięn z ludzmi z całego świata i nie jestem rasista ani nie mam uprzedzen w odroznieniu chyba do kogos kto od razu stara sie mnie zdyskredytowac ze jestem burak albo moze i cham nie daj Boze ale to takie typowo polskie prawda?

wirefree - 2017-03-07, 05:06

Tak to takie typowo polskie jak ktoś sugeruje że twój syn jest narkomanem, i teraz ja jestem chamem i prostakiem.
Spax - 2017-03-07, 07:56

promile » zioła » burak cukrowy » odpowiednio przerobione daje ukojenie :lol:
Ludzie kochani, co się z Wami dzieje?

janusz - 2017-03-07, 08:23

Spax The Dog napisał/a:

A nic.
Każdy sam pracuje w pocie czoła na to jak go ludzie odbierają. :-P

Viper - 2017-03-07, 08:31

janusz napisał/a:
Spax The Dog napisał/a:

A nic.
Każdy sam pracuje w pocie czoła na to jak go ludzie odbierają. :-P

Janusz święta racja.

Bronek - 2017-03-07, 08:56

Można dowalać , nawet trzeba by nudno nie było , ale finezji trochę proszę :mrgreen:

Zamiast buraka cukrowego .
Zapytać czy z Ciebie robią gorzałę ? Czy gorzałę piłeś. ?

Zapytać zawsze można . :mrgreen:

Wtedy nie wiadomo czy burak czy kartofel . A może kaktus ??

Pijak lub abstynent , smakosz itd.

:mrgreen:

krzlac - 2017-03-07, 09:03

Ja o tej porze roku nie wypatruję bocianów. Mierzę temperaturę na CT. Po tym wątku widać, że wiosna już tusz, tusz. Kilka miesięcy bez kampera daje się niektórym we znaki.
Pozostaje pytanie: czy to wszystkim minie po pierwszym wyjeździe?

janusz - 2017-03-07, 09:52

Cytat:
Pozostaje pytanie: czy to wszystkim minie po pierwszym wyjeździe?

Jeśli nie jest oszust, i rzeczywiście ma kampera to mu przejdzie. Jeśli jednak byt internetowy jest zwykłym trollem robiącym sobie z innych jaja to mu nie przejdzie bo po prostu nie będzie miał czym wyjechać i nie odstresuje się. :haha:

brams - 2017-03-07, 20:49

Przez chwil kilka był na forum inny mój post :mrgreen: ale już przedwiośnie! :ok

wirefree (chyba słabo znam angielski, bo tłumaczenie zawsze mi wychodzi: drut za darmo) :shock:

mam w rodzinie kuzynki-botwinki, z poniższego, dzisiejszego (Tuesday) teledysku, a od 30 sekundy możesz je obaczyć (kucken, po staroszkopsku) przy kamperze mojego pastewnego siostrzeńca, Buraka Yetera:

Andrzej 73 - 2017-03-07, 21:01

Nie wiem czy zacząć pisać o buraku cukrowym czy o omawianym przez Bramsa gadżecie. :roll:

Chyba o okulusach , bo buraki burakami pozostaną.

Nasz młody ma sprzęt Samsung Gear VR2 w połączeniu z Samsungiem Galaxy S6 daje faktycznie fajne efekty.
Podczas oglądania niektórych filmików lepiej siedzieć. :bajer
Jeszcze jedno oglądając filmy miejmy wokół siebie wolną przestrzeń , z racji częstego machania rękoma.

Można latać w nich dronem , ale jeszcze nie próbowaliśmy.

Na koniec ostatnia uwaga , czas oglądania w okularach max 15-20 min.
:spoko

wbobowski - 2017-03-07, 21:02

krzlac napisał/a:
Kilka miesięcy bez kampera daje się niektórym we znaki.

Bo trzeba zaczynać od Uniejowa w połowie stycznia... wtedy nie ma takiej długiej przerwy.

zbyszekwoj - 2017-03-07, 21:47

wbobowski napisał/a:
krzlac napisał/a:

Bo trzeba zaczynać od Uniejowa w połowie stycznia... wtedy nie ma takiej długiej przerwy.

Niektórym przyspożyło to dłuższej przerwy. :nono

SlawekEwa - 2017-03-07, 21:57

krzlac napisał/a:

Oj daje, daje nawet z tego powodu przestałem palić fajkę :wow