|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Awaria Truma 2400
tolo61 - 2015-10-13, 13:33 Temat postu: Awaria Truma 2400 Witam
W czasie zlotu w Sromowcach, przestało mi działać ogrzewanie .
Mam założoną Trumę 2400
Pracuje na wolnych obrotach , grzeje / jednak często się wyłącza pomimo ustawienia na max /
Na drugim biegu i wysokich obrotach popracuje chwilę i się wyłącza .
Zapala się czerwona dioda i niestety, trzeba ją zrestartować, by zaczęła pracować ponownie .
Ktoś miał podobnie? Może ktoś wie, jak do tego podejść .
Karas - 2015-10-13, 14:39
u mnie powodowały takie działanie
- słaby lub kończący się gaz
- miałem jeszcze nie przysłonięty komin, i coś wpadło do środka.
tolo61 - 2015-10-13, 16:19
Gazu wystarczająco i w kominowym czyściutko
Inne urządzenia pracują bez zastrzeżeń
Krzysztof M - 2015-10-13, 17:40
U mnie często się wyłączała, czego powodem jak się okazało był słabo naładowany akumulator zasilający to ustrojstwo.
nercedes - 2015-10-13, 18:10
A nie dzieje się to po wymianie butli kuchenka będzie palić ale piec nie osiągnie temperatury ,jest słaba mieszanka za mało gazu do powietrza i się wyłącza daj butle do ciepłego na noc i spróbuj jeszcze raz może gaz nie umie odparować ???
martini44 - 2015-10-13, 18:50
Kumplowi dokładnie tak samo się działo jak stosował AmeriGas czy jakoś tak.... w reduktorze SecuMotion pojawiała się substancja oleista która hamowała przepływ gazu ( piecyk i lodówka działała bez zarzutu) trumie brakowało gazu i się wyłączał..... zmienił gaz, zmienił reduktor i wszystko działa poprawnie
tolo61 - 2015-10-14, 10:55
Hej
Nie mam butli tylko zbiornik LPG
Generalnie w LPG powinno być więcej propanu.
Jednak nie ważne, czy ze zbiornika czy z podłączonej butli / mam taka opcję /
Piec nie wykazuje chęci pracy
Wymiana reduktorów / próbowałem na 3 sztukach / też niczego nie daje.
kaimar - 2015-10-14, 12:17
W E2400 jest jeden silnik który napędza równocześnie dmuchawę powietrza do kabiny jak i dmuchawę powietrza spalania. W starszych egzemplarzach stan tego silnika jest przyczyną kłopotów. Najczęściej ulega uszkodzeniu łożysko.
tolo61 - 2015-10-14, 13:54
.... Ale u mnie silnik pracuje zarowno na niskich jak i na wysokich obrotach. Jednak na wysokich z ogrzewaniem zapala sie czerwona dioda i ogrzewanie nie dziala . Dmuchawa pracuje
kaimar - 2015-10-14, 15:34
Awaria nie polega na zatrzymaniu silnika a na zwiększeniu oporów ruchu.
tolo61 - 2015-10-14, 16:26
Ok sprawdzę luz na wirniku..
Łożyska można kupić bez problemu?
Myślę że wymiana nie będzie skomplikowana gdyby się okazało że jest luz...???
brams - 2015-10-14, 18:15
Czerwona lampka kontrolna „Zakłócenie“
W przypadku wystąpienia zakłócenia czerwona lampka kontrolna świeci nieprzerwanie.
Przyczyny to np. brak gazu, niedostatek powietrza do spalania, mocno zabrudzony wirnik wentylatora, defekt bezpiecznika itd.
Odblokowanie zakłócenia następuje każdorazowo przez wyłączenie i ponowne włączenie.
Otworzenie przełącznika okiennego i jego ponowne zamknięcie odpowiada wyłączeniu/włączeniu na elemencie obsługi (np. przy resetowaniu zakłócenia)!
Migotanie wskazuje na zbyt niskie lub za wysokie napięcie robocze dla ogrzewania
(w razie potrzeby naładować akumulator).
Oryginał tekstu:
http://www.serwistruma.co...kcja_Obsugi.pdf
Socale - 2015-10-14, 21:06
Twoja maszyna w przekroju.
Zwróć uwagę na doloty powietrza a ponadto
1, bezpiecznik termiczny z reguły trwale wyłącza wszystko jeśli musi zadziałać.
2, iskrownik, może nie generować iskry z powodu słabego akumulatora lub baterii
3, czujnik obecności płomienia, coś w rodzaju termopary, okopcony, brudny, nadpalony - przekłamuje elektronikę. Może też być źle ustawiony na płomień, a także sam płomień może mieć nieprawidłowy kształt i też nie zadziała.
.
Ogrzewanie odpala Ci warunkowo, elektronika ignoruje brak sygnałów lub nieprawidłowości ale po chwili wszystkie czujniki są obserwowane przez elektronikę, jak jakiś odchył to następuje natychmiastowe odcięcie "silniki stop".
Mikesz - 2015-10-14, 21:12
tolo61 napisał/a: | Ok sprawdzę luz na wirniku..
Łożyska można kupić bez problemu?
Myślę że wymiana nie będzie skomplikowana gdyby się okazało że jest luz...??? |
W silniku jeśli będą panewki ślizgowe to z obu stron wpuść kilka kropel oliwki.W moim przypadku takie panewki były.
Mikesz - 2015-10-14, 21:18
Czujnikem obecności płomienia jest sam iskrownik.
|
|