|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nasze opinie i pytania, - Sprawdzone wypożyczalnie
minister - 2015-11-11, 21:22 Temat postu: Sprawdzone wypożyczalnie Siedząc ze znajomymi przy małej buteleczce pewnego trunku, strzelił nam do głowy pewien plan. Mianowicie mała objazdówką europy kamperem. Ta wyżej wymieniona akcja miałaby mieć miejsce w połowie maja. I teraz moje pytanie. Macie jakieś sprawdzone namiary na wypożyczalnie kamperów w godziwych pieniądzach? Głównie województwo śląskie lub opolskie ale korona mi z głowy nie spadnie jakbym miał jechać po niego do np Wrocławia. Niby jeszcze na to wszystko jest czas ale powoli warto zacząć się interesować tematem. Z góry dzięki za pomoc
Fux - 2015-11-11, 21:26
Przygotuj 500-700 pln/dobę + kaucję i do przodu.
Pamiętaj, aby zmieścić się 3,5 t.
zbyszekwoj - 2015-11-12, 12:10
Fux napisał/a: | 500-700 pln/dobę + kaucję i do przodu. |
Objazdówka Europy to trochę dłuższy wyjazd . Im dłużej to będzie taniej. W maju może być 4 stówki .
minister - 2015-11-12, 15:23
Może zbyt grubo to nazwałem objazdówką europy, 6 miast z metą w rimini, ok 12-14 dni.
Andrut - 2015-11-12, 16:34
Hej - ja korzystałem z wypożyczalni przez dwa lata zanim zdecydowałem się na zakup. Obie z Warszawy - ale zawsze można to jakoś zorganizować.
1. Supercamper.pl - Xgo na Renault Mater - zabudowa średnia, auto typu alkowa na 6 osób. Generalnie wszystko czego trzeba jest. Firmę prowadzi dwóch braci, auta są zarejestrowane w Niemczech. Obsługa i kontakt bardzo miła - bez problemów. Cena ok. 500burtto za dobę.
2. Autonajm.com - mają różne kampery - alkowy, integry i półintegry. Nowe bardzo dobrze wyposażone auta - dużo fajniejsze niż supercamper. Dodatkowo w cenie jest pełne wypozażenie - naczynia, pościel, ręczniki - jak w hotelu. Ceny... 700brutto za dobę +50 za dobę za zniesienie szkody własnej - radzę zapłacić - wydaję mi sie, że w przeciwnym razie auto będzie rozliczane bardzo szczegółowo. Wrażenia z obsługi - raczej ok. Chociaż to duża wypożyczalnia samochodów i nie ma co liczyć na dużo poświęconego czasu i rozmowy o kamperowaniu.
Andrut - 2016-03-08, 10:44
Mały update. Ostatnio poleciłem znajomemu Autonajm - zadzwonił i podobno już nie istnieje - auta sprzedane
Jeśli chodzi o Supercamper to strona nieaktualizowana od zeszłego roku... Pewnie to samo.
Aktualnie kieruję znajomych do Falent do Wojtka Boernera.
poptek - 2016-03-08, 11:45
Możesz napisać do kolegi Burton na priva. Może będzie miał wolny termin?
Osobiście korzystałem dwa lata temu z Caravans Mika z Katowic i wszystko było bez problemu. Możesz się zawsze potargować. Z tego co wiem to firma działa dalej i ma nowe nabytki na ten sezon. Jest też wypożyczalnia w Będzinie ale w sumie to nie miałem z nią do czynienia.
gino - 2016-03-09, 22:54
zdecydowanie Caravans Mika..
https://www.camprest.com/pl/firmy/caravans-mika
|
|