| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Skrzynia ducato 2 po raz kolejny
tom-cio - 2015-11-29, 10:46 Temat postu: Skrzynia ducato 2 po raz kolejny No i stalo sie to ,co przewidywalem od dawna.Do wbicia czworki trzeba uzyc mocnego szrpniecia przekladni i czasem wejdzie,dwojka i trojka zgrzyta.Dobrze dziala tylko piaty bieg,bo zebatki byly zmieniane.No i szukam skrzyni,tylko ze od 4 miesiecy nie umiem znalezc wlasciwej.Otoz moja ma system przekladni taki jak 2.8jtd,to znaczy tam gdzie linki zmiany biegow jest przekladnia na lapie i jedna linka podnosi a druga przesuwa wajche.Tylko ze wszystkie te skrzynie posiadaj inny system sprzegla,a u mnie sprzeglo wyglada jak w tej drugiej skrzyni,gdzie linke zapina sie na stale i podciaga sprzeglo.Przez 4 miechy na allegro pokazala sie raz skopiowalem zdjecie z aukcji,dolacze.I zastanawiam sie ,czy moja to nie rzezba jakas.I potrzebuje rady,cY mozna zakupic inna skrzynie np z tym samym sposobem sprzegla ,ale z dwoma dzwigniami zmian biegow?
Panowie doradzcie cos,bo kilku fachowcow tu mamy,a ja za 2 tygodnie wyjazd na slowacje,bez czworki lipa troche..No i zdjecie mam dokladnie taka skrzynie
tom-cio - 2015-11-29, 10:51
sprobuje w wiekszej rozdzielczosci,teraz na alle nie ma zadnej takiej skrzyni,wtedy tamtej nie kupilem,bo gosc stwierdzil stan nieznany i zero rozruchowej,wiec...
tom-cio - 2015-12-18, 17:39
Haha,naprawione- koszt dwie trytytki
otoz wyrobilo sie gniazdo gdzie chodzi wybierak.Przy okazji roboty czapki i zaworow dociagnalem do siebie wybierak i zauwazylem ten luz.Dopiete trytytkami w kierunku silnika do lapy skrzyni i biegi wchodza jak w nowce sztuce,
No to nie wymieniam na razie.Zestaw naprawczy(trytytki sztuk 4)spakowane.Na nastepne 40 tysie y powinno wystarczyc
toscaner - 2015-12-18, 18:29
Hehehe dobre, ja też mam worek trytytek na różne okazje. To teraz spokojnie możesz :
tom-cio - 2015-12-18, 18:58
no i wszyscy "fahofcy" spisywali ta skrzynie na straty.Teraz wiem,wystarczy tulejke dorobic i bedzie cacy.Ale na razie 2 trytytki wystarcza.Zobaczymy ile do przetarcia polata,na razie 400km zrobila
Donat - 2015-12-18, 22:13
Nowocześni, jakieś trytki stosują, a nie łaska normalnego drutu wiązałkowego ? :-)
krzysztofCz - 2015-12-19, 07:39
| tom-cio napisał/a: | | no i wszyscy "fahofcy" spisywali ta skrzynie na straty.Teraz wiem,wystarczy tulejke dorobic i bedzie cacy.Ale na razie 2 trytytki wystarcza.Zobaczymy ile do przetarcia polata,na razie 400km zrobila |
Cytując klasyka: nie ma takiej rury na świecie, której nie idzie odetkać
Mówiłem Ci, że każdą skrzynię idzie naprawić tylko trzeba znaleźć "hydraulika" odpowiedniego
CORONAVIRUS - 2015-12-19, 09:18
| tom-cio napisał/a: | | no i wszyscy "fahofcy" spisywali ta skrzynie na straty. |
a bo sugerowali się opisem problemów bez należytej diagnostyki
dlatego znachorstwu mechanicznemu mówimy* stanowcze NIE dla dobra pokrzywdzonych przez los
* na północy
martini44 - 2015-12-19, 11:07
trytytki, druciki, sznureczki i inne półśrodki..... B.... widzisz i nie grzmisz .....
toscaner - 2015-12-19, 11:19
Przecież Tomcio napisał, że to tymczasowo. Jak się rozleci, to ma kolejne trytytki na kolejne tymczasowo.
zbyszekwoj - 2015-12-19, 16:54
| toscaner napisał/a: | | na kolejne tymczasowo |
Chyba , że będzie przejeżdżał przez Rumię... Ja byłem na tej polance co widać całą zatokę i z zachwytu zapomniałem że auto mi szwankuje.
tom-cio - 2015-12-19, 17:41
No tymczsowo - do czasu zlomowania auta
A tak naprawde chetnie bym to porzadnie zrobil,ale wyrobiona jest obudowa skrzyni.I wstawilby tam tuleje mosiezna,ale trzeba by cala skrzynie rozebrac.A jak sie okazuje chyba nie ma po co.Zgrzyty i skrzypy spowodowane byly wlasnie ta latajaca dzwignia.Teraz jak ustalona w odpowiedniej pozycji,to mozna biegi nawet "sportowo"zmieniac,nic nie zgrzytnie.Wycieki zrobilem wczesniej,nowe zimeringi i podkladka miedziana ustalajaca lozysko kolo polosi.Nowa piatka-szybka.wiec na razie zostaje,zrobie moze jakas pozadniejsza opaske mocujaca.
I co najciekawsze tak jak pisalem skrzyniowcy patrzyli,jezdzili,mowili synchronizatory,nie oplaca sie,trza nowa.No i jakby pasek nie przeskoczyl to bym nie zrobil,a tak my z mechanikiem przy okazji skrzynie naprawili
tom-cio - 2016-05-17, 20:30
podnosze temat dla potomnych.Tak różowo niestety nie jest,juz trytytki nie pomagaja,wybierak nie wbija 2 a 4 bardzo ciezko.Wiec decyzja o wyciagnieciu i jest juz na zewnatrz.I za przeproszeniem dupa blada.Oznaczenie skrzyni 20UM06,skrzynia z jtd po 2002 ,praktycznie nie do dostania,zregenerowc tez sie nie chca podjac,na allegro nie istnieje .Zaloze 20UM05,niby inne przelozenia,ale tez z kol 16.
Tak dla informacji,od zgrzytania i zalozenia pierwszych trytytek zrobila jeszcze16 tysiecy km
eMKa - 2016-05-17, 21:52
| tom-cio napisał/a: | | od zgrzytania i zalozenia pierwszych trytytek zrobila jeszcze16 tysiecy km |
ale.... (?) wykończyłeś na amen...
Może jednak skusisz się - rozebrać, zweryfikować potrzeby, wycenić i wtedy podjąć decyzje czy kupować,
kolejny "Amber Gold" - jak nowy...
tom-cio - 2016-05-18, 16:02
mojej wyremontowac sie nie da ,skrzyn o tym oznaczeniu na allegro,olx itp nie ma.To 20UM06.Juz rozebrana,np.kolo zebate z walka ma 13/82 zeby,gdzie w 20um05 ma 13/na 64 chyba.Ze skrzyniarzem ja dzisiaj rozbieralem,w bielsku.Skrzyn do ducato po regeneracji cala hala,a takiej jak moja ani jednej.Podmienilem na 20UM05 ,powinien byc troche wolniejszy tylko niz na tej mojej.Dzwon pasuje,wiec...No i nie wzial az tak duzo,zostawilem swoja ,zaplacilem 1200 z nowymi lozyskami,wiec wymiana chyba ok,do mojej nie mial wogole czesci,stwierdzil ze nawet wybierak troche inny
Gewehr - 2016-05-18, 17:33
Do tych skrzyń jest wszystko dostępne; ) Przed 94 jest problem.
tom-cio - 2016-05-19, 19:25
Gewehr,jak zawsze dzieki za odzew i wiedze,ktora masz ogromna.Ale jak pochylisz sie nad tematem i w googlu wpiszesz 20um06 to na polskich stronach nie znajdziesz ani jednej steony poruszajacej ta kwestie.U nas dostepne sa 20um04 do kol 15 i 20um05 do kol 16.Rzezbe poprzednik zrobil straszna ,bo do silnika 2.8d z 1999 roku zalozyl skrzynie z 2002 razem ze zmiana linek i wybieraka,sprzegla i wycisku,ktory jest wyspawany jako rzezba.Wsteczny w aucie z 99 mam do gory i wprzod na lewo.No i ciekawostka.Kolo ataku w skrzyni starej,tej 20um06 ma przelozenie 13 na 84.W zadnej innej skrzyni nie ma tak duzej ilosc i zebow wtornych....
no ii do meritum,mam teraz super skrzynie do kol 16cali,na 4 jedzie do 120km/h,na 5 zamknalem na autostradzie licznik(180)ale rozpedzanie trwalo lata swietlne,pomogla mi dluga gorka,to znaczy z gorki.Zostaje turbo dolozyc,natrysk oleju na tloki od dolu mam,widzialem na wlasne oczy jak panewki i uszczelnienie loza wymienialem.
Pewnie bym ja wyremontowal.Ale za jaka kase?tak mam zregenerowana,biegi wchodza jak marzenie,cisza jest nareszcie w aucie,bo stara od zawsze wyla,skrzyniarze mowili ze wlasnie na walku atakujacym wycie wystepowalo,auto wyciszone i teraz prawie jak w sredniej klasy osobowce,do beemek nie bede porownywal,bo byla by to profanacja .A turbo mu sie przyda,wiec nie martw soe Gewehr,nastepne pytania nastapią...
tom-cio - 2016-05-19, 19:28
A i bede mial do sprzedania pompe wtryskowa do 2.8d po pelnej wymianie uszczelnien,i tulei pod linka gazu.jakby kto chetny to na priv
mrsulki - 2016-05-19, 21:23
tom-cio, a co wyszło z tym brakiem mocy u Ciebie bo jakoś nie zarejestrowałem finału sprawy??
tom-cio - 2016-05-20, 14:12
a no ustawilismy dawke,Gevehr doradzil i mocowo smigal jak ta lala,nawet dymka nie puszczajac.Ale teraz troszke te 2.8d do tej skrzyni slabawe,pieknie na nizszych biegach ale ta piatka.Ciezko go rozpedzic do 140,potem juz jak zlapie moment to ciagnie,licznik zamyka na 180,gps pokazuje 168.Musze turbo dorzucic
kimtop - 2016-05-20, 15:04
| tom-cio napisał/a: | | licznik zamyka na 180,gps pokazuje 168.Musze turbo dorzucic |
A TY tym kamperkiem to jakieś paczki rozwozisz?
IAAN - 2016-05-20, 15:07
| tom-cio napisał/a: | | a no ustawilismy dawke,Gevehr doradzil i mocowo smigal jak ta lala,nawet dymka nie puszczajac.Ale teraz troszke te 2.8d do tej skrzyni slabawe,pieknie na nizszych biegach ale ta piatka.Ciezko go rozpedzic do 140,potem juz jak zlapie moment to ciagnie,licznik zamyka na 180,gps pokazuje 168.Musze turbo dorzucic |
Czytając twoje posty zastanawiam się dlaczego moje 2,8dti jedzie tylko na max 132 według GPS czy to wina skrzyni czy konstruktorów auto bus maxi wiec może z założenia nie miało jeździć więcej ?
mrsulki - 2016-05-20, 22:22
| tom-cio napisał/a: | | a no ustawilismy dawke | Czyli tak jak pisałem super że się udało.
tom-cio - 2016-05-21, 06:49
Panowie,nie jezdze tyle na co dzien,na co dzien to autostradka jakies 140 licznikowe,czyli 130 gps.A skrzynia przeciez to zadna zmota,to fabryczna skrzynia z 2.8 jtd z 2002 roku,czuli z busa maxi ducato .Czyli jednak konstruktor dopuscil do takich predkosci to auto.
A ze tak jak wielokrotnie pisalem,mam firme budowlana i autem tym jezdze na co dzien na budowy,a mam je rozrzucone o 40 km od siebie,a pomiedzy piekna autostradka A1 to co,mam sie wlec 80?Pisze o dolozeniu turba,bo to przeciez predkosci nie zmieni ,tylko lepiej sie zbierac bedzie
|
|