Tadeusz - 2015-12-15, 15:03 Temat postu: Kamperowo w internecie.Znalazłem stronę na której piszą o naszym sposobie na życie. Przy okazji mówi się o Świstaku, and123, Januszu i niżej podpisanym.
Artykuł prawdopodobnie opiera się o materiały z kilku źródeł.
CORONAVIRUS - 2015-12-15, 17:58 ..." Na forum prowadzonym przez Polskie Towarzystwo Turystyki Camperowej i Caravaningowej zarejestrowanych jest ponad 5 tysięcy użytkowników..."
choinka nie wiedziałem, że tam macie tylu , aż tylu.... GRATULACJE zatem .janusz - 2015-12-15, 18:19
BIORCA napisał/a:
nie wiedziałem, że tam macie tylu , aż tylu
A widziałeś kiedy to było?
2013-06-19 CORONAVIRUS - 2015-12-15, 18:54
janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
nie wiedziałem, że tam macie tylu , aż tylu
A widziałeś kiedy to było?
2013-06-19
kiedy by to nie było to jak na stowarzyszenie macie tam wielkie liczebnie forum izola - 2015-12-15, 19:13 nie jest moja domena , ale kto lubi to jest okay?Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-12-15, 19:16 Na forum zarejestrowanych ponad 8000 uzytkownikow,ale jak się to ma do tych co sa w PTTCiC.Czy ja się myle,Janusz wyjasnij.Artykul fajny,ale trzeba mieć przebicie,w prasie,w blogach,na faceboku itp. janusz - 2015-12-15, 19:39
BIORCA napisał/a:
jak na stowarzyszenie macie tam wielkie liczebnie forum
Zbigniew Muzyk napisał/a:
Czy ja się myle,Janusz wyjasnij.
Czemu mi każecie wyjaśniać co autor artykułu miał na myśli. Nie ja (my) napisaliśmy ten artykuł, nie na nasze zamówienie. Artykuł nie jest o nas tylko o karawaningu w Polsce.
Przypuszczam, że autor wydedukował z całokształtu i z identyfikacji osób, że CamperTeam należy do (jest własnością) Stowarzyszenia. Nie wiem nie znam się na tym jakimi ścieżkami poruszają się myśli osób piszących różne rzeczy. Przypuszczam, że chodziło o CT bo mniej więcej liczba użytkowników forum CT w 2013 roku taka była.
Napiszcie pytanie do autora artykułu skąd wziął takie dane. CORONAVIRUS - 2015-12-15, 19:56
Na forum zarejestrowanych ponad 8000 uzytkownikow,ale jak się to ma do tych co sa :
...no nijak oczywiście , nijak
za 2 lata będzie zarejestrowanych 10 000 sztuk i o czym to będzie świadczyć ? Też o niczym oczywiście .... ale jakiś pismak przeczyta wielką liczbę i zadyszy z wrażenia , będzie chciał napisać o tak wielkim zgromadzeniu i znów się będzie z czego nabijać janusz - 2015-12-15, 20:03 Adam, napisz do niego i sprostuj. Tadeusz - 2015-12-15, 20:08
BIORCA napisał/a:
za 2 lata będzie zarejestrowanych 10 000 sztuk i o czym to będzie świadczyć ? Też o niczym oczywiście .... ale jakiś pismak przeczyta wielką liczbę i zadyszy z wrażenia , będzie chciał napisać o tak wielkim zgromadzeniu i znów się będzie z czego nabijać
A z czego tu jest sens się nabijać? Czy to jest jakiś problem? Jaka to różnica ile jest tu czy tam zapisanych na forum?
Adam, czy Ty nie masz innych zmartwień?
Bardzo proszę nie psuj swego wizerunku małostkowością. Zbyt wiele kroków zrobiłeś we właściwym kierunku, szkoda się cofać.izola - 2015-12-15, 20:19
Cytat:
Znalazłem stronę na której piszą o naszym sposobie na życie. Przy okazji mówi się o Świstaku, and123, Januszu i niżej podpisanym.
ładnie to określasz , ale ja to nie nazwę sposobem życia... raczej to sposób na wydanie pieniedzy -- ja mam sposób na życie inny , a kamperowanie to jest tylko uboczny produkt Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-12-15, 20:33
izola napisał/a:
ale ja to nie nazwę sposobem życia
dla seniorow jest to sposób na starośc.Zamiast alhajmera kupiliśmy kampera BarbaraTadeusz - 2015-12-15, 20:34
izola napisał/a:
ładnie to określasz , ale ja to nie nazwę sposobem życia... raczej to sposób na wydanie pieniedzy -- ja mam sposób na życie inny , a kamperowanie to jest tylko uboczny produkt
Miałem i mam wiele sposobów na życie. Podróżowanie kamperem jest jednym z nich i to nawet nie kamper jest w tych podróżach najważniejszy. Bez kampera równie fajnie się podróżuje.
Stąd moje określenie: sposób na życie. To podróżowanie i odkrywanie wciąż czegoś nowego, zwiedzanie a nawet po prostu włóczęga jest dla mnie czymś ważnym, bez czego umarłbym z nudy.
A kamper? To tylko środek lokomocji i więcej wygody niźli w namiocie.
Nie wiem czy nazwałbym kamperowanie produktem ubocznym, bo niby co produkuję podróżując ? CORONAVIRUS - 2015-12-15, 20:34 Janusz ... ja nie mam czego prostować , to nie moja firma , nie wtrącam się
Tadziu ... mój wizerunek jak jest komuś do czegoś potrzebny to pasuje a jak nie to nie pasuje ...zawsze tak było i będzie . Wiem , że TY masz sentyment do tych wielkich liczb członków bo się nimi podpierałeś nie raz w oficjalnych wypowiedziach , nikt Ci nie zabroni a na bank nie ja . Zawsze jednak gdy wypływają te wielkie zera to głośno się z tego nabijałem i chyba tak zostanie a mój uśmiech zwiększa się proporcjonalnie do zwiększania się tych zer ... Doskonale wiemy ilu ludzi faktycznie jest na forum , ilu się udziela i ilu obserwuje będąc "biorcami " ... daleko tej liczbie do tysiąca a o ośmiu lepiej nie wspominać .
Moja małostkowość, jak to nazwałeś , nigdy nie zrozumie dlaczego ktoś ma uwierzyć w potęgę czegoś co jest prawie dziesięciokrotnie mniejsze ... no zwyczajnie magia może i działa ale rozmawiamy sobie przecież tu i teraz między ludkami , którzy się znają nie od dziś to po co mamy się napinać i udawać też i wobec siebie , że jest inaczej niż jest . Nie żadne ponad 8000 członków tylko powiedzmy 600 żywych ludzi z krwi i kości do zidentyfikowania a do spotkania w realu jakaś połowa tego .... Tadziu , proszę czarować to my a nie nas . izola - 2015-12-15, 20:44
Cytat:
Nie wiem czy nazwałbym kamperowanie produktem ubocznym, bo niby co produkuję podróżując ?
nie ma co się śmiać...ja/ my prdrużując , ubocznie zmniejszamy spustoszenian demencyjne- to miałam na myśli ( produkt uboczny ) - mój partner po każdej wyprawie jest częściowo " ubocznie" trochę odnowiony...Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-12-15, 20:45
BIORCA napisał/a:
Nie żadne ponad 8000 członków tylko powiedzmy 600 żywych ludzi z krwi i kości do zidentyfikowania a do spotkania w realu jakaś połowa tego .... Tadziu , proszę czarować to m
Czy zawsze musi być Twoje ostatnie Należą czasami coś napiszą o cos zapytają,a ze nie pisza stale,bo nie mają czasu,zajeci praca wychowaniem dzieci,przecież dużo jest młodych którzy nie śledzą codziennie co napisał Biorca,Janusz,czy Muzykowa.Relacje z podróży tez pisze minimalna ilośc czlonkow,ale na trasie spotyka się dużo kamperowcowTadeusz - 2015-12-15, 20:49
BIORCA napisał/a:
czarować to my a nie nas
I to jest, Adamie, właśnie ta małostkowość.
Ktoś, nawet nie wiem kto, napisał przed ponad dwoma laty ten artykuł. Materiały uzyskał z różnych źródeł, głównie chyba z PC, przeczytał na forum ilu jest zarejestrowanych członków i napisał tekst w którym istotne chyba są dokonania naszego Kolegi and123, Świstaka, czy Janusza a nie, na litość boską, liczba zarejestrowanych na forum.
Jeśli nawet w jakichś wypowiedziach podałem liczbę zarejestrowanych, to co w tym złego. Co to znaczy, że się "podpierałem"? W czym i po co?
A już na pewno nie w tym artykule, bo nawet o nim nie wiedziałem.
Mówią o Tobie, że lubisz się czepiać.
Mają rację.izola - 2015-12-15, 20:49
Cytat:
Relacje z podróży tez pisze minimalna ilośc czlonkow,ale na trasie spotyka się dużo kamperowcow
a ja się z Wami podzielę - na gwiazdkę chyba będę gotowa?janusz - 2015-12-15, 20:51
BIORCA napisał/a:
... Wiem , że TY masz sentyment do tych wielkich liczb członków bo się nimi podpierałeś nie raz w oficjalnych wypowiedziach...
Doskonale wiemy ilu ludzi faktycznie jest na forum , ilu się udziela i ilu obserwuje będąc "biorcami " ... daleko tej liczbie do tysiąca a o ośmiu lepiej nie wspominać .
I co zrobimy z tym jawnym nadużyciem? Masz jakiś pomysł?Tadeusz - 2015-12-15, 20:55
izola napisał/a:
nie ma co się śmiać...ja/ my prdrużując , ubocznie zmniejszamy spustoszenian demencyjne- to miałam na myśli ( produkt uboczny ) - mój partner po każdej wyprawie jest częściowo " ubocznie" trochę odnowiony...
Piękna odpowiedż. Zgadzam się w tej kwestii. Jeśli produltem ubocznym ma być poprawa samopoczucia, uzupełnianie wiedzy i nabranie ochoty do życia i działania to masz całkowitą rację.
Dla Ciebie. CORONAVIRUS - 2015-12-15, 20:55 zgadzam się z Wami .... lubię się czepiać . Pocieszam się tym , że są gorsze wady u ludzi a idealnego nigdy jakoś nie spotkałem .
czepiam się dalej zatem.... jak Tadziu kiedyś podawałeś 5000 to tez wtedy to była ściema no przyznaj mi rację choć raz w tej sprawie ...no proszę janusz - 2015-12-15, 20:58
BIORCA napisał/a:
czepiam się dalej zatem.... jak Tadziu kiedyś podawałeś 5000 to tez wtedy to była ściema
Kto ich zarejestrował na forum? Pewnie to był jakiś atak hakerski. Tadeusz - 2015-12-15, 21:03
BIORCA napisał/a:
. jak Tadziu kiedyś podawałeś 5000 to tez wtedy to była ściema no przyznaj mi rację choć raz w tej sprawie ...no proszę
Przyznaję Tobie rację zawsze gdy ją rzeczywiście masz, ale teraz nie tylko nie masz ale wkurzasz mnie, człeka niezwykle spokojnego.
Jeśli podaję, że na forum jest 8000 to przecież mówię prawdę. To nie jest do jasnej cholery, żadna ściema!
Gdybym powiedział, że na forum aktywnie uczestniczy 8000 ludzi, to wówczas byłaby to ściema. Ale nigdy tak nikt z nas nie powiedział!!!
Boże mój,nawet na swoim ukochanym forum nie można zaznać spokoju! I tu człowieka denerwują.
1. zarejestrowanych ?
2. kolegów i koleżanek ?
3. uczestników życia forumowego ?
jeśli odpowiesz twierdząco na pkt .1 to znaczy , że mogę jutro iść do ZUS-u i poprosić by mi wypłacili kasę jaką im wpłaciłem potrącając koszty dwu wizyt u okulisty bo tyle z nimi miałem do czynienia przez 28 lat pracy . Jeśli się zgodzą to będą musieli Ciebie /emeryta / poprosić o zwrot by mieli dla mnie a TY proś sobie emerytów na których buliłeś ..... jak to zadziała to 8000 czegoś tam / nie wiem jaka to waluta na CT / będzie miało wartość rzeczywistą janusz - 2015-12-15, 21:14 "Czeźwy" jesteś? izola - 2015-12-15, 21:15 ale jedno Wam powiem - to Forum jest superowskie- jestem jeszcze na paru innych - ale te jest super, i tu siedzę w 99%
Socale - 2015-12-15, 21:17 A ja się cieszę że o mnie również wspomniano w artykule
.
.
.
Zajrzałem w statystykę i: "Mamy 8138 zarejestrowanych użytkowników"
Zarejestrowanych w znaczeniu tego słowa /= aktywnych. Chyba sprawa jest klarowna.CORONAVIRUS - 2015-12-15, 21:18
janusz napisał/a:
"Czeźwy" jesteś?
jak zawsze we wtorki tylko upierdliwy jak w każdy dzień tygodnia izola - 2015-12-15, 21:19
Cytat:
ajrzałem w statystykę i: "Mamy 8138 zarejestrowanych użytkowników"
... ile to robi damskich cycuszków? Tadeusz - 2015-12-15, 21:21
BIORCA napisał/a:
czego na forum jest 8000 ??????
1. zarejestrowanych ?
To chyba oczywiste.
O Jezu! Zabierzcie go stąd bo nie wytrzymam i wyruszę do Rumii z kijem baseballowym. Socale - 2015-12-15, 21:22
izola napisał/a:
...
ile to robi damskich cycuszków?
...
Ty mnie na pokuszenie nie nastawiaj bo się mie wyłobraźnia włączy...CORONAVIRUS - 2015-12-15, 21:25
Tadeusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
czego na forum jest 8000 ??????
1. zarejestrowanych ?
To chyba oczywiste.
O Jezu! Zabierzcie go stąd bo nie wytrzymam i wyruszę do Rumii z kijem baseballowym.
czepiam się dalej ...Rumi przez jedno "i"
ja mam w domu z 5 kont na CT czyli żona , dwa patiomki i jakieś zagubione w akcji .... to znaczy , że mamy spory udział w tej liczbie gwiezdnej janusz - 2015-12-15, 21:26
BIORCA napisał/a:
jak zawsze we wtorki
To znaczy konkretnie?
Nie znam Twoich wtorkowych zwyczajów. Z taką odpowiedzią mogę myśleć, że we wtorki alkoholizujesz się.
Pamiętaj, alkohol szkodzi chociaż zmniejsza poziom cholesterololu.CORONAVIRUS - 2015-12-15, 21:29 Janusz .... błgam, odpowiedziałem na pytanie konkretnie a TY doczepiłeś ideologię ... mam dyżur ASSISTANCE więc od lat 0,00 non stop w tygodniu.... kamperowanie wpędziło mnie w nałogi a konkretniej CT janusz - 2015-12-15, 21:37
BIORCA napisał/a:
odpowiedziałem na pytanie konkretnie
Konkretna odpowiedź - "jak zawsze we wtorki " izola - 2015-12-15, 21:38 panowie/koledzy cieszmy się tym co mamy ...
po co nam tysiące nicków bez znaczenia jak wystarczają nam nieliczni aktywni? którzy krztałtują pozytywnie to Forum _ to jet to !! co nas tu przyciąga janusz - 2015-12-15, 21:41
izola napisał/a:
cieszmy się tym co mamy
A mamy wtorek - dzień upierdliwości. Tadeusz - 2015-12-15, 21:42 Sięgam do poradni językowej PWN.
Oto pytanie zadane w sprawie Rumi lub Rumii:
" Zastanawiamy się z kolegą, jaka właściwie jest poprawna forma nazwy miejscowości Rumia w dopełniaczu: Rumi czy Rumii? Podobna nazwa - Warmia - otrzymuje końcówkę -ii, natomiast trójmiejskie dzienniki piszą Rumi. Proszę o wyjaśnienie, jaką zasadą należy się kierować w podobnych przypadkach. Z góry dziękuję za pomoc."
Odpowiedź:
Rumi czy Rumii, Warmi czy Warmii - na to pytanie nie da się odpowiedzieć ogólnie. Przyjęta pisownia: Rumi, ale Warmii jest zgodna z tradycją i nie znajduje uzasadnienia w wymowie ani odmianie tych słów. Można jedynie zauważyć, że wyrazy na -mia - przeważnie zapożyczone - mają w ogromnej większości dopełniacze na -mii. Wśród wyjątków zwraca uwagę rodzima forma ziemi.
Jak widzisz Adasiu, nie błądzę, a jedynie nie podporządkowałem się Waszej tradycji. CORONAVIRUS - 2015-12-15, 21:48
Tadeusz napisał/a:
Przyjęta pisownia: Rumi, ale Warmii jest zgodna z tradycją
Jak widzisz Adasiu, nie błądzę, a jedynie nie podporządkowałem się Waszej tradycji.
jakiej tradycji Tadziu ??? Warmia może i ma tradycję o której wspominasz ale Rumia już takiej nie ma zatem zapytam jeszcze raz jakiej niby naszej , rumskiej , tradycji sie podporządkowujesz bo ja, mieszkając tu ponad 30 lat o takiej nie słyszałem Tadziuńku kochany moskit - 2015-12-15, 21:49 Ja widzę to tak
Świat dzieli się na dawców tych co dzielą się sobą, coś robią , działają i angażują do działania innych
Oraz Biorców .................
Każdy robi jak chceCORONAVIRUS - 2015-12-15, 21:50
janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
odpowiedziałem na pytanie konkretnie
Konkretna odpowiedź - "jak zawsze we wtorki "
na pytanie : "Czeźwy" jesteś?
jedyne co mogłeś wywnioskować z mojej odpowiedzi to to, że jestem nawalony w każdy dzień tygodnia oprócz właśnie wtorków a nie odwrotnie janusz - 2015-12-15, 21:53
moskit napisał/a:
Świat dzieli się na dawców
Jeżeli Adam kiedyś oddał krew. To jest dawca czy biorca?
BIORCA napisał/a:
jedyne co mogłeś wywnioskować z mojej odpowiedzi to to, że jestem nawalony w każdy dzień tygodnia oprócz właśnie wtorków a nie odwrotnie
Nie.
Z Twojej odpowiedzi dowiedziałem się tylko tyle, że jesteś w takiej fazie jak w każdy wtorek.
Zapytałem czy tu i teraz jesteś trzeźwy bez żadnych podtekstów.Tadeusz - 2015-12-15, 21:55
BIORCA napisał/a:
jakiej tradycji Tadziu ??? Warmia może i ma tradycję o której wspominasz ale Rumia już takiej nie ma zatem zapytam jeszcze raz jakiej niby naszej , rumskiej , tradycji sie podporządkowujesz bo ja, mieszkając tu ponad 30 lat o takiej nie słyszałem
Poradnik PWN mówi:
Przyjęta pisownia: Rumi, ale Warmii jest zgodna z tradycją i nie znajduje uzasadnienia w wymowie ani odmianie tych słów. Można jedynie zauważyć, że wyrazy na -mia - przeważnie zapożyczone - mają w ogromnej większości dopełniacze na -mii. Wśród wyjątków zwraca uwagę rodzima forma ziemi.
To macie tradycję, czy jej nie macie? Jeśli nie macie to prawidłowo jest Rumii.
Adaśku kochany i na wskroś milusi.moskit - 2015-12-15, 21:55 Raczej zawsze BiorcaCORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:00
Tadeusz napisał/a:
[b]Przyjęta pisownia: Rumi,.
i koniec kropka o Rumi .... nic więcej nie da się dodać , nie ma tradycji
..."w ogromnej większości dopełniacze na -mii. Wśród wyjątków zwraca uwagę rodzima forma ziemi. " oraz Rumi
Mieszkam w wyjątkowym miejscu bez tradycji przez jedno "i" Tadziulku Tadeusz - 2015-12-15, 22:05
BIORCA napisał/a:
Mieszkam w wyjątkowym miejscu bez tradycji przez jedno "i"
Czyli bez "tradyci"? CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:05
janusz napisał/a:
Z Twojej odpowiedzi dowiedziałem się tylko tyle, że jesteś w takiej fazie jak w każdy wtorek.
Zapytałem czy tu i teraz jesteś trzeźwy bez żadnych podtekstów.
nie zapytałeś czy jestem TRZEŹWY tylko CZEŹWY . jak dla mnie , mieszkając w wyjątkowym miejscu / Tadziu potwierdzi zapewne/ to wielka różnica Januszku
Jak ktoś kogoś pyta czy jeszcze zdradza żonę to też bez podtekstów przecież ... CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:06
Tadeusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Mieszkam w wyjątkowym miejscu bez tradycji przez jedno "i"
Czyli bez "tradyci"?
Tadziu ...miękniesz ...fajnie janusz - 2015-12-15, 22:07
BIORCA napisał/a:
Tadziulku
Czemu zrobiłeś się taki miękki jak kaczuszka?CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:08 czemu zmieniasz temat ?
PS... możesz po zmianie serwera już mi pod avatarem dopisać skąd jestem przez jedni "i" ??? czy jeszcze jest to niewykonalne Tadeusz - 2015-12-15, 22:10
BIORCA napisał/a:
Tadziu ...miękniesz ...fajnie
Chyba się posikam... CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:12
Tadeusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
Tadziu ...miękniesz ...fajnie
Chyba się posikam...
już podaję , nie wstawaj proszę izola - 2015-12-15, 22:14 nic tu nie sikać - bawimy się dalej Tadeusz - 2015-12-15, 22:15 Dziękuję. UFFFF. CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:16 stawiam piwo za to , że odkręciłeś dekielek bom zapomniał janusz - 2015-12-15, 22:16
BIORCA napisał/a:
Jak ktoś kogoś pyta czy jeszcze zdradza żonę to też bez podtekstów przecież ...
Jeśli zdradzał to oczywiście, że nie ma w tym żadnego podtekstu.
BIORCA napisał/a:
czemu zmieniasz temat ?
Na jaki? O miękkości pisaliśmy razem.
BIORCA napisał/a:
czy jeszcze jest to niewykonalne
Nie wiem. Chyba nic się nie zmieniło tylko maszyna.CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:20 czyli dalej na cenzurowanym bez zwykłych uprawnień jak każdy z ponad 8 tysięcy .... przywykłem ale smutno janusz - 2015-12-15, 22:24
BIORCA napisał/a:
czyli dalej na cenzurowanym
W ustawieniach masz wpisaną Rumię, nie wiem czemu nie wyświetla się, możne sam sobie wyłączyłeś w swoich ustawieniach.CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:30 ...ja Ci powiem jak było , kiedyś sobie wpisałem , że jestem z Kogutowa a że komuś żyłka pękła z wrażenia bo na globusie nie znalazł to tak namieszał w ustawieniach by na przyszłość nawet i Rumi nie było ...no i nie ma Jako gestapowiec głupi II sortu jestem coraz bardziej smutny w związku z tym problemem techniczno- znachorskim janusz - 2015-12-15, 22:39
BIORCA napisał/a:
tym problemem techniczno- znachorskim
Nie wiem czemu u Ciebie nie ma "skąd". W ustawieniach jest, jak podgląda się twój profil jest. Nie jest słowem cenzurowanym. Nie wiem czemu nie ma w awatarze.Ahmed - 2015-12-15, 22:43
BIORCA napisał/a:
Jako gestapowiec
Nie wchodzę w żadne spory , tak mi się tylko skojarzyło , byś zmienił awatar , bo taki jakiś gestapowski jest , przepraszam koder - 2015-12-15, 22:44
janusz napisał/a:
Nie wiem czemu u Ciebie nie ma "skąd".
A ja wiem i już tak nie jest. Ale może zejdźmy z tego tematu.SlawekEwa - 2015-12-15, 22:47 Golono-strzyżono sprawdze sobie skąd jestem CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:48 ooooooooooo już działa DZIĘKUJĘ i nie pytam dlaczego nie było ... moja wyobraźnia też mnie smuci janusz - 2015-12-15, 22:53
oskp napisał/a:
tak mi się tylko skojarzyło , byś zmienił awatar , bo taki jakiś gestapowski jest
Adam, tylko nie próbuj na koguta bo Ci go i tak wywalę.CORONAVIRUS - 2015-12-15, 22:54 też jesteś gestapowcem widzę janusz - 2015-12-15, 22:56
BIORCA napisał/a:
też jesteś gestapowcem widzę
Ja?
A to nie wiedziałeś?Ahmed - 2015-12-15, 23:03
janusz napisał/a:
oskp napisał/a:
tak mi się tylko skojarzyło , byś zmienił awatar , bo taki jakiś gestapowski jest
Adam, tylko nie próbuj na koguta bo Ci go i tak wywalę.
Po głębokim zastanowieniu , nie zmieniaj , teraz gestapowiec , zdrajca i złodziej to nobilitacja , to brzmi dumnie CORONAVIRUS - 2015-12-15, 23:06 DZIŚ DUMNIE A JUTRO NIEAKTUALNIE .... poczekam ze zmianami na ustabilizowanie się sceny politycznej Tadeusz - 2015-12-15, 23:24
BIORCA napisał/a:
poczekam ze zmianami na ustabilizowanie się sceny politycznej
Przecież scena polityczna już się ustabilizowała. Teraz tylko PiS.
CORONAVIRUS - 2015-12-15, 23:34
janusz napisał/a:
oskp napisał/a:
Adam, tylko nie próbuj na koguta bo Ci go i tak wywalę.
to jest lampa sygnalizacyjna Januszku janusz - 2015-12-15, 23:36
BIORCA napisał/a:
to jest lampa sygnalizacyjna
Ale jakaś taka martwa, mało żywa.toscaner - 2015-12-16, 00:44 A są jakieś żywe lampy? janusz - 2015-12-16, 00:55
toscaner napisał/a:
A są jakieś żywe lampy?
Są.
Nie widziałeś?zbyszekwoj - 2015-12-16, 09:43 Co do tej liczby członków na Ct to ja też mam zastrzeżenia. Bo np. taki Biorca,No Name i niejaki Kogut to jeden -przepraszam za wyrazenie- członek. Podobnie jest Winniczkiem . Jedni są aktywni częściej inni zabierają głos po kilku latach od rejestracji.Więcej jest czytających jak piszących.
Wobec wcześniejszych zastrzeżeń proponuję zmniejszyć liczbę członków o kilkadziesiąt.Można jeszcze odjąć tych ,co nie kamperują . To będzie jeszcze z 1000 -nie wiem czy można by ich nazwać zgodnie z obowiązującą nomenklaturą, gorszym sortem.
Pozostało by nam 7 tyś kamperowców , a z rodzinami ok 15 tyś. janusz - 2015-12-16, 10:30
zbyszekwoj napisał/a:
Pozostało by nam 7 tyś kamperowców , a z rodzinami ok 15 tyś.
Myślę, że liczysz tak jak demonstrantów liczy HGW albo Policja.
Patrząc na nasze podwórko a nie jesteśmy jedynym "klubem" i nie jedynym forum w Polsce to uczestników życia internetowo-caravaningowego jest wszystkich około 10-20 tyś.
Razem na różnych forach zarejestrowane jest szacuję ze 20-25 tyś ludzi, z czego jakieś znaczna część jest na kilku forach albo i na wszystkich. Stąd te szacunkowe 15 tysięcy jednostek życia internetowego. Ze statystyk naszego forum widać, że dużo ludzi zarejestrowało się forum żeby zobaczyć co tu się dzieje. Jeżeli przyjąć kryterium, że caravaningowcem-internautą jest człowiek który napisał więcej niż 1 post bo przecież niezaprzeczalnie są zarejestrowani też tacy "prawdziwi karawaningowcy" którzy nie napisali żadnego postu to jest jakieś 1/3. Na innych forach przypuszczam, że jest podobnie.
Z tego mniej więcej da się wyciągnąć wniosek że jest nas, internetowych jakieś 5 tyś z rodzinami 10-12 tyś Z czego takich co i na CT są, szacuję jakieś 3 -4 tysiące. Tak zresztą pokazują statystyki członków którzy napisali u nas więcej niż jeden post.
Całkiem teoretycznie można przypuszczać że drugie tyle karawaningowców jest nieinternetowych. Razem moim zdaniem ludzi zainteresowanych karawaningiem w całej Polsce jest 10 do 15 tyś a z rodzinami nie przekracza ten rodzaj zainteresowań 50 tyś.
Drugie 50 tyś słucha opowieści tych którzy gdzieś byli kamperami i decydują się na wyjazd do hotelu z biurem podróży. Brat - 2015-12-16, 10:39 Ufff ... nareszcie wszystkie problemy Adaśka się rozwiązały ... same ... prawie ...
Tadeusz napisał/a:
O Jezu! Zabierzcie go stąd bo nie wytrzymam i wyruszę do Rumii z kijem baseballowym.
Tadziu, pamiętaj, że na moje wsparcie zawsze możesz liczyć ! Just call me ! Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-12-16, 13:51 Mój glos się nie liczy,ale kibicowałam wczoraj,no wreszcie koniec : :Nagadaliscie się w dwójke lub trójke cale 6 stron. Tadeusz - 2015-12-16, 14:04
Mój glos się nie liczy,ale kibicowałam wczoraj
Basiu, Twój głos bardzo się liczy.
Powiem więcej, o Waszych podróżach i pięknej kamperowej przygodzie również będą artykuły.
Zasłużyliście na to.
Pozdrawiam Was serdecznie. Barbara i Zbigniew Muzyk - 2015-12-16, 15:33 Napisalam Tadeusz do Ciebie na PW.W poniedziałek mam rezonans magnetyczny,jutro kamperowa kawka,to może przed świetami zabiorę się za relacje po 2,5 miesięcznym szwędaniu po Grecji i Balkanach.BarbaraAndrzej 73 - 2015-12-16, 18:38 Dokladnie przez ostatnie dwa tygodnie na forum było 966 uczestników więc uważam że całkiem sporo. CORONAVIRUS - 2015-12-16, 18:41
zbyszekwoj napisał/a:
i niejaki Kogut to jeden -przepraszam za wyrazenie- członek.
Masz może hasło do Koguta bo ja wejść nie mogę...chyba się coś poprzestawiało izola - 2015-12-16, 18:47
Cytat:
zbyszekwoj napisał/a:
i niejaki Kogut to jeden -przepraszam za wyrazenie- członek.
dobry kugut nie ma "członkowstwa "wtedy jest francuskim kapaunem CORONAVIRUS - 2015-12-16, 20:00 Janusz ...Twoje wyliczenia to wróżenie z fusów Widać wielki optymizm w Tobie , fajnie że tak masz ... By było jasne bo widzę , że wielu z Was się merda ... jak dla mnie na tym forum może być zarejestrowanych i 20 000 dusz , bez względu żywych czy martwych , obojetne... licznik dodaje , dodaje i dodaje , suma zawsze jest ładna . Co innego jednak podniecać się tą liczbą i tu jest ten haczyk , który mnie osobiście śmieszy , to nie jest problem bolącego zęba czy zepsutego samochodu jaki by w realu miał jakąś konkretną wartość emocjonalna lub finansową ... to śmiech z tych wirtualnych na CT a przecież tu mamy się bawić nieprawdaż ??? Za bardzo sobie do serducha bierzecie tą wirtualna rzeczywistość , niepotrzebnie się tym martwicie , Tadziu niepotrzebnie się denerwuje i pały na mnie szuka ... Realne są tu tylko rachunki ponoszone przez Janusza , reszta to złuda problemu
pewnie się czepiam ale ja lubię janusz - 2015-12-16, 20:04
BIORCA napisał/a:
Janusz ...Twoje wyliczenia to wróżenie z fusów
A jakie to ma znaczenie ilu użytkowników jest na CT. Czemu dla Ciebie to jest takie ważne?zbyszekwoj - 2015-12-16, 20:06
izola napisał/a:
kugut
Nie tylko ja mam dostęp.
Co do liczby członków, to przyjemniej jak czyta cię 20 tyś niż setka , a Biorca pisze dużo, szkoda umniejszać swoje zasługi.zbyszekwoj - 2015-12-16, 20:09
izola napisał/a:
kugut
O! Teraz zauważyłem że to jednak ja mam patent na prawidłową pisownię. Tadeusz - 2015-12-16, 20:10
BIORCA napisał/a:
Tadziu niepotrzebnie się denerwuje i pały na mnie szuka ...
Potrzebnie, Adaś, potrzebnie. Należy Ci się pałowanie za zawracanie głowy wydumanymi problemami.
Piszesz:
BIORCA napisał/a:
Co innego jednak podniecać się tą liczbą i tu jest ten haczyk , który mnie osobiście śmieszy , to nie jest problem bolącego zęba czy zepsutego samochodu jaki by w realu miał jakąś konkretną wartość emocjonalna lub finansową ... to śmiech z tych wirtualnych na CT a przecież tu mamy się bawić nieprawdaż ??? Za bardzo sobie do serducha bierzecie tą wirtualna rzeczywistość , niepotrzebnie się tym martwicie
A przecież to nie my tylko Ty podniecasz się tą liczbą i wracasz co i raz do tej sprawy.
Gdzie tu sens?
Jaka to różnica ilu jest zarejestrowanych, ilu czyta, ilu pisze?
Mówisz, że to tylko zabawa? To baw się.
I przestań się martwić o to ilu jest aktywnych uczestników forum. Szkoda zdrowia. Tadeusz - 2015-12-16, 20:12 PS: Pałę już zdobyłem.
W najbliższym czasie czas ruszać do Rumii. CORONAVIRUS - 2015-12-16, 20:21 Tadziu ... szukam na Ciebie haka środowego , by nie było , że dziś jestem leniwy
a tym czasem dla tych co nie widzieli jeszcze ...czym się kończy zapisywanie się na forum
janusz - 2015-12-16, 20:29 BIORCA, A w tym materiale co Ci nie pasuje?izola - 2015-12-16, 20:31
zbyszekwoj napisał/a:
izola napisał/a:
kugut
O! Teraz zauważyłem że to jednak ja mam patent na prawidłową pisownię.
zbyszkowoj ty maŁy robaczku masz rację- umiesz pisać, a co jeszcze masz patentowane? CORONAVIRUS - 2015-12-16, 20:33
janusz napisał/a:
BIORCA, A w tym materiale co Ci nie pasuje?
...kiepska trawa przydrożna ...taka mało kolorowa jest ...
A tak na marginesie to jest na CT jakiś temat w którym są umieszczane filmiki CT na YT ??? Może by warto taki stworzyć jak nie ma jeszcze co ? Januszku ???janusz - 2015-12-16, 20:40
Cytat:
A tak na marginesie to jest na CT jakiś temat w którym są umieszczane filmiki CT na YT
Nie wiem, chyba jeśli ktoś ma filmik to umieszcza w jakimś tematycznym wątku. Wątek o filmikach byłby chyba trochę dziwny z tematyką od Sasa do lasa. Nie wiem, jeśli ktoś taki założy i wątek nie umrze to będzie żył.Pawcio - 2015-12-25, 18:53 Jako, że temat jest kamperowo w internecie.. pozytwywnie, kamperowo, w internecie i to z Islandią w tle
Pawcio - 2015-12-25, 19:55
janusz napisał/a:
Cytat:
A tak na marginesie to jest na CT jakiś temat w którym są umieszczane filmiki CT na YT
Nie wiem, chyba jeśli ktoś ma filmik to umieszcza w jakimś tematycznym wątku. Wątek o filmikach byłby chyba trochę dziwny z tematyką od Sasa do lasa. Nie wiem, jeśli ktoś taki założy i wątek nie umrze to będzie żył.
Wpisz "kamper" w poszukiwaniu w kategorii "samochody" a będziesz ich miał w:
dostawczych - 94
osobowych -33
kempingowych - 4
ciężarowych -3
zabytkowych -1
RAZEM -135dominicc - 2016-02-06, 20:44 No tak, ale zawsze w samych "kempingowych" było koło 400 jawi13 - 2016-02-06, 20:51
Wpisz "kamper" w poszukiwaniu w kategorii "samochody" a będziesz ich miał w:
dostawczych - 94
osobowych -33
kempingowych - 4
ciężarowych -3
zabytkowych -1
RAZEM -135
Ale czemu tak nagle nastąpił zmiana?.Dzisiaj rano jeszcze były 3 strony kempingowych a teraz tylko 10 sztuk.Chyba Allegro upodabnia się do OLX.Tam podobne zasady wyszukiwania jak teraz na AllegroRav - 2016-02-06, 21:06 Dzisiaj rano było ... 3 sztuki.
Przypuszczam, że coś się tam skopało, ale faktem jest, że od dłuższego już czasu nawet gdyby zsumować moto.gratkę, olx, otomoto i allegro i wyrzucić ogłoszenia powtarzające się byłoby może ze 200-300 sztuk (z czego 1/3 nowych). Bida z nędzą.
Mało towaru, wysokie ceny, a jeśli trafi się coś naprawdę rozsądnego to schodzi w kilka dni.wbobowski - 2016-02-06, 21:40
Rav napisał/a:
Mało towaru, wysokie ceny, a jeśli trafi się coś naprawdę rozsądnego to schodzi w kilka dni.
Kiedyś wpisałem w Allegro (chyba ulubione) tematy i od tamtej pory okresowo otrzymuję emaila z Allegro z nowościami (jak piszą, bo nigdy nie sprawdzałem, tylko przeglądałem w emailu).
Ten email zawiera zawsze średnio kilkadziesiąt kamperów w układzie - nazwa, cena.
Łatwo przeglądać interesujące.Socale - 2016-02-07, 19:14
dominicc napisał/a:
Na allegro tylko 10 kamperków...
Wystawienie to koszt sporej flaszki, na OLX jest za darmo a oglądalność porównywalna.
All zmierza do handlu i ofert z nowymi produktami.SlawekEwa - 2016-02-07, 19:33