| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Lodówka przenośna
dodi - 2015-12-15, 15:35 Temat postu: Lodówka przenośna Chciałbym zakupić lodówkę Dometic RC2200 EGP. Poszukuje jakiś opinii na jej temat. Czy ktoś Was posiada taki model?
Czy taka lodówka dobrze sobie radzi na upałach czy lepiej "iść" w kierunku sprężarkowej, choć przyznam cena trochę odstrasza.
krzlac - 2015-12-15, 18:00 Temat postu: Re: Lodówka przenośna
| dodi napisał/a: | | cena trochę odstrasza. |
Cena odstrasza ale -20st C w każdych warunkach z instalacji 12V zachęca.
dodi - 2015-12-15, 18:05
Powiedzmy że nie zamierzam mrozić
rembacz - 2015-12-17, 18:03
Nie polecam. Mała sprawność, duży pobór prądu a na 12v działa jak każda termoelektryczna. Temat już przerabiałem. Jak szukasz tańszego rozwiązania dobrej lodówki sprężarkowej to polecam Nvox. Mam już taką czwarty sezon.
http://www.nvox.pl/pl/lod...rodukt/725.html
dodi - 2015-12-17, 18:07
| rembacz napisał/a: | Nie polecam. Mała sprawność a na 12v działa jak każda termoelektryczna. Temat już przerabiałem. Jak szukasz tańszego rozwiązania dobrej lodówki sprężarkowej to polecam Nvox. Mam już taką czwarty sezon.
http://www.nvox.pl/pl/lod...rodukt/725.html |
A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach?
koder - 2015-12-17, 19:02
| dodi napisał/a: | | A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach? |
Bazuje, to absorpcyjna i w dodatku na gaz (na kartusz, z tego co widzę).
dodi - 2015-12-17, 19:29
| koder napisał/a: | | dodi napisał/a: | | A czy ta o która pytałem nie bazuje na takim rozwiązaniu jak większość lodówek w przyczepach lub camperach? |
Bazuje, to absorpcyjna i w dodatku na gaz (na kartusz, z tego co widzę). |
Źle podalem końcówkę modelu. Teraz jest poprawione , powinno być Dometic RC2200 EGP.
Może być zasilana z butli.
Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach .
kaimar - 2015-12-17, 20:11
| dodi napisał/a: | | Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach |
Skuteczność taka sama. Da się zrobić kostki lodu. Dołożenie z tyłu wentylatorka zwiększa wydajność. Używałem w czasach "przedkamperowych" w namiocie modelu RC1600 - mniejsza pojemność 31 litrów. Po zastosowaniu wentylatorka w nocy cała zawartość lodówki zamarzła.
dodi - 2015-12-17, 20:33
| kaimar napisał/a: | | dodi napisał/a: | | Zastanawiam się czy jej skutczeność będzie taka sama lodówek w camperach lub przyczepach |
Skuteczność taka sama. Da się zrobić kostki lodu. Dołożenie z tyłu wentylatorka zwiększa wydajność. Używałem w czasach "przedkamperowych" w namiocie modelu RC1600 - mniejsza pojemność 31 litrów. Po zastosowaniu wentylatorka w nocy cała zawartość lodówki zamarzła. |
Właśnie pod namiot ją potrzebuje widzę że tak jak wspomniałeś 1600 ma tylko mniejszą pojemność a zdolność chłodzenia mają taką samą.
Powiedz mi czy masz doswiadczenie jak radziła sobie na upałach (bez tego dodatkowego wentylatorka) , przepowiedzmy 30-35st?
|
|