Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Podwozia - technika i eksploatacja - Mosty napędowe - naprawa

ferguson - 2016-01-02, 14:20

Jak będziecie się dogadywali, to koniecznie zapytajcie, jakie mają doświadczenia z mostem mercedesa.
Woj-tek - 2016-01-02, 16:19

Wojtek_i_Aga, mało realne by taki istniał, by w jeden dzień załatwił temat.
Ale powodzenia.

MAWI - 2016-01-02, 18:02

Moja rada to . Szybko rozglądaj się za dobra ne zajechana używką. Temat przerabiałem.
Woj-tek - 2016-01-02, 18:36

MAWI napisał/a:
Moja rada to . Szybko rozglądaj się za dobra ne zajechana używką. Temat przerabiałem.

Co racja to racja, też mnie to czeka :(

Endi - 2016-01-02, 19:22

W mojej Laluni I-szej (Sprinter) most napędowy taki zrobił się głośny, że nie można było już tego znieść :-/
Byłem przekonany, że uszkodzone są satelity. Po rozebraniu okazało się, że bieżnia jednego z łożysk była skorodowana. Satelity w idealnym stanie.
Po wymianie łożysk most był cichutki :) jak nigdy przedtem. Naprawa była rozłożona na 2 dni gdyż wymagało sprowadzenia łożysk ze Słupska.

Naprawę robiłem w Koszalinie u Roberta na ul.Topolowej. Jak chcesz Wojtek to podam Ci nr telefonu.

ABCkamp.pl - 2016-01-02, 19:34

:spoko
Wioska Jagatowo na trasie Straszyn - Starogard Gdański
Tel znajdę w poniedziałek jak będziesz zainteresowany :spoko

CORONAVIRUS - 2016-01-02, 19:42

Wojtek_i_Aga napisał/a:

Chciałbym zapytać czy ktoś mógłby polecić warsztat w którym można DOBRZE naprawić most napędowy?

Mój most działa ok ale jest trochę głośny i zdecydowanie za wolny. Dlatego myślę o zmianie.

?

najpierw to Ty się musisz zdecydować czego chcesz :haha: mechanik za Ciebie nie zadecyduje a wymiana łożyska nigdy auta nie przyśpieszy :bigok

Endi - 2016-01-02, 20:14

Wojtek_i_Aga napisał/a:
...Oczywiście że chcę...

Poszło na PW.