Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Rolety z moskitierą które wybrać

KAMP - 2016-01-09, 19:40
Temat postu: Rolety z moskitierą które wybrać
,a
EwaMarek - 2016-01-09, 21:04

Zależy co kto lubi :haha: :haha: :haha:

Moim zdaniem wersja dół roleta a góra moskitiera.
Czemu - bo spinasz razem i za jednym ruchem zasuwasz roletę podnosisz moskitierę.

Siedząc przy stoliku zasuwasz do połowy i nikt ci się nie lampi przez okno a masz światło z górnej części okna.

Te harmonijkowe to dla mnie porażka.

Te zasuwane obie od góry są trochę upierdliwe.

KAMP - 2016-01-10, 09:51

Mam tylko obawy czy w dolnej rolecie zbiera się bród kusz komary itd.
Dziękuje bardzo za odpowiedz .

EwaMarek - 2016-01-10, 12:21

:oops: to po co Ci kamper jak masz problem z kurzem ???

To jest pojazd który zbiera wszystko :haha: :haha: :haha:

Ja dbasz , na bieżąco sprząta się i wyciera to nie ma problemu :-P

Jakoś nie pamiętam ,żeby z rolaetami czy moskitierami w oknach bocznych był jakiś problem.
No może przy kuchni trochę się brudzi ale nic nie da się zrobić bo tłuste przykleja się wszędzie.

Największe utrapienie jest z moskitierami w oknach dachowych, jak wpadną liście lub inne śmieci a nie masz jak się do nich dostać :evil:

SlawekEwa - 2016-01-10, 14:08

EwaMarek napisał/a:
Największe utrapienie jest z moskitierami w oknach dachowych, jak wpadną liście lub inne śmieci a nie masz jak się do nich dostać

Z dachu kampera :bigok

zbyszekwoj - 2016-01-10, 18:01

SlawekEwa napisał/a:
EwaMarek napisał/a:
Największe utrapienie jest z moskitierami w oknach dachowych, jak wpadną liście lub inne śmieci a nie masz jak się do nich dostać

Z dachu kampera :bigok

Jak masz po czym wejść. :diabelski_usmiech

EwaMarek - 2016-01-10, 19:46

SlawekEwa, Nie każdy ma drabinę :( na plecach. No i dach przygotowany do deptania po nim :evil:
SlawekEwa - 2016-01-10, 21:17

EwaMarek napisał/a:
SlawekEwa, Nie każdy ma drabinę :( na plecach. No i dach przygotowany do deptania po nim :evil:

No cóż nie będę się z tego powodu umartwiał, że mam drabinkę i dach solidny

joko - 2016-01-10, 22:58

Dostęp na dach bywa czasami konieczny , więc jak się nie ma stałej drabinki to taka rozkładana powinna być na wyposażeniu podstawowym , jak wąż do wody , przewód do 230V, czy saperka .

Nie rozumiem czemu niektórzy tak się boją tego wchodzenia na dach , tym bardziej, że aby dostać się od góry do okien, nie trzeba wcale po nim chodzić, wystarczy tylko usiąść i się do okna dosunąć . jak ktoś ma obawy o dach to podłożenie arkusza styropianu załatwia temat rozkładu nacisku.
Ja jak potrzebuję w czasie podróży coś na dachu zrobić to używam takiego rozkładanego piankowego materacyka plażowego z grubej pianki.

Kiedyś pamiętam pod Berlinem w czasie ulewnego deszczu puściło mi uszczelnienie okna dachowego i woda zaczęła kapać mi na stół. Jakbym nie miał rozkładanej drabinki, to zalało by mi cały sufit , a tak to po hamulcach , na pobocze, tuba butylu do ręki i na dach . w 10 min sprawa była opanowana na tyle, że można było spokojnie dalej podróżować , a naprawę zrobiłem dopiero po powrocie.

zbyszekwoj - 2016-01-11, 09:12

Ja właśnie nabyłem drabinkę teleskopową i będę woził w kamperze, czasami się przydaje.
Bronek - 2016-01-11, 13:02

Wyłażę oknem nad wyrkiem . Trochę ekwilibrystyki , bo nie otwiera się na 90°, ale można. To na wyjazdach.
Pod domem prościej , drabina.
Małą tubkę silikonu , dla prowizorki wożę

EwaMarek - 2016-01-12, 16:42

joko, jak szybko kupiłem drabinę składana,( nawet dawałem gdzieś link bo cena była ciekawa) tak szybko ją zostawiłem bo mimo złożenia klamot spory i zabiera kg...

jedynie ją zabieram z przyczepą kempingową ,żeby antenę tv zamontować na drzewie :wyszczerzony:

KAMP - 2016-01-24, 19:59

,a.