Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - szukam"sprowadzacza" kamperów

Tomasz - 2016-01-10, 16:17
Temat postu: szukam"sprowadzacza" kamperów
Witam forumowiczów.Sprzedałem mojego Knausa i od 3 miesięcy szukam nowego pojazdu-półintegra,dla 4-5osób,najlepiej z hubbett,rocznik 2009 i młodszy.Przeszukuję Allegro,Otomoto.Mobile.de i jakoś nic.Może ktoś z Forumowiczów zna godną zaufania firmę sprowadzającą kampery z rynku francuzkiego i włoskiego,do którego nie mam dostępu.Pozdrawiam
MILUŚ - 2016-01-10, 16:50

Skontaktuj się z forumowym kolegą biloowa ; on sprowadził naszego kampera . Czasami wystawia swoje sprowadzone kamperki tutaj na forum .
GENAS - 2016-01-10, 18:34

Sprzedam mojego,http://allegro.pl/kamper-joint-spaceline-spl-158-fiat-d-ucato-2-3-i5900898841.html
moskit - 2016-01-10, 19:10

A dlaczego sam nie chcesz pojechać ?
Z Piły do Niemiec bardzo blisko w okolicach Berlina, Hamburga masz sporo dealerów wszyscy prowadzą komisy. Jeśli chodzi o prawo to Niemcy najrzetelniej udzielają informacji o sprzedawanym pojeździe , gdyż u nich "picowanie " pojazdu jest przestępstwem -jeszcze

slawwoj - 2016-01-10, 19:16

GENAS napisał/a:
Sprzedam mojego,http://allegro.pl/kamper-joint-spaceline-spl-158-fiat-d-ucato-2-3-i5900898841.html

Jak tam śpi 4 osoby ?
Piszesz: "Idealny DLA 4 OSÓB".

http://allegro.pl/kamper-...5900898841.html

Misio - 2016-01-10, 20:13

moskit napisał/a:
A dlaczego sam nie chcesz pojechać ?
Z Piły do Niemiec bardzo blisko w okolicach Berlina, Hamburga masz sporo dealerów wszyscy prowadzą komisy. Jeśli chodzi o prawo to Niemcy najrzetelniej udzielają informacji o sprzedawanym pojeździe , gdyż u nich "picowanie " pojazdu jest przestępstwem -jeszcze

Trzeba jeszcze język znać :-/

Tomasz - 2016-01-10, 20:44

język znam i to perfekt,jest inny problem-czas-tego nie mam
grzegorz_wol - 2016-01-10, 20:55

Tak z ciekawości co to jest "sprowadzacz kamperów"? Bo przy autkach osobowych to może być ktoś kto dysponuje lawetą i przywozi upatrzony towar na życzenie zamawiającego i to zamawiajacy patrzy co sobie przywiózł, albo handlarz samochodami który bierze na siebie ryzyko stanu technicznego pojazdu przywozi go do Polski i dalej żeni. W obu przypadkach trzeba jednak miec jakiś upatrzony egzemplarz. Kolega mówi że nic ciekawego nie widzi i szuka kogoś kto to zmieni. Mi do głowy nie przyszło,że używanego wymarzonego kampera można sobie jakoś zamówić u profesjonalnego sprowadzacza. Proszę sie nie śmiać nie bić tylko jak będzie ktoś miły wytłumaczyć.
Roberto - 2016-01-10, 22:25
Temat postu: Re: szukam"sprowadzacza" kamperów
Tomasz napisał/a:
...Może ktoś z Forumowiczów zna godną zaufania firmę sprowadzającą kampery...

Rozumiem twój problem.
Co prawda ja jeszcze swojego nie sprzedałem (zrobię to jak znajdę nowego), ale też szukam kamperka i nic ciekawego nie mogę namierzyć, bo albo układ części mieszkalnej jest nieodpowiedni, albo parametry autka nie takie jakich oczekuję, albo cena nieadekwatna do jakości towaru... :(
Niestety ja również mam podobny problem w postaci braku wolnego czasu :(

grzegorz_wol napisał/a:
Tak z ciekawości co to jest "sprowadzacz kamperów"? ... Mi do głowy nie przyszło,że używanego wymarzonego kampera można sobie jakoś zamówić u profesjonalnego sprowadzacza. Proszę sie nie śmiać nie bić tylko jak będzie ktoś miły wytłumaczyć.

To proste.
Ja kilka lat temu wymyśliłem sobie że chcę mieć Passata B6 z konkretnym silnikiem, skrzynią, wyposażeniem, itp, itd... Znalazłem firmę która miała dobrą opinię i zamówiłem takie autko. Czekałem 3 miesiące ale w końcu się doczekałem. Autko było jeszcze na gwarancji, miało gwarantowany przebieg i było w idealnym stanie. Jeżdżę nim już 5 lat i żadnej poważnej awarii !! bo autko naprawdę było idealne (druga sprawa to fakt iż o nie dbam).

Firma, która znalazła mi te auto specjalizowała się w wyszukiwaniu takich. Miała możliwość brania udziału w aukcjach niemieckich ubezpieczalni i urzędów.
Niestety kamperów nie sprowadzają :(

Teraz też chętnie nawiązałbym współpracę z taką osobą lub firmą... :chytry

grzegorz_wol - 2016-01-10, 23:06

Czyli mają swoje aukcje dla wtajemniczonych. Takie buty. Jeżeli biloowa to kolega z Chojnic albo Człuchowa to też polecam. Autka od niego nie kupiłem ale nic nie ukrywał przy oględzinach i nie czarował. Gdybym nie znalazł lepszego to bym kupił od niego. Może właśnie takie postawy trzeba promawać na tym forum.

dzieki

MILUŚ - 2016-01-11, 13:06

grzegorz_wol napisał/a:
Jeżeli biloowa to kolega z Chojnic albo Człuchowa to też polecam.

Tak to on :ok

Depeche - 2016-01-11, 13:32

MILUŚ napisał/a:
grzegorz_wol napisał/a:
Jeżeli biloowa to kolega z Chojnic albo Człuchowa to też polecam.

Tak to on :ok

czyli kolega z Chojnic godny polecenia? ja mam najbliżej tam z Gdańska to bym nawiązał kontakt?

Tomasz - 2016-01-11, 15:41

Jest dokładnie tak,jak to przedstawił kolega Roberto-takiej firmy szukam.Biloowa z Człuchowa napewno godny polecenia,bardzo szybko odpowiedział-niestety w tej chwili nic dla mnie nie ma
Jakub - 2016-01-14, 11:03
Temat postu: mam dostep do fajnych ofert z Francji PISZCZE dzwoncie
witajcie,
mam dostep do ofert francuskich, b duzo z nich pozostaje bez echa, bo ubebezpieczalnia wybiera kogoś innego albo kleint nie decyduje się na odsprzedanie auta ale czasem się udaje kupić jakies autko w rozsadnej cenie i swietnym stanie.

napiszcie do mnie czego potrzebujecie, jak przeczytałem ze potrxzebna jest półintegra 4-5osob.
ja bede miał za jakies dwa mc : dethleffsa 2010 polintegra model globe 4 z opuszcanym łózkiem z przedu i z tyłu polfracuskim, z długiem garażem, który także jest pod łazienką np do wsuwania długich przedmiotów, w salonie ławka z napinaczami, siedzenia przerecane, i lawka po prawej, spania dla 5-6 osob

z praktyki najlepiej wychodzi kiedy wiem co ktoś szuka i wspolnie ustalamy jaka cena bylaby odpowiednia ja wtedy probuje to auto kupić. Oczywiscie finalizujemy wszystko dopiero na miejscu w Polsce.

napiszcie do mnie:
jakub.kumor@promobile.pl
mobile 604119333