| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Żabki do zasłon... które wybrać ?
Ignas - 2016-01-15, 00:11 Temat postu: Żabki do zasłon... które wybrać ? Mam u siebie szyny w kształcie T , w tym żabki w kształcie literki U całe z tworzywa i takie bardziej "domowe" z klamerkami na końcu.
Pytanie, które dokupić bo są lepsze / lepiej się sprawdzają.
Takie czy takie a może takie ?
Bronek - 2016-01-15, 05:41
Zależy...
Czy zależy na ... ?
Gdy szynę przysłania karnisz to można z kółkami , jak chcesz firankę / zasłonę, bliżej sufitu to przyszywasz te w kształcie litery U. Nawet trochę niżej końca zasłonki , na grubość szytny- wtedy ona jest do sufitu.
Na takich odległościch , gdzie łapiesz materiał tuż przy "żabkach" i przesuwasz jest wszystkie OK.
Dokup ograniczniki.
Np takie
http://www.go-market.pl/C...,categories.xml
[/b]
Ignas - 2016-01-15, 18:35
Podpytuje by się nie okazało, że przepłacę 10x , a tu żadnej różnicy nie ma :-(
Rozrzut cenowy od 0,14 gr do 2 zł za sztukę to jest trochę przy ~200 żabkach do kupienia.
dominik - 2016-01-16, 11:25
W Castoramie są różne żabki, kupowałem pasują, a kosztują dużo mniej niż "dedykowane do kampera" - woreczek tyle co ogranicznik w sklepie kamperowym.
jarko_66 - 2016-01-16, 12:23
| dominik napisał/a: | | W Castoramie są różne żabki, kupowałem pasują, a kosztują dużo mniej niż "dedykowane do kampera" - woreczek tyle co ogranicznik w sklepie kamperowym. |
sator - 2016-01-18, 16:16
Najlepiej trzymają te stare poczciwe metalowe. Ja np. powymieniałem same żabki na metalowe bo dość miałem wyrywających się z żabek zasłonek pod wpływem własnego ciężaru, lub przez przypadkowe pociągnięcie
p.s. mam ciężkie nie przepuszczające światła zasłony.
Ignas - 2016-01-18, 16:30
Zamówiłem te z pierwszego zdjęcia, standardowa żabka mam nadzieję, że będą trzymały dobrze.
|
|