| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Płw. Iberyjski> - opinie dot trasy do Hiszpanii północnej
Tamtam - 2016-01-15, 16:44 Temat postu: opinie dot trasy do Hiszpanii północnej Czy moge prosić o opinie o możliwych trasach do północnej Hiszpanii?
https://www.google.pl/map...334!2m1!2b1!3e0
Chce ominąć płatne autostrady we Francji i stąd moje pytanie:czy lepsza/szybsza/łatwiejsza jest trasa przez Norymbergę, czy przez Frankfurt nad Menem?
Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Trasy przez Belgię nie biorę pod uwagę.
Pozdrawiam
Załoga G - 2016-01-15, 23:12
Wydaje mi się, że przez Frankfurt lepiej, ja jechałem na San Sebastian ale odwiedzając po drodze Paryż, i wtedy bez wiedzy pojechałem najdroższą Autostradą świata A4 do Paryża.
http://gembala.pl/relacja
Generalnie to jak się człowiek nie spieszy to wszystkie drogi N są ok i często te 90 można jechać.
Skwarek - 2016-01-16, 09:24
Jechałem tą niebieską trasą dwa razy, ostatnio w 2014 i we Francji w poprzek do Bordeaux jest to trasa bardziej widokowa niż expresowa. W sam raz na jazdę kamperkiem. Jechałem tam jeszcze rekreacyjnie przez Lyon, Montpelier i wzdłuż Pirenejów, innym razem Clermont-Ferrandt, Masyw Centralny (piękne widoki) i Narbonne ( sporo bezpłatnych dróg). Generalnie to można unikać płatnych ale trzeba nastawić się na jazdę urlopową.
Tamtam - 2016-01-16, 10:53
| Skwarek napisał/a: | Jechałem tą niebieską trasą dwa razy, ostatnio w 2014 i we Francji w poprzek do Bordeaux jest to trasa bardziej widokowa niż expresowa. W sam raz na jazdę kamperkiem. Jechałem tam jeszcze rekreacyjnie przez Lyon, Montpelier i wzdłuż Pirenejów, innym razem Clermont-Ferrandt, Masyw Centralny (piękne widoki) i Narbonne ( sporo bezpłatnych dróg). Generalnie to można unikać płatnych ale trzeba nastawić się na jazdę urlopową.
|
Drogę z Niemiec, przez Lyon do Montpellier znam, jest dużo szybkich N ale są też co chwilę ronda...
Która jest szybsza? Mniej we Francji zależy mi na widokach, wolę szybciej dojechać niż zwiedzać. Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
W zeszłym roku zwiedziliśmy trochę północnej Francji, na razie wystarczy
Pozdrawiam
Stanek - 2016-03-16, 08:38
| Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Kiedy się wybieracie w tamtym kierunku ? Planujemy podobny przejazd zaczynając 18-19 czerwca.
Tamtam - 2016-03-16, 10:39
| Stanek napisał/a: | | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Kiedy się wybieracie w tamtym kierunku ? Planujemy podobny przejazd zaczynając 18-19 czerwca. |
Poszedł PW
slawwoj - 2016-03-16, 13:59
| Tamtam napisał/a: | | Stanek napisał/a: | | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Kiedy się wybieracie w tamtym kierunku ? Planujemy podobny przejazd zaczynając 18-19 czerwca. |
Poszedł PW |
To własnie po to jest forum żeby pisać na PW. A broń Boże nie podawać płci i wieku w awatarze. Czasy niespokojne.
andi at - 2016-03-16, 15:01
| slawwoj napisał/a: | | Tamtam napisał/a: | | Stanek napisał/a: | | Tamtam napisał/a: | Zwiedzanie i widoki w Hiszpanii.
Pozdrawiam |
Poszedł PW |
To własnie po to jest forum żeby pisać na PW. A broń Boże nie podawać płci i wieku w awatarze. Czasy niespokojne. |
Dobre slawwoj
|
|