|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Remontujemy kampera - Remont lazienki w kamperze?wskazowki,pomoc mile widziane
robert1965 - 2016-01-17, 18:38 Temat postu: Remont lazienki w kamperze?wskazowki,pomoc mile widziane Zaczelo sie:)
Dopiero kupilismy a juz trzeba naprawic:(
Lazienka niby sucha a do roboty.
Kamper ma 20 lat wiec Plastik w nim tez.
Popekany strasznie:(
Jak to najlepiej zrobic,wymienic,zaradzic?
Ponizej pare fotek.
GENAS - 2016-01-17, 18:48
Witaj posiadam kompletną narożnikową łazienkę rok pr.2008 z modelu Miller.
robert1965 - 2016-01-17, 23:00
Jakie to koszta takiej lazieneczki? I gdzie wykonac zabudowe?
A juz myslalem ze to sie jakos nareperuje ,wymienie i wstawie cos patentowego:) tyle teraz roznych Materialien.
Nie da sie tego w inny sposob naprawic?
Socale - 2016-01-17, 23:18
GENAS napisał/a: | Witaj posiadam kompletną narożnikową łazienkę rok pr.2008 z modelu Miller. |
Zapodaj jakieś zdjęcia, jestem zainteresowany ale nie ładuję się w kolejkę - jestem drugi
.
Robert, ja bym te plastiki wywalił. Wybierz się do casto na spacer z kawałkiem tych "płytek" i pytaj czym to można zastąpić.
Wojciechu - 2016-01-18, 14:11
robert1965 - skontaktuj się z kol. "FRÓLIK"-iem z Jędrzejowa. Robi ciekawe brodziki, łazienki , zabudowy itp. Powodzenia
robert1965 - 2016-01-20, 14:03
Witam
Jakies blizsze namiary do kolegi Frolik bo przegladalem i nic nie znalazlem;(
bede wdzieczny
Pozdrawiam
HENRYCZEK - 2016-01-20, 14:16
http://www.camperteam.pl/...wprofile&u=7791
zbyszekwoj - 2016-01-20, 16:58
robert1965 napisał/a: | Witam
Jakies blizsze namiary do kolegi Frolik bo przegladalem i nic nie znalazlem;(
bede wdzieczny
Pozdrawiam |
Ja bym proponował pogadać z kolegą Gino to ci określi zakres robót i dużo podpowie jeżeli jesteś z w-wy bo z Hurgardy będzie trudno.
robert1965 - 2016-01-20, 17:06
Spoko ja z Warszawy jestem to by bylo najlepiej a w Hurghadzie tylko zimujemy:)
Jezeli mozesz to podaj namiary na tego kolege:)
ZEUS - 2016-01-20, 17:13
robert1965 napisał/a: | Jezeli mozesz to podaj namiary na tego kolege:) |
to nie takie trudne, wchodzisz w Użytkownicy i szukasz...
http://www.camperteam.pl/...ewprofile&u=685
zbyszekwoj - 2016-01-20, 17:46
GINO jeden z najpopularniejszych kamperowców, nie można się przyznawać ,że się go nie zna.
I złota rączka.
robert1965 - 2016-01-20, 17:50
Dzieki juz do kolegi sie zwrocilem z pytanie a Problem polegal na tym ze nie widzialem jak go odnalesc na forum bo nigdy z tej opcji nie korzystalem.:)
JaWa - 2016-01-20, 23:13
Dziś prawie wszędzie "spawają" plastiki, więc żaden problem. Najlepiej udać się do tych co spawają plastikowe błotniki.
gino - 2016-01-21, 09:23
Robercik, masz do mnie nr. w moim Avatarku, zadzwoń po 16
KECZER - 2016-01-21, 12:03
JaWa napisał/a: | Dziś prawie wszędzie "spawają" plastiki, więc żaden problem. Najlepiej udać się do tych co spawają plastikowe błotniki. |
a ja uważam ze łazienka element camperka bardzo ważny i spawanie plastiku przy drganiach, nieprężenia i ruchu wynikających z jazdy po nierównościach spowoduje pękanie spawu lub "równolegle " obok spawu
wiem bo przechodziłem spawanie zewnętrznej plastikowej powierzchni alkowy- wytrzymało 1/2 sezonu i efekt kasa na darmo wywalona
ja bym wymieniał na nowe (cale nie popękane)
pozdrawiam
robert1965 - 2016-02-18, 10:52
Sprawe lazienki uwazam za zamknieta:) kolega Gino z CT podjal sie zadania .
Choc mialem pare propozycji z zewnatrz wolalem zlecic to zadanie komus kto w temacie kamperow slynie jako Guru:)
gino - 2016-02-18, 22:35
KECZER napisał/a: |
ja bym wymieniał na nowe (cale nie popękane)
pozdrawiam |
tak właśnie będzie..
powstanie nowa ściana
Rodzinka Cztery Plus - 2016-02-19, 08:08
U mnie popękany brodzik zrobił pan co naprawia żaglówki. Jakieś primery, żywice, żelkoty, topkoty itd. Brodzikowi przybyło kilka kilogramów, za to jest śliczny i obecnie raczej niezniszczalny. A to było takie cholerstwo zintegrowane z podłogą łazienki, więc dobrać identyczny było by ciężko.
zbyszekwoj - 2016-02-20, 21:34
robert1965 napisał/a: | Sprawe lazienki uwazam za zamknieta:) kolega Gino z CT podjal sie zadania .
Choc mialem pare propozycji z zewnatrz wolalem zlecic to zadanie komus kto w temacie kamperow slynie jako Guru:) |
Jak "będzie pan zadowolony" to to mnie się piwo należy za najtrafniejszą podpowiedż.
robert1965 - 2016-02-24, 00:28
Jak "będzie pan zadowolony" to to mnie się piwo należy za najtrafniejszą podpowiedż. [/quote]
Juz jestem zadowolony:) bo ta lazienka pretekstem sie okazala a realny zakres napraw (nazwijmy to przygotowaniem do sezonu) okazal sie duzo dluzszy niz sie spodziewlem.:(
Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:)
Sukcesywnie walczymy co prawda na odleglosc bo ja tu a kamper tam ale roboty posuwaja sie caly czas naprzod:) No a wszystko dzieki kolegom z Camperteam:))))
Dziekuje wszystkim ktorzy podpowiadali i "mlodego" kamperowicza ciagle za raczke prowadza.
Jednak kontakty to podstawa w tym swiecie
Bronek - 2016-02-24, 07:21
Cytat: | Jednak kontakty to podstawa w tym świecie |
Dzięki nim nasz gatunek przetrwał..
Co do preferencji się nie wypowiadam . Gino da sie lubić
Tym bardziej, że montuje promocyjnie i gratis, świetne ukryte kamerki IP. Tak wiec bedziemy wszyscy wiedzieli, czy masz te kontakty i jak często.
gino - 2016-02-24, 23:25
Bronek napisał/a: | montuje promocyjnie i gratis, świetne ukryte kamerki IP. Tak wiec bedziemy wszyscy wiedzieli, czy masz te kontakty i jak często. |
ciiiiiicho....
później mieli się dowiedzieć
piotr1 - 2016-02-25, 00:08
Poprosimy o zdjęcia
robert1965 - 2016-02-25, 20:13
piotr1 napisał/a: | Poprosimy o zdjęcia |
Na fotki trzeba bedzie jeszcze chwile poczekac bo poki co to Gino mechanika sie zajmowal i ma w tym tyg.skonczyc.
Lazienka ma ruszyc niebawem:)
No ja czekam na deser czyli przednie foteliki od Pontiaca ktore maja byc na koncu zamocowane.
gino - 2016-03-18, 15:51
robert1965 napisał/a: | piotr1 napisał/a: | Poprosimy o zdjęcia |
Na fotki trzeba bedzie jeszcze chwile poczekac |
''chwilę'' cierpliwie poczekali, więc parę fotek wrzucimy
jak łazienka wyglądała,jakie miala uszkodzenia - widzieliście w pierwszym poście..
ściana po wyjęciu rozsypała się, ale...była dobrym kopytem do zrobienia nowej z laminatu
po wyszlifowaniu,została dodatkowo zapodkładowana specjalnym podkładem do tworzyw, i pomalowana topkotem
już robiłem tego typu tematy, zacząłem jak niektórzy pamiętacie, od swojej łazienki,czyli umywalki ponoć nienaprawialnej ...zrobiona chyba 6 czy 7 lat temu, działa idealnie do dzisiaj
Robertowa ścianka w łazience dzisiaj wygląda tak..
mrsulki - 2016-03-18, 15:59
No piknie panie jak oryginał
robert1965 - 2016-03-18, 16:36
Radosc moja wielka z Radosci i szacuneczek dla Gino
Zdawalem sobie sprawe ze Grzegorz stanie na wysokosci zadania!
Ale realizacja i wykonanie przerosla moje oczekiwanie
A ja chcialem lazienke tapeta obkleic
Dziekuje slicznie nie tylko za lazieneczke ale za caloksztalt i profesionalne podejscie !
Do zobaczenia na VI zlocie campermajstrow w Zabim raju!
Kazdy zainteresowany tematem bedzie mogl zobaczyc ,dotknac jak rowniez ocenic prace naszego kolegi.
Pozdrawiamy
Monika i Robert
|
|