| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Węgry, Rumunia (Oradea) 22.05 - 01.06
JaWa - 2008-05-11, 11:42 Temat postu: Węgry, Rumunia (Oradea) 22.05 - 01.06 Planujemy włóczęgę po termalach węgierskich z wypadem do Rumunii na termale k/Oradei (Baile Felix). Czy ktoś miałby ochotę się przyłączyć ?
Marek - 2008-05-11, 11:46
Jacek jaki termin proponujesz bo dzisiaj to już po pochodzie pierwszomajowym. Jesteśmy zainteresowani.
Marek
SlawekEwa - 2008-05-11, 11:47
| Cytat: | | Węgry, Rumunia (Oradea) 22.04 - 01.05 |
To chyba już w 2009 roku
JaWa - 2008-05-11, 11:48
22.05 - 01.06 następny długi weekend.
PS.
pomyliłem daty, ale już poprawione.
janusz - 2008-05-11, 11:49
Patrzcie jak pilnie obserwują, a jaki refleks
Marek - 2008-05-11, 11:50
No to dogadamy w Pajęcznie.
Marek
leszek - 2008-05-11, 12:52
My jedziemy na południe prosto z Pajęczna . Parę dni na Niedzicę ,Czorsztyn, Zakopane i dalej na Węgry . Terminy by się zgrały dogadamy w Pajęcznie
janusz 52 - 2008-05-13, 11:49
Witajcie !
My rownież wybieramy się po zlocie na Węgry ale przeczytałem że chcecie przy okazji być nad zalewem Czorsztyńskim.
Wiem że Jawa i Leszek są żeglarzami w takim razie zapraszam na jacht a dwu dniowa żegluga napewno Wam sprawi wiele satysfakcji.
My będziemy w Pajęcznie wieczorkiem w piątek a wracamy w niedzielę, w środę planujemy wyjazd na thermale Węgierskie.
Zresztą na miescu możemy ustalić w końcu to dwa dni.
Z posdrowieniami Jasia i Janusz
JaWa - 2008-05-13, 16:12
| janusz 52 napisał/a: | | Wiem że Jawa i Leszek są żeglarzami |
Marek też stary żeglarz.
Marek - 2008-05-13, 16:50
Cosik myślę, że o pokład łodzi jeszcze zahaczymy, w każdym razie coraz bardziej Ekipa i trasa zaczyna się precyzować.
Pozdrowienia
Marek
leszek - 2008-05-13, 21:42
Koledzy żeglarze ekipa na termy madziarskie musi być silna .Tadeusz ,Jarymi nawet jak nie chcecie musicie jechać z nami bo i tak weżmiemy siłą.A tak napoważnie Hej jak się zabawimy ,hej jak się zabawimy..........................................
janusz 52 - 2008-05-14, 12:25
Też tak myślę , że przy okazji odwiedzą morze Podhala.
Jacht gotowy do pływań , no i do dyspozycji Napewno Tadeuszowie dadzą sie skusić taką ofertą. W końcu z Pajęczna to tylko 280 km , a oni takie przebiegi to mają w jednym palcu.
z pozdrowieniami Jasia i Janusz
Ps. zapomniałem o Jarymim jako stary żeglarz nie wątpliwie też ruszy
lechista - 2008-05-15, 15:51 Temat postu: wypad na termale Witam
dajcie znac w ktorych miejscach bedziecie, my wyjezdzamy 21. 05
JaWa - 2008-05-15, 17:47
Ostatecznie ustalimy na zlocie w Pajęcznie, ale myślę,że będziemy w Miscolc-Tapolca, Baile Felix, ( w Rumunii k/Oradei ), Debreczyn, Puskokladany i Bogacs.
lechista - 2008-05-15, 17:55 Temat postu: termale Wegry JaWa dzieki spotkamy sie na termalach
podaj jesli mozesz jakis telefon to odezwie sie po trasie.
Tadeusz - 2008-05-15, 18:21
No,no! Zaczynamy z coraz większym zainteresowaniem śledzić to Wasze namawianie się na Zalew Czorsztyński i termale. :-D
Namawiajcie się dalej.
lechista - 2008-05-15, 18:42
JaWa jeszcze raz dzieki, my wyjezdzamy we wtorek 20.05 z niemiec a 21.05
w srode spod Wroclawia , drobne zakupy i w droge.
Bede w kontakcie
pozdrowienia
Moze dgadam sie z Markiem i bedziemy jechac razem.
janusz - 2008-05-19, 09:37
Ten post jest techniczny. Potrzebny jest do zindeksowania bazy danych.
JaWa - 2008-05-19, 10:13
Przewidziany jest również Berekfurdo. Więcej znajdziesz TUTAJ
Janusz52 i Leszek będą jechać z Zakopanego do Berekfurdo w środę. My planujemy wyjazd w środę w kierunku Miscolc Tapolca, dalej do BailaFelix (Oradea) i powrót na Węgry do Berekfurdo, może do Puspokladan, czy Bogacsa. Jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć, proszę się zgłaszać.
MiGa - 2008-05-19, 21:21
Nasz kamper będzie w Bogacs tylko z młodsza załoga 22/23.05 Niestety bez nas
JaWa - 2008-05-20, 14:04
| MiGa napisał/a: | | Nasz kamper będzie w Bogacs tylko z młodsza załoga 22/23.05 |
To super, widzę, że Bogacs się spodobał. My będziemy tam w późniejszym terminie.
lechista - 2008-06-01, 18:45
Witam
JaWa dzieki za wspolny wyjazd na termale , w domu bylismy ok. poludnia
pozdrowienia
JaWa - 2008-06-02, 16:50
Na Węgierskie termale wyjechaliśmy w środę w południe. Na miejsce spotkania wybraliśmy Słowackie Oravice. Jazda przez Kraków i zakopiankę znacznie wydłużyła nam drogę, na miejscu byliśmy już dość późnym wieczorem. Na kempingu czekali na nas Lechista ( Grzegorz i Dorota), Leszek ( Leszek i Mirka + Jurek i Jagoda ), oraz jeszcze nie zrzeszeni Bronek i Helga. Na drugi dzień po zażyciu słowackich termali ruszyliśmy na Węgry, pierwszy postój na termach nocnych ( czynne od 18:00 do 01:00 ) w Egerszalok. Następnego dnia dotarliśmy do Bogacsa ze słynnymi piwniczkami winnymi. Odtąd towarzyszyły nam oprócz gorących źródeł, chłodne "mamroty". Z Bogacsa pojechaliśmy do Berekfurdo, po zapoznaniu się warunkami, ze względu na bardzo licznych turystów, oraz niczym od słońca nie osłonięte baseny postanowiliśmy udać się do kameralnych Puspokladan. Tam spotkaliśmy Andrzeja z Zakopanego i Bronka z Warszawy. Z Andrzejem w Puspokladanch spotkaliśmy się drugi rok z rzędu bez wcześniejszego umawiania się. W poniedziałek dołączył do nas Marek ( Marek i Ela ). Intensywnie korzystaliśmy z basenów borowinowych z jaccuzi, basenu olimpijskiego, jak i wód borowinowo-parafinowych ( na terenie sanatorium ). Oczywiście nie zapominaliśmy ani na chwilę o miejscowych "mamrotach". Wszystko co dobre, szybko się kończy i wszyscy oprócz Leszka wróciliśmy już do domów. Leszek ze swoją załogą pojechał do Chorwacji ( wszyscy strasznie zazdrościliśmy), podrowienia
Wielkie dzięki wszystkim uczestnikom wyprawy termalnej za wspaniałe towarzystwo.
PS.
Byliśmy też w Rumunii w Balie Felix k/Oradei, ale lepiej o tym nie pisać. Tego samego dnia wróciliśmy do cywilizacji na Węgrzech.
eeik - 2008-06-02, 17:53
Widzę Jacku, że nie zdradziłeś naszej piwniczki na rzecz innego dostawcy )
To oczywiście Mirek powiedział, bo mnie nie było dane być w jakiejkolwiek piwniczce z Wami
prezesuu - 2008-06-02, 18:02
JaWa, bardzo milutkie sprawozdanko. Fotki rewelacja. Dzięki wielkie.
Skrobnij coś więcej o rumkach.
kimtop - 2008-06-02, 18:03
Cieszymy się,że Mirka już w pełnej formie.
To chyba działanie tych "wód"
lechista - 2008-06-02, 18:51
JaWa mamy pozdrowienia od Leszka i Mirki przed chwila rozmawialem z nimi sa ok. 6 km
za Sybenikim na prywatnym campingu 20 m od morza pogoda extra.
martes - 2008-06-02, 19:05
Jacku jak zwykle piękna relacja .... Bardzo dziękujemy .... nawet jest mój ulubiony Madziar tzw.(Dirty Pazur) w Swojej piwniczce
Nic tylko zazdraszczać ....
elaola - 2008-06-02, 19:06
| JaWa napisał/a: | | Byliśmy też w Rumunii w Balie Felix k/Oradei, ale lepiej o tym nie pisać. |
JaWa my wybieramy się w lipcu do Balie Felix,ale po tym co napisałeś to nie wiem czy nie powinnam napisać" wybieraliśmy się".
Napisz proszę coś więcej.
JaWa - 2008-06-03, 10:55
W Baile Felix jest "kemping" o wdzięcznej nazwie APOLLO, ma nawet stronę internetową TUTAJ. Zdjęcia sugerują, że kemping jest zintegrowany z basenami, niestety tak nie jest, baseny są osobno. W tej chwili trwa budowa nowych basenów, cały czas huk młotów udarowych, pracują koparki i spychacze. Zapewne w tym roku dodatkowe baseny będą ukończone. Do samego obiektu nie można mieć zastrzeżeń, po ukończeniu będzie to na pewno atrakcyjne miejsce. Jeśli chodzi o kemping to tragedia. Zarośnięty chwastami, miejsca postojowe pokryte popękanym, starym betonem, żadnej ochrony od słońca. Jest mały sklepik z lodami i napojami, oraz budyneczek "udający" WC.
Wydaje mi się, że pobyt na termalach, gdzie w cenę kempingu nie jest włączone wejście na baseny mija się z celem. Tak nas ten "kemping" wkurzył, że nawet nie zrobiliśmy fotek.
tatkog - 2008-06-03, 11:42
| martes napisał/a: | Jacku jak zwykle piękna relacja .... Bardzo dziękujemy .... nawet jest mój ulubiony Madziar tzw.(Dirty Pazur) w Swojej piwniczce
Nic tylko zazdraszczać .... | pomądruje sie trochę, ale ten koleś miał najgorsze mamroty w Bogaczu.
JaWa - 2008-06-03, 11:46
| tatkog napisał/a: | | ale ten koleś miał najgorsze mamroty w Bogaczu. |
Może i racja, ale na pewno miał najbrudniejsze paluchy.
elaola - 2008-06-03, 13:18
JaWa dziękuję za informacje-rezygnujemy.Wybieramy Węgry.
papamila - 2008-06-03, 15:30
| JaWa napisał/a: | | Między kąpielami graliśmy w Rummikuba, popijając mamrotem. |
widzę że gra się przyjęła, to świetnie. Zawsze mamy ją ze sobą.
Pozdrawiamy, do zobaczenia na jawie
tatkog - 2008-06-03, 20:08
Jarku czas na zmianę awatara-he,he
prezesuu - 2008-06-05, 21:14
JaWa, teraz wiem co u rumków piszczy.
Ładne foteczki.
papamila, może na naszych zlotach zorganizujemy jakieś rozgrywki. My też w to gramy już od niepamiętnych czasów.
|
|