Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zacieku

wsnj - 2016-01-28, 10:08
Temat postu: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zacieku
Pozdrawiam wszystkich.

W naszej Ohanie poprzedni wlasciciel w niefortunnym miejscu przykrecil do mebla (okleina oczywiscie) trzymak na TV. Po odkreceniu trzymaka pozostaje w okleinie kilka niefajnych dziurek i moje pytanie jest takie: wiedzac ze sa wypelniacze do drewna (szpachla) - czy macie jakies inne pomysly jak to naprawic aby bylo jak najmniej widac?

Druga rzecz to male delikatne slady po zacieku przy oknie dachowym w alkowie - bylo otwarte w nocy w czasie gdy dosc mocno padalo i troche wody 'wplynelo' do srodka. Jak to usunac lub pomniejszyc? Okno jest szczelne - auto mialo zrobiony test ze szczelnosci oraz z wilgotnosci w srodku i jest potwierdzone jako 'sztrzelne' (sic!).

Wojtek

ahaed - 2016-01-28, 10:58
Temat postu: Re: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zac
wsnj napisał/a:

Po odkreceniu trzymaka pozostaje w okleinie kilka niefajnych dziurek i moje pytanie jest takie: wiedzac ze sa wypelniacze do drewna (szpachla) - czy macie jakies inne pomysly jak to naprawic aby bylo jak najmniej widac?

http://allegro.pl/wosk-mi...5507442880.html

Podgrzewasz jak ¶wieczkę i zalewasz gor±cym woskiem ubytek. Potem równasz czym¶ miękkim np: kawałkiem plastiku. Ważne by dobrać kolor. Lepiej kupić dwa, trzy różne odcienie i potem metoda prób i błędów ;) . Takie ubytki się trudno naprawia, zawsze będzie jaki¶ ¶lad niestety.

wsnj - 2016-01-28, 11:10
Temat postu: Re: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zac
Cytat:
Takie ubytki się trudno naprawia, zawsze będzie jaki¶ ¶lad niestety.

To rozumiem i zakladam ze bedzie widac ale pomysl dobry! Nawet nie wiedzialem ze cos takiego jest.. Dziekuje...

yahoda - 2016-01-28, 16:29

A ja bym powiesił tam obrazek. Co¶ z dzieciakami :piaskownica: , jak w Twoim podpisie. Będzie ładniej, niż ze ¶ladami po naprawie :ok
zbyszekwoj - 2016-01-28, 18:11

S± jeszcze takie małe zatyczki plastikowe do mebli ,maskuj±ce wkręty.
MILU¦ - 2016-01-28, 18:16

yahoda napisał/a:
A ja bym powiesił tam obrazek. Co¶ z dzieciakami :piaskownica: , jak w Twoim podpisie. Będzie ładniej, niż ze ¶ladami po naprawie :ok

Dokładnie tak............najprostsze rozwi±zanie :idea :bigok