|
Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Remontujemy kampera - Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zacieku
wsnj - 2016-01-28, 10:08 Temat postu: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zacieku Pozdrawiam wszystkich.
W naszej Ohanie poprzedni wlasciciel w niefortunnym miejscu przykrecil do mebla (okleina oczywiscie) trzymak na TV. Po odkreceniu trzymaka pozostaje w okleinie kilka niefajnych dziurek i moje pytanie jest takie: wiedzac ze sa wypelniacze do drewna (szpachla) - czy macie jakies inne pomysly jak to naprawic aby bylo jak najmniej widac?
Druga rzecz to male delikatne slady po zacieku przy oknie dachowym w alkowie - bylo otwarte w nocy w czasie gdy dosc mocno padalo i troche wody 'wplynelo' do srodka. Jak to usunac lub pomniejszyc? Okno jest szczelne - auto mialo zrobiony test ze szczelnosci oraz z wilgotnosci w srodku i jest potwierdzone jako 'sztrzelne' (sic!).
Wojtek
ahaed - 2016-01-28, 10:58 Temat postu: Re: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zac
wsnj napisał/a: |
Po odkreceniu trzymaka pozostaje w okleinie kilka niefajnych dziurek i moje pytanie jest takie: wiedzac ze sa wypelniacze do drewna (szpachla) - czy macie jakies inne pomysly jak to naprawic aby bylo jak najmniej widac?
|
http://allegro.pl/wosk-mi...5507442880.html
Podgrzewasz jak ¶wieczkę i zalewasz gor±cym woskiem ubytek. Potem równasz czym¶ miękkim np: kawałkiem plastiku. Ważne by dobrać kolor. Lepiej kupić dwa, trzy różne odcienie i potem metoda prób i błędów . Takie ubytki się trudno naprawia, zawsze będzie jaki¶ ¶lad niestety.
wsnj - 2016-01-28, 11:10 Temat postu: Re: Naprawa: szafki - dziurki po srubach, male slady po zac
Cytat: | Takie ubytki się trudno naprawia, zawsze będzie jaki¶ ¶lad niestety. |
To rozumiem i zakladam ze bedzie widac ale pomysl dobry! Nawet nie wiedzialem ze cos takiego jest.. Dziekuje...
yahoda - 2016-01-28, 16:29
A ja bym powiesił tam obrazek. Co¶ z dzieciakami , jak w Twoim podpisie. Będzie ładniej, niż ze ¶ladami po naprawie
zbyszekwoj - 2016-01-28, 18:11
S± jeszcze takie małe zatyczki plastikowe do mebli ,maskuj±ce wkręty.
MILU¦ - 2016-01-28, 18:16
yahoda napisał/a: | A ja bym powiesił tam obrazek. Co¶ z dzieciakami , jak w Twoim podpisie. Będzie ładniej, niż ze ¶ladami po naprawie |
Dokładnie tak............najprostsze rozwi±zanie
|
|