Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Gdzie się podziały wszystkie kampery!

marius - 2016-02-10, 20:43
Temat postu: Gdzie się podziały wszystkie kampery!
... na Allegro? Dział kampery został usunięty. Trzeba to wyjaśnić.
MILUŚ - 2016-02-10, 20:51

Przenieśli do dostawczych :chory
Bronek - 2016-02-10, 20:51

Jest w dostawczych :gwm
I teraz szukasz ? po marce lub w pozostałych jak nie wykazana.

Typ nadwozia- specjalny :!:
Jest jeden :!:

Reszta pi uważaniu.

Porąbane.

Podobnie części , akcesoriów do kamperów szukaliśmy w przyczepach kempingowych.

Myślenie ludzkie jest bez granic , o ile jest w ogóle.
Czego się nie dotkniesz, gdzie nie wdepniesz, tam kretynizm.

Ja pier.... Czas umierać, nie wiem czy to my tak mamy , czy ogólny trend?[ :!:

OMEGA - 2016-02-10, 20:55

ale w dostawczych jest ich 12 szt a gdzie reszta ??? :gwm :gwm :gwm
marius - 2016-02-10, 21:01

Sprawę już wyjaśniłem. Allegro w ramach oszczędności przyjęło do pracy trochę wolontariuszy, którzy nie do końca rozróżniają kampery od dostawczych. Na pocieszenie dodam, że w tym samym dziale gdzie są kampery można znaleźć również karawany, zatem, jakże często mylone przez niektórych te dwa typy pojazdów znalazły się w końcu w jednym dziale.
Allegro chciałbym pogratulować pomysłu likwidacji działu kampery i życzyć zadowolenia z nowych wolontariuszy.

OMEGA - 2016-02-10, 21:28

Tych dostawczych do 3.5 t to ponad 300 stron i jak tu szukać ??, po wpisaniu samochód kempingowy wyskakuje kilka sztuk.
Beras - 2016-02-10, 21:41

Lepszym hasłem jest kamper. Ja na szczęście się załapałem na chwilę przed "dobrą zmianą". Bo ostatnio od allegro, olx i gratki to dzień zaczynałem. Ale jak w ten poniedziałek ruszałem na poszukiwania to w kategorii było 6 szt. A teraz już kategorii też nie ma.
Bronek - 2016-02-10, 21:44

Mała kasa z tego . Te ogłoszenia nie dają prowizji od zakupu. Tylko opłata za wystawienie.
Mają w nosie.
Niestety EBay u nas się za bardzo nie przyjął . Trochę OLX, robi im koło pióra.
To mają w nosie ten dział.

Ad Baras - kamper , może camper albo kempingowy, itp
Zawsze coś jednak umknie filtrowi.
Cytat:

Socale - 2016-02-10, 21:47

OMEGA napisał/a:
ale w dostawczych jest ich 12 szt a gdzie reszta ???

Ja znalazłem 8 stron...
http://allegro.pl/listing...v1-aut-1-5-0204
Reszta na OLXie
:diabelski_usmiech

A serio, tutaj 3 strony http://allegro.pl/listing...v1-aut-1-5-0204

OMEGA - 2016-02-10, 22:16

Socale napisał/a:
Ja znalazłem 8 stron...
Reszta na OLXie

ale wszystkie aukcje zakończone , niektóre jeszcze w ubiegłym roku :ok :spoko

yuras - 2016-02-10, 22:30

Znalazłem 45 stron :haha:
Rowerek - 2016-02-10, 22:33

wpisz nazwę kampera są w dostawczych do 3.5 t
joko - 2016-02-10, 23:51

Wszystko z nóg na głowę staje, to niby czemu Allegro miało by to ominąć :haha:
Ciszcie się że w ogóle jeszcze jest :spoko
Kampery, karetki, karawany ....... wszystkie na K i wszystkie ładne , to o co chodzi :szeroki_usmiech

emkacar - 2016-02-11, 06:47

Wejdź w dostawcze do 3.5t i po lewej na dole marek wybierz "pozostałe" i dalej na dole po lewej pod pojemnościami itd w zakładce "nadwozie" wybierz "kamper" :wyszczerzony:
Jest aż 36 kamperów :haha:
Nieźle się Alle.....popisało :box

Bronek - 2016-02-11, 07:00

Wczoraj jeszcze tego wyboru nie było : (Kamper)

Ponadto są jeszcze w osobowych :!: , np marka Fiat, lecz chyba to wynika z nierozsądku wystawiającego ?

Byłoby to niegłupie , gdyby dodać jeszcze do opisu : "dostawcze i inne zabudowy" , < lub > 3,5t

zbyszekwoj - 2016-02-11, 08:38

joko napisał/a:
Kampery, karetki, karawany ....... wszystkie na K i wszystkie ładne , to o co chodzi :szeroki_usmiech

Dziwne, przecież to pod Ministerstwo Obrony nie podlega?

joko - 2016-02-11, 09:13

zbyszekwoj napisał/a:
joko napisał/a:

Teraz wszystko podlega pod MO :-P

Bronek - 2016-02-11, 09:17

zbyszekwoj napisał/a:

Każdy pojazd podlega.
I były przypadki przegięcia , gdzie wymagali dostarczenia motocykla .... z górnej półki.

Kampery idealne dla współczesnych "markietanek"

Wojsko a szczególnie dowództwo , musi się rozluźnić przed bojem . :oops:

Byłem dowódzcą Szpitala Polowego w Jednostce Transportowej , uczestniczyłem w ćwiczeniach ( do dziś mnie wątroba boli) .. to wiem . :roll:

marius - 2016-02-11, 09:41

Bronek napisał/a:

Byłem dowódzcą Szpitala Polowego w Jednostce Transportowej , uczestniczyłem w ćwiczeniach ( do dziś mnie wątroba boli) .. to wiem . :roll:

No popatrz, mając tak szerokie możliwości, nie udało Ci się zachować zdrowia. Czym się tam leczyliście, w tym szpitalu? :spoko

joko - 2016-02-11, 09:59

Śmiem wysunąć taką hipotezę , że wbrew potocznej opinii , zdrowie i życie ludzi nie zależy jednak od służby zdrowia.
Moją hipotezę potwierdzają jak sądzę przypadki pacjentów, którym pomimo usilnych starań lekarzy, ogromnej liczby medykamentów i NFZ'tu, jednak mimo wszystko udało się przeżyć :szeroki_usmiech

Cytat:
Czym się tam leczyliście, w tym szpitalu?

Gdyby to była jednostka lotnicza to bym przypuszczał że spirytusem do odladzania samolotów :haha:
W transportowej to pewnie rosyjski płyn do spryskiwaczy :wyszczerzony:

Bronek - 2016-02-11, 10:15

joko napisał/a:
Gdyby to była jednostka lotnicza to bym przypuszczał że spirytusem do odladzania samolotów

Ten medykament kupowaliśmy lub otrzymywaliśmy w opakowaniach zastępczych , na porodówce .
Fakt pochodził z wojsk lotniczych zaprzyjaźnionych z Bagicza.

Specjalnym transportem , WAJem , po naszemu zwanym, dostarczany . Gazik transportowy czekał pod Izba przyjęć , na zakończenie wrzasków, uwieńczonych porodem kolejnego obywatela CCCP na obczyźnie.

By rozwiać wątpliwości co do mojej wojskowej kariery to powiem , iż Wojsko Polskie wspominam mile o ile cokolwiek pamiętam . M/W z 8- tyg łącznie spędziłem w miłej atmosferze i oparach....... wojennych .
Awansując z kaprala na oficera w tempie, rakiety ziemia powietrze. Gdy zaproszono mnie na "manewry" i okazało się iż kapral ma dowodzić szpitalem . :mrgreen:

Zapomniany kapral podchorąży, za zasługi na polu chwały , walcząc z kacem nudnościami został doceniony .

Socale - 2016-02-11, 10:52

Tak czy siak, z kategorią czy bez. Brak kategorii "Samochody kempingowe" nie oznacza że nie da rady wystawić takiego pojazdu na Alleportalu. Każdy sprzedający wystawiając kampera na sprzedaż w dowolnej pasującej mu kategorii, w tytule wpisze "Kamper" a to jest słowo kluczowe dla wyszukiwarki które wystarczy podczas szukania wpisać w kategorii "Samochody" lub tą kategorię wybrać z sugestii.
I nie o prowizje tu chodzi bo All nie pobiera prowizji ze sprzedaży prawie żadnej , bo kto kupuje auto ze zdjęć i kłamliwych zapewnień, dlatego samo wystawienie jest stosunkowo drogie.
.

Bronek - 2016-02-11, 12:19

Samo "kamper" ,nie załatwia do końca sprawy.
.Część ofert to "Camper" lub "Kempingowy" a nawet blaszak

Takie słowa kluczowe, trzeba wpisaç.

Niestety Allegro ma prymitywną wyszukiwarkę, nie tak jak Gogle czy Ebay.

Niemal każdy błąd w pisowni popełniony przez wystawiającego lub szukającego , potrafi pominąć taką ofertę.

Co do kupowania z ofert motodziału - samochody i motocykle , skutery , nie są uznawane jako oferty , ale ogłoszenia. Nie podlegają prawu kupna / sprzedaży.
Kliknięcie "Kup teraz" nie jest przyrzeczeniem 100% kupna. A jedynie informuje sprzedawcę o zdecydowaniu na zakup.
I tym samym brak prowizji ze sprzedaży.

Socale - 2016-02-11, 12:29

Bronek napisał/a:

...
Niemal każdy błąd w pisowni popełniony przez wystawiającego lub szukającego , potrafi pominąć taką ofertę.
...

Dlatego w interesie przede wszystkim Sprzedającego jest pisać poprawnie, a często spotykamy się ze zwykłym niechlujstwem.

EwaMarek - 2016-02-11, 20:12

Napisałem do alegro - taką dostałem odpowiedź:

"Zmiana była konieczna, aby możliwa była integracja ofert z Serwisem otoMoto. Dzięki zaistniałym zmianą wystawiona oferta będzie również widoczna dla osób przeglądających ogłoszenia właśnie w otoMoto. Dzięki temu trafi do większej ilości odbiorców.
Pozdrawiam,
Czy ta odpowiedź była pomocna? Oceń ją:
http://survey.allegro.pl/...bWNqcg%3D%3D%0A
--
Elżbieta Baraniak
Zespół Allegro
Centrum Pomocy | Aktualności
Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-166 Poznań, przy ul. Grunwaldzkiej 182, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000268796, o kapitale zakładowym w wysokości 33 976 500 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 5272525995.
2016-02-10 20:22 - marsosno@wp.pl napisał(a):
WItam
czemu nie ma kategorii - kempingowe???
teraz są mniejsze szanse ,że ktoś znajdzie moje ogłoszenie"

Komplecik - 2016-02-11, 20:38

Bronek napisał/a:
Mała kasa z tego . Te ogłoszenia nie dają prowizji od zakupu. Tylko opłata za wystawienie.
Mają w nosie.
Niestety EBay u nas się za bardzo nie przyjął . Trochę OLX, robi im koło pióra.
To mają w nosie ten dział.]

O czym Ty myslisz Bronku
:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Dziecko drogie jeden jest wlasciciel wszystkiego, tego polskiego i swiatowego, robia jak im sie lepiej oplaca i komu wola sprzedawac ;) :spoko

Bronek - 2016-02-11, 20:52

Mi chodzi o preferencje i dbałość o kienta.

Allegro jako serwis położył laskę na doskonalenie obsługi. Jesteśmy mało wymagającymi klientami
Zarabiają i są zadowoleni , maja nas w nosie.
OLX nieważne czyj , ale nieżle namieszał.
Otomoto to dla mnie jakiś dziwny serwis . Mam wrażenie jakbym był na giełdzie w Pścimiu Dolnym

Dobra pomińmy .
Mnie wkurza ubezpieczenie tranzakcji . Musisz zgłosic na policje (30dni) i przesłac im ksero wszęcia postępowania .....

W PayPalu takich jaj nie ma.
Wiem bo miałem spór z anglikiem z Ebay i kasę zwrócili zanim dopadli angola.
U nas to zabawa na lata.
Dołączyłem do sporu zbiorowego na Allegro , sprawa toczy sie na Śląsku już z 3 lata.
Dopadli oszustów i g.. z tego.

Dostosowują wyszukiwanie do Otomoto , a tam porąbane podziały .
Nikomu do łba nie przyjdzie , że polak kupuje kampery , to fanaberia. I jakim prawem taki zbytek.

Ale potwierdza się moje określenie , że to dostawczak z dziwną zabudową.
Bo wstyd by kamper za kilkaset tyś zł miał deskę rozdzielczą z DHLa. Oklejoną drewnopodobnym plastikiem w ramach luksusu.

Komplecik - 2016-02-11, 21:03

Broniu, olx,allegro,otomoto to jeden wlasciciel dziela sie co i jak maja sprzedawac mnoza portale by w razie niezadowolenia z uslugi klijent mogl niby brac uslugi u kogos innego, tych naszych wlascicielem jest ktos wiekszy z zagranicy itd. Kampery to towar drogi i oplaca sie nim mieszac bo mozna sprzedawac gdzie jest prosto i ten sam gdzie indziej umial zrobic prosto ale woli zeby polak kupil nie u polaka bo ma czuc ze tu nic nima i lepiej gdzie indziej gdzie duzy wybór.

No zamieszalem jak na tych portkalach :haha: :haha: :haha: :spoko

Beras - 2016-02-11, 21:04

U nich to w ogóle ciekawie:

Oto moja historia korespondencji (tak w ogóle to chyba byłem pierwszy co raban wzniecił ;) )

JA 6 II 8:00
Witam
Jestem stałym obserwatorem jednej z kategorii sprzedażowej (jako że noszę się z
zamiarem zakupu), a mianowicie samochodów kempingowych. W dniu wczorajszym wystąpił
następujący problem. W kategorii przeznaczonej dla tego typu pojazdów znalazłem tylko
4 sztuki (chyba dopiero co wystawione), natomiast reszta została porozrzucana wśród
samochodów dostawczych/osobowych. Proszę o informację, czy tego typu zmiana została
zastosowana na stałe (co de facto uniemożliwia skuteczną filtrację), czy też jest to
jakiś chwilowy błąd.

ALLEGRO (Tomasz Ratajczak) 6 II 11:30
Witam.

W opisanej przez Pana kwestii nie nastąpiła żadna zmiana.

Za wybór prawidłowej podkategorii odpowiadają Sprzedający wystawiający dane oferty. Jak widzę, obecnie w danej podkategorii jest 5 ofert.

JA 6 II 11:44
To, że aktualnie jest 5 ofert to wiem ☺. Ale wczoraj rano było ok 160, które dziś są porozrzucane po dostawczych. I proszę mi wierzyć. Wiem co mówię, bo kategorię ta przeglądam 2-3 razy dziennie. Pozdrawiam

ALLEGRO (Tomasz Ratajczak) 6 II 13:29
Rozumiem, to zmienia postać rzeczy. A czy byłby Pan w stanie podać numer przykładowej oferty, którą wcześniej widział Pan we właściwej podkategorii, a obecnie została przeniesiona do innej?

JA 6 II 13:32
Choćby dwa spośród obserwowanych:
http://www.allegro.pl/Sho...item=5943119015

http://www.allegro.pl/Sho...item=5953918073

Pozdrawiam

ALLEGRO (Tomasz Ratajczak) 7 II 17:58
Witam.

Przeniesienia ofert miały związek z pewnymi zmianami w kategorii. Wszystkie błędne przeniesienia postaramy się jak najszybciej cofnąć.

KONIEC KORESPONDENCJI
:haha:

No i cofnęli... 8 II już po kategorii... A może to moja wina?? :haha:

Komplecik - 2016-02-11, 21:13

Beras napisał/a:
(tak w ogóle to chyba byłem pierwszy co raban wzniecił ;)

Nie licytujmy kto byl pierwszy
Firmom dajacym ogloszenia przez lata wymienione portale dawaly ceny rozsadne za umieszczanie ogloszen po wykruszeniu konkurencji cenniki poszybowaly o kilka 1000 % w gore :-P
Narazie trzeba ich kochac bo alternatywy niema.

MILUŚ - 2016-02-12, 20:08

Szczerze mówiąc ; skopałbym "specjalistom z All.....o" q...a d..ę :-/
Tak zamieszali ,że niczego nie mogę znaleźć w częściach do kamperów :evil:

Bronek - 2016-02-12, 20:30

Zawsze to było w w cz.
do innych pojazdów ,
czyli przyczep i
z podobienstwa i kretynizmu ,
znajdowało się
kempingowe

Kampery wg. Allegro to takie przyczepy bez motoru i kierownicy.

Podone jak żywiec piwo podobny fo ,żywca świni.

Reszte mieszają sami wystawiajacy.

Powinien byc dział w motoryzacji -zwany " kempingowy" lub caravaning ? , a w nim:

kampery,

przyczepy

i inne pojazdy kempingowe -blaszaki, terenowe itd

wyposażenie i w nim acesoria , częsci .......

Ale kto by sie pytał , zreszta gdyby nawet , to i tak siwy dym.
Z nami sie nie da ..... :bajer