|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Imprezy w Polsce - Zorganizowanie zlotu w Krakowie
ludzik - 2016-02-11, 14:16 Temat postu: Zorganizowanie zlotu w Krakowie Siemka, chcielibyśmy zroganizować jakiś zlot w Krakowie. Pytanie gdzie zrobić to najlepiej? W sensie miejscówka i organizacyjnie.
kubryk1 - 2016-02-11, 14:27
My to znaczy kto? Zadałeś pytanie typu: "chciałbym coś". Poza tym wypada najpierw się przedstawić i coś o sobie szrajbnąć - tego wymaga etykieta forum.
slawwoj - 2016-02-11, 14:56 Temat postu: Re: Zorganizowanie zlotu w Krakowie
ludzik napisał/a: | Siemka, chcielibyśmy zroganizować jakiś zlot w Krakowie. Pytanie gdzie zrobić to najlepiej? W sensie miejscówka i organizacyjnie. |
Mi to się marzy tu:
https://www.google.pl/map...3988702bd081bf0
jarko_66 - 2016-02-11, 15:19
Sławek jestem za Twoją lokalizacją
slawwoj - 2016-02-11, 15:23
Na szczęście większość osób na forum ma poczucie humoru i są inteligentni
rjas - 2016-02-11, 17:51
Slawwoj - muszę przyznać, że uśmiałem się setnie .
Lokalizacja zacna, aczkolwiek mało realna
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-02-11, 17:56
Zlot Rayly organizowany jest w zakolu Wisly,koło toru kajakowego i dużego obiektu sportowego,na ul.Kolnej.Koledzy spłoszyliście tez kolege.Nie każdy od razu wie ,ze trzeba się przedstawić.Kolego czy to ma być zlot kamperowy,czy hotelowy
MisioKRAK - 2016-02-11, 18:37
Dodam że Kraków pod tym względem niestety mocno kuleje - brak ciekawych i godnych polecenia miejsc "zaplecza karawaningowego"...
WINNICZKI - 2016-02-12, 00:15
Miejsc jest dość sporo. W zależności od ilości kamperów. I tak dla przykładu Koło Hotelu Eva Przy ul.Wioślarskiej jest miejsce na ok 10 kamperów z sanitariatami,miejscem na zrzut kota,warto tam podjechać.Miejsce bardzo urokliwe. Można na terenie Elcampu,również teren z infrastrukturą pod kampery,kolejnr miejscr .Już troche droższe camping Smok przy ul; Księcia Józefa, Camping przy Clepardii,Wspominany tor kajakowy przy Kolnej, itd,itp. Jak ktoś chętny organizować zlot,prosze o kontakt pomoge w znalezieniu miejsca.Np.Bagry ul Kozia też można coś podziałać.Ostatnio był organizowany zlot w Nowj Hucie miejscówka równie zacna,można pisać i pisać.Tylko czy ktoś ma czas na organizację.Ja niestety odpadam
MisioKRAK - 2016-02-12, 00:51
Wszystkie te lokalizacje jak dla mnie są "średnie"
Albo ilość załóg, albo standard, albo ceny, czy też lokalizacja...
PS. miejsca w Elcampie nie widziałem - więc pewnie jeszcze i tam zaglądnę jak to teraz wygląda
wbobowski - 2016-02-12, 01:04
kubryk1 napisał/a: | My to znaczy kto? Zadałeś pytanie typu: "chciałbym coś". Poza tym wypada najpierw się przedstawić i coś o sobie szrajbnąć - tego wymaga etykieta forum. |
Zaczym zaczniecie podpowiadać, gdzie mógłby zorganizować zlot "ludzik", to poczekajcie na odpowiedź na pytanie zadane przez "kubryk1".
"ludzik", który zarejestrował się wczoraj po 14-ej, w avatarze nie podał żadnych swoich namiarów ... a od razu chce organizować zlot w Krakowie. Najpierw dowiedzcie się kto to jest?
JaWa - 2016-02-12, 12:36
wbobowski napisał/a: | Najpierw dowiedzcie się kto to jest? |
Niech się tym zajmie CBŚ.
kimtop - 2016-02-12, 12:55
Słyszałem,że w Krakowie coś już się w tym roku szykuje https://pl.wikipedia.org/wiki/Światowe_Dni_Młodzieży_2016
casper - 2016-02-12, 14:41
Na ŚDM top raczej będzie tam taki ścisk, że nie ma opcji - aby jakieś zloty były wtedy organizowane.
W Krk ma powstać tor z budżetu obywatelskiego, ale to dopiero za 2-4 lata.
Tutaj bym jeszcze zapytał http://www.drivingexperie...-motoryzacyjne/
Nie wiem czy pomogą, ale może pomogą :D
MisioKRAK - 2016-02-12, 14:58
Ale wówczas ludu będzie sporo a ceny kolosalne...
O zwiedzaniu nie wspomnę
Ale to też taka "okazja" że i tak warto być
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-02-12, 20:25
Ludzik nic więcej nie pisze,a Wy wymyślacie niewiadomo co
kubryk1 - 2016-02-12, 21:16
Kurcze! Zadałem niewinne pytanie a tu widać gość się całkiem spłoszył. Czyżby miał jakieś niecne zamiary, a może wstydzi się opowiedzieć cos o sobie?
Mazur - 2016-02-13, 18:43 Temat postu: Re: Zorganizowanie zlotu w Krakowie
ludzik napisał/a: | Siemka, chcielibyśmy zroganizować jakiś zlot w Krakowie. Pytanie gdzie zrobić to najlepiej? W sensie miejscówka i organizacyjnie. |
Siemka, kim jesteście potencjalni organizatorzy Zlotu ? Bywaliście na Zlotach CT ? Znacie oczekiwania i standardy, szczególnie bytowo-cenowe ?
W Krakowie jest już jest Zlot KK - ŚDM ...innych w tym roku już chyba nie potrzeba I bez tego może być "wystrzałowo" (ISIS)
edit: chyba niepotrzebne dywagacje bo ten "ludzik" raz się logował i zadał to jedyne pytanie...
Ostatnia wizyta: 2016-02-11, 14:14 (Minut: 1)
Wizyt: 1 Łączny czas wizyt Minut: 1
kubryk1 - 2016-02-13, 19:43
Mazur! Masz 100% racji! Myślę, że najwyższy czas zamknąć ten niefortunny temat.
Misio - 2016-02-13, 20:27
No i się wydało. Ludzik sprawdził naszą czujność, gotowość do niesienia pomocy, pomysły na zorganizowanie zlotu, organizację i całą logistykę. Przeczytał i przestraszył się naszej mocy, z jaką jesteśmy w stanie momentalnie zmontować zlot. I to gdzie? W Krakowie. W mieście w którym często coś się dzieje. Nie śmiałbym się, gdyby zaproponował lipiec. Mógłby wtedy wyzerować swoje konto u samego Papieża. I to byłby zlot nad zlotami.
JaWa - 2016-02-14, 10:16
Misio napisał/a: | Przeczytał i przestraszył się naszej mocy, z jaką jesteśmy w stanie momentalnie zmontować zlot. |
Był na forum całą minutę, napisać może zdążył, przeczytać już nie
Pawcio - 2016-02-14, 20:14
Ale jesteście. Dajce się chłopakowi wykazać. Przecież lubimy spotykać się na zlotach .
Misio - 2016-02-14, 20:31
Pawcio napisał/a: | Ale jesteście. Dajce się chłopakowi wykazać. Przecież lubimy spotykać się na zlotach . |
Pawciu, przecież nikt go nie blokuje.
martini44 - 2016-02-14, 20:33
Pawcio napisał/a: | lubimy spotykać się na zlotach . |
ja Ciebie nie lubie
Halcamp-Rally - 2016-02-15, 17:32
Witam
Dodam w temacie kilka uwag sprawdzonych na własnej skórze jako organizator kilku zlotów pn. Halcamp - Rally w Krakowie choć mieszkam we Wrocławiu.
W sezonie trzeba raczej zapomnieć o możliwości uzyskania miejsca już dla 40 - 50 załóg ponieważ gestorzy mają w tym czasie po 30 - 60 załóg i nie stwarzają żadnego pola do negocjacji cenowych. A normalne ceny na krakowskich campingach (tych lepiej położonych - skomunikowanych dobrze z centrum masową komunikacją) oscylują w ok. 80 i więcej złotych za postój dwuosobowej załogi. Pozostaje zatem czas przed i po sezonie, gdy bieda zaczyna im zaglądać w oczy. Campingu "Clepardia" nie polecam bowiem podpisane jesienią warunki finansowe na rok przyszły - po tygodniu zmieniły się i zostałem poczęstowany propozycją dopłat za energię elektr., serwis pojazdów itd. Podobnie nie polecam "Krakowianki", na której w 2015 roku organizowałem zlot, po którym szantażem wymuszono na mnie opłatę za załogę głównego organizatora - czyli komandora. Fakt zwolniono dwie załogi pomagające mi w organizacji...
Na terenie Elcampu jest kilka stanowisk do zatrzymania się na noc np. przed porannym wjazdem do serwisu z możliwością podłączenia się do prądu, skorzystania z zaplecza sanitarnego itp., (a także w miarę miejsc zatrzymania się na parę dni).
Najlepsze miejsce było (nie wiem czy nadal jest - można sprawdzić) to parking na dawnych terenach Centrum Targowego Chemobudowy przy ul. Klimeckego, gdzie zlot zorganizowałem w 2009 roku. Z kolei w 2014 chyba roku PZM organizował Zlot Dahlie Ralye przy torze treningowym dla kajakarzy górskich, ale wg. mojej wiedzy brak tam stałej bazy dla caravaningowców (ogrodzenie terenu, zaplecze sanitarne), tak aby zorganizować bezpiecznie imprezę. Tyle mogę przekazać informacji dla potencjalnego organizatora zlotu w Krakowie. W celu zapoznania się z relacjami z w/w i innych naszych zlotów można wejść na www.halcamp-rally.pl.
Pozdrawiam serdecznie życząc powodzenia potencjalnym organizatorom
Jurek
martini44 - 2016-02-15, 18:07
Halcamp-Rally, a na 2016 masz już jakis plan ?
wbobowski - 2016-02-15, 18:38
martini44 napisał/a: | Halcamp-Rally, a na 2016 masz już jakis plan ? |
Zajrzyj do Harmonogramu Imprez 2016
martini44 - 2016-02-15, 18:53
wbobowski - 2016-02-26, 21:50
Zamykam temat, bo potencjalny organizator był 1' (słownie jedną minutę) na forum i popełnił tylko ten jeden (pierwszy) post.
|
|