Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Jelenia Góra - campingi

MarudaiCzarnowidz - 2016-02-16, 10:30
Temat postu: Jelenia Góra - campingi
Cześć,

zastanawiałam się gdzie to wrzucić.

Chciałam zwrócić uwagę na sytuację w Jeleniej, bo może nie każdy wie.

1) camping Słoneczna Polana dalej wisi w internetach, przez miasto prowadzą znaki, a jest przecież od dawna nieczynny, wystawiony przez miasto na sprzedaż, a tak naprawdę niszczeje, że aż przykro patrzeć.

2) Na Sudeckiej niby camping kwitnie, właściciel się chwali, a właśnie kończy się budowa Biedronki. Nie umiem ocenić jaki wpływ to będzie miało na warunki (hałas?). Lepiej o tym wiedzieć, niż być zdziwionym.

Tu zdjęcia i artykuł.

Mam nadzieję, że się komuś przydadzą te informacje 8-)

Maruda.

onionskin - 2016-02-16, 13:06
Temat postu: Re: Jelenia Góra - campingi
MarudaiCzarnowidz napisał/a:
................

1) camping Słoneczna Polana dalej wisi w internetach, przez miasto prowadzą znaki, a jest przecież od dawna nieczynny, wystawiony przez miasto na sprzedaż, a tak naprawdę niszczeje, że aż przykro patrzeć.
...................

No to na mapach OpenStreetMap skasowałem.

Cytat:
Na stronie openstreetmap.org mamy do dyspozycji dwie zrenderowane wersje map. Programy Osmarender i Mapnik tworza z danych optycznie przetworzone mapy. Widok można zmienić w oknie mapy w menu w prawym górnym rogu (Służy do tego półokrag ze znakiem plus).

Mapnik, wyświetlana domyślnie mapa, jest zazwyczaj aktualizowany co godzine, często widać zmiany już w kilka minut po edycji ale zazwyczaj najpierw na wyższych poziomach zoomu. W tym celu przewaznie potrzebne jest reload danych w przeglądarce, bo stare dane obrazki nie były używane w pamięci podręcznej przeglądarki. W Firefoxie i IE zmieniamy to klikajac w wcisnietym klawiszem "shift" na "aktualizuj" .