Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

W³ochy - W³oskie na dziko i nie tylko - w wersji wideo. :)

toscaner - 2016-03-08, 00:02
Temat postu: W³oskie na dziko i nie tylko - w wersji wideo. :)
Zacz±³em zabawê w filmowanie i montowanie filmików. Idzie tak sobie, ale jako pierwszy w miarê "w kupie" filmek stworzy³em z fotek z W³och. Jest to czê¶æ 1 z wielu, bo planujê nastêpne. O ile Wam siê spodoba. Jak nie to ...nie. ooo :diabelski_usmiech

Jest to oczywi¶cie taki bonus do mojej ogólnej relacji "Tam nasz domek, gdzie stoi Z³omek, czyli na dziko po Europie"
Link w stopce, ale to przecie¿ wiecie. :bigok
No i jak bêdê znów w zasiêgu lepszego neta, to wrzucê lepsz± jako¶æ. Nie wszêdzie siê udaje zrobiæ upload ok. 200MB

:spoko

grzegorzalex - 2016-03-08, 00:14

Robert super fotki dawaj nastêpn± cze¶æ
Zauwa¿y³em tam mojego kamperka :lol:

toscaner - 2016-03-08, 00:17

Mia³em pisaæ o zgodê, ale wiedzia³em, ¿e siê zgodzisz, a poza tym Twój kamperek by³ pierwszym, na którego mój siê "napatrzy³".
My¶lê, ¿e bêdzie wreszcie okazja ¿eby i razem poje¼dziæ. :spoko

Muszê te¿ ogarn±æ z tymi prawami autorskimi, bo debile z niektórymi utworami blokuj± na kraje. Wrzuci³em np. z piosenk± ju¿ martwego Pino Daniele i dupa. Taki ¶wiat. Trzeba chyba kupiæ harmonijkê i samemu co¶ po kielichu zagraæ, bo te niektóre CC to jakby kto¶ dusi³ kota. :haha:

Tadeusz - 2016-03-08, 01:23

Robercie... :brawo: :brawo: :brawo:
CORONAVIRUS - 2016-03-08, 07:04

Robert ... jest super :bukiet:

Masz w programie ruch fotki w trakcie projekcji ? No i zdrad¼ do kogo nale¿y ten g³os z podk³adu , do Lury Pausini jej troszkê brakuje :lol: ale chcia³bym pos³uchaæ wiêcej :bajer

czekam na nastêpne czê¶ci :pifko

KrzySówka - 2016-03-08, 08:05

,, Toscaner" wed³ug mnie superrrr:) Czekam na dalsze czê¶ci i pozdrawiam:)
janus - 2016-03-08, 08:05

No piêknie, a mojego kamperka nie ma :-/

¦wietne wysz³o i jest tam fotka z naszego wspólnego spaceru :spoko

toscaner - 2016-03-08, 11:11

Oj Janusz, bo siê nie zmie¶ci³ do pierwszej czê¶ci. Jest wy¿szy. Ale bêdzie na pewno w nastêpnych. Ju¿ czeka. :spoko

Adam utwór to Eppure Sentire (un senso di te) - Elisa

Znalaz³em Ci ze s³owami, mo¿esz sobie po¶piewaæ :mrgreen:

Kolejne filmiki bêd± niebawem, bo lap staruszek. Dobrze, ¿e zima i zaoszczêdzê na webasto, bo miel±c film robi trochê za farelkê. :haha:

:mrgreen:

toscaner - 2016-03-08, 14:20

Trochê "grubszy" materia³, bo ju¿ nie takie ma³e obrazki tylko ¶rednie. Pomimo, ¿e do HD, a gdzie tu Full HD jeszcze trochê brakuje, to musia³em pos³aæ a¿ ponad 80MB materia³u. No ale uda³o siê. Szkocki net lepszy ni¿ w³oski :)
Muszê jeszcze poszukaæ muzyki bez praw autorskich, bo mi filmy "kradn±". Po prostu jak dodajê muzê jakiego¶ ¶piewaka, to podaj± informacje: Zawiera tre¶ci chronione przez prawa autorskie"
Czyli jaka¶ tam dupna firma fonograficzna ma pe³ne prawa do mojego filmu?
Bo tak podaj±: "Na tym filmie zarabia w³a¶ciciel praw autorskich. " I tu nazwa danej firmy.
Nie ogarniam tego jeszcze.

Dobra to tyle na technicznie.

A teraz to na co czekacie. Tym razem trochê zimowo-wiosennie.

CORONAVIRUS - 2016-03-08, 20:54

toscaner napisa³/a:

Adam utwór to Eppure Sentire (un senso di te) - Elisa

Znalaz³em Ci ze s³owami, mo¿esz sobie po¶piewaæ :mrgreen:

:

A un passo da te
Paura di decidere
Di tutto quello che non ho

Eppure sentire
Nei fiori tra l'asfalto

no to realizujesz siê chyba co :)

:spoko

toscaner - 2016-03-08, 21:03

Studia filmowego na tym sprzêcie to ja nie otworzê. :haha:
By³ dobry, nawet z PS sobie radzi³, 2 systemy jednocze¶nie kilka przegl±darek i programów, ale na obrabianiu filmu nawet w HD to mam odczucie jakbym usiad³ przy Pentium 75 z Windows 3.11 i za ma³o ramu. :gwm

Robim co mo¿em mówi±c s³owami klasyka. :ok

W³a¶nie przygotowujê 1 cz. ze Szkocji. :)
pó¼niej i Francjê zrobiê i kolejne czê¶ci W³och, ale to tysi±ce fotek. No i kilka filmów :)
Co¶ tam posk³adam z tego. :ok

Trzeba siê uwijaæ, nadrobiæ relacjê, naprawiæ wreszcie to zawieszenie w z³omku. Mechanik uciek³, a mia³ 3 auta do naprawienia. Dmuchawa w webasto pada, trzeba rozebraæ, wymieniæ. A nocami jeszcze na minusie, ale wiosnê czuæ. Je¼dziæ siê ju¿ chce. :)

cirrustravel - 2016-03-08, 21:35

Ode mnie :pifko i czekam na dalsze filmiki. Fajnie siê ogl±da i wracaj± wspomnienia :)
Dziêki :)

toscaner - 2016-03-09, 00:52

Trochê zesz³o ale mo¿e jeszcze kto¶ dzi¶ zd±¿y z nocnych marków obejrzeæ. I jednak kolejna czê¶æ W³och jak ju¿ idziemy w tym temacie do przodu. Szkocji mam ogrom materia³u, wiêc ufff.

No dobra cz. 3:

toscaner - 2016-03-09, 00:58

Mam info, ¿e ten film jest zablokowany w niektórych krajach. W UK idzie. A jak w Polsce?
Pewnie chodzi debilom o ¶cie¿kê d¼wiêkow±, któr± da³em.
No ciekawe. Jak nie idzie, dajcie znaæ i wrzucê z inn±.
Przes³ucha³em dzi¶ z 20 p³yt z licencj± CC. Masakra. Tego siê nie da s³uchaæ, a pies na niektórych wyje. :gwm
Pewnie dlatego s± z licencj± CC, bo nikt tego nie chce s³uchaæ. :haha:

SlawekEwa - 2016-03-09, 07:47

Idzie :spoko
janus - 2016-03-09, 08:05

No teraz jest nasz kamperek w ca³ej okaza³o¶ci :ok
I razem odwiedzane miejsca. :ok

Tylko Dizelka brak :-/ (no dobra - jest, ale nie z nami)

¦wietna robota :spoko

P.S. Pozdrowienia dla Dizelka od Tajki :)

izola - 2016-03-09, 08:27

idzie,po ma³ej modyfikacji w adresie ...
ssyoutube...itd.

toscaner - 2016-03-09, 17:42

No to jak dzia³a, to mo¿na montowaæ nastêpne :)

Pogoda te¿ dzi¶ wreszcie zachêcaj±ca do pracy. Niby tylko +8C, ale s³oneczko itp. pierdo³y.
Pies te¿ siê wybiega³ za ostatnie dni, a¿ pad³ i le¿y przy nogach.
No dobra, czas braæ siê do obróbki...

KrzySówka - 2016-03-09, 18:44

Czekamy na cd. :szeroki_usmiech Pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko
KrzySówka - 2016-03-09, 18:46

Czekamy na cd. :szeroki_usmiech Pozdrawiamy :spoko :spoko :spoko
toscaner - 2016-03-09, 21:04

Ju¿ za chwileczkê, ju¿ za momencik... tym razem w wersji...

ale jeszcze...

|||||||||||||||||58%............

wiêc czekamy, bo idzie a¿ 250MB, ehhh cywilizacja. :-P

toscaner - 2016-03-09, 21:16

No i jest. Czê¶æ 4-ta

Tym razem ogl±dajcie w wersji... HD (1280) bo jest :bigok

grzegorzalex - 2016-03-09, 21:45

Robert :pifko siê nale¿y za te foto relacje
toscaner - 2016-03-09, 22:01

O widzisz, w³a¶nie otworzy³em i pijê. :pifko :
maga - 2016-03-09, 22:12

Fajnie siê ogl±da i mile wspomina nasz± w³óczêgê po W³oszech :spoko
Piwko leci i czekamy na nastêpne odcinki :pifko

jarek73 - 2016-03-09, 22:29

Robert albo szczerze, albo wca³e . Moja totalnie subiektywna ocena
- monta¿ do dupy
- chronologia zdjêæ dla Ciebie pewnie zrozumia³a, dla mnie absolutnie nie pomocna w planowaniu podró¿y do W³och ( ale pewnie nie twoim celem by³o robienie przewodnika )
- muzyka o gustach siê nie dyskutuje

- zdjêcia w wiêkszo¶ci wspania³e i za to piwo leci

krytykowaæ ³atwo , mnie siê te¿ wydawa³o ¿e takie klipy to prosta rzecz, zrobi³em z Norwegii i jak teraz na to patrzê to dupy nie urywa .
Wniosek mój taki , zê trzeba poæwiczyæ a w twoim wypadku to nawet trzeba bo zdjêcia super i podejrzewam ¿e masz ich ca³± masê, wiec warto .

toscaner - 2016-03-09, 23:05

Krytykê przyjmujê z otwartym sercem, jak i piwa :)
Ale to moje pocz±tki, a jak nie zacznê, to bêdzie dupa. Czyli montowaæ, montowaæ, æwiczyæ itd.
W ka¿dym razie programu do produkcji filmów pierwszy raz w ¿yciu dotkn±³em ze 3 dni temu. :haha:
Wcze¶niej wiedzia³em tylko, ¿e s±.
A zmontowa³em na razie ich z 7. Lepsze to ni¿ zero. :diabelski_usmiech
My¶lê, ¿e jak dobijê do setki, to ju¿ bêdzie jaka¶ tam jako¶æ. :)

Chronologia hmmm, no fakt, ¿e s± u³o¿one po mojemu.
Mam nadziejê, ¿e kolejne bêd± tylko lepsze :bigok

stef - 2016-03-10, 22:53

Super zdjêcia, muzyka pasuje. Ogl±daj±c ciarki mnie przechodzi³y.
Gratulujê.
Upewniam siê, ¿e muszê odwiedziæ W³ochy !!
:pifko

toscaner - 2016-03-11, 01:50

Poczekajcie na Szkocjê, to jeszcze pewnie kilka osób zmieni plany wakacyjne na ten rok. :diabelski_usmiech
Do tego mam ju¿ ze setkê darmowych miejscówek. Sprawdzonych. :ok
Teraz np. Z³omek stoi przy pla¿y, dos³ownie 20-25m od linii wody, bo odp³yw, jak przyjdzie przyp³yw za ile¶ godzin, to pewnie bêdzie chlapa³o w kampera. Zobaczê jutro. :-P
I mam w dupie, ¿e nie ma upa³ów. W kamperku ciep³o, a w dzieñ spacerki ju¿ tylko w sweterku.
Kto ciekawy jak dzia³a mój kamperowy kolektor s³oneczny, to w stopce klika na "budowa z³omka..." i ma. Znaczy wrzucê za chwilê, bo i fotki bêd±.
Paneliki za to dzi¶ dawa³y 8,6A :shock:

A z muzyk± zawsze tak jest. Jednemu siê podoba drugi nie mo¿e s³uchaæ. Optymalnie by³oby bez, ale to znów nie to. Jak nikt nie gada, to lepiej jak co¶ gra. 100 lat temu w filmach nie gadali, ale zawsze gra³o jakie¶ pianino :mrgreen:
I wierzcie lub nie, ale ciê¿ko jest wybraæ co¶ z muzyki z licencj± CC, co da siê s³uchaæ d³u¿ej ni¿ 30 sekund.
Takie ja przynajmniej mam odczucie. W sumie d³u¿ej schodzi mi na ¶ci±ganiu darmowej muzyki, albo s³uchaniu online ¿eby co¶ wybraæ, ni¿ obróbce zdjêæ. Pó¼niej ju¿ w samym programie te¿ zabawa, bo ci±gle odkrywam nowe funkcje. Dlatego poczekam chyba z t± Szkocj±, a¿ przeæwiczê na W³oszech. :szeroki_usmiech
Fotki ju¿ wyselekcjonowane jakby co :)

CORONAVIRUS - 2016-03-11, 07:51

w PL nie ma problemu z tymi licencjami , na ju¿ kilkadziesi±t wykorzystanych kawa³ków mo¿e raz co¶ siê zblokowa³o ale ... ale czasami dostajê informacje, ¿e w ró¿nych czê¶ciach europy moje filmiki s± przyblokowane w³a¶nie ze wzglêdu na prawa autorskie do podk³adu muzycznego ... nic na to nie poradzê , dogodziæ wszystkim siê nie da :)
Misio - 2016-03-11, 09:29

Dobrze siê ogl±da przy :pifko . No to leci. :lol:
toscaner - 2016-03-11, 10:52

O jednak morze jeszcze bardziej odp³ynê³o i nie zachlapa³o kampera. Tu widok z kamerki cofania na pla¿ê, bo jeszcze nie wylaz³em, ale trzeba wzi±æ pise³a na spacer, wiêc zrobiê wiêcej fotek. Ale siê ucieszy, bo lubi rzucanie pi³k± na pla¿y.

No i przy okazji wczorajszy zachód s³oñca, ale to w innym miejscu, bo tam pla¿a by³a kamienista.

To taki przerywnik pla¿owy, bo jeszcze nie zmontowa³em 5 czê¶ci. :-P

:szeroki_usmiech