|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - Miernik wilgotności - będzie do kupienia od 14 marca w Lidlu
dulare - 2016-03-10, 06:46 Temat postu: Miernik wilgotności - będzie do kupienia od 14 marca w Lidlu Wygląda na to że od przyszłego czwartku w Lidlu będą do kupienia mierniki wilgotności. Ciekawe czy nadają się do badania zawilgocenia naszych kamperów - niestety wersja ze szpikulcami więc trzeba by te ściany tu i ówdzie pokłuć...
Macie jakieś doświadczenia z takim urządzeniem? Warto kupić?
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1029
Bronek - 2016-03-10, 07:14
Nakupowałem... Oj nakupowałem.... miernik temperatury, dalmierz, wykrywacz kabli itp.
Użyłem miernika temperatury raz czy dwa , by zbadać czy kot nie ma gorączki.
Ale zaspokaja mi te pokłady świadomości, co podobnie agregat itp. urządzenia
Ps dodam, iż mam spawarkę nigdy nieużywaną, ale migomacik bym też kupił w podobnym celu. By sobie leżała
chemik - 2016-03-10, 07:16
akt, trzeba pokłuć ściany !
Miernik mierzy wilgotność poprzez pomiar oporu elektrycznego między igłami - więc mokra plama 10 cm dalej nie będzie zauważona. Trzeba nakłuć dalej.
Używałem tego typu miernika wiele lat ( z racji pracy), ale tam nie przeszkadzały dziurki. W kamperze to chyba nie bardzo...
CORONAVIRUS - 2016-03-10, 07:39
Kupując drewno do kominka bawię się takim czymś ale w kamperze nie wyobrażam sobie zastosowania
Woj-tek - 2016-03-10, 08:42
Bronek napisał/a: | Nakupowałem... Oj nakupowałem.... miernik temperatury, dalmierz, wykrywacz kabli itp.
Użyłem miernika temperatury raz czy dwa , by zbadać czy kot nie ma gorączki.
Ale zaspokaja mi te pokłady świadomości, co podobnie agregat itp. urządzenia
Ps dodam, iż mam spawarkę nigdy nieużywaną, ale migomacik bym też kupił w podobnym celu. By sobie leżała |
Nawyki z poprzedniej epoki
Bronek - 2016-03-10, 09:02
wukor napisał/a: |
Nawyki z poprzedniej epoki |
To nie to. Albo nie pamiętasz albo nie miałeś możliwości .
Nawykiem takim (dawnym) jest pełny barek i zamrażarka .
To raczej konsekwencja nowej EPOKI
Możliwość kupna .
Czyli Jest w sklepach i jest w portfelu
Dawniej nawet jak było w portfelu ,to nie było w sklepach
Jedni kupują buty , zegarki , lub program telewizyjny .
Ja uwielbiam maszyny , tym bardziej ,że Bozia dała mi dwie ręce , nie tylko do grzebania w nosie i d...pie
To ,że mogę a nie muszę coś zrobić lub naprawić to fajne uczucie .
Problem jest jeden , nie mogę znaleźć czasem czegoś co wiem ,że mam . Dlatego jest trochę " duplikatów ".
Mandus - 2016-03-10, 09:07
Bronek napisał/a: | wukor napisał/a: |
Nawyki z poprzedniej epoki |
To nie to. Albo nie pamiętasz albo nie miałeś możliwości .
Nawykiem takim (dawnym) jest pełny barek i zamrażarka .
|
I kryształy na meblach...
Teściowa nie ma ich gdzie trzymać, ale z sentymentu nie da ich wy....dolić
Bronek - 2016-03-10, 09:31
Moja mama specjalnie do Szklarskiej Poręby jechała . Te dobre potrafią same popękać i jest szansa na ich naturalna eliminację .
Ale ręcznie szlifowane , prawdziwe i drogie gdy czyste , są ładne . z racji wagi raczej ozdoba niż użytkowe .
Whisky z kryształu lepiej smakuje.
Woj-tek - 2016-03-10, 09:40
Cytat: | To nie to. Albo nie pamiętasz albo nie miałeś możliwości .
|
Pamiętam dobrze, ludzie brali co było i po ile dawali.
Sąsiad do dziś ma w piwnicy dwa odkurzacze i piece łazienkowe
Sam pamiętam jak kupiłem dwa akumulatory by je można było wymienić na opony
Ale życie towarzyskie kwitło
samotny wilk - 2016-03-18, 10:49
JaWa.
Inni mogą zabierać głos nie całkiem precyzyjnie na temat. Im uwagi nie zwracasz. Przeczytaj wcześniejsze posty.
Ok, nie odpowiada, to swój post wywalam.
Zadowolony?
JaWa - 2016-03-18, 13:11
Jak wilgotność w tych kryształach ??
martini44 - 2016-03-18, 15:23
Bronek - 2016-03-18, 16:34
JaWa napisał/a: | Jak wilgotność w tych kryształach ?? |
Nie ma się co dziwić
Oczy wilgotnieją.
Łza się w oku kręci, na wspomnień czar.
Karafka kryształowa ręcznie cięta wypełniona, to aż wilgotna ślina leci
A ten wilgotnościomierz jest i jakoś mnie nie kręci.
JaWa - 2016-03-19, 12:09
samotny wilk napisał/a: | Inni mogą zabierać głos nie całkiem precyzyjnie na temat. Im uwagi nie zwracasz. |
Jakiej znowu uwagi ? To raczej taki żart tylko. Szkoda, że wywaliłeś swój post, fajne fotki były.
Bronek - 2016-03-19, 15:25
Szkoda... Bo o samym urządzeniu nudno się pisze w tonie instrukcji obsługi..
No i co? Ktoś kupił ?
A i do tego używał ?
I by utrudnić odpowiedzi, to spytam, używał, bo potrzebował?
Czy używał tylko dla..............? jaj nakuł i zrobił wydmuszki. Tak by przed sobą znaleźć bolesny sens zakupu.
Ja chyba po rzaz pierwszy nie uległem nałogowi.!
rjas - 2016-03-20, 23:44
A kupiłem i użyłem, dlaczego ? Druga opcja wg zapytania Bronka
Wskazania są zaiste ciekawe i na pewno jest jeden plus tego urządzenia - pokazuje w miarę dokładnie temperaturę otoczenia - tak tak, ma wbudowany termometr
Wilgotność mierzy, a jakże - tylko jest tam w środku chyba jakieś ustrojstwo losujące jakie przy danym pomiarze ma być wskazanie
Drzewo buczyna - 0%, woda - 20-100%, ale dowiedziałem się jednej ciekawej rzeczy, że pomidor ma wiglotność 20-40 %. Tylko za cholerę nie wiem jak tą informację wykorzystać
Jakieś pomysły ?
Bronek - 2016-03-21, 05:48
Już wykorzystałeś!
Jako jedyny opublikowałeś te dane, a to jak w większości prac naukowych jest jedynym celem działania.
Badaj dalej.... Doktorat CT na horyzoncie
Cukier w cukrze, Nauka jest piękna
zbyszekwoj - 2016-03-21, 08:52
Można nakłuwać kampera w nieskończoność, mrówki będą miały radoche. Ja mam ten bezinwazyjny, raz użyłem przy kupnie kampera 3 lata temu. od tej pory leży,ale mam dla mania wg dewizy kolegi Bronka.
JaWa - 2016-03-21, 12:30
rjas napisał/a: | woda - 20-100% |
Bardzo precyzyjne urządzenie, jak to z Lidla. Ciekawe czy niemiaszki u siebie w Lidlu też to gów.. sprzedają ?
rjas - 2016-03-21, 23:14
A może za miedzą to się nazywa miernik temperatury z opcją mierzenia zawartości wody w wodzie.
Mam zamontowany zmiękczacz na wejściu wody do domu i może u mnie nie działa właściwie bo wodę mam za miękką ?
|
|