Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

MERCEDES - Bliżniaki w MB 100?

MORRIS - 2016-03-21, 19:44
Temat postu: Bliżniaki w MB 100?
Czy ktoś może próbował założyć do kampera na podwoziu MB 100 bliżniaki na tylnej osi?
Ponieważ podwozie jest od MB 100 ,a kamper ma poszerzoną "budę" tylne koła są bardzo głęboko w błotnikach.Wiem,że spowoduje to wyższą opłatę na autostradach,ale moze będzie się lepiej prowadził przy pełnym obciążeniu(zbiorniki na wodę z tyłu) Tylko z powodu większych oporów toczenia może więcej palić ,no i trzeba dokupić 2 opony z felgami.
Co Wy na to?

McGali - 2016-03-21, 20:21
Temat postu: Re: Bliżniaki w MB 100?
MORRIS napisał/a:
Czy ktoś może próbował założyć do kampera na podwoziu MB 100 bliżniaki na tylnej osi?
Ponieważ podwozie jest od MB 100 ,a kamper ma poszerzoną "budę" tylne koła są bardzo głęboko w błotnikach.Wiem,że spowoduje to wyższą opłatę na autostradach,ale moze będzie się lepiej prowadził przy pełnym obciążeniu(zbiorniki na wodę z tyłu) Tylko z powodu większych oporów toczenia może więcej palić ,no i trzeba dokupić 2 opony z felgami.
Co Wy na to?

Załóż sobie dystanse i ciesz się szerokością.

mały kazio - 2016-03-21, 20:38

Szukaj felg wiecej odsadzonych na zewnatrz
MisioKRAK - 2016-03-21, 20:55

Felgi z mniejszym ET
Dystanse (do aut sportowych)
Ale bliźniak powinien świetnie się prowadzić i być fajna alternatywą jak by walnęła 1 opona to na drugiej lecisz...
Ale ja bym jednak wolał jedną szerszą oponę...przy odpowiednim ułożeniu felg (odpowiednie ET).