Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - Prośba o waszą opinie

gopagra - 2016-03-23, 14:26
Temat postu: Prośba o waszą opinie
witam
czy ktoś z Was widział na żywo tego campera. proszę o opinie ,może ktoś,coś wie o nim.Mam dość daleko aby jechać go zobaczyć bez pewności ,że to nie kolejny z cyklu "Belg płakał jak sprzedawał".pozdrawiam
camper

Skorpion - 2016-03-23, 14:44

Witam
papamila - 2016-03-23, 15:47

Auto prawie nowe, praktycznie bez przebiegu tyle ze tańsze o 50.000
Pytanie dlaczego i kto jest ten dobry wujek i dokłada?

piotrowin - 2016-03-23, 23:22

papamila napisał/a:
kto jest ten dobry wujek?

Po numerze telefonu (606 636 494) wychodzi na to, że to znany z wykopu święty Mikołaj

gopagra - 2016-03-24, 07:44

Dzięki za pomoc.Już mam dosyć,co ogłoszenie to jakiś sztos.Ostatnio oglądałem nawet u autoryzowanego dilera,ten to dopiero mi popsuł humor,bo przejechałem po niego prawie 400 km w jedną stronę,ale sprzedawca zapewniał ,że stan idealny tylko brać , a miał nieudolnie naprawiony,przeciekający dach.Zaczynam wątpić czy zdążę kupić przed sezonem.
stef - 2016-03-24, 10:45

Nie denerwuj się... ja szukałem kampera ponad rok i z 5 razu rezygnowałem z tego pomysłu po obejrzeniu różnych "okazji"... ale po jakimś czasie temat wracał.
Trafisz na swojego - spokojnie :)

kaimar - 2016-03-24, 10:49
Temat postu: Re: Prośba o waszą opinie
gopagra napisał/a:
witam
czy ktoś z Was widział na żywo tego campera. proszę o opinie ,może ktoś,coś wie o nim.Mam dość daleko aby jechać go zobaczyć bez pewności ,że to nie kolejny z cyklu "Belg płakał jak sprzedawał".pozdrawiam
camper

Sprawdź numer vin u dealera marki Knaus. Mogę się założyć że kamper o taki numerze vin nigdy nie opuścił fabryki Knausa. Żaden też nie został wyprodukowany na podwoziu Peugeota.

stander - 2016-03-24, 11:51

To jest przeszczep -przeczytaj uważnie ogłoszenia samochód z 2015r z przebiegiem ponad 4 tys km a zabudowa nowa nie używana !!!! :shock: To gdzie jeżdził i co woził
willyfog - 2016-03-24, 14:43

i wlasnie dlatego zdecydowalem ze kupuje nowego, po prostu szkoda czasu i nerwow, a jak to juz wielu uzytkownikow forum sie dowiedzialo na wlasnej skorze, pseudo zarobione pieniadze z kupnie uzywanego znikaja szybciej przy naprawach i poprawkach :gwm
zibi - 2016-03-24, 14:48

:? ciekawą ma dopuszczalną ładowność
krimar - 2016-03-24, 15:45

willyfog napisał/a:
i wlasnie dlatego zdecydowalem ze kupuje nowego, po prostu szkoda czasu i nerwow

nowy tez może napsuć nerwów http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=23760

gopagra - 2016-03-24, 16:27

A co Szanowne Koleżanki i Koledzy myślą o tym pięknotku camper
słabo wyposażony i dość droga lista dodatków,ale prawie nowy.Boję się tylko czy to łóżko z przodu pomieści moje dzieci (dwóch chłopców 5 i 10 lat)Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moim postem

Mandus - 2016-03-24, 20:18

Chłopie, przy tych pieniądzach szukasz okazji? A Twój czas? Idź do dealera i zamów jaki ci się podoba - trochę dołożysz (nawet niekoniecznie, bo za 220k spokojnie już w nowych przebierasz), ale będziesz miał nówkę na lata, a nie przeszczepy czy auta po wypożyczalni. Ale rozumiem Cię, też tak zaczynałem kupowanie kampera...
WadowscyCampery - 2016-03-24, 22:35

kaimar napisał/a:
Sprawdź numer vin u dealera marki Knaus. Mogę się założyć że kamper o taki numerze vin nigdy nie opuścił fabryki Knausa. Żaden też nie został wyprodukowany na podwoziu Peugeota.

Zgadza się, Knaus nie produkuje kamperów na podwoziu Peugeota.

Pozdrawiam,

Piotr

krimar - 2016-03-29, 12:14

piotrowin napisał/a:
papamila napisał/a:
kto jest ten dobry wujek?

Po numerze telefonu (606 636 494) wychodzi na to, że to znany z wykopu święty Mikołaj

Ty lepiej uważaj z takimi linkami na temat sprzedających.
Jak ja dałem link do niezbyt pozytywnych opinii na wykopie i allegro na temat człowieka próbującego sprzedać kampera to moderator zarzucił mi stwarzanie nieprzyjemnej atmosfery na forum (chyba tylko dla sprzedającego) i dał bana a 3 tygodnie.

Bazyli - 2016-04-01, 16:41

gopagra napisał/a:
Dzięki za pomoc.Już mam dosyć,co ogłoszenie to jakiś sztos.Ostatnio oglądałem nawet u autoryzowanego dilera,ten to dopiero mi popsuł humor,bo przejechałem po niego prawie 400 km w jedną stronę,ale sprzedawca zapewniał ,że stan idealny tylko brać , a miał nieudolnie naprawiony,przeciekający dach.Zaczynam wątpić czy zdążę kupić przed sezonem.

Ja też intensywnie szukam sprzętu i też miewam chwile zwątpienia, mam inny budżet i wiem że nie jest łato... w końcu trafi się ten jedyny :)

Galaxik - 2016-04-03, 21:29
Temat postu: A może to nowy producent Camperów w PL
A może to nowy producent Camperów w PL

http://allegro.pl/kamper-...6092643648.html

kaimar - 2016-04-03, 21:39

Galaxik napisał/a:
A może to nowy producent Camperów w PL

http://allegro.pl/kamper-...6092643648.html

Przedstawiony w ofercie kamper to teoretycznie kamer produkcji koncernu Trigano marka CI czyli Caravans International. Jako dealer autoryzowany tej marki Polsce stwierdzam że kampery CI MAGIS nie są produkowane na podwoziu z silnikiem 3.0.
To jest ta sama sytuacja co KNAUS na podwoziu PEUGEOT parę postów wcześniej.

wlodo - 2016-04-03, 23:00

Ładny,jak widzę takie ładne,nowe,to się zastanawiam,czy taki projektant choć raz coś w kuchni zrobił.
Większość ma niepraktyczny układ na blacie,gdzie użytkownik ma coś przygotować?
A wystarczy tylko trochę się zastanowić...

CORONAVIRUS - 2016-04-03, 23:13

wlodo napisał/a:
Ładny,jak widzę takie ładne,nowe,to się zastanawiam

ciekawe co z nim się działo :) coś sie działo :-P

Karas - 2016-07-30, 21:23

Miał może ktoś styczność z Magis 65XT?

Są np na allegro: http://otomoto.pl/oferta/...o-ID6yuqFP.html

Szukam czegoś z odzielnym prysznicem i opuszczanym przednim łóżkiem. Tylne łóżko bez większego znaczenia, czy centralne, czy po bokach łączone. Integry i Alkowy odpadają.

Jakoś ten najprzyjemniejszy na fotkach. Wiem, że bez oględzin się nie obejdzie, ale może po Waszych uwagach odrzucę go wcześniej :)

Suliki - 2016-07-30, 22:02

Cześć

Ja po kilku bezwypadkowych od płaczącego sprzedającego itp znalazłem sprzedawcę w Niemczech ( wypożyczalnia, sprzedaż nowych i używanych po 1-3 sezonach Burstner ) . Stan idealny, sprzedający pokazywał rysy na dachu i przepraszał, w komplecie był żel pod prysznic i szklaneczki do ... :) . Trochę ciężko znaleźć z 2.0 sinikiem ( akcyza ! ) ale się udało. Polecam, kupiłem krótką wersje z łóżkiem opuszczanym i pełną łazienką z tyłu - rewelka. Auto sprawuje się super a 115KM dla wersji 6 m jest wystarczające. Trochę ciężko negocjują cenę ale coś tam się dało zrobić a profesjonalizm 100%. Tu masz link: http://www.holiday-mobil.de/verkauf.php .

Powodzenia

Karas - 2016-07-30, 22:20

Raczej szukam czegoś nowego, z odbiorem na początek przyszłego sezonu. Czasami pojawiają się takie gotowce jak ten w linku powyżej sporo poniżej ceny katalogowej.
oli - 2016-07-30, 22:48

Moze w przyszłym roku bedzie bez akcyzy ,albo przynajmniej z mniejszą. Cos kombinują sami jeszcze nie wiedzą jak to zrobic aby zmniejszyc ,albo w ogóle zniesc akcyze ,ale przy tym nie stracic, a jeszcze nailepiej zarobic ,Mysle ze jezeli chodzi o kupno nowego ,to warto poczekac ,ale jak chcesz kupic uzywanego ,to chyba nie ma to znaczenia ,bo one kieruja sie swoimi prawami i sa coraz droższe ..jest to moja opinia i niekoniecznie musicie się z nią zgodzic.Pozdrawiam OLi
andi at - 2016-07-31, 07:39

Auto ma wszystko co musi mieć , wolałbym łózko prawo lewo a nie środek
Karas - 2016-07-31, 09:02

Temat akcyzy to jeden z powodów, dlaczego do przyszłego roku odkładam zakup. Mimo wszystko wolałbym silnik 2.3 150km, aniżeli to 2.0. Ten mniejszy tylko jeśli nic nie zmieni się z akcyzą.

Łóżka po boku ma MAGIS 84 XT, podoba mi się jeszcze ten MAGIS 66 XT

Kolejną sprawą, że jeśli coś zrobią z tą akcyzą to byłaby wersja Riviera, dużo bardziej podoba mi się wykończenie.