|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - GRECJA kwiecień,maj 2016
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-03-28, 19:58 Temat postu: GRECJA kwiecień,maj 2016 Pakowanie dobiega końca.Ale to dużo pracy.
Pisze na tekturkach,przepisuje,a to jeszcze leki,nie ma recept.Pies pięknie osyrzyżony,ale nie szczepiony,bo były inne plany.I tak dalej,a ogród,zostawiamy dzieciom przygotowane do pracy dwie kosiarki,
Trasa,zamiast pakować to co chwile zerkam na mapę,baseny,a potem Rumunia, kawałek Serbii, Bułgaria,Macedonia tankowanie i Kamienne miasto,oraz czerwone skały koło Kratowa.Grecja Loutro Aridea,niedaleko Edessy. znowu Macedonia,Albania same kaniony,i wjazd od płd.zach.do Grecji.Może cos podpowiecie
Dopisane dzisiaj 29 kwietnia,jutro Wielkanoc w Grecji Trasa do dziś.
Kraków Rożnawa,dojazd do basenow w Mezkowesch.Kąpel i dojazd do Berekfurdo,2 noclegi pod basenami. Potem Rumunia Timisoara i do mostu na Dunaju z elektrownia,przed Drobetą.Droga świetna,wineta 3 euro,ale jak masz rony,jak nie to5 euro.Zaplacilismy karta. Dalej Serbia/miała być też Bułgaria/,przez Zajecar,za Niszem wjazd na autostradę by granicę przekroczyć w Gevgelije.Pewna granica. Macedonia tankowanie do pelna diesel 44 dinara.Wyczytane w internecie- skalne miasto Kuklica,i informacja policjantów o moni Lesnovski.Piekne widokowo miejsce,duzy parking,ladny monastyr.Pop podpowiada o tawcze grawcze.Może uda się przy powrocie. Grecja,Loutro Aridea.Nie wolno spać,na nocleg przebijamy się poniżej Salonik nad morze.Nocleg koło kapliczki w Korinos :haha:Potem Paralia,i przebicie się do Stomio.Musi być GPS,jadąc nie autostrada,prowadzi idealnie.Sady same KIWI. Kokino Nero ,Vielika,i wreszcie dzika plaża dla wszystkich kamperow. dalej okolice Volos,łidl i sprawdzone miejsce Kato Getzea. Tu dochodzimy do siebie po trudach podróży oraz różnych niepowodzeniach.Nawala zdrowie,GPS,światła i dalej jest czkanie auta,pomimo wizyty dwóch elektrykow i dwóch mechaników no i trochę kasy tez. Potem już Thermopile,ale wifi nawala,woda za gorąca,bo jest wspanialaa pogoda.Rozbijamy się na 7 dni Loutro
Koutseki,2 km od Damasty.Tu biesiadujemy parking oświetlony cała noc,woda wspaniala od 30-34 stopni.Chodzimy do wody 3-4 razy dziennie po 1-1,5 godziny .Prośba ,ci co jadą do Grecji o zabranie trochę karmy dla psów.nie da się inaczej pokażę na fotkach jak proszą pieski.Lamia duży targ w sobote koło kolei,pomarancze kupiliśmy pod koniec targo po 0,30 centa.Lidl też jest ale bez piekarni.Trzeba jeść ich chleb bułkowy.Przebicie do monastyru Ossios Loukas,zatoka Koryncka przez Galaksidi ,Mesolongi i Astrakos.Nafpaktos,Lidl z piekarnią duży 1kg chleba nie całkiem białego dalej za 1,89euro. Jutro zat.Swin/tak ją nazwano na forum/,potem powrót do Astrakos w czwartek laiki.Potem już plaze do Igumenisty,Albania,może Macedonia i reszte się zobaczy Barbara Muzyk ps odpowiadamy na pytania pod tel,tym co na forum i 608137311
zbychu - 2016-03-28, 20:05
My wyjeżdżamy jutro , ale inna trasa Słowacja baseny, Węgry baseny ,BośniaiHercegowina , Chorwacja Dubrownik , Albania termy, Grecja Kefalonia....
kubryk1 - 2016-03-28, 20:09
Zbyszku! Możesz podac swoją trasę do Dubrownika? Pytam, bo ja ruszam 9 kwietnia tez na Węgry a potem przez BIH do Dubrownika. Wszelkie wskazówki co do trasy będą bardzo cenne. Pozdrawiam
zbychu - 2016-03-28, 20:18
Prawdopodobnie przez: Banja Luka, ale jest też prawdopodobieństwo że przez Sarajewo, obawiam się tylko o drogę w górach bo założyłem oponki letnie.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-03-28, 20:19
zbychu napisał/a: | Albania termy | ,czy chodzi o rzeke Lengarice?,bo my też tam jedziemy,myslałam o Twojej trasie która trochę znam,ale nie wiem którędy przekraczać granice miedzy Wegrami a Chorwacja,potem jaka z BiH :my tez mamy letnie,wazne czy jedzie się przez Mostar czy jak piszesz Sarajewo i Czarnogóra,piszę z głowy.
zbychu - 2016-03-28, 20:21
Basiu ja pakuje się też od kilku dni , ale popatrzyłem w DR a tu przegląd do 29 maja i jutro jeszcze przed wyjazdem muszę zaliczyć stację diagnostyczną
zbychu - 2016-03-31, 20:05
Pozdrawiam z Dubrownika jestem w połowie drogi do Grecji
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-01, 07:58
To szybko przeleciałeś,my ruszamy za dwie godziny.Zaczynamy basenami a potem jednak Rumunia i w Grecji Loutro Aridea.Gorące źródła polecane przez Mirek 61 .Wczoraj córka zadzwoniła do znajomych Albańców że będziemy za dwa tygodnie.Jeszcze mamy do zwiedzenia w Macedoni Skalne miasto.Musimy tak przejechać by było daleko od Idomeni.
stander - 2016-04-01, 08:43
Wasza radość podróżowania powinna być drogowskazem dla młodych.Śledze wasze podróże ,czytam relacje -podziwiam i pozytywnie zazdroszczę.Życząc powodzenia i szerokości - czekam na następną relację
jedrek49 - 2016-04-01, 09:27
Witam
Basiu ,zyczymy szerokiej drogi ,
My jedziemy na Krete pod koniec kwietnia ,moze sie spotkamy
Prosze pisz jak droga , czy sa klopoty w przekrtaczaniu granicy w Serbi.Macedoni ,Grecji ,Albanii
zdrowia i szerokiej drogi ,zyczymy
Jedrek 49
BaWa - 2016-04-01, 09:46
Spokojnej drogi, dużo słonka i miłego pobytu
zbyszekwoj - 2016-04-01, 14:54
jedrek49 napisał/a: | , czy sa klopoty w przekrtaczaniu granicy w Serbi.Macedoni ,Grecji ,Albanii |
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | jednak Rumunia i w Grecji Loutro Aridea |
Beata i Leszek - 2016-04-02, 12:32
Witamy Odpoczywajcie wylegując się w słoneczku i pięknym morzu Poruszyliście moją tęsknotę za ukochaną Grecją
zbychu - 2016-04-05, 18:05
My już w Grecji od dwóch dni i dzisiaj pierwsza kąpiel w morzu choć trochę jeszcze zimna woda 19,5'
Kuba L. - 2016-04-05, 20:34
Rzeczywiście jeszcze "zimna"
jedrek49 - 2016-04-08, 07:29
Witam
Piszcie co sie dzieje w Grecji ,Albanii,,w krajach Balkanskich ,jak dojechaliscie ,co z uchodzczami,czy sa problemy ,jak nocujecie i gdzie
Pozdrawiamy ,zyczymy spokojnego wypoczynku
zbychu - 2016-04-09, 21:26
Siedzę i siedzę w tej Grecji jestem na Kefaloni wi jeszcze nie widziałem uchodżójców , Albanie przejechałem szybko na granicy chcieli mi kampera rozebrać , wszystkie samochody przeczepali. W Grecji nocujemy po kilka dni przy pięknych plażach , jeszcze puściutko , czyściutko , cisza i spokój no i pogoda super.
jedrek49 - 2016-04-10, 08:56
witam
Mysle ,ze na Kefalonii na pewno uchodzcow nie bedzie ,bo po co i nie po drodze do Niemiec
zyczymy wspanialego wypoczynku ,moze podaj troche miejsc postojowych z GPS z gory dziekujemy
jedrek49
Rawic - 2016-04-11, 17:36
Szukałem Was pod Jasną Górą a Wy już pod Olimpem
zbychu - 2016-04-13, 12:46
jedrek49 - 2016-04-17, 09:40
Witam
Czy nie wiecie co sie dzieje z Basia i Zbyszkiem Muzykami, podobno wyjechali do Grecji
pozdrawiamy
jedrek49
BaWa - 2016-04-17, 16:43
Witajcie,
Mam wiadomości od Basi- mają się całkiem dobrze, już zdążyli się przysmażyć na słoneczku.Są w okolicy półwyspu Pilon-miejscowość Kato Gateza-niestety mają problem z wifii.W poniedziałek wybierają się w okolice Termopilii wygrzać się w wodach termalnych. Potem mają wyruszyć w stronę Paloponezu .Pozdrawiam Bawa
BaWa - 2016-04-21, 09:04
Kolejne pozdrowienia od Basi i Zbyszka.Obecnie są w Termopilach, stoją nad jeziorkiem.Dla bywalców tamtych okolic info, że w hotelu pod kaskadami zakwaterowani zostali emigranci, natomiast pod leonidasem coś pokombinowali i tam obecnie kampery nie stoją
Rawic - 2016-04-21, 10:15
BaWa napisał/a: | Dla bywalców tamtych okolic info, że w hotelu pod kaskadami zakwaterowani zostali emigranci, natomiast pod leonidasem coś pokombinowali i tam obecnie kampery nie stoją | Analizując, wnioskuję, że bezpieczniejsza będzie podróż przez zachodnie wybrzeże Grecji.
BaWa - 2016-04-25, 15:26
Muzyki dalej w Termopilach.W sobotę byli na targu w Lami. "Obkupili" się w owoce i warzywa.
W tym tygodniu zaczynają się Święta Wielkanocne w Grecji więc mają w planie przyjrzeć się uroczystością z bliska. Być może pojadą do Osios Lukas- dla mnie to magiczne miejsce już im zazdraszczam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-29, 10:00
BAWA jesteśmy w Astrakos. tu mamy wreszcie na full internet z pradem.Jest to zaprzyjaźniona kafenija.Monastyr Osios Lukas to naprawdę magiczne miejsce,pod wzdgledem krajobrazu jak i sam monastyr.Spalismy,na dużym parkingu,byli jeszcze francuzi.Po mszy wieczornej auta greckie odjechały,wygasili światla.Rano zrobiliśmy jeszcze jeden obchód wszystkich miejsc manastyru.Nikt nie pilnuje tak jak w monastyrach Macedoni.Można robic fotki.Wróce po sniadaniu,tu u Moniki mam wspaniałe warunki dostępu do internetu.BAWAdzięki.
jedrek49 - 2016-04-29, 12:39
Brawo Muzyki
Witam was po dlugiej nieobecnoci na portalu
najwazniejsze ,ze jestescie
My wyjezdzamy w niedziele z domku i napiszcie ,ktoredy jechaliscie do Grecji ,jak jest na granicach szcze4golnie grecko -Macedonskiej
Pozdrawiamy
jedrek49
BaWa - 2016-04-29, 12:47
Basiu fajnie, że macie dostęp do netu. Brakowało mi tej relacji na żywo
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-29, 13:14
jedrek49 napisał/a: | jak jest na granicach szcze4golnie grecko -Macedonskiej
Pozdrawiamy | Jak wezme mape to dokładnie napisze jak jechaliśmy.WAZNE! !Na granice Serbsko -Macedońską specjalnie wjechaliśmy za Niszem na autostradę by bezpiecznie przekroczyć te granice.Gewgelije jest bezpieczne,skręcilismy w prawo i szybki zawrót z boku czyli na Idomeni sa emigranci.Termopile!!!! emigranci sa normalni,spaceruja z dziecmi,bab nie widać,nawet pan z dziećmi karmił dwa male pieski.Zajmują hotel,oraz są dwa duże wojskowe namioty.
jedrek49 - 2016-04-29, 14:02
Basiu dziekuje za SMS
zrozumialem i tak pojedziemy ,mamy dobre mapy i przewodnik o ktorym mi pisalas
jedziemy na Peloponez i z Gythio lub Neapolis na Krete
zyczymy wspanialego pobytu i zdrowia i szerokiej drogi
jedrek49
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-29, 17:23
zbychu napisał/a: | My już w Grecji od dwóch dni i dzisiaj pierwsza kąpiel w morzu choć trochę jeszcze zimna woda 19,5' | nie ma 19,5 najwyżej 17°,dopiero wczoraj facet koło nas mierzył.strona pogodowa tez pokazuje 17.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-29, 17:50
Jutro wezme do kafeniji mape i napisze trase.Ale ulga sprawdziłam jutro pogoda,tu fajna plaża,w morzu Zbyszek się kapał ja nie tylko w jeziorku 4 km od Thermopili.Duzy oświetlony parking całą noc,woda 31-33 stopnie.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-30, 09:38
Nareszcie mogę sprawdzić pogode dziś pięknie zaraz idziemy na plażę jutro zatoka Swiń.Oni maja jutro zamkniete wielkanoc,potem wolne za 1maja.czekamy tu do bazaru -laiki które sa w czwartek,potem dalej.Wszystko kwitnie lub są owoce,jeszcze tylko oliwki mają kwiaty nierozwinięte.Trasę wpisze do pierwszego postu.Ci co nie znaja nas zaczynają czytać od 1szej strony
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-04-30, 16:58
Cala trasa napisana i opisana na stronie 1szej.Powrót planowany na koniec maja.Wszystko kwitnie,zachwycam się żarnowcami w gorach,koło domów zimujące bugenville.W rejonie Aridea sa już 3 cm brzoskwinie,kolo Volos migdały wielkości 5 zl.Jeszcze obserwuje oliwki,maja kistki kwiatowe,ale nie całkiem białe.Jest cudowna wiosna.Oni tego nie doceniają,dzis tłumy ludzi na plazy ubranych,dzieci w adidasach,no może 2 osoby się rozebrały,ale woda zimna.
toscaner - 2016-04-30, 17:41
Basiu to w Szkocji już niektórzy się kąpią. Ale na pewno zimno w porównaniu z Grecją.
W dzień kilkanaście stopni. Czyli szkockie lato. Opalać już się można jakby co
Pozdrowienia z drugiego krańca Europy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-03, 11:57
toscaner napisał/a: | Pozdrowienia z drugiego krańca Europy. | dziękuję.Wczoraj była burza /pierwsza/,puszek spal w łazience,tak się boi.Byliśmy sami,pomimo dni wolnch nikt nie przyjechał do pięknej zatoki/ktoś na forum nazwal ja zat.świń./przyszła locha i 10 małych,no i kozy.Oni wola tam gdzie kafenije. ps.jesteśmy na półmetku,potem robimy przerwę do września 2017. :Jak zdrowie i fundusze dopiszą to szykuje się w 2017 greckie wesele,prawdziwe,ze ślubem w cerkwi na wysepce wis a wis Astrakos.Barbara
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-03, 12:09
Wrócilismy z zatoki świń,do Astrakos.Czekamy na laiki w czwartek i dalej w kierunku plaż w rejonie Pargi i Igumenisty.Potem Albania ,patrze na mapę jest granica blisko miasta Perment tam gdzie kanion rzeki Lengarice.Co wiecej relacja będzie w czerwcu.Jak stąd wyjedziemy to dopiero wifi pewne będziemy mieć w
Kavajach.Jeszcze nie wiemy jak pojedziemy
jedrek49 - 2016-05-03, 20:13
Pozdrowienia dla Muzykow z Grecji,stoimy dzis tj w srode na plazy Paralia Korynos kolo koscolka 40m od wody,deszczowo,chlodno teraz 12stC
pojedziemy doTermopili a pozniej w kierunku Patry i do Diakopto
Nie mam tel do Was
jedrek49
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-04, 12:02
Jak to nie masz jak byk pisze na forum 508589217,drugi 608137311.Od jutra poprawa pogody,puszek spał w łazience tak się bał burzy.My jutro laiki i dalej,ale mysle ze Albanie tylko liźniemy,bardziej mam ochote na Macedonię-Fyrom.Co zrobisz z psami na promie.Od Lidla w Lami jedziesz na Damasta 2 km. za przy zboczu góry,oświetlony parking z cieplym jeziorem.Widać z drogi,duży parking,ale wypada karmić maleńka szczenną suczke,jak ona pięknie prosi.Woda super spodoba Wam się.Nie nam przy sobie notesu.Dzwoń dam ći koordynat.Barbara
zbyszekwoj - 2016-05-04, 14:23
jedrek49 napisał/a: | ,deszczowo,chlodno teraz 12stC |
My wrócilismy z majówki, na lubelszczyżnie w tej chwili w cieniu 23 st C.Po co ta Grecja? Lepiej na zlot do Spiczyna.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-08, 10:21
zbyszekwoj napisał/a: | co ta Grecja? Lepiej na zlot do Spiczyna. | lepsza Grecja,pyszne pomidory i pomarancze,skóra już nam się łuszczy po opalaniu,Tu odpoczywamy,mamy uskładane pudełko gazet,TV na 12 volt,odbiera długo,a spacery kilkukilometrowe boso po piasu kapitalne.A kwiatów,cała gama.Czasami cos się trafi do oglądania,a tak luz bluz.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-08, 10:28
Jesteśmy na znanej plaży przy głownej drodze za Preveza,a przed Kanali też plaży kamperowej.Jest sporo kamperóww w trasie.Patrzę na tel,jest wifi.Próba się powiodła.Mielismy jechać do Ammoudi,/austriak mowi że ladnie/,a tam jeszcze nie byliśmy.Możemy jechać jutro. ps.zapas chleba zrobiona wczoraj w Lidlu w PreVezie,raszta była kupiona na laikach w Astrakos.Zielona pietruszka to sa wielkie wiązki jak u nas 10 szt.Jemy bo zdrowa,a nam zdrowie bardzo potrzebne.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-08, 14:46
Więc plaza za Preveza to Monolithi,zaraz za wykopaliskami Nikopolis.Pisząc rano ,nie byliśmy w wodzie.Dzis ja zaliczyłam pierwsza prawdziwą kąpiel.Szlismy plaża w kierunku Kanali i natknelismy się na piękny ośrodek bardziej go widać od morza.Nicopilis Club.Baseny,bary,plaża zjeżdżalnie,jeszcze nie calkiem otwarte,ale widać ślady minionej
przeszłosci.Zupa na 2 dni wczoraj ugotowana.
Przepis:ziemniaki w kostke ugotowane w malej ilości wody.dodac podsmażoną cebulę,pokrojoną paprykę ,cukinie,marchewke,troche zieleniny.No i konserwa firmy Krakus.Pychota
zbychu - 2016-05-08, 16:07
Dobrze Basiu , że macie jasny cel podróży , ja na drugi miesiąc pobytu nie mam pomysłu gdzie jechać , z Kefaloni albo na kontynent albo na Peloponez
jedrek49 - 2016-05-09, 14:04
witam
po pobyciena na koncu przyladka Tenaro dzis wyladowalismy kolo Gythio,na parkingu kolo nstatku-wraku na mieliznie ,jest wspanialy WiFi
Kupilismy bilety na KRETE na 11maja na godz 15,40 za 188Eu za kampera i 2 osoby,zapraszamy na wspolny wyjazd na Krete.jest sliczne sloneczko ,troche kamperow z Niemiec dosc duzy wiatr
pomarancze super po 35centow. Kolo Tripoli spotkala nas burza z duzym gradem wielkosci groszku zielonego
pozdrawiamy
PS pozdrowienia dla Basi i Zbyszka Muzykow
dziekujemy za wspaniale informacje odnosnie bazarow,zrobilismy duze zakupy w Kalamacie
mkawaler - 2016-05-09, 14:15
Wybieram się w połowie czerwca na Kretę i mam na razie ofertę na prom z Pireusu do Chani za 550 euro za kamper plus 6 osób. Czy może wiecie jak wygląda ceny za prom z Ghito w połowie czerwca i czy są problemy z zakupem biletu na miejscu. Kiedy ewentualnie pływają promy?
BaWa - 2016-05-11, 12:44
zbychu napisał/a: | My już w Grecji od dwóch dni i dzisiaj pierwsza kąpiel w morzu choć trochę jeszcze zimna woda 19,5' |
Napisz coś więcej, gdzie byliście.Czekam na wiadomości o Kefalonii.
BaWa - 2016-05-11, 12:46
Basiu Zbyszku miłego wypoczynku
zbychu - 2016-05-12, 19:43 Temat postu: Grecja 2016 Witam my jesteśmy na kefaolnii od początku kwietnia , zaliczyłjemy prawie wszystkie plaże, nie korzystamy z kempingowe, wyspa jest przepiękna, plaże różnorakie, mamy tu znajomych Polaków , trudno nam się rozstać, ale jutro wypływamy na peloponez.
zbychu - 2016-05-13, 08:58 Temat postu: Grecja 2016
BaWa napisał/a: | zbychu napisał/a: | My już w Grecji od dwóch dni i dzisiaj pierwsza kąpiel w morzu choć trochę jeszcze zimna woda 19,5' |
Napisz coś więcej, gdzie byliście.Czekam na wiadomości o Kefalonii. |
Na Kefalonie nie dostaniesz się od strony Lefkady ponieważ port w Vasiliki jest w remoncie .
Do wyboru masz promy z Astakos ,Patra, Kilini,
BaWa - 2016-05-13, 09:04
O widzisz to cenna uwaga bo właśnie na Lefkadę chciałam pojechać. Ile płaciłeś za prom?
zbychu - 2016-05-13, 09:14 Temat postu: Grecja 2016 Płynąlem z Astakos, 87euro
zbychu - 2016-05-15, 10:20 Temat postu: Grecja 2016 W powrotnej drodze z Poros do Kilini prom 65euro.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-16, 11:39
Cytat: | Płynąlem z Astakos, 87euro
_________________ZBYSZEK I STASIA | my w Astrakos byliśmy na Wielkanoc,stalismy przy promenadzie,ogladalismy promy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-16, 12:19
Po objeździe roznych plaż i miejsc w rejonie Pargi,Ammoudi i Igumenisty,wrócilismy z powrotem do Loutsa.Tu 2 km łacha piachu.Niestety t6ak jak mi pisala BAWA pogoda się popsula,morze rozbujało się na całego.Bylismy w pięknym Karavostasi,też były fale i głęboko,ja nie pływałam tylko Zbych i Niemcy.Tutaj w Loutsie wczoraj pływali bo jest płytko,dziś nie ma żywego duchaKorzystamy z gościnności hotelu Akrogiali,fajni ludzie,żona greka jest ukrainka,wiec możemy pogadać normalnie.Przemyśle może wieczorem zdecyduję się na cos więcej -chodzi mi o fotki,ale nie wiem
BaWa - 2016-05-17, 08:54
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Przemyśle może wieczorem zdecyduję się na cos więcej -chodzi mi o fotki,ale nie wiem |
Szkoda,że nie udało Ci się wrzucić choć kilku fotek dla nas na zachętę
zbychu - 2016-05-17, 14:49 Temat postu: Grecja 2016 My już przy Elefonisos na samym południu Grecji , plaża piaszczysta ogromna , jutro zwiedzimy wyspę to może kilka fotek wrzucę .
WODNIK - 2016-05-17, 15:04
Zbychu dawaj foty. Trochę powspominam.
Pozdrawiam
Pablo_krak - 2016-05-18, 00:52
warto przejcjhchać drogą z Rethymno na południe dowąwozu Preveli, zahaczyć o Matalę. Fajne miejsca
zbychu - 2016-05-20, 14:08 Temat postu: Grecja 2016 Elafonisos
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-24, 21:01
Tu Barbara.Jestesmy po wizycie w Albani kanion rzeki lengarica/pisze z pamięci/.Teraz w naszym stałym miejscu hotel Kosmira.Nie mogłam znaleźć wifi,chociaż powinien pamiętać.Albańczyk młody mi nastawił,ale nie mam onetu i poczty bo to polaczenie przez gogle.Ja po przijeździe napisze nowy temat bo tu trochę sa różne podtematy.Pozdrawiam wszystkich.Już nam się nie chce zwiedzać,zostaniemy tutaj w Kavajach do soboty powrót przez Elbasan do Ochrydu i autostradą przez Macedonie i Serbie do Polski.Dzieci nas wzywaja,no i obowiązki.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-24, 21:05
Pablo_krak napisał/a: | warto przejcjhchać drogą z Rethymno na południe dowąwozu Preveli, zahaczyć o Matalę. Fajne miejsca | ale Zbychu pisze o Peloponezie,tam też jest Elafonisos.Rethymno na Krecie,a rejon Preweli wspaniały a zwłaszcza plaże w rejonie Plaka.Preweli trzeba drapac się po schodach,a auto na parkingu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-24, 21:07
Do jutra .Restauratorzy maja młode córki i kelner kumaty to mysle ze wspólnymi silami wkleimy fotki z kart do komputera
jedrek49 - 2016-05-25, 06:35
witam Basiu
jestesmy dalej na Krecie,po wspanialym pobycie na plazy w Vaji gdzie nocowalismy na duzymparkingu miedzy gorami jedziemy wolno w kierunku Chani polnocna czescia wyspy
Pozdrowienia dla Ciebie i Zbyszka
jedrek49
BaWa - 2016-05-25, 08:11
Basiu pozdrowienia dla Was
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-25, 13:26
jedrek49 napisał/a: | kierunku Chani polnocna czescia | z Chani jest nowa droga do Frankokastello.Piekna plaza lacha piachu.Koło zamku możecie spać.Potem rejon Plaki plaża jedna dla kamperow z przysznicem.Plaza Preweli w dole schodami i w sezonie parking platny.Palmowy las piękny.Inny jak w Vaju.Albania 0kavaje-Golemo,stale miejsce nasze.Barbara ps.W Chani kolo stadionu/widać duże lampy/ w sobote duże laiki.Zapytaj kup sobie najpyszniejszy bały słodki ser-mizidra.Rethymno duży targ czwartek,kolo parku i nowegon kościoła cerkiewnego.Chania i Rethymno nie udało nam się mieć wifi.No musicie pojechać na plw,Akrotiri do Stavros,na plazy wifi piekna zatoka i fotki z filmu Grek Zorba.Posiłkuj się moja relacja.Malo będzie miesiąc.A co w tawernie Anna,byliscie
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-25, 13:38
Teraz obiad sa goście,wieczorem się odezwe.Bylismy na targu ziemniaki o,50 leka,pomidory 30-60,melon gala młody z listkiem 80 leka za 1kg.Leki wiecie jak przeliczyć
jedrek49 - 2016-05-26, 05:37
Basiu dziekuje za informacje
Bylismy w tawernie Anna
jest okskorzystamy z Waszych podpowiedzi
pozdrawiamy
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-05-26, 09:55
To tylko 3 fotki z Albanii.Kanion rzeki L....,a osiołki niedługo znikna.Przechodzę do relacji z wyjazdu.Zakladam nowy post. Barbara
|
|