zbyszekwoj - 2016-04-02, 14:37 Temat postu: Przelicznik koordynatów gpsgdzie znależć jak przelicza się koordynaty te z przecinkiem na ludzkie?
np.n36,06804 w5,6856 ma być Tarifa w Hiszpanii.Mirekl61 - 2016-04-02, 16:41 Zmień przecinki na kropki i będzie Pan zadowolony fiba56 - 2016-04-02, 17:35 Wpisz w wyszukiwarce:konwerter współrzędnych geograficznych.Argo - 2016-04-02, 17:56 Pytasz i masz http://www.gpscalc.net/dulare - 2016-04-02, 18:10 Albo http://konwertergps.plzbyszekwoj - 2016-04-02, 18:18
wszstkim jednak dziękuję za podpowiedzi ale mam tylko jedno.zbyszekwoj - 2016-04-02, 18:32 Teraz dopiero przeczytałem Durale przelicznik też dobry. Oczywiście się należy.
Kolega ze Słubic zanabył mi w Germanii katalog stelplatzów , a tam koordynaty w tym formacie . Próbowałem na tych różnych przelicznikowniach i jedne namiary trafiały a inne nie. Już nie medytuje dlaczego tak wychodziło bo wasze sa ok.
Jeszcze żebym mógł wbijać to do nawigacji bez przeliczania to byłoby idealnie , może młodzieżowcy podpowiedza czy tak można.onionskin - 2016-04-02, 20:04 Nawet zwykły notatnik ma funkcję Znajdź i Zamień- więc niech znajdzie wszystkie , i zamieni na .
Jeszcze jeden przeliczacz:
http://www.gpsvisualizer.com/calculators
A jak się nie wstydzisz to wklej to co masz (nawet fragment) i zobaczymy.krzlac - 2016-04-02, 20:59
zbyszekwoj napisał/a:
Jeszcze żebym mógł wbijać to do nawigacji bez przeliczania to byłoby idealnie
W AutoMapie można wybrać format wpisywanych koordynatów, nie wiem jakim programem się posługujesz.zbyszekwoj - 2016-04-03, 08:17
krzlac napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:
Jeszcze żebym mógł wbijać to do nawigacji bez przeliczania to byłoby idealnie
W AutoMapie można wybrać format wpisywanych koordynatów, nie wiem jakim programem się posługujesz.
Mam IGO, muszę jeszcze to ogarnąć, tylko dziadkowi to wszystko przychodzi wolniej bo ten Niemiec na A... onionskin - 2016-04-03, 09:35 W iGO w Ustawienia > Regionalne > Jednostki i formaty możesz zmienić format współrzędnych.
Ale przecinka po stopniach nic nie zaakceptuje.
iGO POI przyjmuje w plikach w formacie KML, plik ten umieszczasz w katalogu gdzie zainstalowany:
/iGO/content/userdata/poiizola - 2016-04-03, 09:48 może się przyda? zbyszekwoj - 2016-04-03, 22:58 Izola ,chciałem pokazać to żonie , bo kobitki bystrzejsze w technice, ale ona boi się tego robala. Bronek - 2016-04-04, 05:12
zbyszekwoj napisał/a:
Izola ,chciałem pokazać to żonie , bo kobitki bystrzejsze w technice, ale ona boi się tego robala.
Wracam nad ranem..... Robię sobie przerwę w podróży.
I czytam.
I pytam
Ile to lat jesteście małżeństwem?
Ps. To jak w tym kawale, gdzie kobieta na widok sikającego mężczyzny rzekła :
"Ale bydlę!!!"
"Niech się Pani nie boi. Mocno go trzymam" - odparł zaczepiony.
Nie sądzę, że chodzi Ci o tą wirtualną muszkę owocówkę zbyszekwoj - 2016-04-04, 08:36
Bronek napisał/a:
Nie sądzę, że chodzi Ci o tą wirtualną muszkę owocówkę
Nie sądzisz , żebym porównywał do takiej małej muszki?
Co do Izolowej ,to w pierwszej chwili, chciałem ją ubić na ekranie, muszkę oczywiście.
A kawał znany.Bronek - 2016-04-04, 10:55 Izola ma muszkę
inne Panie maja myszki
a nasza Pani Premier ma zawsze broszkę zbyszekwoj - 2016-04-04, 13:02
Izola ma muszkę
inne Panie maja myszki
a nasza Pani Premier ma zawsze broszkę
doputy tej zwierzyny i broszek się na kolanach nie nosi jest wsio haroszo
...ale teraz zainteresował mnie bardziej ten straszliwy robal którym Zbyszekwoj swoją ślubną tak bardzo przeraża źe aź ją trzęsie ze strachu...no,no a wszystko to tylko pod pretekstem nieznajomości technicznej ...
Edit
,,, taka mała muszka a jaki efekt ,,,co dopiero by robiły moje inne gadżety Bronek - 2016-04-04, 17:17 A mówią ,że nie ważny ......., tylko .....
Tak mówią tylko faceci . zbyszekwoj - 2016-04-04, 18:41 Wy tu o seksie, a ja dalej walczę z koordynatami. W automapie wszystko ładnie chodzi , a igo nie za bardzo mimo że podpieram się filmikiem Izoli. Co prawd tam wersja po amerykańsku a u mnie po naszemu. izola - 2016-04-04, 19:30 ok. teraz na poważnie,,,
w Igo możesz GPS Koordynaty e 3 Formatach wpisywać
Formaty:
Dezimalstopnie;
Stopnie z Dezimalminutami;
albo Stopnie, Minuty und Dezimalsekundy
jakie chcesz wpisywać musisz najpierw w ustawieniach wybrać,,,
1, klikasz na Menu
2, klilasz na szukaj
3.otwierasz opcję Więcej
4, klik na Koordynaty
------------
albo optional klikasz na Więcej i nast, na UTM i wpisujesz Koordynaty w UTM formacie
jak jesteś gotowy z OK potwierdzić
... Endi - 2016-04-04, 19:42 Nowe IGO nie przelicza samo w innym formacie tylko czeka jaką formę my wpisujemy. Czy ze stopniem ? np 41* czy 41 z kropką (41.) ?
Wszystko się dzieje w jednym oknie i nie musimy w menu zmieniać parametrów.
Funkcja ta znacznie przyspieszyła wybieranie celu. To jest kolejny + dla iGO andi at - 2016-04-05, 10:47 Menu-Cel podróży-Więcej-Współrzędne-Więcej-Szerokość/Długość-Więcej-Jednostki i Formaty albo Układ UTM
Jeżeli masz już jakaś trasę i chcesz wklepać nowa ,to musisz usunąć aktualną i powrócić do początku . Inaczej będą ci cuda wychodzić .Pokarze ci przezJaWa - 2016-04-06, 12:16 http://vbest.com.pl/gps?zoom
fajnie działa i z mapy korzysta