Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

2016 - XL Międzynarodowy Zlot Camperteam - Radawa 2-4 września 2016

Santa - 2016-04-12, 13:34
Temat postu: XL Międzynarodowy Zlot Camperteam - Radawa 2-4 września 2016
Nadszedł czas, żeby Wszystkich którzy pokochali Radawę oraz tych, którzy jeszcze nie mieli okazji jej poznać, serdecznie zaprosić na trzeci już zlot, który odbędzie się w dniach 2,3 i 4 września 2016 roku.

Po raz kolejny chcemy stworzyć możliwość przyjacielskiego spotkania, dobrej zabawy i dalszego poznawania naszej gościnnej podkarpackiej ziemi.

Nieoceniony przyjaciel Camperteamu Wójt Gminy Wiązownica, na czas naszego spotkania, oddaje do naszej dyspozycji Ośrodek w Radawie, z całym jego dobrodziejstwem.

Będzie muzyka, tańce, wieczorne spotkania przy grilu, poranne jagodzianki, okoliczne wody pełne ryb, lasy pełne grzybów i niekończących się ścieżek rowerowych, a powietrze wysyconej jodem i radością emanującą od naszej kompanii :szeroki_usmiech

Chcemy, aby zlot miał charakter międzynarodowy i był okazją do integrowania się z kamperowcami spoza naszych granic. Z naszym zaproszeniem zamierzamy dotrzeć na zagraniczne fora kamperowe. Prosimy również o rozpowszechnianie tej wiadomości drogą kontaktów osobistych.

Głównym punktem zlotu będzie wycieczka do pobliskiego Łańcuta i zwiedzanie Zamku - Muzeum - dawnej rezydencji magnackiej.

Zachęceni pozytywnymi komentarzami z ubiegłego roku, jesteśmy otwarci na potrzeby Gości Radawy i możemy zorganizować kolejny wyjazd na Ukrainę. Osoby zainteresowane takim wyjazdem proszę o wpisywanie się na listę.

Koszt zlotu wynosi 80 złotych od całej załogi. Goście zza granicy nie będą ponosili żadnych kosztów udziału w naszym spotkaniu.

Wyboru dodatkowych form spędzenia czasu dokonujemy na miejscu i finansujemy je we własnym zakresie. Sprawy ekonomiczne regulujemy po przybyciu do Radawy w Biurze Zlotu.

Życzymy wspaniałych podróży w rozpoczynającym się sezonie i czekamy na Was w Radawie :szeroki_usmiech
:spoko

t_rapido - organizator zlotu i jego forumowy rzecznik - Santa

kanclerz - 2016-07-16, 18:32

Proszę o wpisanie na listę zlotu w Radawie 2 osoby
ZEUS - 2016-07-17, 15:54

kanclerz napisał/a:
Proszę o wpisanie na listę zlotu w Radawie 2 osoby

zapisy na tej stronie...
http://www.camperteam.pl/...r=asc&start=120 :)

MORRIS - 2016-07-26, 16:35

Witam ! Jeżeli jeszcze nie są zamówione nalepki "zlotowe" na 2016 to nie zamawiajcie ich w firmie która robiła je w ubiegłym roku (2015) - były bardzo nietrwałe. Te z 2014 są w idealnym stanie ,natomiast ubiegłoroczne się zmywają -odpada farba.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Radawie.

Santa - 2016-08-03, 19:13

Po długiej przerwie wznawiamy nasz wątek organizacyjny. Do zlotu pozostało nam tylko 29 dni :szeroki_usmiech

Dziękujemy Wszystkim, którzy podczas naszej nieobecności, dbali o funkcjonowanie tematu, uzupełnianie informacji i porządek na listach zgłoszeń. Można zaryzykować stwierdzenie, że u nas "demokracja ma się dobrze" i postaramy się, aby tak pozostało :lol:

W związku z zaplanowaną na 2 września (piątek) wycieczką do Lwowa, w Radawie spotykamy się już 1 września (czwartek). Od godziny 12.00 biuro zlotu będzie witało przybywające załogi :szeroki_usmiech

Mamy już umowę z biurem podróży na organizację wycieczki do Lwowa. W związku z dużym zainteresowaniem (106 osób), umowa jest skonstruowana tak, że wciąż jest możliwość zgłoszenia chęci uczestnictwa. Ostateczną listę musimy zamknąć na 3 dni przed wyjazdem.

Biuro podróży potrzebuje od nas danych osobowych uczestników, potrzebnych do ubezpieczenia. Są to:

1. Imię i nazwisko
2. Pesel
3. Adres zamieszkania
4. Seria i numer paszportu

Dane osób, które były we Lwowie w ubiegłym roku, skrzętnie przechowuję w swoim tajnym archiwum. Natomiast osoby, które jadą po raz pierwszy, proszę o przysłanie mi ich na PW, lub smsem (numer telefonu mogę podać na PW).

Do przekroczenia granicy potrzebujemy paszportu. Ważność paszportu musi być nie mniejsza niż 3 miesiące. Prosimy o sprawdzenie i ewentualnie zadbanie o nowy dokument. Czas oczekiwania na wydanie paszportu wynosi ok. 2 tygodni.

Biuro podróży ustaliło koszt wycieczki na 99 zł. za osobę. Kwotę tę wpłacamy w biurze zlotu w momencie rejestracji.

Autokary będą podstawione w Radawie o 5 rano
.

Jest możliwość zamówienia obiadu w cenie 20-25 zł, ale musimy o tym wcześniej poinformować.

Dalsze informacje przedzlotowe będziemy podawali na bieżąco oraz odpowiadając na ewentualne szczegółowe pytania :szeroki_usmiech

A tymczasem pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do aktywności w temacie zlotowym :szeroki_usmiech

Santa - 2016-08-09, 09:02

Do zlotu pozostało 22 dni :szeroki_usmiech

Radawa już się cieszy z kolejnego najazdu najpiękniejszych samochodów świata i i ich szczęśliwych użytkowników :wyszczerzony:

Dziękuję Wszystkim, którzy przysłali mi dane potrzebne do ubezpieczenia i proszę o kolejne :szeroki_usmiech

Tadeusz - 2016-08-09, 09:25

Lucynko, Halszka nie da rady pojechać do Lwowa. Musimy ją skreślić z listy wycieczkowiczów.
Ja oczywiście jadę. :ok

Pozdrawiam serdecznie. :spoko

janusz - 2016-08-09, 13:03

A czy do Łańcuta jest jakaś lista albo cós?
Comsio - 2016-08-09, 14:21

janusz napisał/a:

O Właśnie , :ok

Santa - 2016-08-09, 21:59

COMSIO napisał/a:
janusz napisał/a:

O Właśnie , :ok

Na wyjazd do Łańcuta zapisujemy się po przybyciu do Radawy. Zosia zadba o to, żebyśmy sprawnie mogli dotrzeć do Łańcuta i zwiedzić zamek-muzeum.
Pozostaje w kontakcie z administracją muzeum i w zależności od ilości zgłoszonych osób, zorganizuje to tak, żebyśmy optymalnie wykorzystali swój czas i równocześnie nie sparaliżowali ich bieżącej pracy :szeroki_usmiech
Zwiedzanie muzeum odbywa się w grupach do 25 osób, wejścia cykliczne (chyba co pół godziny) i z tego powodu nie pojedziemy tam wszyscy na raz, tylko według jakiegoś planu. Rozważamy opcję, żeby część osób pojechała w piątek, gdy inni będą we Lwowie. Ale to na razie wstępne plany :szeroki_usmiech

janusz - 2016-08-11, 21:02

dominik,
Wasze dane przeniosłem na PW do Santy.

Marek i Aga - 2016-08-17, 11:03

Proszę o dopisanie nas do listy 2 osoby + dwa nasze psiaki tak jak zwykle

pozdrawiamy
Marek i Aga BLU TIM

Bazyl - 2016-08-20, 20:24

Bardzo proszę zapisać na zlot radawie załogę
Bazyl z Płocka 2 osoby Pozdrawiam

Rodaczki - 2016-08-28, 13:39

Z wielkim zalem prosimy o wypisanie naszej zalogi ze zlotu gdyz w tym roku nie bedzie nam dane uczestniczyc w nim pierwszy raz. Zyczymy dobrej zabawy i dozobaczenia za rok :) ))))
Santa - 2016-08-29, 10:39

Ważny komunikat dla uczestników wycieczki do Lwowa

Brakuje mi jeszcze kompletu danych do ubezpieczenia uczestników wycieczki do Lwowa. Osoby, które jeszcze nie przysłały mi potrzebnych informacji, bardzo proszę o jak najszybsze uzupełnienie. Niestety bez tego organizator nie może wpuścić nas "na pokład" :szeroki_usmiech

A jeśli na liście znajduje się ktoś, kto już wie, że nie może pojechać, to proszę o powiadomienie mnie o tym na PW.

Równocześnie informuję, że do wycieczki mogą jeszcze dołączyć nowi uczestnicy. W związku z rezygnacją części osób wcześniej zapisanych, mamy jeszcze wolne miejsca, a szkoda by było wieźć do Lwowa... powietrze :wyszczerzony:

Santa - 2016-08-30, 19:15

Na wycieczkę do Lwowa mamy 83 osoby, które potwierdziły zamiar wyjazdu przysyłając dane potrzebne do ubezpieczenia.

Niestety wciąż nie mam odpowiedzi od 4 załóg, które zgłosiły zamiar wyjazdu, ale nie kontaktują się w sprawie danych. Do wszystkich wysłałam Prywatne Wiadomości i czekam na odpowiedź. Chciałabym uniknąć sytuacji, żeby ktoś zgłoszony nie mógł pojechać z powodu braku ubezpieczenia.

A jeśli ktoś ze zgłoszonych zrezygnował, to też proszę o informację, żeby była pewność, że wiadomość dotarła i nie będzie przykrych niespodzianek.

Do wycieczki wciąż jeszcze można dołączyć. Mamy dwa duże autokary, które mogą zabrać 96 osób :szeroki_usmiech

Do jutra, do godziny 14 odbieram jeszcze informacje na PW, później już tylko telefonicznie, bo będę w drodze do Radawy (nr telefonu w profilu).

Wszystkim uczestnikom zlotu życzę szczęśliwej drogi i do zobaczenia w Radawie :szeroki_usmiech :spoko

adams86 - 2016-08-30, 19:36

Witamy. Proszę o wykreślenie z listy załogi ARJA. Niestety nie możemy uczestniczyć w zlocie, ponieważ nie dojedziemy na czas. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim uczestnikom super pogody i super zabawy.
dawid693 - 2016-08-31, 13:56

Oficjalny program zlotu w Radawie

Pozdrawiam i zapraszam :wyszczerzony:

SlawekEwa - 2016-09-02, 06:24

Info dla tych którzy jadą do Radawy z północnej Polski przez Biłgoraj, a mieli kłopoty z przejazdem w ubiegłym roku :-P
I tak :
I rondo - prosto
II rondo - prosto
III rondo - prosto
IV rondo - prosto
światła - prosto
V rondo - w prawo / kierunek Przemyśl/ :bigok

jarek73 - 2016-09-03, 19:02

Ja już w domu ( niestety nie mogłem być do końca ) .Było świetnie, chciałbym podziękować organizatorom Zosi i Tadeuszowi oraz Lucynie i Romkowi ( Santa ) za bardzo ciepłe przyjęcie. Wycieczka do Lwowa bardzo ciekawa . Dziś balujcie do samego rana .
pozdrawiam wszystkich uczestników

światowiec - 2016-09-03, 20:40
Temat postu: Proszę o pomoc w Kontakcie
Witam wszystkich użytkowników, piszę z konta Taty. Rodzice Henia i Mariusz Bogdanowicz z Pułtuska wyjechali na zlot do Radawy 31.08.2016 od 1.09.2016 nie działają Im telefony, nie mam z nimi żadnego kontaktu. Jeśli któryś z uczestników zlotu rozpoznał by ich, bardzo proszę o przekazanie informacji aby do mnie zadzwonili 530-689-775. Poruszają się Peugeotem J5 rocznik 91, zabudowa Euramobil, kamperek z naklejkami palm i motywu plaży, na tyle rampa ze skrzynią aluminiową. Numer rejestracyjny zaczynający się od WPU.

Pozdrawiam
Darek

Kolunio - 2016-09-04, 19:19

Jesteśmy już w domu. Dziękujemy serdecznie organizatorom, oraz wszystkim uczestnikom i współbiesiadnikom za wspaniałą zabawę.
Mirek48 - 2016-09-04, 19:26

My też już w domu. Było SUPER (jak zwykle).Dziękujemy :kwiatki: :kwiatki: :bukiet: :roza:
emeryl - 2016-09-04, 19:39

Szczęsliwie dotarlismy do domu z krótkim postojem w Tomaszowie Lub.Radawa miejsce wspaniale ,organizacja wspaniała,współbiesiadnicy wspaniali,sąsiedzi wspaniali.Pozdrawiamy Tereska i Krzysztof
andrzejbozena - 2016-09-04, 19:47

My też już w domku☺ Bardzo dziękujemy za wspaniały zlot....jak zawsze w Radawie było super!!!! Organizatorom wielkie dzięki jesteście niesamowici :pifko
Marian 1949 - 2016-09-04, 20:56

My też szczęśliwie dotarli do domu Było super dlatego serdecznie dziękujemy organizatorom i wszystkim tym co przyczyniali się do zorganizowania tego zlotu Dzięki :roza:
Oraz wszystkim uczestnikom za stworzenie dobrej atmosfery wspaniałej zabawy i mille spędzonego razem czasu było :super . :dzieki :spoko :spoko :spoko

Piotruś - 2016-09-04, 21:04

Dziękujemy organizatorom,oraz uczestnikom zlotu za wspaniałą zabawę.
Do zobaczenia za rok.

Skalniaki - 2016-09-05, 08:28

Bardzo dziękujemy za wspaniale zorganizowany czas na zlocie. Cudowne miejsce, wspaniali organizatorzy, niezapomniane chwile. :kwiatki: DZIĘKUJEMY!
krzysieks - 2016-09-05, 09:43

My również dziękujemy serdecznie za fajny zlocik. Wycieczka do Lwowa piekna. Pozdrawiamy :spoko :spoko
Wito - 2016-09-05, 10:22
Temat postu: Zlot 2-4 Radawa
My także szczęśliwie dojechaliśmy do domu. Warto było pokonać blisko 800 km w jedną stronę by uczestniczyć w zlocie, o którym mówi się tyle dobrego. Niezwykle życzliwi i gościnni organizatorzy- nasi koledzy, oraz wójt. Wspaniała organizacja, niezwykle ciekawe i pouczające wyjazdy do Lwowa i do Łańcuta. Zlot na długo pozostanie w pamięci. Dziękujemy. Asia i Wito.
rysiek - 2016-09-05, 10:38

My również dziękujemy serdecznie za fajny zlot.
Andrzej_Strzelec - 2016-09-05, 10:58

Dziękujemy za ciepłe przyjęcie i wspaniałą organizację. Nawet o słoneczną pogodę Organizatorzy zadbali :lol: Do zobaczenia gdzieś, kiedyś :spoko Magda i Andrzej
albo - 2016-09-05, 11:36

Dziękujemy za wspaniały zlot, ciekawe wycieczki i wesołą atmosferę
Aldona i Bogdan :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Ed - 2016-09-05, 14:35

Było jak zwykle :chytry ale ten zlot to majster sztyk :roza: serdeczne dzięki organizatorom i pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu Edi i Grażka
rosomak - 2016-09-05, 17:12

Załoga ,,rosomaka" wróciła zadowolona ze z zlotu. Już z utęsknieniem czekamy na następny.
Dziękujemy bardzo organizatorom za wkład w przygotowanie zlotu i zapewnienie tak wspaniałego programu a uczestnikom za cudowną zabawę i miłą atmosferę.
Pozdrawiają Halina i Roman.

marko - 2016-09-05, 18:22

Dziękujemy serdecznie organizatorom i wszystkim uczestnikom za wspaniałą zabawę :spoko
joza - 2016-09-05, 18:39

I my chcieliśmy serdecznie podziękować organizatorom tego spotkania ,było super DZIĘKUJEMY.
marian.marian - 2016-09-05, 20:20

Dołączamy z podziękowaniami! Było jak zawsze świetnie, szkoda, że tak szybko zleciało i znowu trzeba czekać cały rok na kolejne tak miłe spotkanie w Radawie.
Marek i Aga - 2016-09-06, 12:13

witam wszystkich i jestem zbulwersowany tą sytułają :lol: . Nie udało nam sie pojechać a nawet nie wiem jak było0 nikt nie miał aparatu żeby zdiecie zrobić dajcie cos pooglądać prosze :kwiatki:
Bazyli - 2016-09-06, 12:26

Było świetnie. Dziękujemy wszystkim.
MAREKH - 2016-09-06, 17:16

Wreszcie mamy dostęp do internetu

Serdecznie dziękujemy, :bukiet: za te bułeczki, za te wycieczki, za sympatyczne i uśmiechnięte pyszczki :ok wszystkich organizatorów :kwiatki: i uczestników, :lol: tego jedynego w swoim rodzaju zlotu.

Życzymy dużo zdrowia do organizacji następnych zlotowych niespodzianek. :haha:

niestety zapomniałem aparatu. :gwm

Krystian - 2016-09-06, 17:51

Tadeuszu-Rapido oraz Santo serdeczne dziękujemy za fajny zlot oraz wycieczkę do Lwowa.
Dziękujemy i pozdrawiamy z węgierskich term.

rosomak - 2016-09-06, 18:25

Marku i Ago - dajcie ochłonąć po tak wspaniałej imprezie....aparaty też muszą odpocząć.
Agostini - 2016-09-06, 19:39

Do Radawy...? :shock: A gdzie to jest, w Polsce? – myślałem sobie obserwując listę chętnych na zlot. Teraz już wiem... :oops: I co to jest za miejsce, i dlaczego tyle załóg się zapisało.

Radawa, to nie byle jakiś tam ośrodek. To świetny obiekt i w pięknej okolicy.
No i sam zlot... Z jego programem i atrakcjami był dla nas prawdziwą odskocznią od codzienności. Wycieczka do Lwowa, Łańcuta, rowerki i wieczorne zabawy przy profesjonalnej muzyce fantastycznie wypełniły nam czas.

I teraz najważniejsze...
A to wszystko zawdzięczamy Wam: Zosiu, Tadeuszu, Lucynko i Romku i tym, którzy Was wspierali. To wszystko dzięki Waszemu zaangażowaniu i ofiarności.
Za pomysł, włożone serce i trudy w organizację, szacunek i WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI. :kwiatki:

Nie zdawałem sobie sprawy jak Lwów jest urzekający, szczególnie dla nas, Polaków.

Dziękujemy za współudział Koleżankom i Kolegom nowo poznanym, tym znanym, i tym z sąsiedztwa. :bukiet:

To co? Do zobaczenia za rok w Radawie? :?: ;)

Udało się uzbierać perę fotek, więc jeśli pozwolicie...

Agostini - 2016-09-06, 19:45

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 19:52

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 19:58

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 20:04

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 20:09

c.d.
SlawekEwa - 2016-09-06, 20:09

Agostini napisał/a:
DSC00805.JPG

reper

Agostini - 2016-09-06, 20:16

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 20:21

SlawekEwa napisał/a:
Agostini napisał/a:
DSC00805.JPG

reper

A już myślałem, że jakąś gafę zrobiłem. :) Sprawdziłem, masz rację, to jest reper. ;)

Agostini - 2016-09-06, 20:30

Cmentarz Łyczakowski we Lwowie
Agostini - 2016-09-06, 20:32

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 20:41

Cmentarz Obrońców Lwowa zwany Cmentarzem Orląt Lwowskich.

W dwóch słowach... Tak na wszelki wypadek... Gdyby ktoś nie wiedział, po co i dlaczego.

W 1918 roku Lwów zamieszkiwało ok. 60% ludności polskiej, natomiast ukraińskiego pochodzenia było ok. 10%. Korzystając, że w mieście nie ma wojska (Wojsko Polskie dopiero powstawało) Ukraińcy podjęli próbę zajęcia miasta.
Do obrony miasta, wraz z mieszkańcami czynnie stanęła młodzież szkół średnich i wyższych.
Orlęta Lwowskie to młodzi ludzie, często gimnazjaliści, którzy złożyli tu swą największą ofiarę w obronie polskości i swojego miasta w odradzającym się Państwie Polskim.

Kornel Makuszyński w wierszu "O cmentarzu Obrońców Lwowa" pisał;

"Na te groby powinni z daleka przychodzić pielgrzymi,
by się uczyć miłości do Ojczyzny.
Powinni tu przychodzić ludzie małej wiary,
aby się napełnić wiarą niezłomna,
ludzie miałkiego ducha, aby się nadyszyć bohaterstwa.
A że tu leżą uczniowie w mundurach,
przeto ten cmentarz jest jak szkoła,
najdziwniejsza szkoła,
w której dzieci jasnowłose i błękitnookie nauczają siwych o tym,
że ze śmierci ofiarnej najbujniejsze wyrasta życie."

Agostini - 2016-09-06, 20:44

c.d.
Agostini - 2016-09-06, 20:48

A tu po powrocie... Impreza na całego. ;)
Agostini - 2016-09-06, 20:50

Jedna z piękniejszych rezydencji magnackich w Polsce, zamek w Łańcucie.
Zdjęć więcej nie ma, bo... nie wolno.

Agostini - 2016-09-06, 20:56

Oj no co? :evil: Mam aparat to sobie napstrykałem.

Po południu wycieczka rowerowa. Wieczór to znowu kiełbaski i papryczki nad ogniskiem, później tańce i wężyki.

Już dobrze... zaraz kończę. ;)

Agostini - 2016-09-06, 21:00

A tu wieczór i znowu tańce i zabawa...
Agostini - 2016-09-06, 21:02

To co? :?: Za rok w Radawie? :)

marian.marian - 2016-09-06, 21:07

Agostini napisał/a:
To co? :?: Za rok w Radawie? :)

Obowiązkowo!

Kotek - 2016-09-07, 05:36

Agostini za fajną fotorelację stawiam :pifko .
Ed - 2016-09-07, 08:02

Agostini za foty stawiam :pifko
Endi - 2016-09-07, 08:17

Sympatyczny spacer po Lwowie - dzięki Andrzeju :bukiet: było nadzwyczaj miło :pifko
JaWa - 2016-09-07, 08:54

Za przypomnienie znanych nam dobrze miejsc ze Lwowa piwko poszło.
Sułek - 2016-09-07, 12:18

My też dołączamy swoje podziękowania za włożony trud w zorganizowanie tak udanego i atrakcyjnego Zlotu.Teraz grzejemy ciałka na termalach i do domku.Pozdrawiamy wszystkich uczestników Zlotowiska za fajną atmosferę i do zobaczyska gdziesik tam :) :spoko
rosomak - 2016-09-08, 10:08

Wreszcie udało się zorganizować czas na zdjęcia ze zlotu w Radawie.
Efekt pod linkiem
https://goo.gl/photos/mknbw17znveUYBtbA
Pozdrawiam - rosomak.

Kotek - 2016-09-08, 10:34

Fajne zdjęcia, :pifko leci.
Sułek - 2016-09-08, 19:03

Heniu czekamy na Twoje :haha:
Ed - 2016-09-08, 19:51

Romek :pifko za fotki
Misio - 2016-09-08, 19:56

Sułek napisał/a:

Będą we wtorek. Jestem teraz w Polsce, a weekend też zajęty. Jak to powiedział zegar do wieczności - "cierpliwości". :lol: :spoko

:pifko dla Agostini i Rosomaka. :roza:

Kotek - 2016-09-08, 19:58

Sułek napisał/a:

I na wiele, wiele innych, bo mnóstwo ludzi robi zdjęcia, czyżby tylko dla siebie? :kwiatki:

Misio - 2016-09-09, 09:56

Bardzo dziękujemy organizatorom Sancie i Rapido za zorganizowanie wspaniałego zlotu w Radawie. Zlotu który oprócz wycieczki do Lwowa, posiadał jeszcze kilka atrakcji, czyli dla każdego coś ciekawego. BRAWO kochani i należy się oczywiście po :pifko , choć to o wiele za mało.

:roza: :roza: :roza:

Czasu mało, to na początek choć tyle a resztę zdjątek później.

Misio - 2016-09-09, 10:22

cd.
Wito - 2016-09-12, 14:09
Temat postu: zdjęcia
Koledze rosomakowi stawiam piwo w dowód uznania za wspaniałą dokumentację fotograficzną zlotu w Radawie. Tylko czemu ja tak brzydko wychodzę już na zdjęciach? Tego zupełnie nie rozumiem.
Wito - 2016-09-12, 14:23
Temat postu: Uznanie za doskonałą relację foto.
Z ogromną przyjemnością postawiłem także piwo dla Agostini za świetną fotorelację z całego zlotu. Pozdrawiam serdecznie.
rosomak - 2016-09-12, 16:48

Kolego Wito dzięki za piwo, odn. 2 cz. postu to jeżeli tak sądzisz, to na pewno jest to wina mojego obiektywu w ap. foto. Ja siebie już nie fotografuję bo jest tragicznie, a nie stać mnie na dobre szkło.
Przy następnym spotkaniu zrobimy sobie zdjęcia ,,Startem 66" lub ,,Druchem" wtedy na pewno będzie OK. Oczywiście sami je wywołamy. Pozdrawiam. rosomak

MirekKliny - 2016-09-12, 18:08

Osobiscie znowu nie bylem tym bardziej dziekuje ze fotki wklejacie . :super
ZEUS - 2016-09-12, 18:39

rosomak napisał/a:
nie stać mnie na dobre szkło

zabrzmiało to niejednoznacznie... :diabelski_usmiech :spoko

Tadeusz - 2016-09-12, 19:56

Zlot w Radawie to prawdziwy popis organizacyjny w wykonaniu Zosi i Tadeusza - t-rapido oraz pięknie wspomagającej ich Lucynki - Santy.
Nie sposób zapomnieć wszystkich zlotów w Radawie z ich atmosferą, fantastyczną zabawą, doskonale przygotowanymi wycieczkami i kapitalnymi zespołami zapraszanymi specjalnie dla nas przez najbardziej przychylnego karawaningowi Wójta gminy Wiązownica.

Nie dziwi zatem pokaźna frekwencja i entuzjastyczne podziękowania dla organizatorów za ich ogrom pracy i efekt jakich mało.

Ja również pragnę wyrazić wdzięczność za zlot piękny i pełen wrażeń, serdecznie podziękować i wspomóc wątek zdjęciami dla przypomnienia tych miłych chwil spędzonych wśród Przyjaciół.

Podzieliłem zdjęcia na grupy.

Pierwszą grupę stanowią zdjęcia z wycieczki do Lwowa.

Tadeusz - 2016-09-12, 20:08

Spacerując po Lwowie odwiedziliśmy katedrę ormiańską gdzie z pewnym wzruszeniem wysłuchaliśmy psalmu w wykonaniu diakona i poznaliśmy historię życia Ormian w tym wielokulturowym ongiś mieście.
Tadeusz - 2016-09-12, 20:20

Spacer po Lwowie to przede wszystkim chłonięcie atmosfery tego pięknego miasta, zachwyt nad jego architekturą i kontakt z ludźmi.

Nie czuje się we Lwowie napięcia wynikającego z sytuacji politycznej.

Tadeusz - 2016-09-12, 20:43

Wycieczka do Lwowa nie może ominąć Cmentarza Łyczakowskiego i leżącego obok Cmentarza Orląt Lwowskich. Ten pierwszy jest nam bliski swoim zabytkowym charakterem i możliwością obcowania z grobami bliskich nam wielkich Rodaków.

Ten drugi jest wzruszającym miejscem lekcji historii.

Tadeusz - 2016-09-12, 20:50

Zlot w Radawie doskonale łączy elementy poznawcze z fajną zabawą.
Dzięki doskonałej muzyce na żywo zabawa jest żywiołowa i trudno znaleźć ponuraka, który nie skusiłby się do tańca. :szeroki_usmiech

Tadeusz - 2016-09-12, 20:56

Muzyka gra, więc ruszamy w tany...
Tadeusz - 2016-09-12, 21:06

Są tańce i pogaduszki, szczególnie gdy pogoda sprzyja, a na tym zlocie sprzyjała szczególnie.

:szeroki_usmiech

Żegnając się z Radawą mamy nadzieję na podobną frajdę za rok i jeszcze raz serdecznie dziękujemy sprawcom tego pieęnego wydarzenia. :ok

Zosiu :bukiet:

Lucynko :bukiet:

Tadziu :bukiet:

Wszystkim pomocnikom Tadeusza również bardzo dziękujemy. :kwiatki:

Tadeusz - 2016-09-12, 21:21

Kolegom Misiowi i Agostiniemu stawiam piwka za fotki. :spoko Dziękuję chłopaki. :szeroki_usmiech

:pifko

Piwka dla Santy i t-rapido wraz z uklonem. :bukiet:

:pifko

Agostini - 2016-09-12, 22:12

Tadeusz napisał/a:
Spacerując po Lwowie odwiedziliśmy katedrę ormiańską gdzie z pewnym wzruszeniem wysłuchaliśmy psalmu w wykonaniu diakona i poznaliśmy historię życia Ormian w tym wielokulturowym ongiś mieście.

Tadeusz - 2016-09-12, 22:25

Andrzeju :bukiet:
Tadeusz - 2016-09-13, 10:30

Kochani, zdjęcie z Cmentarza Orląt wklejam jeszcze raz. Tym razem w dużej rozdzielczości. Może zechcecie je ściągnąć na pamiątkę.

brams - 2016-09-13, 15:35

Tadziu, piękna dokumentacja fotograficzna zlotu. :pifko :spoko
Wojciechu - 2016-09-13, 17:55

Andrzej - piękno oglądane głosem - zjawiskowa cząstka waszej wycieczki - dzięki. :spoko
Misio - 2016-09-14, 17:24

Mamy tą przyjemność dorzucić jeszcze kilka zdjęć ze zlotu w Radawie, ale tym razem w formie galerii:

https://goo.gl/photos/YKnMXRP3iUn6BaSb7

wbobowski - 2016-09-30, 13:29

Podobno lepiej późno niż wcale...
dlatego dopiero teraz mogę dorzucić do tych wszystkich wspaniałych pamiątek ze zlotu... również swoją, ciut inną.

Wiadomo, że pełny ekran lepiej to oddaje.

Wito - 2016-10-01, 20:25

Tadziu. Świetne zdjęcia. Dziękuję i stawiam piwko.
Wito - 2016-10-01, 20:40

Brawo Włodku. Ciut inna ale jakże urocza. Stawiam piwko.
Stenia i Jurek - 2016-10-09, 14:01

Po niewłaściwym podłączeniu prądu do mojego kampera naprawa u Dunina kosztował mnie 500 zł. :spoko
Santa - 2016-11-01, 21:44

W dzisiejszy spokojny, refleksyjny wieczór, po raz kolejny przejrzałam wątek zlotowy i odświeżyłam sobie klimat wrześniowego zlotu w Radawie.

Nadzwyczaj miłe są wspomnienia dni pełnych ciepła, radości, życzliwości, przyjaźni, wzruszeń i wrażeń, których nigdy się nie zapomina.

Taki obraz zapisał się w pamięci mojej i taki przebija z fotek, filmików i wpisów ludzi, którzy tam wtedy byli i współtworzyli klimat Radawy.

Statystyki zlotowe pokazują, że w stosunku do ubiegłego roku liczba uczestników zlotu w Radawie podwoiła się. Na zlot przyjechało 116 załóg. Były kampery z najodleglejszych zakątków Polski, ze Słowacji i Czech oraz załogi z zaprzyjaźnionego forum Karawaning.pl

Spośród uczestników zlotu - 80 osób wzięło udział w wycieczce do Lwowa, a dla wielu osób była to powtórka z poprzedniego roku. Przemyskie Biuro Podróży "Bukowina" mile nas wspomina i jest gotowe zorganizować coś dla nas w przyszłym roku (oczywiście, pod okiem pana Leszka Komana) :szeroki_usmiech

W imieniu Organizatora Tadeusza t_rapido składam serdeczne podziękowanie wszystkim uczestnikom zlotu. Dziękuję za Waszą otwartość, szczerość, budowanie atmosfery przepełnionej radością i zabawą, za pogłębianie poczucia przynależności do wyjątkowej społeczności kamperowych pasjonatów.
Dziękuję również za wyrozumiałość i wzajemną pomoc, w zmaganiu się z efektami "złośliwości rzeczy martwych" :roll:

Wszystkim, którzy poświęcili swój czas, aby uwiecznić a potem udokumentować nasze spotkanie na forum, oprócz specjalnych podziękowań, dodaję jeszcze to, co mamy tu najlepszego :pifko :pifko :pifko

A jako osoba mająca możliwość bliskiego wglądu w działania organizacyjne Tadeusza t_rapido, dodam, że szczerze Cię Tadeuszu podziwiam i jesteś dla mnie uosobieniem idealnego społecznika, który dla nas angażuje swe siły, środki i swoje wielkie serce. I czyni to największą troską o każdy szczegół, oczywiście z życzliwym wsparciem i pomocą Zosi :roza: :roza: :roza:

Podziwiam również Twój charyzmat w inspirowaniu ludzi, którzy wraz z Tobą promują turystyczne walory Radawy i Podkarpacia. Mam nadzieję, że Twoje pomysły organizacyjne, które nie zmieściły się w tym roku, rozkwitną podczas zlotu Radawa 2017, a zdrowie, optymizm i radość życia będą Ci nieustająco towarzyszyć :kwiatki: :heart:

I jeszcze specjalne podziękowanie dla pana Wójta Gminy Wiązownica, za życzliwość, zrozumienie i wsparcie dla naszej kompanii :kwiatki:

dla Wieśka, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych :kwiatki:

dla Dawida za młodzieńczą pasję i "oczy dookoła głowy" :kwiatki:

oraz dla Pań, które pogodą ducha i szczerym uśmiechem, już na "dzień dobry" utwierdzały nas, że trafiliśmy we właściwe miejsce :lol: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Tadeusz - 2016-11-02, 09:24

Lucynko, podpisując się pod Twym podziękowaniem dla Tadzia t-rapido i gromadki mu pomocnej, pragnę podziękować również Tobie. Jesteś dobrą duszą tego fantastycznego spotkania i masz ogromny udział w budowaniu jego atmosfery.

Dziękujemy. :bukiet: :bukiet: :bukiet:

wbobowski - 2016-11-02, 11:05

Tadeusz napisał/a:
Jesteś dobrą duszą tego fantastycznego spotkania i masz ogromny udział w budowaniu jego atmosfery.

Widać miałem dobrego nosa... polecając Lucynkę Tadeuszowi do pomocy :ok :ok :ok