2016 - XL Międzynarodowy Zlot Camperteam - Radawa 2-4 września 2016
Santa - 2016-04-12, 13:34 Temat postu: XL Międzynarodowy Zlot Camperteam - Radawa 2-4 września 2016Nadszedł czas, żeby Wszystkich którzy pokochali Radawę oraz tych, którzy jeszcze nie mieli okazji jej poznać, serdecznie zaprosić na trzeci już zlot, który odbędzie się w dniach 2,3 i 4 września 2016 roku.
Po raz kolejny chcemy stworzyć możliwość przyjacielskiego spotkania, dobrej zabawy i dalszego poznawania naszej gościnnej podkarpackiej ziemi.
Nieoceniony przyjaciel Camperteamu Wójt Gminy Wiązownica, na czas naszego spotkania, oddaje do naszej dyspozycji Ośrodek w Radawie, z całym jego dobrodziejstwem.
Będzie muzyka, tańce, wieczorne spotkania przy grilu, poranne jagodzianki, okoliczne wody pełne ryb, lasy pełne grzybów i niekończących się ścieżek rowerowych, a powietrze wysyconej jodem i radością emanującą od naszej kompanii
Chcemy, aby zlot miał charakter międzynarodowy i był okazją do integrowania się z kamperowcami spoza naszych granic. Z naszym zaproszeniem zamierzamy dotrzeć na zagraniczne fora kamperowe. Prosimy również o rozpowszechnianie tej wiadomości drogą kontaktów osobistych.
Głównym punktem zlotu będzie wycieczka do pobliskiego Łańcuta i zwiedzanie Zamku - Muzeum - dawnej rezydencji magnackiej.
Zachęceni pozytywnymi komentarzami z ubiegłego roku, jesteśmy otwarci na potrzeby Gości Radawy i możemy zorganizować kolejny wyjazd na Ukrainę. Osoby zainteresowane takim wyjazdem proszę o wpisywanie się na listę.
Koszt zlotu wynosi 80 złotych od całej załogi. Goście zza granicy nie będą ponosili żadnych kosztów udziału w naszym spotkaniu.
Wyboru dodatkowych form spędzenia czasu dokonujemy na miejscu i finansujemy je we własnym zakresie. Sprawy ekonomiczne regulujemy po przybyciu do Radawy w Biurze Zlotu.
Życzymy wspaniałych podróży w rozpoczynającym się sezonie i czekamy na Was w Radawie
t_rapido - organizator zlotu i jego forumowy rzecznik - Santakanclerz - 2016-07-16, 18:32 Proszę o wpisanie na listę zlotu w Radawie 2 osobyZEUS - 2016-07-17, 15:54
kanclerz napisał/a:
Proszę o wpisanie na listę zlotu w Radawie 2 osoby
zapisy na tej stronie...
http://www.camperteam.pl/...r=asc&start=120MORRIS - 2016-07-26, 16:35 Witam ! Jeżeli jeszcze nie są zamówione nalepki "zlotowe" na 2016 to nie zamawiajcie ich w firmie która robiła je w ubiegłym roku (2015) - były bardzo nietrwałe. Te z 2014 są w idealnym stanie ,natomiast ubiegłoroczne się zmywają -odpada farba.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Radawie.Santa - 2016-08-03, 19:13 Po długiej przerwie wznawiamy nasz wątek organizacyjny. Do zlotu pozostało nam tylko 29 dni
Dziękujemy Wszystkim, którzy podczas naszej nieobecności, dbali o funkcjonowanie tematu, uzupełnianie informacji i porządek na listach zgłoszeń. Można zaryzykować stwierdzenie, że u nas "demokracja ma się dobrze" i postaramy się, aby tak pozostało
W związku z zaplanowaną na 2 września (piątek) wycieczką do Lwowa, w Radawie spotykamy się już 1 września (czwartek). Od godziny 12.00 biuro zlotu będzie witało przybywające załogi
Mamy już umowę z biurem podróży na organizację wycieczki do Lwowa. W związku z dużym zainteresowaniem (106 osób), umowa jest skonstruowana tak, że wciąż jest możliwość zgłoszenia chęci uczestnictwa. Ostateczną listę musimy zamknąć na 3 dni przed wyjazdem.
Biuro podróży potrzebuje od nas danych osobowych uczestników, potrzebnych do ubezpieczenia. Są to:
1. Imię i nazwisko
2. Pesel
3. Adres zamieszkania
4. Seria i numer paszportu
Dane osób, które były we Lwowie w ubiegłym roku, skrzętnie przechowuję w swoim tajnym archiwum. Natomiast osoby, które jadą po raz pierwszy, proszę o przysłanie mi ich na PW, lub smsem (numer telefonu mogę podać na PW).
Do przekroczenia granicy potrzebujemy paszportu. Ważność paszportu musi być nie mniejsza niż 3 miesiące. Prosimy o sprawdzenie i ewentualnie zadbanie o nowy dokument. Czas oczekiwania na wydanie paszportu wynosi ok. 2 tygodni.
Biuro podróży ustaliło koszt wycieczki na 99 zł. za osobę. Kwotę tę wpłacamy w biurze zlotu w momencie rejestracji.
Autokary będą podstawione w Radawie o 5 rano.
Jest możliwość zamówienia obiadu w cenie 20-25 zł, ale musimy o tym wcześniej poinformować.
Dalsze informacje przedzlotowe będziemy podawali na bieżąco oraz odpowiadając na ewentualne szczegółowe pytania
A tymczasem pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do aktywności w temacie zlotowym Santa - 2016-08-09, 09:02 Do zlotu pozostało 22 dni
Radawa już się cieszy z kolejnego najazdu najpiękniejszych samochodów świata i i ich szczęśliwych użytkowników
Dziękuję Wszystkim, którzy przysłali mi dane potrzebne do ubezpieczenia i proszę o kolejne Tadeusz - 2016-08-09, 09:25 Lucynko, Halszka nie da rady pojechać do Lwowa. Musimy ją skreślić z listy wycieczkowiczów.
Ja oczywiście jadę.
Pozdrawiam serdecznie. janusz - 2016-08-09, 13:03 A czy do Łańcuta jest jakaś lista albo cós?Comsio - 2016-08-09, 14:21
janusz napisał/a:
A czy do Łańcuta jest jakaś lista albo cós?
O Właśnie , Santa - 2016-08-09, 21:59
COMSIO napisał/a:
janusz napisał/a:
A czy do Łańcuta jest jakaś lista albo cós?
O Właśnie ,
Na wyjazd do Łańcuta zapisujemy się po przybyciu do Radawy. Zosia zadba o to, żebyśmy sprawnie mogli dotrzeć do Łańcuta i zwiedzić zamek-muzeum.
Pozostaje w kontakcie z administracją muzeum i w zależności od ilości zgłoszonych osób, zorganizuje to tak, żebyśmy optymalnie wykorzystali swój czas i równocześnie nie sparaliżowali ich bieżącej pracy
Zwiedzanie muzeum odbywa się w grupach do 25 osób, wejścia cykliczne (chyba co pół godziny) i z tego powodu nie pojedziemy tam wszyscy na raz, tylko według jakiegoś planu. Rozważamy opcję, żeby część osób pojechała w piątek, gdy inni będą we Lwowie. Ale to na razie wstępne plany janusz - 2016-08-11, 21:02 dominik,
Wasze dane przeniosłem na PW do Santy.Marek i Aga - 2016-08-17, 11:03 Proszę o dopisanie nas do listy 2 osoby + dwa nasze psiaki tak jak zwykle
pozdrawiamy
Marek i Aga BLU TIMBazyl - 2016-08-20, 20:24 Bardzo proszę zapisać na zlot radawie załogę
Bazyl z Płocka 2 osoby PozdrawiamRodaczki - 2016-08-28, 13:39 Z wielkim zalem prosimy o wypisanie naszej zalogi ze zlotu gdyz w tym roku nie bedzie nam dane uczestniczyc w nim pierwszy raz. Zyczymy dobrej zabawy i dozobaczenia za rok ))))Santa - 2016-08-29, 10:39 Ważny komunikat dla uczestników wycieczki do Lwowa
Brakuje mi jeszcze kompletu danych do ubezpieczenia uczestników wycieczki do Lwowa. Osoby, które jeszcze nie przysłały mi potrzebnych informacji, bardzo proszę o jak najszybsze uzupełnienie. Niestety bez tego organizator nie może wpuścić nas "na pokład"
A jeśli na liście znajduje się ktoś, kto już wie, że nie może pojechać, to proszę o powiadomienie mnie o tym na PW.
Równocześnie informuję, że do wycieczki mogą jeszcze dołączyć nowi uczestnicy. W związku z rezygnacją części osób wcześniej zapisanych, mamy jeszcze wolne miejsca, a szkoda by było wieźć do Lwowa... powietrze Santa - 2016-08-30, 19:15 Na wycieczkę do Lwowa mamy 83 osoby, które potwierdziły zamiar wyjazdu przysyłając dane potrzebne do ubezpieczenia.
Niestety wciąż nie mam odpowiedzi od 4 załóg, które zgłosiły zamiar wyjazdu, ale nie kontaktują się w sprawie danych. Do wszystkich wysłałam Prywatne Wiadomości i czekam na odpowiedź. Chciałabym uniknąć sytuacji, żeby ktoś zgłoszony nie mógł pojechać z powodu braku ubezpieczenia.
A jeśli ktoś ze zgłoszonych zrezygnował, to też proszę o informację, żeby była pewność, że wiadomość dotarła i nie będzie przykrych niespodzianek.
Do wycieczki wciąż jeszcze można dołączyć. Mamy dwa duże autokary, które mogą zabrać 96 osób
Do jutra, do godziny 14 odbieram jeszcze informacje na PW, później już tylko telefonicznie, bo będę w drodze do Radawy (nr telefonu w profilu).
Wszystkim uczestnikom zlotu życzę szczęśliwej drogi i do zobaczenia w Radawie
adams86 - 2016-08-30, 19:36 Witamy. Proszę o wykreślenie z listy załogi ARJA. Niestety nie możemy uczestniczyć w zlocie, ponieważ nie dojedziemy na czas. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim uczestnikom super pogody i super zabawy.dawid693 - 2016-08-31, 13:56 Oficjalny program zlotu w Radawie
Pozdrawiam i zapraszam SlawekEwa - 2016-09-02, 06:24 Info dla tych którzy jadą do Radawy z północnej Polski przez Biłgoraj, a mieli kłopoty z przejazdem w ubiegłym roku
I tak :
I rondo - prosto
II rondo - prosto
III rondo - prosto
IV rondo - prosto
światła - prosto
V rondo - w prawo / kierunek Przemyśl/ jarek73 - 2016-09-03, 19:02 Ja już w domu ( niestety nie mogłem być do końca ) .Było świetnie, chciałbym podziękować organizatorom Zosi i Tadeuszowi oraz Lucynie i Romkowi ( Santa ) za bardzo ciepłe przyjęcie. Wycieczka do Lwowa bardzo ciekawa . Dziś balujcie do samego rana .
pozdrawiam wszystkich uczestnikówświatowiec - 2016-09-03, 20:40 Temat postu: Proszę o pomoc w KontakcieWitam wszystkich użytkowników, piszę z konta Taty. Rodzice Henia i Mariusz Bogdanowicz z Pułtuska wyjechali na zlot do Radawy 31.08.2016 od 1.09.2016 nie działają Im telefony, nie mam z nimi żadnego kontaktu. Jeśli któryś z uczestników zlotu rozpoznał by ich, bardzo proszę o przekazanie informacji aby do mnie zadzwonili 530-689-775. Poruszają się Peugeotem J5 rocznik 91, zabudowa Euramobil, kamperek z naklejkami palm i motywu plaży, na tyle rampa ze skrzynią aluminiową. Numer rejestracyjny zaczynający się od WPU.
Pozdrawiam
DarekKolunio - 2016-09-04, 19:19 Jesteśmy już w domu. Dziękujemy serdecznie organizatorom, oraz wszystkim uczestnikom i współbiesiadnikom za wspaniałą zabawę.Mirek48 - 2016-09-04, 19:26 My też już w domu. Było SUPER (jak zwykle).Dziękujemy emeryl - 2016-09-04, 19:39 Szczęsliwie dotarlismy do domu z krótkim postojem w Tomaszowie Lub.Radawa miejsce wspaniale ,organizacja wspaniała,współbiesiadnicy wspaniali,sąsiedzi wspaniali.Pozdrawiamy Tereska i Krzysztofandrzejbozena - 2016-09-04, 19:47 My też już w domku☺ Bardzo dziękujemy za wspaniały zlot....jak zawsze w Radawie było super!!!! Organizatorom wielkie dzięki jesteście niesamowici Marian 1949 - 2016-09-04, 20:56 My też szczęśliwie dotarli do domu Było super dlatego serdecznie dziękujemy organizatorom i wszystkim tym co przyczyniali się do zorganizowania tego zlotu Dzięki
Oraz wszystkim uczestnikom za stworzenie dobrej atmosfery wspaniałej zabawy i mille spędzonego razem czasu było . Piotruś - 2016-09-04, 21:04 Dziękujemy organizatorom,oraz uczestnikom zlotu za wspaniałą zabawę.
Do zobaczenia za rok.Skalniaki - 2016-09-05, 08:28 Bardzo dziękujemy za wspaniale zorganizowany czas na zlocie. Cudowne miejsce, wspaniali organizatorzy, niezapomniane chwile. DZIĘKUJEMY!krzysieks - 2016-09-05, 09:43 My również dziękujemy serdecznie za fajny zlocik. Wycieczka do Lwowa piekna. Pozdrawiamy Wito - 2016-09-05, 10:22 Temat postu: Zlot 2-4 RadawaMy także szczęśliwie dojechaliśmy do domu. Warto było pokonać blisko 800 km w jedną stronę by uczestniczyć w zlocie, o którym mówi się tyle dobrego. Niezwykle życzliwi i gościnni organizatorzy- nasi koledzy, oraz wójt. Wspaniała organizacja, niezwykle ciekawe i pouczające wyjazdy do Lwowa i do Łańcuta. Zlot na długo pozostanie w pamięci. Dziękujemy. Asia i Wito.rysiek - 2016-09-05, 10:38 My również dziękujemy serdecznie za fajny zlot.Andrzej_Strzelec - 2016-09-05, 10:58 Dziękujemy za ciepłe przyjęcie i wspaniałą organizację. Nawet o słoneczną pogodę Organizatorzy zadbali Do zobaczenia gdzieś, kiedyś Magda i Andrzejalbo - 2016-09-05, 11:36 Dziękujemy za wspaniały zlot, ciekawe wycieczki i wesołą atmosferę
Aldona i Bogdan Ed - 2016-09-05, 14:35 Było jak zwykle ale ten zlot to majster sztyk serdeczne dzięki organizatorom i pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu Edi i Grażkarosomak - 2016-09-05, 17:12 Załoga ,,rosomaka" wróciła zadowolona ze z zlotu. Już z utęsknieniem czekamy na następny.
Dziękujemy bardzo organizatorom za wkład w przygotowanie zlotu i zapewnienie tak wspaniałego programu a uczestnikom za cudowną zabawę i miłą atmosferę.
Pozdrawiają Halina i Roman.marko - 2016-09-05, 18:22 Dziękujemy serdecznie organizatorom i wszystkim uczestnikom za wspaniałą zabawę joza - 2016-09-05, 18:39 I my chcieliśmy serdecznie podziękować organizatorom tego spotkania ,było super DZIĘKUJEMY.marian.marian - 2016-09-05, 20:20 Dołączamy z podziękowaniami! Było jak zawsze świetnie, szkoda, że tak szybko zleciało i znowu trzeba czekać cały rok na kolejne tak miłe spotkanie w Radawie.Marek i Aga - 2016-09-06, 12:13 witam wszystkich i jestem zbulwersowany tą sytułają . Nie udało nam sie pojechać a nawet nie wiem jak było0 nikt nie miał aparatu żeby zdiecie zrobić dajcie cos pooglądać prosze Bazyli - 2016-09-06, 12:26 Było świetnie. Dziękujemy wszystkim.MAREKH - 2016-09-06, 17:16 Wreszcie mamy dostęp do internetu
Serdecznie dziękujemy, za te bułeczki, za te wycieczki, za sympatyczne i uśmiechnięte pyszczki wszystkich organizatorów i uczestników, tego jedynego w swoim rodzaju zlotu.
Życzymy dużo zdrowia do organizacji następnych zlotowych niespodzianek.
niestety zapomniałem aparatu. Krystian - 2016-09-06, 17:51 Tadeuszu-Rapido oraz Santo serdeczne dziękujemy za fajny zlot oraz wycieczkę do Lwowa.
Dziękujemy i pozdrawiamy z węgierskich term.rosomak - 2016-09-06, 18:25 Marku i Ago - dajcie ochłonąć po tak wspaniałej imprezie....aparaty też muszą odpocząć.Agostini - 2016-09-06, 19:39 Do Radawy...? A gdzie to jest, w Polsce? – myślałem sobie obserwując listę chętnych na zlot. Teraz już wiem... I co to jest za miejsce, i dlaczego tyle załóg się zapisało.
Radawa, to nie byle jakiś tam ośrodek. To świetny obiekt i w pięknej okolicy.
No i sam zlot... Z jego programem i atrakcjami był dla nas prawdziwą odskocznią od codzienności. Wycieczka do Lwowa, Łańcuta, rowerki i wieczorne zabawy przy profesjonalnej muzyce fantastycznie wypełniły nam czas.
I teraz najważniejsze...
A to wszystko zawdzięczamy Wam: Zosiu, Tadeuszu, Lucynko i Romku i tym, którzy Was wspierali. To wszystko dzięki Waszemu zaangażowaniu i ofiarności.
Za pomysł, włożone serce i trudy w organizację, szacunek i WIELKIE, WIELKIE DZIĘKI.
Nie zdawałem sobie sprawy jak Lwów jest urzekający, szczególnie dla nas, Polaków.
Dziękujemy za współudział Koleżankom i Kolegom nowo poznanym, tym znanym, i tym z sąsiedztwa.
To co? Do zobaczenia za rok w Radawie?
Udało się uzbierać perę fotek, więc jeśli pozwolicie...Agostini - 2016-09-06, 19:45 c.d.Agostini - 2016-09-06, 19:52 c.d.Agostini - 2016-09-06, 19:58 c.d.Agostini - 2016-09-06, 20:04 c.d.Agostini - 2016-09-06, 20:09 c.d.SlawekEwa - 2016-09-06, 20:09
A już myślałem, że jakąś gafę zrobiłem. Sprawdziłem, masz rację, to jest reper. Agostini - 2016-09-06, 20:30 Cmentarz Łyczakowski we LwowieAgostini - 2016-09-06, 20:32 c.d.Agostini - 2016-09-06, 20:41 Cmentarz Obrońców Lwowa zwany Cmentarzem Orląt Lwowskich.
W dwóch słowach... Tak na wszelki wypadek... Gdyby ktoś nie wiedział, po co i dlaczego.
W 1918 roku Lwów zamieszkiwało ok. 60% ludności polskiej, natomiast ukraińskiego pochodzenia było ok. 10%. Korzystając, że w mieście nie ma wojska (Wojsko Polskie dopiero powstawało) Ukraińcy podjęli próbę zajęcia miasta.
Do obrony miasta, wraz z mieszkańcami czynnie stanęła młodzież szkół średnich i wyższych.
Orlęta Lwowskie to młodzi ludzie, często gimnazjaliści, którzy złożyli tu swą największą ofiarę w obronie polskości i swojego miasta w odradzającym się Państwie Polskim.
Kornel Makuszyński w wierszu "O cmentarzu Obrońców Lwowa" pisał;
"Na te groby powinni z daleka przychodzić pielgrzymi,
by się uczyć miłości do Ojczyzny.
Powinni tu przychodzić ludzie małej wiary,
aby się napełnić wiarą niezłomna,
ludzie miałkiego ducha, aby się nadyszyć bohaterstwa.
A że tu leżą uczniowie w mundurach,
przeto ten cmentarz jest jak szkoła,
najdziwniejsza szkoła,
w której dzieci jasnowłose i błękitnookie nauczają siwych o tym,
że ze śmierci ofiarnej najbujniejsze wyrasta życie."
Agostini - 2016-09-06, 20:44 c.d.Agostini - 2016-09-06, 20:48 A tu po powrocie... Impreza na całego. Agostini - 2016-09-06, 20:50 Jedna z piękniejszych rezydencji magnackich w Polsce, zamek w Łańcucie.
Zdjęć więcej nie ma, bo... nie wolno.Agostini - 2016-09-06, 20:56 Oj no co? Mam aparat to sobie napstrykałem.
Po południu wycieczka rowerowa. Wieczór to znowu kiełbaski i papryczki nad ogniskiem, później tańce i wężyki.
Już dobrze... zaraz kończę. Agostini - 2016-09-06, 21:00 A tu wieczór i znowu tańce i zabawa...Agostini - 2016-09-06, 21:02 To co? Za rok w Radawie? marian.marian - 2016-09-06, 21:07
Agostini napisał/a:
To co? Za rok w Radawie?
Obowiązkowo!Kotek - 2016-09-07, 05:36 Agostini za fajną fotorelację stawiam .Ed - 2016-09-07, 08:02 Agostini za foty stawiam Endi - 2016-09-07, 08:17 Sympatyczny spacer po Lwowie - dzięki Andrzeju było nadzwyczaj miło JaWa - 2016-09-07, 08:54 Za przypomnienie znanych nam dobrze miejsc ze Lwowa piwko poszło.Sułek - 2016-09-07, 12:18 My też dołączamy swoje podziękowania za włożony trud w zorganizowanie tak udanego i atrakcyjnego Zlotu.Teraz grzejemy ciałka na termalach i do domku.Pozdrawiamy wszystkich uczestników Zlotowiska za fajną atmosferę i do zobaczyska gdziesik tam rosomak - 2016-09-08, 10:08 Wreszcie udało się zorganizować czas na zdjęcia ze zlotu w Radawie.
Efekt pod linkiem
https://goo.gl/photos/mknbw17znveUYBtbA
Pozdrawiam - rosomak.Kotek - 2016-09-08, 10:34 Fajne zdjęcia, leci.Sułek - 2016-09-08, 19:03 Heniu czekamy na Twoje Ed - 2016-09-08, 19:51 Romek za fotkiMisio - 2016-09-08, 19:56
Sułek napisał/a:
Heniu czekamy na Twoje
Będą we wtorek. Jestem teraz w Polsce, a weekend też zajęty. Jak to powiedział zegar do wieczności - "cierpliwości".
dla Agostini i Rosomaka. Kotek - 2016-09-08, 19:58
Sułek napisał/a:
Heniu czekamy na Twoje
I na wiele, wiele innych, bo mnóstwo ludzi robi zdjęcia, czyżby tylko dla siebie? Misio - 2016-09-09, 09:56 Bardzo dziękujemy organizatorom Sancie i Rapido za zorganizowanie wspaniałego zlotu w Radawie. Zlotu który oprócz wycieczki do Lwowa, posiadał jeszcze kilka atrakcji, czyli dla każdego coś ciekawego. BRAWO kochani i należy się oczywiście po , choć to o wiele za mało.
Czasu mało, to na początek choć tyle a resztę zdjątek później.Misio - 2016-09-09, 10:22 cd.Wito - 2016-09-12, 14:09 Temat postu: zdjęciaKoledze rosomakowi stawiam piwo w dowód uznania za wspaniałą dokumentację fotograficzną zlotu w Radawie. Tylko czemu ja tak brzydko wychodzę już na zdjęciach? Tego zupełnie nie rozumiem.Wito - 2016-09-12, 14:23 Temat postu: Uznanie za doskonałą relację foto.Z ogromną przyjemnością postawiłem także piwo dla Agostini za świetną fotorelację z całego zlotu. Pozdrawiam serdecznie.rosomak - 2016-09-12, 16:48 Kolego Wito dzięki za piwo, odn. 2 cz. postu to jeżeli tak sądzisz, to na pewno jest to wina mojego obiektywu w ap. foto. Ja siebie już nie fotografuję bo jest tragicznie, a nie stać mnie na dobre szkło.
Przy następnym spotkaniu zrobimy sobie zdjęcia ,,Startem 66" lub ,,Druchem" wtedy na pewno będzie OK. Oczywiście sami je wywołamy. Pozdrawiam. rosomakMirekKliny - 2016-09-12, 18:08 Osobiscie znowu nie bylem tym bardziej dziekuje ze fotki wklejacie . ZEUS - 2016-09-12, 18:39
rosomak napisał/a:
nie stać mnie na dobre szkło
zabrzmiało to niejednoznacznie... Tadeusz - 2016-09-12, 19:56 Zlot w Radawie to prawdziwy popis organizacyjny w wykonaniu Zosi i Tadeusza - t-rapido oraz pięknie wspomagającej ich Lucynki - Santy.
Nie sposób zapomnieć wszystkich zlotów w Radawie z ich atmosferą, fantastyczną zabawą, doskonale przygotowanymi wycieczkami i kapitalnymi zespołami zapraszanymi specjalnie dla nas przez najbardziej przychylnego karawaningowi Wójta gminy Wiązownica.
Nie dziwi zatem pokaźna frekwencja i entuzjastyczne podziękowania dla organizatorów za ich ogrom pracy i efekt jakich mało.
Ja również pragnę wyrazić wdzięczność za zlot piękny i pełen wrażeń, serdecznie podziękować i wspomóc wątek zdjęciami dla przypomnienia tych miłych chwil spędzonych wśród Przyjaciół.
Podzieliłem zdjęcia na grupy.
Pierwszą grupę stanowią zdjęcia z wycieczki do Lwowa.Tadeusz - 2016-09-12, 20:08 Spacerując po Lwowie odwiedziliśmy katedrę ormiańską gdzie z pewnym wzruszeniem wysłuchaliśmy psalmu w wykonaniu diakona i poznaliśmy historię życia Ormian w tym wielokulturowym ongiś mieście.Tadeusz - 2016-09-12, 20:20 Spacer po Lwowie to przede wszystkim chłonięcie atmosfery tego pięknego miasta, zachwyt nad jego architekturą i kontakt z ludźmi.
Nie czuje się we Lwowie napięcia wynikającego z sytuacji politycznej.Tadeusz - 2016-09-12, 20:43 Wycieczka do Lwowa nie może ominąć Cmentarza Łyczakowskiego i leżącego obok Cmentarza Orląt Lwowskich. Ten pierwszy jest nam bliski swoim zabytkowym charakterem i możliwością obcowania z grobami bliskich nam wielkich Rodaków.
Ten drugi jest wzruszającym miejscem lekcji historii.Tadeusz - 2016-09-12, 20:50 Zlot w Radawie doskonale łączy elementy poznawcze z fajną zabawą.
Dzięki doskonałej muzyce na żywo zabawa jest żywiołowa i trudno znaleźć ponuraka, który nie skusiłby się do tańca. Tadeusz - 2016-09-12, 20:56 Muzyka gra, więc ruszamy w tany...Tadeusz - 2016-09-12, 21:06 Są tańce i pogaduszki, szczególnie gdy pogoda sprzyja, a na tym zlocie sprzyjała szczególnie.
Żegnając się z Radawą mamy nadzieję na podobną frajdę za rok i jeszcze raz serdecznie dziękujemy sprawcom tego pieęnego wydarzenia.
Zosiu
Lucynko
Tadziu
Wszystkim pomocnikom Tadeusza również bardzo dziękujemy. Tadeusz - 2016-09-12, 21:21 Kolegom Misiowi i Agostiniemu stawiam piwka za fotki. Dziękuję chłopaki.
Piwka dla Santy i t-rapido wraz z uklonem.
Agostini - 2016-09-12, 22:12
Tadeusz napisał/a:
Spacerując po Lwowie odwiedziliśmy katedrę ormiańską gdzie z pewnym wzruszeniem wysłuchaliśmy psalmu w wykonaniu diakona i poznaliśmy historię życia Ormian w tym wielokulturowym ongiś mieście.
Tadeusz - 2016-09-12, 22:25 Andrzeju Tadeusz - 2016-09-13, 10:30 Kochani, zdjęcie z Cmentarza Orląt wklejam jeszcze raz. Tym razem w dużej rozdzielczości. Może zechcecie je ściągnąć na pamiątkę.
brams - 2016-09-13, 15:35 Tadziu, piękna dokumentacja fotograficzna zlotu. Wojciechu - 2016-09-13, 17:55 Andrzej - piękno oglądane głosem - zjawiskowa cząstka waszej wycieczki - dzięki. Misio - 2016-09-14, 17:24 Mamy tą przyjemność dorzucić jeszcze kilka zdjęć ze zlotu w Radawie, ale tym razem w formie galerii:
https://goo.gl/photos/YKnMXRP3iUn6BaSb7wbobowski - 2016-09-30, 13:29 Podobno lepiej późno niż wcale...
dlatego dopiero teraz mogę dorzucić do tych wszystkich wspaniałych pamiątek ze zlotu... również swoją, ciut inną.
Wiadomo, że pełny ekran lepiej to oddaje.Wito - 2016-10-01, 20:25 Tadziu. Świetne zdjęcia. Dziękuję i stawiam piwko.Wito - 2016-10-01, 20:40 Brawo Włodku. Ciut inna ale jakże urocza. Stawiam piwko.Stenia i Jurek - 2016-10-09, 14:01 Po niewłaściwym podłączeniu prądu do mojego kampera naprawa u Dunina kosztował mnie 500 zł. Santa - 2016-11-01, 21:44 W dzisiejszy spokojny, refleksyjny wieczór, po raz kolejny przejrzałam wątek zlotowy i odświeżyłam sobie klimat wrześniowego zlotu w Radawie.
Nadzwyczaj miłe są wspomnienia dni pełnych ciepła, radości, życzliwości, przyjaźni, wzruszeń i wrażeń, których nigdy się nie zapomina.
Taki obraz zapisał się w pamięci mojej i taki przebija z fotek, filmików i wpisów ludzi, którzy tam wtedy byli i współtworzyli klimat Radawy.
Statystyki zlotowe pokazują, że w stosunku do ubiegłego roku liczba uczestników zlotu w Radawie podwoiła się. Na zlot przyjechało 116 załóg. Były kampery z najodleglejszych zakątków Polski, ze Słowacji i Czech oraz załogi z zaprzyjaźnionego forum Karawaning.pl
Spośród uczestników zlotu - 80 osób wzięło udział w wycieczce do Lwowa, a dla wielu osób była to powtórka z poprzedniego roku. Przemyskie Biuro Podróży "Bukowina" mile nas wspomina i jest gotowe zorganizować coś dla nas w przyszłym roku (oczywiście, pod okiem pana Leszka Komana)
W imieniu Organizatora Tadeusza t_rapido składam serdeczne podziękowanie wszystkim uczestnikom zlotu. Dziękuję za Waszą otwartość, szczerość, budowanie atmosfery przepełnionej radością i zabawą, za pogłębianie poczucia przynależności do wyjątkowej społeczności kamperowych pasjonatów.
Dziękuję również za wyrozumiałość i wzajemną pomoc, w zmaganiu się z efektami "złośliwości rzeczy martwych"
Wszystkim, którzy poświęcili swój czas, aby uwiecznić a potem udokumentować nasze spotkanie na forum, oprócz specjalnych podziękowań, dodaję jeszcze to, co mamy tu najlepszego
A jako osoba mająca możliwość bliskiego wglądu w działania organizacyjne Tadeusza t_rapido, dodam, że szczerze Cię Tadeuszu podziwiam i jesteś dla mnie uosobieniem idealnego społecznika, który dla nas angażuje swe siły, środki i swoje wielkie serce. I czyni to największą troską o każdy szczegół, oczywiście z życzliwym wsparciem i pomocą Zosi
Podziwiam również Twój charyzmat w inspirowaniu ludzi, którzy wraz z Tobą promują turystyczne walory Radawy i Podkarpacia. Mam nadzieję, że Twoje pomysły organizacyjne, które nie zmieściły się w tym roku, rozkwitną podczas zlotu Radawa 2017, a zdrowie, optymizm i radość życia będą Ci nieustająco towarzyszyć
I jeszcze specjalne podziękowanie dla pana Wójta Gminy Wiązownica, za życzliwość, zrozumienie i wsparcie dla naszej kompanii
dla Wieśka, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych
dla Dawida za młodzieńczą pasję i "oczy dookoła głowy"
oraz dla Pań, które pogodą ducha i szczerym uśmiechem, już na "dzień dobry" utwierdzały nas, że trafiliśmy we właściwe miejsce Tadeusz - 2016-11-02, 09:24 Lucynko, podpisując się pod Twym podziękowaniem dla Tadzia t-rapido i gromadki mu pomocnej, pragnę podziękować również Tobie. Jesteś dobrą duszą tego fantastycznego spotkania i masz ogromny udział w budowaniu jego atmosfery.
Dziękujemy. wbobowski - 2016-11-02, 11:05
Tadeusz napisał/a:
Jesteś dobrą duszą tego fantastycznego spotkania i masz ogromny udział w budowaniu jego atmosfery.
Widać miałem dobrego nosa... polecając Lucynkę Tadeuszowi do pomocy