Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Podwozia - technika i eksploatacja - kapiąca woda w kabinie dukato I podczas deszczu.

DAKO - 2016-04-12, 20:36
Temat postu: kapiąca woda w kabinie dukato I podczas deszczu.
Witam.Po ostatnich opadach deszczu zaczęła kopać woda do środka kabiny centralnie na środku ,skrapla się na wentylatorze.Proszę o podpowiedź od czego zacząć,od razu demontować deskę rozdzielczą i szukać źródła? Może ktoś miał taki problem w dukato I.
MILUŚ - 2016-04-12, 22:47

Tak miałem coś podobnego w poprzednim . To było podszybie na zewnątrz.
DAKO - 2016-04-13, 18:41

Dzięki za sugestie,czy dobrze rozumiem że w twoim przypadku chodziło o przerdzewiały element podszybia?
krzysztofCz - 2016-04-15, 10:33

Sprawdź odpływ wody we wlocie powietrza do wentylatora pod maską.
MILUŚ - 2016-04-15, 12:51

darokor napisał/a:
Dzięki za sugestie,czy dobrze rozumiem że w twoim przypadku chodziło o przerdzewiały element podszybia?

Tak dokładnie tak ; rdza była pod uszczelką przedniego okna :-/ Ale rzeczywiście najpierw sprawdź odpływ wody we wlocie powietrza do kabiny /pod kratką na masce :-P / Tam lubi zbierać sie różnego rodzaju syf i woda szuka ujścia . Ja miałem na wlocie załozoną siatkę/moskitierę :ok

MER-lin - 2016-04-15, 18:19

Tak, jak pisze Miluś najpewniej podszybie zakończyło już swój żywot. Nowe podszybie kupisz bez problemu. Potem do blacharza i za tydzień masz spokój na kolejne 22 lata. :bigok Przy okazji zakup nową uszczelkę do szyby. Stara, po demontażu, raczej już się nie będzie nadawała do użycia.
DAKO - 2016-04-20, 21:44

Dzięki biorę się do pracy zgodnie z waszymi podpowiedziami.