Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Jak dbacie o miły zapach w środku?

ludzik - 2016-04-20, 09:17
Temat postu: Jak dbacie o miły zapach w środku?
Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku? Wiadomo, że dbać o porządek, sprzątać i te sprawy, ale czasami to nie pomaga, lub pomaga ale na krótko? Odświeżacze? Ale czy one są zdrowe tak naprawdę?
krzlac - 2016-04-20, 09:22

Należy zacząć od instalacji SOG'a na kasecie WC.
TomaszG - 2016-04-20, 09:57

krzlac napisał/a:
Należy zacząć od instalacji SOG'a na kasecie WC.

Wklejam z sieci. Po otwarciu otwiera się okno do drukowania, można anulować albo drukować.

http://womo.omniro.de/201...ng/?print=print

Może się przyda.

Bronek - 2016-04-20, 10:42

:bukiet: kobiecie z wonnych fiołków codziennie dawaj.
Sog , oczywista oczywistośc ...

A....... bym zapomniał . !!!!! Ja się kapię codziennie :wyszczerzony:

casper - 2016-04-20, 13:18

Co by nie mówić, ale Ambi Pur jest wg mnie najlepszy. Stosunkowo tani i wydajny. Za niecałe 20 zł: http://www.motochemia.pl/...we-c-41_54.html
Kupujesz dwa i masz spokój na 2-3 miesiące.

mrsulki - 2016-04-20, 19:55

A moim zdaniem lepszy naturalny specyficzny "zapaszek"(oczywiście nie zgnilizna, itp) niż chemia jaka by nie była wonna.
marian.marian - 2016-04-20, 20:13

Wystarczy co jakiś czas umyć wodą z dodatkiem naturalnego olejku eterycznego. Ostatnio najbardziej mi pasuje lawendowy. Ewka
kimtop - 2016-04-20, 20:41

Cytat:

Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku?

Na wyjazdach nie jemy kapusty z grochem :ok

chris_66 - 2016-04-20, 21:11
Temat postu: Re: Jak dbacie o miły zapach w środku?
ludzik napisał/a:
był miły przyjemny zapach w środku?

określ może co to znaczy "miły zapach"

bo dla jednego przepocone trampki, dla drugiego wunderbaum "new car" a dla trzeciego kaszanka na cebulce

ja preferuję czysty zapach bez chemii i polepszaczy - czyste wnętrze, uprane to wystarczy do miłego zapachu

michal_olk - 2016-04-20, 21:27

Zapewne kolega ma problem z zapachem swojego campera więc należałoby zacząć od poszukania źródła tego smrodu.
Jeśli wszystko jest suche i czyste to można wykonać ozonowanie. To bardzo skuteczna metoda i do tego raczej tania.

toscaner - 2016-04-20, 21:50

Ja mam sposób. Kąpać się codziennie i wietrzyć kamperka, najlepiej nad morzem albo w górach. Wtedy mamy wewnątrz morskie albo górskie powietrze. :spoko
Sprawdzone i działa. :mrgreen:

Johny_Walker - 2016-04-21, 08:01
Temat postu: Re: Jak dbacie o miły zapach w środku?
ludzik napisał/a:
Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku? Wiadomo, że dbać o porządek, sprzątać i te sprawy, ale czasami to nie pomaga, lub pomaga ale na krótko? Odświeżacze? Ale czy one są zdrowe tak naprawdę?

Kupujemy nowego.
Nie palimy papierosów.
Nie pozwalamy nikomu palić.
Ryby smażymy na zewnątrz.
Nie dopuszczamy do powstania wilgoci.