| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Jak dbacie o miły zapach w środku?
ludzik - 2016-04-20, 09:17 Temat postu: Jak dbacie o miły zapach w środku? Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku? Wiadomo, że dbać o porządek, sprzątać i te sprawy, ale czasami to nie pomaga, lub pomaga ale na krótko? Odświeżacze? Ale czy one są zdrowe tak naprawdę?
krzlac - 2016-04-20, 09:22
Należy zacząć od instalacji SOG'a na kasecie WC.
TomaszG - 2016-04-20, 09:57
| krzlac napisał/a: | | Należy zacząć od instalacji SOG'a na kasecie WC. |
Wklejam z sieci. Po otwarciu otwiera się okno do drukowania, można anulować albo drukować.
http://womo.omniro.de/201...ng/?print=print
Może się przyda.
Bronek - 2016-04-20, 10:42
kobiecie z wonnych fiołków codziennie dawaj.
Sog , oczywista oczywistośc ...
A....... bym zapomniał . !!!!! Ja się kapię codziennie
casper - 2016-04-20, 13:18
Co by nie mówić, ale Ambi Pur jest wg mnie najlepszy. Stosunkowo tani i wydajny. Za niecałe 20 zł: http://www.motochemia.pl/...we-c-41_54.html
Kupujesz dwa i masz spokój na 2-3 miesiące.
mrsulki - 2016-04-20, 19:55
A moim zdaniem lepszy naturalny specyficzny "zapaszek"(oczywiście nie zgnilizna, itp) niż chemia jaka by nie była wonna.
marian.marian - 2016-04-20, 20:13
Wystarczy co jakiś czas umyć wodą z dodatkiem naturalnego olejku eterycznego. Ostatnio najbardziej mi pasuje lawendowy. Ewka
kimtop - 2016-04-20, 20:41
| Cytat: |
Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku? |
Na wyjazdach nie jemy kapusty z grochem
chris_66 - 2016-04-20, 21:11 Temat postu: Re: Jak dbacie o miły zapach w środku?
| ludzik napisał/a: | | był miły przyjemny zapach w środku? |
określ może co to znaczy "miły zapach"
bo dla jednego przepocone trampki, dla drugiego wunderbaum "new car" a dla trzeciego kaszanka na cebulce
ja preferuję czysty zapach bez chemii i polepszaczy - czyste wnętrze, uprane to wystarczy do miłego zapachu
michal_olk - 2016-04-20, 21:27
Zapewne kolega ma problem z zapachem swojego campera więc należałoby zacząć od poszukania źródła tego smrodu.
Jeśli wszystko jest suche i czyste to można wykonać ozonowanie. To bardzo skuteczna metoda i do tego raczej tania.
toscaner - 2016-04-20, 21:50
Ja mam sposób. Kąpać się codziennie i wietrzyć kamperka, najlepiej nad morzem albo w górach. Wtedy mamy wewnątrz morskie albo górskie powietrze.
Sprawdzone i działa.
Johny_Walker - 2016-04-21, 08:01 Temat postu: Re: Jak dbacie o miły zapach w środku?
| ludzik napisał/a: | | Jak dbacie o to, aby w camperze był miły przyjemny zapach w środku? Wiadomo, że dbać o porządek, sprzątać i te sprawy, ale czasami to nie pomaga, lub pomaga ale na krótko? Odświeżacze? Ale czy one są zdrowe tak naprawdę? |
Kupujemy nowego.
Nie palimy papierosów.
Nie pozwalamy nikomu palić.
Ryby smażymy na zewnątrz.
Nie dopuszczamy do powstania wilgoci.
|
|