|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować!
Socale - 2016-04-28, 10:09 Temat postu: Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować! Zawsze majówki w swoim towarzystwie i zawsze w tym samym miejscu. W tym roku nowość-wyjątek czyli mix planów:
Tradycyjnie jw, albo Karpacz połazić, albo Kołobrzeg powdychać...
I co my tam będziemy robić w taką pogodę? Włosy ze łba wyrywa, zimno. W kamperze posiedzieć to ja se mogę w szwagrowej stodole.
Coś nie czuję cugu w ogóle na wyjazd. Kumpel pisał że się ewakuuje z Kołobrzegu
A może jedzie ktoś w pobliżu równie zniechęcony, to może jednak fajny czas będzie.
JaWa - 2016-04-28, 10:12
Jedz na Węgry. Pogoda w Berek (obok Karcagu).
Socale - 2016-04-28, 10:19
Nie nie, nie tym kamperem tak daleko.
To "nowy" egzemplarz przedtestowy.
zbyszekwoj - 2016-04-28, 10:25
JaWa napisał/a: | Jedz na Węgry. Pogoda w Berek (obok Karcagu). |
Połowa tego co w ub roku
gino - 2016-04-28, 10:32
Cytat: | Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować! |
JaWa napisał/a: | Jedz na Węgry |
spotkasz w Kołobrzegu Krzysia ,może zabierze Cie na rybki , w sensie wędkowania..
nie do baru
Bronek - 2016-04-28, 11:06
Codziennie jest kilka godzin słońca , dającego nadzieję .
A nadzieja , matką .....
Przekonajcie mnie bym z niego wyjechał
Termy , pisałem odpada , póki co nie cierpię i nie muszę.
Zimno ....
Endi - 2016-04-28, 11:17
Tak, zimno i wietrze. Raczej sztormowo a więc i w morze nie wyjdą na dorsza . My uciekamy z Kołobrzegu. W 12 kamperków na majówkę do Niemiec. Oranienburg.. obóz koncantracyjny itp. oraz Brandenbutrg między innymi barką kanałami Haveli.
Socale - 2016-04-28, 22:20
Chłopaki Kołobrzegowszczaki, Kołobrzegowszczanie... (Q! jak to się pisze?), zapodajcie proszę namiar na jakąś fajną knajpę w zasięgu kwadransa w trampkach od campingu Baltic.
Taką godną zostawienia grosika za dostojne jadełko i... może jakiś Bar Mleczny na śniadanko gdziekolwiek jest.
Proszę, no...
Bronek - 2016-04-28, 22:30
Od cholery jest.
Ale my miejscowi to po knajpach dla turystów nie chodzimy.
Np.
Aquarius masz, na bogato
Leda, ale zdania podzielone.
W centrum Domek Kata.
W Porcie Pod Winogronami.
Śmierdzącą smażalnię o nazwie ryby, potocznie : " U....... jak nazwisko Posła aktora", ja omijam.
Można płacić kartą kredytową
Ale te znamy ze sponsorowanych szkoleń, zjadów itp.
Niedaleko Sanatorium Kielczanka jest pinoć dobra rybna knajpka.
Dużo tego jest.
Ps. Nic mnie tak nie bawi jak prośba o rozejrzeniem się za noclegami.
Znajomi często dzwonią i pytają co polecam, tak jakbym spał codziennie gdzie indziej.
Morze widziałem jakieś pół roku temu. .. z drona
Agostini - 2016-04-28, 23:52
Socale, a może Mierzeja Helska?
W Jastarni i we Władku zaprowadzę do dobrej knajpki.
Jutro ruszamy, będzie kilka osób...
I zimna się się nie boimy. Wejdziemy nawet do wody.
Comsio - 2016-04-29, 00:22
Socale w Kołobrzegu możesz zaparkować za frii, jest duży parking przy Amfiteatrze. Muzy ZSRR.
Bałtyku szum 100m ,Park Żeromskiego, drogi rowerowe,deptak, obok Hotele z basenami , nap Bałtyk z solankowym za 14 złociszy.
Smażalnia Pirania a przy Hotelu Bałtyka jest fajna knajpka objadowa.
Bronek - 2016-04-29, 05:53
W taką jesienną pogodę, tylko spacery, knajpy i baseny.
Może Muzeum Oręża? Marina, Port, Latarnia.....
Polecam spacet po Kołobrzegu, mało syfu zostało.
Zawsze jest gdzie połazić, ścieżek rowerowych dużo.
Knajpy jak knajpy...
W paskudną pogodę lepiej gdy jest trochę cywilizacji.
No chyba, że chodzi o biesiadowanie? Wtedy wsio ryba.
Codziennie jest tu słońce..... widoczne.. Kilka godzin.
A polecam wziąć kalesony
Zapach smażalni..... wielu kojaży się z wakacjami, mi ze starym olejem
Rybki świeże można kupić w porcie rybackim, nie mylić z portem u ujścia rzeki.
Ale nie pogodę sztormową, wtedy świeższe są np w Krakowie.
Pogoda z 7.30
SŁOŃCE jak zwykle i szron już paruje 3,5 stC w cieniu.
Słoneczko przygrzewa
krzysztofCz - 2016-04-29, 12:14
gino napisał/a: | Cytat: | Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować! |
JaWa napisał/a: | Jedz na Węgry |
spotkasz w Kołobrzegu Krzysia ,może zabierze Cie na rybki , w sensie wędkowania..
nie do baru |
Po szwedzkich dorszach w niedzielę chcemy poszukać już belony na swoim morzu, prognoza jest w zasadzie o.k.
Do Kołobrzegu zapraszać nikogo nie trzeba... kto był choć raz zawsze wraca
I potwierdzam co mówi Bronek... knajp ci u nas dostatek.
Grześ, ale dla Ciebie i Sylwiu jest wyjątek... zaproszenie zawsze aktualne
wojtekd - 2016-04-29, 16:28
COMSIO napisał/a: | Socale w Kołobrzegu możesz zaparkować za frii, jest duży parking przy Amfiteatrze. Muzy ZSRR.
Bałtyku szum 100m ,Park Żeromskiego, drogi rowerowe,deptak, obok Hotele z basenami , nap Bałtyk z solankowym za 14 złociszy.
Smażalnia Pirania a przy Hotelu Bałtyka jest fajna knajpka objadowa. |
Przeglądałem ten parking na google. Całkiem niezły placyk. Być może tam zawitam jutro. Blisko morza.
marcinw32 - 2016-04-29, 16:59
Też wpadniemy do Kołobrzegu na jedną noc jutro w drodze na Rugię
krzysztofCz - 2016-04-29, 17:13
No cóż... ja też jutro będę w Kołobrzegu
moskit - 2016-04-29, 18:11
Bałtyk to może i dobry dla tych co przyjeżdżają na "krzywy ryj" oczywiście nie ubliżając świni
Wojciechu - 2016-04-29, 19:44
No przepraszam. Bardzo lubię przyjeżdżać nad nasze zimne morze. Od czasu do czasu przy goleniu oglądam się w lustrze i "krzywego ryja" nie widziałem. Czy wszyscy lubiący nasze plaże to infantylne i pazerne prostaki w tanich kamperach, którzy tak bardzo zaburzają "pti" wysublimowanym pozostałym kamperowiczom - coś nie halo ?
Bronek - 2016-04-29, 19:54
Raczej tu drożej, to odwrotnie - na ostatnie minetki lub nawet wypasinymi kamperami jadą zq Ci, co z wężem w kieszeni są, by im się zrekompensował zakup "sprzęta podróżniczego ", oczywiście tankujemy na firmę. .
Najczęściej z wrażeniami typu : " Małe te piramidy, ale basen był i drinki za darmo"
To nie grzech, ale moralność Kalego jak nic.
Toż Państwo nasz wróg. I z tym się zgadzam.
Grecy np,. jakoś mało podróżują, ja też bym tak chciał gdyby nie pogoda, dupy z kraju bym nie ruszał.....no prawie, po zaliczeniu paru obowiązkowych miejsc na świecie.
krzysztofCz - 2016-04-29, 19:56
prof-os napisał/a: | Czy wszyscy lubiący nasze plaże to infantylne i pazerne prostaki w tanich kamperach, którzy tak bardzo zaburzają "pti" wysublimowanym pozostałym kamperowiczom - coś nie halo ? |
Wybaczmy im... gdyż nie wiedzą co czynią
Cyryl - 2016-04-29, 21:12
argumentem do pozostania może być to, że już 29 lipca jest w Kołobrzegu Puchar Polski Oldboy-ów w siatkówce plażowej, jak zaczekasz to się spotkamy.
Bronek - 2016-04-29, 21:24
Ja też jestem Oldboy, i dlatego tak odlegle nie planuję
O czym to?
MAWI - 2016-04-29, 22:41
moskit napisał/a: | Bałtyk to może i dobry dla tych co przyjeżdżają na "krzywy ryj" oczywiście nie ubliżając świni |
Moskit , czasem Cię komar w dupe nie uchlał.
moskit - 2016-04-29, 23:05
Źle napisałem
Powinno być
Sanatorium Uzdrowiskowe Bałtyk a nie sam Bałtyk
Wszystkich przepraszam za skrót , nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj"
Andrzej
moskit - 2016-04-29, 23:18
COMSIO napisał/a: | .
Smażalnia Pirania a przy Hotelu Bałtyka jest fajna knajpka objadowa. |
Źle napisałem
Powinno być
Sanatorium Uzdrowiskowe Bałtyk a nie sam Bałtyk
Wszystkich przepraszam za skrót , nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj"
A tak to już wiadomo skąd wziął się Bałtyk
Andrzej
ps. Byłem dwa razy, już jak był obecny właściciel, raz widziałem jak kelnerki skakały wokół "pierwszego" i co miał na stole - biedny związkowiec w miarowym garniturze za 25 koła
krzysztofCz - 2016-04-29, 23:18
moskit napisał/a: | ...nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj" |
Bronek - 2016-04-30, 07:45
I wszystko jasne
Socale - 2016-04-30, 15:22
Jjjjjjjjestesmy! Nigdy tu nie byłem, cudowne miasto! Idziemy za chwile ponownie. Bronek, potrzebuje Małej pomocy jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.
Sory za literowki . Z tel pisze i sie spiesze.
kisielak - 2016-04-30, 17:46
Ja tez jestem w Kołobrzegu ale autkiem osobowym i w swoim mieszkaniu.Pogoda jak drut - można się opalać. Cały dzień wędruję po plaży. Obiadek oczywiście w Piranii ale tej przy kładce. Jest
Bronek - 2016-04-30, 18:45
Socale napisał/a: | Jjjjjjjjestesmy! Nigdy tu nie byłem, cudowne miasto! Idziemy za chwile ponownie. Bronek, potrzebuje Małej pomocy jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.
Sory za literowki . Z tel pisze i sie spiesze. |
My uciekliśmy, jestem w Funce (drugi raz) fajne miejsce na wypady rowerowe itd. Nie wzieliśmy rowerów - błąd
Test jazdy z dwoma psami.
Watek stary wyga spokojny. Tofik, trochę marudził
Dzwoń, mailuj..
Funka to miejsce warte odwiedzin. Mają ponoć tu zrobić 8 miejsc na kampery ale i tak nie jest źle.
Skrzynka i z cztery podejścia prądu i zrzut kota jako taki jest, oraz kran
30 zł póki co w łapę za dobę daliśmy..... Komuś ? Kto się kręcił
wojtekd - 2016-04-30, 18:57
Jesteśmy na campingu. Pogoda super.
Socale - 2016-04-30, 21:42
Widze cie, prawie na przeciw, anonimowo bo zewnątrz kamper moj jeszcze nie robiony, jutro Podejde sie przywitać, dzis nie bylo okazji, przywitalem kolegę andrzeja z k.pl
kisielak - 2016-04-30, 21:57
Dzisiaj wieczorkiem pod Lidlem widziałem camperka z naklejkami Campertimu z napisem Benjomin - ducato I Fend. Kolejny campertimowy gość Kołobrzegu. Ma branie Kolberg w ten weckend
krzysztofCz - 2016-05-01, 08:58
kisielak napisał/a: | Dzisiaj wieczorkiem pod Lidlem widziałem camperka z naklejkami Campertimu z napisem Benjomin - ducato I Fend. Kolejny campertimowy gość Kołobrzegu. Ma branie Kolberg w ten weckend |
To miciurin
Socale - 2016-05-03, 21:08
Bronek napisał/a: | Socale napisał/a: | ...
Bronek, potrzebuje Małej pomocy jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.
Sory za literowki . Z tel pisze i sie spiesze. |
...
Dzwoń, mailuj...
|
Nie dałoby rady w ten sposób
Żadna apteka nie sprzedała mi bez papierka życiodajnego sildenafilu. Nie wiem skąd ten strach.
Taaaka strata, nie ochrzcić wyjazdu - eeeeh, grzech.
Trudno, na rowerze w zamian się wyżyłem, azymut Sianożęty/Ustronie. Ogień w nogach na długich prostych, cudowny pomysł władzy z tymi ścieżkami. W ogóle wszędzie tu wszystko piękne, atrakcyjne a ja głupi o knajpę pytałem gdzie żreć dają.
Wszędzie, powinna być odpowiedź:)
Ostatecznie wylądowaliśmy "Pod winogronami" nie żal ani złotówki.
Pogoda była cudna, chłodno ale prawie 100% słonecznie codziennie, ukochana chyba wszystkich szamanów do czarów zmusiła. Parki, promenady, klomby, ścieżki rowerowe przy tym... Chwała. A ja w desperacji ten temat założyłem.
Na zachętę dla potomnych co wątpliwość przed wyjazdem by mieli tak jak durny ja, kilka fotek, ostatnia to znany obrazek z TV jak o pogodzie mowa
Bronek - 2016-05-03, 22:11
Toż, dało by się. Bo apteka jest niejedna a zaprzyjaźninych kilka.
Słuchaj starszych, a jak nie ma to mądrzejszych.
Jeden telefon i...... nie miałbyś pary na rowerek.
Socale - 2016-05-03, 22:46
Bronek napisał/a: | ...
Jeden telefon i...
|
Nie sądziłem że tu taki problem z tym, ja u siebie łatwiej od marychy zdobywam.
Apteki to przy atrakcjach sanatoryjnych i Okopową okupowałem.
Potem odpuściłem.
Oj durny ja nie pomyślałem że telefon może zastąpić papierek
krzysztofCz - 2016-05-04, 05:40
Ścieżka rowerowa ma ok. 300km.
Pisałem, że zachęcać nie trzeba, bo kto był to zawsze wraca
Socale - 2016-05-04, 10:00
krzysztofCz napisał/a: | Ścieżka rowerowa ma ok. 300km.
... |
Hm... nie wiedziałem.
Bronek - 2016-05-04, 10:15
500 plus i inne wynalazki zakończą takie inwestycje.
W planach ma łaczyć wszystkie kraje od Holandii po Estonię .
Ale pojeździć można i nie tylko nad morzem .
krzysztofCz - 2016-05-04, 10:19
Ścieżka rowerowa
Jest w Kołobrzegu i okolicy jeszcze wiele atrakcji o których pewnie nie wiesz
miciurin - 2016-05-04, 21:44
krzysztofCz napisał/a: | kisielak napisał/a: | Dzisiaj wieczorkiem pod Lidlem widziałem camperka z naklejkami Campertimu z napisem Benjomin - ducato I Fend. Kolejny campertimowy gość Kołobrzegu. Ma branie Kolberg w ten weckend |
To miciurin |
A no to byłem ja
Z tyłu auta byłem nawet podpisany, że jestem miciurin
(zdjęcie zrobione przez kolegę kisielak pod Lidlem w Kołobrzegu
Endi - 2016-12-13, 16:31
A więc kochani stało się !!! Jest decyzja
Rozpoczynają budowę kolejnego etapu S6 . Od strony Szczecina odcinek Kiełpino- Kołobrzeg, około 24 km .
Będziemy mięli, my do Was - Wy do nas i szybciej i wygodniej.
http://www.e-kg.pl/aktual...lpino-kolobrzeg
Bronek - 2016-12-13, 19:03
Co by...
Fajnie dokumentują prace. A to co w tej chwili robi się na tzw. małej obwodnicy Kołobrzegu to aż dziw bierze. Nawet w Niedzielę zapier....
Tempo fascynujące, ale to na torfie więc zobaczymy
http://www.kolobrzeg-ustr...kladowa-strona/
http://www.kielpino-kolobrzeg.droga-s6.pl
http://www.kielpino-kolob...s6.pl/#timeline
Bajaga - 2016-12-14, 18:32
Endi napisał/a: |
Rozpoczynają budowę kolejnego etapu S6 . Od strony Szczecina odcinek Kiełpino- Kołobrzeg, około 24 km .
Będziemy mięli, my do Was - Wy do nas i szybciej |
Tak czy owak dla ludzi od Wisły w prawo i od autostrady Wolności w dół to koniec świata
Osobiście jeżdżę czy też jeździłem do Łeby ale i to mnie już męczy. Plaża w Gdańsku Sobieszewie tak samo fajna a mam prawie dwie godziny mniej niż do Łeby i jak leje to 20 min do centrum prawdziwego miasta.
ps. No ale za to mieszkańcy Kołobrzegu mogą tłuc kasę na przybyszach z zachodu, a oni chyba mają kasiorę
Bronek - 2016-12-14, 19:21
Nic nie kumasz..
To droga ucieczki dla nas, bo akurat nas z Endim cieszy co innego.
Im więcej z Was do nas, to u Was, Was mniej i my tam spiepszymy z zatłoczonego Kolberga. co by Was nie oglądać. A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba.
Bajaga - 2016-12-14, 20:14
Bronek napisał/a: |
Im więcej z Was do nas, to u Was, Was mniej i my tam spiepszymy z zatłoczonego Kolberga. co by Was nie oglądać. A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba. |
Jest tu pewnie jakaś logika ale cholera widocznie za mało kierunków studiów ukończyłem by się w niej połapać
Tak czy owak ogólnie to dobrze, że jakieś nowe drogi są budowane.
Choć przyznam szczerze, że w niektórych wypadkach gigantomania tych inwestycji jest dla mnie co najmniej debilna. Przykłady: siódemka na Warmii- plac budowy wygląda jakby tam miała być jakaś nowa instalacja NASA;
ósemka do Częstochowy - kupa roboty i kupa milionów wydanych na trasę i one prawie NIC nie zmieniły tzn. czas przejazdu się zmniejszył tak może z 5 minut;
trasa toruńska w Warszawie, parę kilometrów modernizacji (nie budowy) za grubo ponad 1 miliard złotych - efekt prac= około zera, korki te same.
Że nie wspomnę o robieniu u nas autostrad, które w okolicy dużych miast mają po 2 pasy w jedną stronę a więc są korkami tylko (o przedpotopowym systemie poboru opłat na nich nie wspomnę..)
Bronek - 2016-12-14, 21:08
Wiele by mówić. Ale po przejechaniu przez Polskę kilku tyś km. byłem zaskoczony rozmachem prac drogowych
To co robią tetar koło mni, e to jest aż nie do uwierzenia. Od 6. do 18.00 świątek piątek działają
Oczywiście po owocach ich poznamy, czyli co popęka i pewnie drogi rowerowej nie będzie itd...
. Ale robota wre i ładnie to wygląda.
Maszyny duże, koguty migają, od cholery ludzi w kamizelkach i kaskach. Pipkają wozidła na wstecznym, kafary rapują
Duża impreza
Socale - 2016-12-14, 21:31
Może szykuje się Sunrise'owy bal przebierańców?
MILUŚ - 2016-12-15, 06:40
Bronek napisał/a: | ............ A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba. |
Czyli moje Gliwice są kamperonieprzychylne...........mamy dwie autostrady
Bronek - 2016-12-15, 07:28
No, im mniej Was widzę, tym bardziej lubię
No dla pojednania świątecznego... .. tęsknię
Takich bzdur dawno nie pisałem
Endi - 2017-01-08, 16:35
Tak się bawi ! tak się bawi Ko..ło. ..brzeg !!!
krzysztofCz - 2017-01-08, 17:34
Andrzej... to samo miejsce
Endi - 2017-01-08, 18:59
Krzysiu u mnie na 6stej dywizji woda zalała cały ogród i dużo nie brakowało aby wdarła by się do hali gdzie stoi jak wiesz LaLunia
miciurin - 2017-01-08, 19:07
Endi napisał/a: | Tak się bawi ! tak się bawi Ko..ło. ..brzeg !!! |
Muszę przyznać, że u nas to tak nie wiało 😂
MILUŚ - 2017-01-08, 19:08
Endi napisał/a: | Tak się bawi ! tak się bawi Ko..ło. ..brzeg !!! |
zaraz ; zaraz ..........czy to przez dużą ilośc morsów w morzu Was zalewa
brams - 2017-01-08, 20:45
Kąpałem się w Bałtyku, który miał 16 stopni "ciepłoty". Rozgrzane powietrze wskazywało w cieniu +28. To był hardkor....
12 stopni różnicy!
Yyyy, a jak to wyglądało dziś?
Endi - 2017-01-09, 01:21
MILUŚ napisał/a: | Endi napisał/a: | Tak się bawi ! tak się bawi Ko..ło. ..brzeg !!! |
zaraz ; zaraz ..........czy to przez dużą ilośc morsów w morzu Was zalewa |
Tak się dzieje, tak się działo. V Światowy Zlot Morsów w K-gu przeszedł do historii. Niestety był to już ostatni zlot tej rangi.
brams napisał/a: | Kąpałem się w Bałtyku, który miał 16 stopni "ciepłoty". Rozgrzane powietrze wskazywało w cieniu +28. To był hardkor....
12 stopni różnicy!
Yyyy, a jak to wyglądało dziś? |
Tak to już jest kąpiel latem przy tych temperaturach, które podajesz do przyjemości nie należy, co innego wczoraj Temp. powietrza -5 a woda 3 na plusie. To już jest frajda gdyby można było siedziało by się dłużej niż 5 min . Po wyjściu z wody odczuwa się zimno i trzeba ponownie dobrze się rozgrzać, albo bieg albo do gorącej "bani"
krzysztofCz - 2017-01-10, 18:47
Endi napisał/a: | Krzysiu u mnie na 6stej dywizji woda zalała cały ogród i dużo nie brakowało aby wdarła by się do hali gdzie stoi jak wiesz LaLunia |
...i byłby K-yacht MH 85
Bajaga - 2017-01-11, 16:20
Endi napisał/a: |
Temp. powietrza -5 a woda 3 na plusie. To już jest frajda |
Cholercia, ależ różne mogą być definicje frajdy I co się dziwić, że ludziom ciężko się politycznie dogadać skoro jedni lubią kąpiel w lodzie a inni w jacuzzi o temp minimum +40°C
Endi - 2017-01-11, 19:36
Bajaga napisał/a: | I co się dziwić, że ludziom ciężko się politycznie dogadać skoro jedni lubią kąpiel w lodzie a inni w jacuzzi o temp minimum +40°C |
Niektóre polityczne, rozgrzane łby wymagają terapii w kriokomorze, tak na 1godz przy -140
|
|