Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować!

Socale - 2016-04-28, 10:09
Temat postu: Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować!
Zawsze majówki w swoim towarzystwie i zawsze w tym samym miejscu. W tym roku nowość-wyjątek czyli mix planów:
Tradycyjnie jw, albo Karpacz połazić, albo Kołobrzeg powdychać...
I co my tam będziemy robić w taką pogodę? Włosy ze łba wyrywa, zimno. W kamperze posiedzieć to ja se mogę w szwagrowej stodole.
Coś nie czuję cugu w ogóle na wyjazd. Kumpel pisał że się ewakuuje z Kołobrzegu :(
A może jedzie ktoś w pobliżu równie zniechęcony, to może jednak fajny czas będzie.

JaWa - 2016-04-28, 10:12

Jedz na Węgry. Pogoda w Berek (obok Karcagu).
Socale - 2016-04-28, 10:19

Nie nie, nie tym kamperem tak daleko.
To "nowy" egzemplarz przedtestowy.

zbyszekwoj - 2016-04-28, 10:25

JaWa napisał/a:
Jedz na Węgry. Pogoda w Berek (obok Karcagu).

Połowa tego co w ub roku :roll:

gino - 2016-04-28, 10:32

Cytat:
Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować!

JaWa napisał/a:
Jedz na Węgry

:bajer

spotkasz w Kołobrzegu Krzysia ,może zabierze Cie na rybki , w sensie wędkowania..
nie do baru :haha:

Bronek - 2016-04-28, 11:06

Codziennie jest kilka godzin słońca , dającego nadzieję .
A nadzieja , matką .....

Przekonajcie mnie bym z niego wyjechał :!:

Termy , pisałem odpada , póki co nie cierpię i nie muszę.

Zimno ....

Endi - 2016-04-28, 11:17

Tak, zimno i wietrze. Raczej sztormowo a więc i w morze nie wyjdą na dorsza . My uciekamy z Kołobrzegu. W 12 kamperków na majówkę do Niemiec. Oranienburg.. obóz koncantracyjny itp. oraz Brandenbutrg między innymi barką kanałami Haveli.
Socale - 2016-04-28, 22:20

Chłopaki Kołobrzegowszczaki, Kołobrzegowszczanie... (Q! jak to się pisze?), zapodajcie proszę namiar na jakąś fajną knajpę w zasięgu kwadransa w trampkach od campingu Baltic.
Taką godną zostawienia grosika za dostojne jadełko i... może jakiś Bar Mleczny na śniadanko gdziekolwiek jest.
Proszę, no...

Bronek - 2016-04-28, 22:30

Od cholery jest.
Ale my miejscowi to po knajpach dla turystów nie chodzimy.
Np.
Aquarius masz, na bogato
Leda, ale zdania podzielone.
W centrum Domek Kata.
W Porcie Pod Winogronami.

Śmierdzącą smażalnię o nazwie ryby, potocznie : " U....... jak nazwisko Posła aktora", ja omijam.

Można płacić kartą kredytową :lol:

Ale te znamy ze sponsorowanych szkoleń, zjadów itp.
Niedaleko Sanatorium Kielczanka jest pinoć dobra rybna knajpka.

Dużo tego jest.

Ps. Nic mnie tak nie bawi jak prośba o rozejrzeniem się za noclegami.
Znajomi często dzwonią i pytają co polecam, tak jakbym spał codziennie gdzie indziej.

Morze widziałem jakieś pół roku temu. :mrgreen: .. :haha: z drona

Agostini - 2016-04-28, 23:52

Socale, a może Mierzeja Helska?
W Jastarni i we Władku zaprowadzę do dobrej knajpki.

Jutro ruszamy, będzie kilka osób...
I zimna się się nie boimy. Wejdziemy nawet do wody. ;)

Comsio - 2016-04-29, 00:22

Socale w Kołobrzegu możesz zaparkować za frii, jest duży parking przy Amfiteatrze. Muzy ZSRR. :szeroki_usmiech
Bałtyku szum 100m ,Park Żeromskiego, drogi rowerowe,deptak, obok Hotele z basenami , nap Bałtyk z solankowym za 14 złociszy.
Smażalnia Pirania :ok a przy Hotelu Bałtyka jest fajna knajpka objadowa. :ok

Bronek - 2016-04-29, 05:53

W taką jesienną pogodę, tylko spacery, knajpy i baseny.
Może Muzeum Oręża? Marina, Port, Latarnia.....

Polecam spacet po Kołobrzegu, mało syfu zostało.

Zawsze jest gdzie połazić, ścieżek rowerowych dużo.
Knajpy jak knajpy...
W paskudną pogodę lepiej gdy jest trochę cywilizacji.

No chyba, że chodzi o biesiadowanie? Wtedy wsio ryba.

Codziennie jest tu słońce..... widoczne.. Kilka godzin.

A polecam wziąć kalesony :spoko

Zapach smażalni..... wielu kojaży się z wakacjami, mi ze starym olejem :-P

Rybki świeże można kupić w porcie rybackim, nie mylić z portem u ujścia rzeki.
Ale nie pogodę sztormową, wtedy świeższe są np w Krakowie.

Pogoda z 7.30

SŁOŃCE jak zwykle i szron już paruje 3,5 stC w cieniu.
Słoneczko przygrzewa

krzysztofCz - 2016-04-29, 12:14

gino napisał/a:
Cytat:
Kołobrzeg, przekonajcie nas by nie rezygnować!

JaWa napisał/a:
Jedz na Węgry

:bajer

spotkasz w Kołobrzegu Krzysia ,może zabierze Cie na rybki , w sensie wędkowania..
nie do baru :haha:

Po szwedzkich dorszach w niedzielę chcemy poszukać już belony na swoim morzu, prognoza jest w zasadzie o.k.
Do Kołobrzegu zapraszać nikogo nie trzeba... kto był choć raz zawsze wraca :diabelski_usmiech
I potwierdzam co mówi Bronek... knajp ci u nas dostatek.
Grześ, ale dla Ciebie i Sylwiu jest wyjątek... zaproszenie zawsze aktualne :lol: :spoko

wojtekd - 2016-04-29, 16:28

COMSIO napisał/a:
Socale w Kołobrzegu możesz zaparkować za frii, jest duży parking przy Amfiteatrze. Muzy ZSRR. :szeroki_usmiech
Bałtyku szum 100m ,Park Żeromskiego, drogi rowerowe,deptak, obok Hotele z basenami , nap Bałtyk z solankowym za 14 złociszy.

Przeglądałem ten parking na google. Całkiem niezły placyk. Być może tam zawitam jutro. Blisko morza.

marcinw32 - 2016-04-29, 16:59

Też wpadniemy do Kołobrzegu na jedną noc jutro w drodze na Rugię
krzysztofCz - 2016-04-29, 17:13

No cóż... ja też jutro będę w Kołobrzegu :diabelski_usmiech
moskit - 2016-04-29, 18:11

Bałtyk to może i dobry dla tych co przyjeżdżają na "krzywy ryj" oczywiście nie ubliżając świni
Wojciechu - 2016-04-29, 19:44

No przepraszam. Bardzo lubię przyjeżdżać nad nasze zimne morze. Od czasu do czasu przy goleniu oglądam się w lustrze i "krzywego ryja" nie widziałem. Czy wszyscy lubiący nasze plaże to infantylne i pazerne prostaki w tanich kamperach, którzy tak bardzo zaburzają "pti" wysublimowanym pozostałym kamperowiczom - coś nie halo ? :nono
Bronek - 2016-04-29, 19:54

Raczej tu drożej, to odwrotnie - na ostatnie minetki lub nawet wypasinymi kamperami jadą zq Ci, co z wężem w kieszeni są, by im się zrekompensował zakup "sprzęta podróżniczego ", oczywiście tankujemy na firmę. :szeroki_usmiech .
Najczęściej z wrażeniami typu : " Małe te piramidy, ale basen był i drinki za darmo" :lol:

To nie grzech, ale moralność Kalego jak nic.

Toż Państwo nasz wróg. I z tym się zgadzam. :!:

Grecy np,. jakoś mało podróżują, ja też bym tak chciał gdyby nie pogoda, dupy z kraju bym nie ruszał.....no prawie, po zaliczeniu paru obowiązkowych miejsc na świecie.

krzysztofCz - 2016-04-29, 19:56

prof-os napisał/a:
Czy wszyscy lubiący nasze plaże to infantylne i pazerne prostaki w tanich kamperach, którzy tak bardzo zaburzają "pti" wysublimowanym pozostałym kamperowiczom - coś nie halo ? :nono

Wybaczmy im... gdyż nie wiedzą co czynią :szeroki_usmiech :spoko

Cyryl - 2016-04-29, 21:12

argumentem do pozostania może być to, że już 29 lipca jest w Kołobrzegu Puchar Polski Oldboy-ów w siatkówce plażowej, jak zaczekasz to się spotkamy.
Bronek - 2016-04-29, 21:24

Ja też jestem Oldboy, i dlatego tak odlegle nie planuję :lol:

O czym to? :confused

MAWI - 2016-04-29, 22:41

moskit napisał/a:
Bałtyk to może i dobry dla tych co przyjeżdżają na "krzywy ryj" oczywiście nie ubliżając świni

Moskit , czasem Cię komar w dupe nie uchlał. :diabelski_usmiech

moskit - 2016-04-29, 23:05

Źle napisałem
Powinno być
Sanatorium Uzdrowiskowe Bałtyk a nie sam Bałtyk
Wszystkich przepraszam za skrót , nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj"

Andrzej

moskit - 2016-04-29, 23:18

COMSIO napisał/a:
.

Źle napisałem
Powinno być
Sanatorium Uzdrowiskowe Bałtyk a nie sam Bałtyk
Wszystkich przepraszam za skrót , nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj"
A tak to już wiadomo skąd wziął się Bałtyk

Andrzej
ps. Byłem dwa razy, już jak był obecny właściciel, raz widziałem jak kelnerki skakały wokół "pierwszego" i co miał na stole - biedny związkowiec w miarowym garniturze za 25 koła

krzysztofCz - 2016-04-29, 23:18

moskit napisał/a:
...nie będę rozpisywał się o przybytku bo większość z Was wie co miałem na myśli pisząc "na krzywy ryj"

:szeroki_usmiech :spoko

Bronek - 2016-04-30, 07:45

I wszystko jasne :kwiatki:
Socale - 2016-04-30, 15:22

Jjjjjjjjestesmy! Nigdy tu nie byłem, cudowne miasto! Idziemy za chwile ponownie. Bronek, potrzebuje Małej pomocy ;) jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.
Sory za literowki . Z tel pisze i sie spiesze.

kisielak - 2016-04-30, 17:46

Ja tez jestem w Kołobrzegu ale autkiem osobowym i w swoim mieszkaniu.Pogoda jak drut - można się opalać. Cały dzień wędruję po plaży. Obiadek oczywiście w Piranii ale tej przy kładce. Jest :super
:spoko

Bronek - 2016-04-30, 18:45

Socale napisał/a:
Jjjjjjjjestesmy! Nigdy tu nie byłem, cudowne miasto! Idziemy za chwile ponownie. Bronek, potrzebuje Małej pomocy ;) jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.

My uciekliśmy, jestem w Funce (drugi raz) fajne miejsce na wypady rowerowe itd. Nie wzieliśmy rowerów - błąd
Test jazdy z dwoma psami.
Watek stary wyga spokojny. Tofik, trochę marudził

Dzwoń, mailuj..

Funka to miejsce warte odwiedzin. Mają ponoć tu zrobić 8 miejsc na kampery ale i tak nie jest źle.
Skrzynka i z cztery podejścia prądu i zrzut kota jako taki jest, oraz kran

30 zł póki co w łapę za dobę daliśmy..... Komuś ? Kto się kręcił :shock: :mrgreen:

wojtekd - 2016-04-30, 18:57

Jesteśmy na campingu. Pogoda super.
Socale - 2016-04-30, 21:42

Widze cie, prawie na przeciw, anonimowo bo zewnątrz kamper moj jeszcze nie robiony, jutro Podejde sie przywitać, dzis nie bylo okazji, przywitalem kolegę andrzeja z k.pl
kisielak - 2016-04-30, 21:57

Dzisiaj wieczorkiem pod Lidlem widziałem camperka z naklejkami Campertimu z napisem Benjomin - ducato I Fend. Kolejny campertimowy gość Kołobrzegu. Ma branie Kolberg w ten weckend :lol:
krzysztofCz - 2016-05-01, 08:58

kisielak napisał/a:
Dzisiaj wieczorkiem pod Lidlem widziałem camperka z naklejkami Campertimu z napisem Benjomin - ducato I Fend. Kolejny campertimowy gość Kołobrzegu. Ma branie Kolberg w ten weckend :lol:

To miciurin :szeroki_usmiech :spoko

Socale - 2016-05-03, 21:08

Bronek napisał/a:
Socale napisał/a:
...
Bronek, potrzebuje Małej pomocy ;) jak nie kupie to zadzwonIe do ciebie mOze cos zdzialamy.

...

Dzwoń, mailuj...

Nie dałoby rady w ten sposób :spoko
Żadna apteka nie sprzedała mi bez papierka życiodajnego sildenafilu. Nie wiem skąd ten strach.
Taaaka strata, nie ochrzcić wyjazdu - eeeeh, grzech.
Trudno, na rowerze w zamian się wyżyłem, azymut Sianożęty/Ustronie. Ogień w nogach na długich prostych, cudowny pomysł władzy z tymi ścieżkami. W ogóle wszędzie tu wszystko piękne, atrakcyjne a ja głupi o knajpę pytałem gdzie żreć dają.
Wszędzie, powinna być odpowiedź:)
Ostatecznie wylądowaliśmy "Pod winogronami" nie żal ani złotówki.
Pogoda była cudna, chłodno ale prawie 100% słonecznie codziennie, ukochana chyba wszystkich szamanów do czarów zmusiła. Parki, promenady, klomby, ścieżki rowerowe przy tym... Chwała. A ja w desperacji ten temat założyłem.
Na zachętę dla potomnych co wątpliwość przed wyjazdem by mieli tak jak durny ja, kilka fotek, ostatnia to znany obrazek z TV jak o pogodzie mowa :)

Bronek - 2016-05-03, 22:11

Toż, dało by się. Bo apteka jest niejedna a zaprzyjaźninych kilka.
Słuchaj starszych, a jak nie ma to mądrzejszych. :wyszczerzony:

Jeden telefon i...... nie miałbyś pary na rowerek.
:spoko

:bukiet:

Socale - 2016-05-03, 22:46

Bronek napisał/a:
...

Jeden telefon i...

Nie sądziłem że tu taki problem z tym, ja u siebie łatwiej od marychy zdobywam.
Apteki to przy atrakcjach sanatoryjnych i Okopową okupowałem.
Potem odpuściłem.
Oj durny ja nie pomyślałem że telefon może zastąpić papierek :gwm

krzysztofCz - 2016-05-04, 05:40

Ścieżka rowerowa ma ok. 300km.
Pisałem, że zachęcać nie trzeba, bo kto był to zawsze wraca :szeroki_usmiech :spoko

Socale - 2016-05-04, 10:00

krzysztofCz napisał/a:
Ścieżka rowerowa ma ok. 300km.
...

Hm... nie wiedziałem.

Bronek - 2016-05-04, 10:15

500 plus i inne wynalazki zakończą takie inwestycje.
W planach ma łaczyć wszystkie kraje od Holandii po Estonię .

Ale pojeździć można i nie tylko nad morzem .

krzysztofCz - 2016-05-04, 10:19

Ścieżka rowerowa
Jest w Kołobrzegu i okolicy jeszcze wiele atrakcji o których pewnie nie wiesz :szeroki_usmiech :spoko

miciurin - 2016-05-04, 21:44

krzysztofCz napisał/a:
kisielak napisał/a:

To miciurin :szeroki_usmiech :spoko

A no to byłem ja :spoko
Z tyłu auta byłem nawet podpisany, że jestem miciurin :mrgreen:
(zdjęcie zrobione przez kolegę kisielak pod Lidlem w Kołobrzegu :spoko

Endi - 2016-12-13, 16:31

A więc kochani stało się !!! Jest decyzja :)

Rozpoczynają budowę kolejnego etapu S6 . Od strony Szczecina odcinek Kiełpino- Kołobrzeg, około 24 km .

Będziemy mięli, my do Was - Wy do nas i szybciej i wygodniej. :spoko

http://www.e-kg.pl/aktual...lpino-kolobrzeg

Bronek - 2016-12-13, 19:03

Co by...

Fajnie dokumentują prace. A to co w tej chwili robi się na tzw. małej obwodnicy Kołobrzegu to aż dziw bierze. Nawet w Niedzielę zapier....
Tempo fascynujące, ale to na torfie więc zobaczymy

http://www.kolobrzeg-ustr...kladowa-strona/

http://www.kielpino-kolobrzeg.droga-s6.pl

http://www.kielpino-kolob...s6.pl/#timeline

Bajaga - 2016-12-14, 18:32

Endi napisał/a:

Rozpoczynają budowę kolejnego etapu S6 . Od strony Szczecina odcinek Kiełpino- Kołobrzeg, około 24 km .

Będziemy mięli, my do Was - Wy do nas i szybciej

Tak czy owak dla ludzi od Wisły w prawo i od autostrady Wolności w dół to koniec świata :)
Osobiście jeżdżę czy też jeździłem do Łeby ale i to mnie już męczy. Plaża w Gdańsku Sobieszewie tak samo fajna a mam prawie dwie godziny mniej niż do Łeby i jak leje to 20 min do centrum prawdziwego miasta.
ps. No ale za to mieszkańcy Kołobrzegu mogą tłuc kasę na przybyszach z zachodu, a oni chyba mają kasiorę :ok

Bronek - 2016-12-14, 19:21

Nic nie kumasz.. :mrgreen:

To droga ucieczki dla nas, bo akurat nas z Endim cieszy co innego.

Im więcej z Was do nas, to u Was, Was mniej :!: i my tam spiepszymy z zatłoczonego Kolberga. :szeroki_usmiech co by Was nie oglądać. A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba. :spoko

Bajaga - 2016-12-14, 20:14

Bronek napisał/a:

Im więcej z Was do nas, to u Was, Was mniej :!: i my tam spiepszymy z zatłoczonego Kolberga. :szeroki_usmiech co by Was nie oglądać. A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba. :spoko

Jest tu pewnie jakaś logika ale cholera widocznie za mało kierunków studiów ukończyłem by się w niej połapać :mrgreen:
Tak czy owak ogólnie to dobrze, że jakieś nowe drogi są budowane.
Choć przyznam szczerze, że w niektórych wypadkach gigantomania tych inwestycji jest dla mnie co najmniej debilna. Przykłady: siódemka na Warmii- plac budowy wygląda jakby tam miała być jakaś nowa instalacja NASA;
ósemka do Częstochowy - kupa roboty i kupa milionów wydanych na trasę i one prawie NIC nie zmieniły tzn. czas przejazdu się zmniejszył tak może z 5 minut;
trasa toruńska w Warszawie, parę kilometrów modernizacji (nie budowy) za grubo ponad 1 miliard złotych - efekt prac= około zera, korki te same.
Że nie wspomnę o robieniu u nas autostrad, które w okolicy dużych miast mają po 2 pasy w jedną stronę a więc są korkami tylko (o przedpotopowym systemie poboru opłat na nich nie wspomnę..)

Bronek - 2016-12-14, 21:08

Wiele by mówić. Ale po przejechaniu przez Polskę kilku tyś km. byłem zaskoczony rozmachem prac drogowych
To co robią tetar koło mni, e to jest aż nie do uwierzenia. Od 6. do 18.00 świątek piątek działają

Oczywiście po owocach ich poznamy, czyli co popęka i pewnie drogi rowerowej nie będzie itd...
. Ale robota wre i ładnie to wygląda.
Maszyny duże, koguty migają, od cholery ludzi w kamizelkach i kaskach. Pipkają wozidła na wstecznym, kafary rapują
Duża impreza :lol:

Socale - 2016-12-14, 21:31

Może szykuje się Sunrise'owy bal przebierańców?
MILUŚ - 2016-12-15, 06:40

Bronek napisał/a:
............ A jak dwupasmówkę zrobią, to machać nawet nie będzie trzeba. :spoko

Czyli moje Gliwice są kamperonieprzychylne...........mamy dwie autostrady :-P

Bronek - 2016-12-15, 07:28

No, im mniej Was widzę, tym bardziej lubię :mrgreen:

No dla pojednania świątecznego... :lol: :mikolaj .. tęsknię :oops:

Takich bzdur dawno nie pisałem :haha:

Endi - 2017-01-08, 16:35

Tak się bawi ! tak się bawi Ko..ło. ..brzeg !!!
krzysztofCz - 2017-01-08, 17:34

Andrzej... to samo miejsce :szeroki_usmiech
Endi - 2017-01-08, 18:59

Krzysiu u mnie na 6stej dywizji woda zalała cały ogród i dużo nie brakowało aby wdarła by się do hali gdzie stoi jak wiesz LaLunia :?
miciurin - 2017-01-08, 19:07

Endi napisał/a:

Muszę przyznać, że u nas to tak nie wiało 😂

MILUŚ - 2017-01-08, 19:08

Endi napisał/a:

zaraz ; zaraz ..........czy to przez dużą ilośc morsów w morzu Was zalewa :haha: :haha: :haha:

brams - 2017-01-08, 20:45

Kąpałem się w Bałtyku, który miał 16 stopni "ciepłoty". Rozgrzane powietrze wskazywało w cieniu +28. To był hardkor....
12 stopni różnicy! ;)

Yyyy, a jak to wyglądało dziś? :mrgreen:

Endi - 2017-01-09, 01:21

MILUŚ napisał/a:
Endi napisał/a:

zaraz ; zaraz ..........czy to przez dużą ilośc morsów w morzu Was zalewa :haha: :haha: :haha:

Tak się dzieje, tak się działo. V Światowy Zlot Morsów w K-gu przeszedł do historii. Niestety był to już ostatni zlot tej rangi.

brams napisał/a:
Kąpałem się w Bałtyku, który miał 16 stopni "ciepłoty". Rozgrzane powietrze wskazywało w cieniu +28. To był hardkor....
12 stopni różnicy! ;)

Yyyy, a jak to wyglądało dziś? :mrgreen:

Tak to już jest :) kąpiel latem przy tych temperaturach, które podajesz do przyjemości nie należy, co innego wczoraj :) Temp. powietrza -5 a woda 3 na plusie. To już jest frajda :mrgreen: gdyby można było siedziało by się dłużej niż 5 min . Po wyjściu z wody odczuwa się zimno i trzeba ponownie dobrze się rozgrzać, albo bieg albo do gorącej "bani" :spoko

krzysztofCz - 2017-01-10, 18:47

Endi napisał/a:
Krzysiu u mnie na 6stej dywizji woda zalała cały ogród i dużo nie brakowało aby wdarła by się do hali gdzie stoi jak wiesz LaLunia :?

...i byłby K-yacht MH 85 :diabelski_usmiech

Bajaga - 2017-01-11, 16:20

Endi napisał/a:

Temp. powietrza -5 a woda 3 na plusie. To już jest frajda :mrgreen:

Cholercia, ależ różne mogą być definicje frajdy :haha: I co się dziwić, że ludziom ciężko się politycznie dogadać skoro jedni lubią kąpiel w lodzie a inni w jacuzzi o temp minimum +40°C :mrgreen:

Endi - 2017-01-11, 19:36

Bajaga napisał/a:
I co się dziwić, że ludziom ciężko się politycznie dogadać skoro jedni lubią kąpiel w lodzie a inni w jacuzzi o temp minimum +40°C :mrgreen:

Niektóre polityczne, rozgrzane łby wymagają terapii w kriokomorze, tak na 1godz przy -140 ;)