| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Ciechocinek - gdzie kamperować?
EwaMarek - 2008-05-29, 06:47 Temat postu: Ciechocinek - gdzie kamperować? planuje pobyt na kilka dni w Ciechocinku.
Nie mogę znaleźć kempingu ani pola namiotowego.
Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można przenocować kamperem (najlepiej z podłączeniem do prądu i dostępem do wody ale nie koniecznie)
czy te ośrodki lecznicze pozwalają na wjazd kamperem, może jakaś agroturystyka?
ważne żeby był po stronie miasta gdzie stoją tężnie.
:-D
eler1 - 2008-05-29, 11:41
| EwaMarek napisał/a: | planuje pobyt na kilka dni w Ciechocinku.
Nie mogę znaleźć kempingu ani pola namiotowego.
Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można przenocować kamperem (najlepiej z podłączeniem do prądu i dostępem do wody ale nie koniecznie)
czy te ośrodki lecznicze pozwalają na wjazd kamperem, może jakaś agroturystyka?
ważne żeby był po stronie miasta gdzie stoją tężnie.
|
my w tamtym roku w cztery kampery w marcu nie mieliśmy gdzie stanąć może się z jakimś ośrodkiem dogadasz (ale możesz mieć problem gdyż takie ośrodki w większości państwowe mają wnosie taki interes wolą abyś do nich przyjechał do pokoju) lub u jakiegoś gospodarza na podwórku - jednym słowem miasto nie przyjazne kamperom
tadek - 2008-05-29, 16:11
Nad brzegiem Wisły, jest przystań stateczku i miejsce cumowania łodzi WOPR. Jest tam ładne miejsce, gdzie można stanąć. O ile jest czynny istniejący tam bar, będziesz miał prąd i nadzór nad kamperem ( i zimne piwko ). Możesz spróbować też w okolicy basenu otwartego i boiska, to zaraz za tężniami. Może znajdziesz kogoś, z kim się dogadasz w sprawie postoju. Możesz też spróbować na podwórkach prywatnych posesji. Wszyscy tam wynajmują pokoje, myślę, że i kamperem nie pogardzą. Życzę miłego wypoczynku .
martes - 2008-05-29, 16:16
Fakt my byliśmy w cztery kampery , solówką zawsze łatwiej , nad Wisłą nie próbowaliśmy , jeśli będzie ok proszę o podanie namiarów ,wpiszę do camperparków
Pozdrawiam
EwaMarek - 2008-05-29, 21:03
Tadek - a jakaś ulica? albo coś co będe mógł wpisać w nawigację.
ja znam tylko dojazd na parking prawie pod teżniami obok torów pkp.
Byłem pare razy ale osobówką...
jacek stec - 2008-05-29, 22:05
Pytaj o ośrodek jeżdziecki w Ciechocinku-większość tubylców wie gdzie to jest-niedaleko przystani.Powiedz ,że Cię przysłał weterynarz od koni Jacek Stec-powinno zadziałać.Powodzenia
tadek - 2008-05-29, 22:07
O ile pamiętam, to przystań jest na końcu ul. Lipnowskiej, a tereny rekreacyjno-boiskowe ul. Sportowa. Przy zjeździe z drogi nr 1 na Ciechocinek, jest też po lewej stronie gospodarstwo agroturystyczne oferujące jazdę konną. Widać z drogi.
EwaMarek - 2008-05-30, 08:42
bardzo dziękuje za pomoc
do zobaczenia na trasie
EwaMarek - 2008-06-02, 11:50
ciechocinek - głównie MUSZKI, MUSZKI i jeszcze raz MUSZKI!
Pola kempingowego nie ma , tzn kiedyś było ale teraz jest tam parking.
My znaleźliśmy sobie miejsce postojowe na parkingu 24h przy ulicy kwiatowej.
miłe panie, jest podłaączenie do prądu i wc (ale z tym to ostrożnie)
duży plac zacieniony od strony połódniowej
25zł na dobe - foto innym razem
EwaMarek - 2008-06-02, 18:37
jest foto
eler1 - 2008-06-02, 19:00
| EwaMarek napisał/a: | | pierwszy wypad nowym nabytkiem ( drugi samochód w naszym życiu kamperowym) | gratulacje nabytku - prawie identyczny- prawie robi wielką różnicę
Filip - 2010-02-19, 21:54
my parkowaliśmy w samym centrum za bankiem PKO BP. Jest parking dla klientów banku a jak jedziesz do końca parkingu to widać już deptak i tam przy rozdzielni prądu super miejscówa
po prawej widać kwiaty na deptaku a ja stoję przodem do tylnej części budynku banku
Pozdrawiam
EwaMarek - 2011-08-11, 13:36
ponownie się wybieram do Ciechocinka - czy coś się zmieniło z miejscem postojowym dla kamperów???
|
|