|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamperka kupię do 30 tys
kozarro - 2016-05-15, 13:43 Temat postu: Kamperka kupię do 30 tys Witam
Czas przesiąść się z przyczepki na kampera. Szukam na początek niedrogiego ale uczciwego auta do podróży rodziną 2+2. Widziałem ładnego Ducato r. 92 ale cena na tę chwilę ciut za wysoka. Choć może jeszcze uda się jeszcze ponegocjować. Niemniej plan jest taki aby latem ruszyć w świat nowym kamperem Możecie coś polecić?
MisioKRAK - 2016-05-16, 02:16
Nie będzie łatwo
Trzymam kciuki...
kozarro - 2016-05-31, 00:14
witamy ponownie, nadal szukamy, to i owo widzieliśmy więc i nasz budżet nieco wzrósł
obecnie myślimy o sprzęcie do ok 45 tys. Więc już raczej Ducato 2 itp.
ciekawie wyglądają wg mnie:
pruszków
elbląg
bolszewo
dwa ostatnie są w pobliżu i zamierzam je w tym tygodniu zobaczyć ale każda uwaga cenna
Macie jakieś pomysły, może inne propozycje?
wbobowski - 2016-05-31, 01:20
kozarro napisał/a: | ale każda uwaga cenna |
Najmłodszy wydawałby się najciekawszy, ale... 1,9 td to nie jest szaleństwo. Sam musisz zdecydować jakie masz priorytety.
silny - 2016-05-31, 05:50
ma kolega racje , i rozkład fajny , kuchnia na boczku , nawet jak ktoś śpi na dole to jest stolik obok żeby posiedzieć , ciekawe w jakim jest stanie
DC - 2016-05-31, 07:16
Cześć, jeśli to jest to Bolszewo koło Gdańska to mogę podjechać i obejrzeć, mamy podobnego też 1.9 TD , daje radę nawet z szóstką dzieci na pokładzie, będę wiedział gdzie zajrzeć i przede wszystkim czy jest suchy.
Rodzinka Cztery Plus - 2016-05-31, 08:41
Pruszków mogę Ci oglądnąć. Co prawda tak naprawdę, to Raszyn - Rybie, a powiat pruszkowski, ale jak chcesz, to obejrzę. Daj znać na priv.
kozarro - 2016-05-31, 13:10
Dziękuję za propozycje pomocy to bardzo miłe nie spodziewałem się, nagrywam tymczasem spotkania w pobliżu Trójmiasta, przyczepka od wczoraj na nowo właściciela więc determinacja mocno wzrosła :-)
DC - 2016-05-31, 13:40
Cześć, jechałem akurat do Lęborka to zajrzałem, kamper stoi przed stacją Orlen jak się wjeżdża do Bolszewa od Gdyni po prawej. Obejrzałem tylko z zewnątrz bo był zamknięty, ale kilka info :
Podstawowa sprawa, auto bezwypatkowe, nie widać napraw zabudowy, wszystkie zewnętrzne elementy w oryginale, lakier na kabinie trochę spłowiały i parę rysek, ale przynajmniej widać że nierobiony, malowany jedynie przedni pasek pod reflektorami. Cały dół kampera świerzo zakonserwowany, pytanie tylko dlaczego, czy chcieli coś ukryć, czy profilaktycznie ?
Bagażnik na dachu plus drabinka składana, bagażnik na cztery rowery, w dobrym stanie
Podstawowa rzecz istotna dla komfortu podróżowania, auto z dużym rozstawem osi, czyli krótki tylny zwis.
Zapas chyba nieużywany, przebieg 227228km. trochę ma ale zadbany, w wypożyczalni raczej nieśmigał.
Patrząc przez okna środek czysty i zadbany. Co do ceny to bym się napewno targował, auto warte ok. 38-40tyś. zł. Dojdzie jeszcze koszt rejestracji i przegląd z wymianami przed sezonem, bez niespodzianek koło 4-5tyś zł.
Na pewno warto podjechać i obejrzeć dokładnie środek czy niecieknie i czy sprzęty działają, każda niesprawność to niższa cena przy zakupie, ale potem dochodzi koszt naprawy lub wymiany.
Pozdrawiam
Wojciechu - 2016-05-31, 18:50
Dawid - przy okazji szukania kamperka dla kolegi - szukaj silnika 2,8 dla siebie.
Rodzinka Cztery Plus - 2016-05-31, 20:47
Mój kamper jeździł w wypożyczalni i nie jest specjalnie zniszczony, za to dość konkretnie doinwestowany. Mało kto wypożyczy kampera bez klimy zabudowy na przykład... Mój w stosunku do tego co wyjechało z fabryki, dostał m.in. solar, przetwornicę 3kW, klimę Dometica, olbrzymie okno dachowe Fiama (chyba największe w ofercie ), telewizor z anteną SAT, sejf pod fotelem kierowcy itp. Fakt, że musiałem włożyć dyszkę w remont podłogi pod łazienką i paru innych felerów, ale jakby tak policzyć cenę zakupu z naprawą w stosunku do zainstalowanych ekstrasów, to i tak wychodzę bardzo mocno na plus.
Takoż, kamperów z wypożyczalni nie koniecznie należy się bać i unikać, bo można trafić fajny egzemplarz...
DC - 2016-05-31, 21:47
Kamper obejrzany dogłębnie, ciekawa oferta tylko ta cena.
Co do silnika 2.8 to do kompletu poszukam jeszcze klimy, piekarnika i jakiegoś ładnego nawozia
Pozdrawiamy was Mariolu i Wojtku
kozarro - 2016-05-31, 22:54
Duże piwo dla Dawida (puki co tutaj ale wkrótce na pewno realne:) , fachowa pomoc i ogólnie sympatyczna wyprawa. Zostaje jeszcze drugi kamperek, ten faktycznie cenowo dość wygórowany nie mocno zniszczony ale łazienka to patologia ... Choć układ wnętrza fajny i ciągle biorę go pod uwagę. Jeszcze raz dzięki, wiem na co zwracać uwagę teraz będzie mi łatwiej szukać
samotny wilk - 2016-06-01, 12:39
Ten "elbląg" zarejestrowany jest jako ciężarowy - niestety. Dzwoniłem i sprawdziłem.
kozarro - 2016-06-01, 13:27
A w czym problem ze ciężarowy?
dziwaczek - 2016-06-01, 14:56
Ciężarowy powiadasz - a ciekawe na ile osób jest zarejestrowany do przewozu - dwie? jakie jest DMC i masa pojazdu?
Kamper winien mieć kategorię SPECJALNY/KEMPINGOWY - inaczej można wietrzyć podstęp (cło, akcyza ew. budka kamperowa kradziona z zachodu i domontowana do podwozia ciężarowego z dostawczaka)
zobacz jak ma być:
http://boleslawiec.wku.wp...zdow-wg-ITS.pdf
Ja bym unikał jak ognia!
Michalcc - 2016-06-01, 16:30
Ten PRUSZKÓW jest bardzo fajny i dobrej cenie....
Długo stoi.....
Gdyby miał tylną i lewą ścianę to pewnie by poszedł już dawno....
Przyjrzyj się ścianom w okolicach kibelka.... To początek pełnego obrazu rozpaczy... Należy spokojnie przyjąć, że podłogi też nie ma....
Ps.: Właściciel powie Ci, że sprzedaje bo skończył jeździć.....
Pewnie skończył, bo boi się, że ścianę zgubi, a masakryczne silikonowanie relingu wciąż nie przynosi efeków....
Widzisz jak łączone są ściany z dachem takimi nakładkami kątowymi???? Na 90% trzeba to zdjąć i uszczelnić, oczywiście zaraz po wymianie ścian...
Jednego w rozważaniach masz już mniej....
kozarro - 2016-06-01, 18:48
to że ciężarowy nie oznacza że musi być na dwie osoby rejestrowany, sam miałem busa ciężarówkę w dowodzie na 6 osób , to nie koniecznie musi być problem , ale sprawdzę co i jak
Michalcc dobra robota dzięki za czujność
dziwaczek - 2016-06-01, 19:04
kozarro napisał/a: | to że ciężarowy nie oznacza że musi być na dwie osoby rejestrowany, sam miałem busa ciężarówkę w dowodzie na 6 osób , to nie koniecznie musi być problem , ale sprawdzę co i jak
Michalcc dobra robota dzięki za czujność |
Kamper nie jest samochodem ciężarowym jest osobna kategoria KEMPINGOWY - no chyba że ja źle widzę , ale zmartwię cię diagnosta i policja widzieć powinna tak jak ja i tak raczej widzi.
Ale czy ten kamper wygląda na busa, albo jest przerabiany z busa? - no chyba raczej nie
Kamper to kamper i jak wychodzi z fabryki jako kamper to ma mieć wpisane SPECJALNY/ KEMPINGOWY.
Ktoś kiedyś opisywał kampera który miał wpisane HOLOWNIK, można - można będzie Pan zadowolony, ważne aby sprzedać, że buda kradziona i podwozie od dostawczaka, co tam do pierwszej kontroli pojeździ.
Pamiętaj, ostrzegałem a wiem co mówię
wlodo - 2016-06-01, 21:59
Michalcc, Ale o co chodzi ? jaki brak ściany i tyłu,o jakim aucie piszesz ?
Michalcc - 2016-06-01, 23:52
Ten, którego kolega Kozarro nazwał "PRUSZKÓW", a tak naprawdę jest z Rybie pod Raszynem
http://olx.pl/oferta/kamp...D5-IDftPpB.html
Sam miałem na niego chrapkę, gdy kupowałem swojego...
Właściciel na początku twierdzi, że rezygnuje z kamperowania, przynajmniej na jakiś czas, a gdy ujawnia się historia ze ścianą, okazuje się że od jakiegoś czasu walczy z wyciekiem spod relingu i wywalczyć nie może....
Bo to prawdopodobnie nie reling, tylko ten kątownik spalający ściane z sufitem... Widziałem Forda 2011r. z takim samym rozwiązaniem i właściciel skarżył się na to masakrycznie...
Michalcc - 2016-06-02, 00:19
Kazarro - Napewno prześledziłeś mój wątek utworzony niedawno "Kupie taniego kampera". Miało być do 40kpln, ale za tą kasę dobrego Ducato II nie kupisz o tej porze roku... Kupiłem więc Ducato I na przeczekanie i mam święty spokój z poszukiwaniem....
Polecam to rozwiązanie, bo:
1. To Twój pierwszy Kamper (jak i mój) i szybko przekonasz się czego Ci brakuje i czego potrzebujesz. Przekonasz się tanim kosztem... Pewnie myślisz, że wiesz czego potrzebujesz, bo jeździłeś przyczepami? Ja też tak myślałem, ale kamper to zupełnie co innego...
2. Ceny na Jesieni spadną masakrycznie - pewnie też już dostałeś kilka wiadomość prv o kolegów z forum, że "jego będzie do sprzedania we wrześniu z xxxxxpln" Zacznie się duża podaż i mały popyt, a wiadomo co to oznacza
3. Ja po dwóch wyjazdach bije się z myślami czy kamper nie zostanie jeszcze na sezon 2017.... Parę kroszy w niego wsadziłem i parę jeszcze wsadzę, a do tego ile pracy... (np. jutro laminuje brodzik). Żal będzie mi sprzedawać coś co odszykuje już po pierwszym sezonie, choć przyzwyczajony do przyczepy 1999r. do w kamperze 1992r. czuje się jak w muzeum...
Dobrze Ci radzę... Czas na kupowanie zacznie się we wrześniu, a na razie to kup sobie pojazd zastępczy....
http://olx.pl/oferta/kamp...D5-IDf8YFf.html - ten był skłonny do sporych negocjacji i sensownie gadał, ale nie zdążyłem już pojechać... Aha, ma wspomaganie...!
http://olx.pl/oferta/ladn...0691ff;promoted - rocznik super za tą kase... zdjęcia nie zrażają...
http://olx.pl/oferta/fiat...547695;promoted - jak wszystko z nim gra to naprawdę warto dać....! Jeszcze nie wiesz jak ten garaż jest potrzebny i ile jest wart w nawet weekendowej eksploatacji!
samotny wilk - 2016-06-02, 08:27
Ten z Koszalina "ŁADNY KAMPER 'HEHN 540' SOLARY,ABS,2x" jest od sprzedającego już nie raz opisanego w dziale "ostrzegam przed kupnem". Jednocześnie jest on wystawiony na niemieckim portalu aukcyjnym, za o wiele niższa kasę. Ja bym sobie szybciutko odpuścił. Już tyle osób oszukał.
qdlaty_78 - 2016-06-02, 09:22
samotny wilk napisał/a: | Ten z Koszalina "ŁADNY KAMPER 'HEHN 540' SOLARY,ABS,2x" jest od sprzedającego już nie raz opisanego w dziale "ostrzegam przed kupnem". Jednocześnie jest on wystawiony na niemieckim portalu aukcyjnym, za o wiele niższa kasę. Ja bym sobie szybciutko odpuścił. Już tyle osób oszukał. |
to jest chyba inny sprzedawca, kamper nadal wystawiony w niemczech.
schemat ten sam ,masz rację lepiej uważać
elspasoo - 2016-06-02, 09:44
Michalcc, obawiam się ,że kampery na jesień nie tanieją. Też tak myślałem jak kupowałem swojego. W praktyce to fikcja.
CORONAVIRUS - 2016-06-02, 10:08
pewnie ,że jesienią nic nie tanieje , wręcz przeciwnie ...sprzedający ma czas to i nie jest skłonny do poświęceń Jest na wiosnę krótki czas gdy przychodzi refleksja i zmęczenie sprzedawaniem za wygórowana kwotę , zbliżające się nowe OC czy przegląd to kolejne wydatki nie mówiąc o jakiś naprawach ... kto się wstrzeli z kupnem to wygra .
To jedyny okres kiedy jest ruch cenowy a i tak transakcje są cały rok i w kamperach fajne jest to,że trzymają cenę , te starsze oczywiście ...zupełnie inaczej niż rynek osobówek .
Niestety albo stety ale na naszym rynku wysypało kamperowymi blaszakami , praktycznie każdy w garażu może sobie skleić kampera mając nadzieję na łatwy zysk w przyszłości i jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach ... kiepskie przeróbki to 90 % twórczości i one obniżają ceny . Trzeba czekać na klienta kumatego , który doceni i prawidłowo zapłaci ...na szczęście wiedza w narodzie rośnie i kumatych przybywa .
Michalcc - 2016-06-02, 10:40
Przyznaje, że nie znam jeszcze rynku Kamperów i swoją wiedzę opierałem na przyczepach...
W rynku przyczep jesień to -30%. Szczerze, wydaje mi się, że z kamperami będzie podobnie.... To nawet naturalne - większa podaż i mniejszy popyt.... Sprzedający może odmrozić sobie we wrześniu np. 40000pln, lub za 8 miesięcy 50000pln, ale pewności nie ma żadnej.....
Taki przykład:
Mója przyczepa Burstner Ventana kosztowała w lato 2014r. kwotę 19000pln i nie była to zła cena, ale nie miałem kasy.... (I właściciel, od nowości w PL, bezwypek, itd...). Cena sukcsywnie spadała, jak i innych przyczep obserwowanych przeze mnie.....
W Październiku 2014 spadła do 15500pln, a finalnie zapłaciłem 13500pln.
Użytkowałem dwa lata....
Wczoraj dwie godziny po daniu ogłoszenia przyjąłem zaliczkę za zakup w kwocie 18000pln.
W czsie użytkowania wsadziłem ok. 1800pln w zestaw solarny...
Kupiłem jesienią dwa lata temu, a przy sprzedaży obecnie (czerwiec) zarobiłem na niej nie mało....
Jesem przekonany, że gdybym sprzedawał w Październiku sprzedał bym za cene zakupu, lub taniej....
Jakub - 2016-06-02, 16:16 Temat postu: a moze ten cIE zainteresuje? http://allegro.pl/show_item.php?item=6239776106
auto masz od razu uszczelnione u Stasia Legutko z Krakowa,
6osob, co wazne fajny ukd jak na takiego krociaka
Michalcc - 2016-06-02, 16:57
Dobry rok
Zabudowa pachnie latami dziewięćdziesiątymi, a nie osiemdziesiątymi....
2.5 TD
Jak nie cieknie to targować do 33-34kpln i brać....
kozarro - 2016-06-02, 18:17
Jakub dzięki bardzo ładny i o takim układzie jak myślałem, będę z nimi rozmawiał, to jest godny polecenia sprzedawca? Znasz go? dzięki za namiary.
kozarro - 2016-06-05, 19:34
A myślałem że dziś stanę się szczęśliwym posiadaczem kampera... Sprzedawca (nasz kolega) mnie niestety wystawił i mimo ustaleń sprzedał komuś innemu... Jak mówią życie, ale chodzę wku...rzony od dwu dni. Rada dla kupujących, w tej branży obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy, reszta nie ma znaczenia. Przykro że słowo człowieka już tak mało jest warte. To tyle na dziś wracam do poszukiwań wzbogacony o kolejne doświadczenie.
DC - 2016-06-05, 21:30
Smutna historia i lekcja dla innych szukających czy to kampera czy samochodu innej maści. Wydawałoby się że jeśli ktoś informuje o sprzedaży na stronie Camperteamu to wyznaje pewne zasady dla nas jasne: koleżeńska postawa, uczciwość, bezinteresowna pomoc szczególnie komuś kto szuka swojego pierwszego kampera. Pamiętacie zapewne swoje poszukiwania. Tutaj niestety mimo zapewnień i umówienia się już na oględziny auto zostało sprzedane wcześniej. Trzeba było od razu wystawić na jakimś portalu ogłoszeniowym albo wystawić na licytacji. Jesteśmy grupą która się wspiera i pomaga czy jesteśmy kolesiami któży pilnują tylko swojego portfela i popisują się kto ma dłuższego ..................... kampera
Mazur - 2016-06-05, 21:42
Rozumiem, że żale wylewane są bo umówiłeś się na 100% kupno jeżeli wszystko "zgodne z opisem" ,a nie oględziny i możliwy zakup jak się spodoba . Bo sprzedać od razu, a może sprzedać , to też różnica dla sprzedającego, tak obiektywnie rzecz biorąc.
CORONAVIRUS - 2016-06-05, 21:47
gadanie o tym na forum bez znajomości tematu jest dziecinadą ... zaprzestańcie tych praktyk puki nie padły jeszcze oszczerstwa i wytykanie paluchem ...trzymajmy poziom
Michalcc - 2016-06-05, 22:18
Kozarro... Wydaje mi się, że z kamperami jest jak z przyczepami i samochodami.... Po okazje wstaje się i jedzie z pieniędzmi w ręku, bo jutro przyjedzie ktoś inny, kto też szuka okazji....
Szczerze to rozumiem sprzedającego...
kozarro - 2016-06-05, 23:45
Może macie rację za dużo wymagam od ludzi, po prostu zwykłej przyzwoitości nic poza tym. Ja bym czegoś takiego nie zrobił. Możecie to nazywać wylewaniem żali itp opisałem tylko swoje doświadczenie nie wnikając w szczegóły ani personalia. Koledzy widać przyzwyczajeni, mi to trudniej przychodzi. Zresztą nieważne było minęło, pojawiły się nowe oferty i nie zamierzam się poddawać
Michalcc - 2016-06-05, 23:57
Nie wymagasz zbyt dużo..... Kupił byś, albo nie.... To sprzedający był ostrożny...
Ja sprzedaje sporo samochodów.....
Dzwoni klient i mówi, że zabiera na 999% ale za 3 dni bo tylko tak dostanie urlop, a ma 400km do mnie.
Mówie, że spoko... Samochód zostanie wycofany ze sprzedaży dla Pana... Wystarczy zaliczka 2000pln na nasz rachunek i jeśli chce Pan kupować oglądając tylko na zdjęciach to proszę... Ja zaręczam, że samochód ma następujące wady i zalety.... bla bla bla....
Nikt nigdy nie wpłacił!!!!!!!!!!!!!
Gdy ktos dzwoni i mówi, że wyjeżdża, ma 400km i będzie za 6 godzin to jest dla mnie oczywiste, że samochód jest dla niego zarezerwowany....
Ale jak ma być za kilka dni.... No sorki....
Dlatego "kto pierwszy ten lepszy"....
Zapoznaj się z moim tematem z przed miesiąca gdy szukałem niedrogo kampera... Gdy się trafił to wstałem od biurka w pracy i pojechałem.... Polecam to samo!!!
kozarro - 2016-06-06, 19:15
"elbląg" po dłuższej walce z przeciwnościami losu udało się zobaczyć. Nawet nie pytałem o cenę ostateczną bo nie jest to auto marzeń. Opiszę pokrótce żeby inni nie musieli się trudzić podróżą
Z zewnątrz prezentuje się dość przyzwoicie, w środku na pierwszy rzut oka również ale:
- nad szafką kuchenną jest kominek wentylacyjny, wokół niego kawał dachu spróchniały, sciana też już lekko miękka i sama szafka też mocno napuchnięta od wody
- dookoła okienka na środku też wyraźnie "miękki" dach i widoczne ślady wilgoci
- łazienka dość znośna choć czuć mocno wilgoć szczególnie pod prysznicem i znowu przeciek w okolicy okienka
- opony wszystkie do wymiany szczególnie tył pamiętają chyba auto od nowości
- samochód musiał zapewne przed sprowadzeniem być uderzony z przodu stąd odpryski lakieru na masce, skorodowana belka za zderzakiem
- silnik pracuje równo choć słychać zawory - raczej drobiazg
auto bardzo mało jeżdżone to na plus, szoferka, alkowa, tapicerki w dobrym stanie.
to tyle ciąg dalszy poszukiwań wkrótce, zachęcam do podsyłania informacji nt ciekawych kamperków budżet jak już wcześniej pisałem nieco się zwiększył do 40-45 tys.
slawwoj - 2016-06-06, 19:40
W wakację prawdopodobnie ruszymy na wybrzeże. Zapraszam do obejrzenia. Przy piwku pod markiza dobrze się negocjuje
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=24632
kozarro - 2016-06-06, 20:13
Slawwoj wiem, oglądałem go już wiele razy, bardzo mi się podoba tylko cena mocno wykracza poza i tak już mocno rozbuchany budżet... Ale spróbować zawsze można, my będziemy w weekend w Warszawie to już prawie po drodze nie wybieracie się? :-)
slawwoj - 2016-06-06, 20:30
Na razie nigdzie się nie wybieramy. Dopiero w wakacje.
A cenę zweryfikuję rynek i czas. Na razie nie mamy wielkiego parcia do sprzedaży bo idą wakacje a tym autem w tym stanie żaden wyjazd nie straszny. Wiec najwyżej przejeździmy ten sezon i jeśli cena okaże się nierealna będziemy negocjowac .. albo jeździć dalej i czekać na kupca, który będzie wolał zapłacić więcej i doceni stan kampera.
kozarro - 2016-06-06, 22:31
slawwoj oczywiście masz rację, nic na siłę, co prawda wierzę że na te wakacje ruszymy kamperem ale jak się nie uda to też damy radę i będziemy musieli inaczej sobie wyjazdy planować. Ze zdjęć widać, że masz bardzo ładnego, zadbanego kamperka - kto wie czasem wspólne piwko pod markizą może wiele zmienić
kucyki40 - 2016-06-13, 23:30
1Kamper z dwóch w ofercie-do sprzedania kKrakowa
Hymermobil eriba za 12tyś/ 2,3LPG wiec najtansze przeloty.Zero usterek ani korozji mimo80r.Drugi 1995 Maxivan Epoxy H150 za 11000 lub negocjacji/przerejestrowany na dostawczy a ze meble demontowany i szerokie dzwi alu z tył idealny dla os nps na wózku lub po sezonie wożenia rzeczy/ odpis VAT/.Fotki i wiecej info wyślę na email. Polecm gorąco i gwarantuję uczciwość ze są idealne/objadą cały ŚWiat;505330310
kozarro - 2016-06-14, 00:11
kucyki dzięki za oferty ale nie doczytałeś chyba tematu i treści postów. Gdybym myślał o latach 80-tych i budżecie nastu tysi na pewno bym napisał. Niemniej poszukiwania trwają i są szanse na pozytywne zakończenie wkrótce
kozarro - 2016-06-19, 22:07
witam ponownie i chciałbym poinformować uroczyście o zakończeniu poszukiwań i nowym członku rodziny futrzaków Udało mi się zakupić Fiata Ducato 2004 r 2.3 D po lifcie w zabudowie SEA z niedalekich okolic w rozsądnej i bardzo zbliżonej do powiększonego budżetu cenie. Chciałbym jednocześnie bardzo Wam podziękować za pomoc i wsparcie a w szczególności kol. DC za mądre rady, wstrzymanie moich zapędów do kupowania czegokolwiek i co niebagatelne że poświęcił swój czas na kilka wspólnych podróży w celu obejrzenia kolejnych moich pomysłów na kampera. Bez niego pewnie bym nadal szukał albo kupił zgniłka za niemałe pieniądze. Oby więcej takich forumowiczów
CORONAVIRUS - 2016-06-19, 22:14
gratulacje .... dobra cena jeśli się zmieściłeś w budżecie lub prawie
kozarro - 2016-06-19, 22:25
dzięki, odpukać puki co jestem zadowolony, pierwsze 150km zrobione bez niespodzianek choć jest kilka drobiazgów mechanicznych do zrobienia ale nie wyglądają groźnie, teraz przede mną sporo pracy żeby przygotować go do sezonu. ps. tapicerkę raczej pierzecie ? zastanawiam jak to wszystko zdemontować. Czy może dajecie do jakiejś firmy od prania itp?
Michalcc - 2016-06-19, 22:59
Za ten budżet taki samochód...??? WOW! Gratulacje!
Dawaj nam tu zdjęcia...!!!
Jeśli chodzi o tapicerki, których nie możesz zdemontować to podjedź na pierwszą lepszą myjnie ręczną i kup od nich CARTEC ROYAL 80 (wszystkie tego używają).
Ostatnio zdarza się też dostępność na allegro....
Ten środek robi cuda i nadaje się do wszystkiego!
Ja swojego przeleciałem od sufitu po podłogę w dwa pełne dni.... (z absolutnie wszystkimi zakamereczkami)...
kozarro - 2016-06-19, 23:11
Michalcc wiedziony poprzednim doświadczeniem na drugi dzień po ogłoszeniu byłem u sprzedawcy z zadatkiem co do tapicerek problem głównie z zapachem papierosów, czytałem o ozonowaniu i chyba tego poszukam w okolicach. Zdjęcia bym musiał chyba na jakiś serwer wrzucić bo z kompa nie idzie czy się mylę?
Socale - 2016-06-19, 23:59
kozarro napisał/a: | ... Zdjęcia bym musiał chyba na jakiś serwer wrzucić bo z kompa nie idzie czy się mylę? |
Idzie ale o ograniczonej rozdzielczości/rozmiarze.
Zmniejsz do 210mm i wlezą.
Michalcc - 2016-06-20, 17:43
Bardzo dobrze Kazzaro - tylko tak się szuka okazji.... To jest dosłownie wyścig....
Tak samo ja kupowałem swojego - gdy cenę uznałem już za okazjonalną, a negocjacje z poprzednim właścicielem prowadził kolega Biorca to dosłownie wstałem od biurka i poleciałem pod Trójmiasto....
Jeśli chodzi o zapach papierosów....
Ozonować taką kubaturę może być ciężko i wymaga wydajnej wytwornicy ozonu, ponad to włożysz trochę pracy w uszczelnienie kampera (cała wentylacja do pozaklejania, kratki od lodówki, itd...). Ponadto proces musi sporo potrwać bo i powierzchnia duża....
Myślę, że po praniu tapicerek problem sam zaniknie....
dziwaczek - 2016-06-20, 19:07
Michalcc napisał/a: | Jeśli chodzi o zapach papierosów.... |
Rozsyp dowolną kawę ziarnistą na tapicerkę i gdzie się tam da (może być tania) - tak robią sprzedawcy samochodów aby pozbyć się zapachu. Co możesz wypierz (zasłony itp.).
kozarro - 2016-06-20, 19:28
Tapicerki które udało się zdjąć już w pralce, zasłony też, potem szorowanie reszty i zobaczę jaki efekt będzie, ozonowanie zostawię na koniec jak jeszcze będzie coś czuć, gość z Trójmiasta zazyczyl sobie za to 200 zł, to zawsze zdążę wydać choć lepiej nie
a i przed ozonowaniem konieczne kawa :-)
DC - 2016-06-20, 19:46
Michał, nie przejmuj się tapicerką, właśnie usłyszałem od mojej żony że nasze tapicerki które jako nowe zamontowaliśmy trzy miesiące temu już trzeba wyprać Tak będzie teraz w kółko, trzeba było chyba uszyć z ceraty
slawwoj - 2016-06-20, 19:51
Trzeci raz edytuj swoją wypowiedź. Powodzenia
kozarro - 2016-06-20, 22:14
slawwoj czytałem wcześniejsze i dłuższą chwilę myślałem co odpisać (pewnie potem też bym 3 razy to edytował
Niemniej dziękuję i życzę powodzenia w sprzedaży swoją drogą bardzo ładnego kamperka
ps. tapicerki już pachnące, kawał budy wymyty, zmieniona uszczelka toalety ej to chyba już nie ten dział przeniosę się chyba kilka wątków obok
fotki porobię nowe za kilka dni jak na nowo będzie wszystko na miejscu coraz bardziej mi się to wszystko podoba
xaliemorph - 2016-06-23, 18:32
kozarro napisał/a: | witam ponownie i chciałbym poinformować uroczyście o zakończeniu poszukiwań i nowym członku rodziny futrzaków Udało mi się zakupić Fiata Ducato 2004 r 2.3 D po lifcie w zabudowie SEA z niedalekich okolic w rozsądnej i bardzo zbliżonej do powiększonego budżetu cenie. |
Tak z czystej ciekawości do jakiej ceny zbiłeś tę z ogłoszenia? Tak się pytam ponieważ sam poszukuję czegoś w granicach 30 000 zł i ogłoszenia z taką ceną ignorowałem z faktu iż pewnie tak wiele się nie utarguje.
http://allegro.pl/fiat-du...6269262157.html jak widać w ogłoszeniu rzeczony kamper był wystawiony za 48 750zł.
Dla chętnych zdjęcia kampera są w powyższym linku.
xaliemorph - 2016-06-23, 18:49
Dla ciekawych
http://otomoto.pl/oferta/...r-ID6ypZtj.html
Taka oferta była i zniknęła. Szkoda że nie każdy ma czas by non stop bez przerwy przeglądać oferty. W końcu jest też życie i praca
Oczywiście doza podejrzenia winna być wielka ale nawet nie szło sprawdzić :-)
kozarro - 2016-06-23, 19:03
Witaj, oczywiście nie kupiłem tego kampera za 30 tys... nie doczytałeś początku wątku gdzie pisałem że budzet został zwiększony do 40-45 tys i kupiłem go nieco powyżej tej kwoty. Co jak na ten rocznik i stan uważam za mega okazję.
W weekend postaram się porobić więcej zdjęć i się pochwalę , ostatnio mam urwanie głowy w pracy i ciężko znaleźć czas ale co dzień coś podłubię
qdlaty_78 - 2016-06-24, 06:58
xaliemorph napisał/a: | Dla ciekawych
http://otomoto.pl/oferta/...r-ID6ypZtj.html
Taka oferta była i zniknęła. Szkoda że nie każdy ma czas by non stop bez przerwy przeglądać oferty. W końcu jest też życie i praca
Oczywiście doza podejrzenia winna być wielka ale nawet nie szło sprawdzić :-) |
Nie ma co żałować ktoś sprzedawał VW i pewnie w ferworze walki i pod wpływem gorączki po zakupie nowego sprzętu zamiast fot VW wstawił nowego nabytku. W opisie jest wpisane minivan , metalik, webasto.
willi7 - 2016-06-24, 18:10
Gratuluje zakupu, mam identyczną zabudowę ale pod nazwą "AHORN CAMP 530"
|
|