Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kobylocha nas Saskiem Wielkim

Czarna i Krzysiek - 2016-05-19, 12:55
Temat postu: Kobylocha nas Saskiem Wielkim
Koledzy czy ktoś wie, czy w miejscowości Kobylocha nad jeziorem Sasek Wielki, mijając polanę z prywatnymi domkami letniskowymi, dojeżdżając do rozjazdu jest jeszcze możliwość zjechania nad same jezioro? Jeździłem tam wiele lat, wiele lat temu i teraz chciałem się wybrać, ale ze zdjęć satelitarnych w googlu niewiele mogę wypatrzyć. Ktoś się orientuje może w temacie ?
vwyogi - 2016-05-19, 21:54

wątpię, zebyś kogoś tu znalazł kto będzie znał odpowiedź. Nad Saskiem Wielkim mozna kamperować na dziko nad samym jeziorem 150 metrów na południe od Łysej góry ( zachodni brzeg ). Dojazd od Grzegrzółek, tylko nie wiem czy z alkowa dojedziesz. do samej Łysej óry ja moim 3 metrowym sprinterem dojechałem, ale potem jeszcze trzeba kawałek przez las przejechać, a ostatnio nie sprawdzałem w jakim stanie jest droga.
Czarna i Krzysiek - 2016-05-20, 07:11

OK, bardzo dziękuję. Jak nie znajdziemy miejsca od strony Kobylochy, przejedziemy się na drugą stronę i zobaczymy :-) Wielkie dzięki za odpowiedź. Piwko leci dla Ciebie :)
Czarna i Krzysiek - 2016-05-28, 22:31

Dla zainteresowanych napisze, że zjechać nad jezioro w Kobylosze się da. Można stanąć nad samym jeziorkiem, co prawda jest na zjeździe zakaz wjazdu, ale...... teren Urzędu Miasta w Szczytnie, plaża miejska, parking miejski. Przyjechali panowie z UM, pogadałem chwilę, pożyczyli miłego kamperowania i tyle :-) Staliśmy tam od poniedziałku do dzisiaj :-) Pozdrawiamy wszystkich :spoko

Dodaję zdjęcie miejscówki :-) :spoko