|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Osłona lewarka zmiany biegów
bonusik - 2008-06-02, 15:48 Temat postu: Osłona lewarka zmiany biegów Czy ktoś z Szanownych kolegów wie gdzie mozna nabyć osłonę lewarka zmiany biegów do Ducato 86 r
Szukam i szukam i ni huhu nigdzie ni ma
Jak nie znajdę przyjdzie mi chyba dorobić skórzaną.
MariuszB - 2008-06-04, 07:36
Moja wprawdzie jest jeszcze w miarę ładna ale też bym chętnie wymienił mieszek.
Pozostaje szukanie na różnych aukcjach... ja trafiłem przez przypadek daszki przeciwsłoneczne w których uchwyty były całe a poszycie w super stanie.
Chciałem je kupić już nawet w ASO Fiata nowe (cena za sztukę ok 140 pln) ale usłyszałem, że część jest niedostępna w centralnym magazynie EU... Boje się, że z mieszkiem może być podobnie ale spróbować warto. Sądzę, że nowy nie kosztowałby jakiegoś majątku.
KECZER - 2008-06-04, 10:19
Bonusik a czy patrzysz na to z tej strony
ze samochod jeszcze dodatkowo bardzo zyska na wartosci
z powodu tej SKÓRZANEJ OSŁONKI na lewarku
-------------
zartowalem przeciez i tak Twoj Camper jesy bezcenny
bonusik - 2008-06-04, 11:28
Kurczę....nie wpadłem na to....
Zrobię ze skóry i dopiero będzie bajer.... ....o wartości nie mówię....
WINNICZKI - 2008-06-18, 23:17
Miałem ten sam problem,dostać oryginał,graniczy z cudem.Poradziłem sobie kupując mieszek wraz z gałką zmiany biegów od cienkiego.Stary mieszek odciąłem od podstawy i w to miejsce wsadziłem nowy mieszek.Na dole mieszka jest rowek ,który świetnie wszedł na obudowę z dwóch stron.Potem wystarczy skręcić śrubkami mieszek z obudową ok 6 szt śrubek i nowa osłona wraz z gałką gotowa.Koszt 18zł w sklepie z częściami do fiatów.Podczas dorabiania przyszło mi do głowy czy by nie pasował mieszek od Poloneza,ale już było troche za późno.Teraz dzwignia biegów jest cała gumowa i prawdę powiedziawszy całkiem nie źle to wygląda.Pozdrawiam Tomaszek :-D
|
|