|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Sprzedam campera HYMER 6 osób. Wsiadać i jechać..
domtel - 2016-06-02, 22:44 Temat postu: Sprzedam campera HYMER 6 osób. Wsiadać i jechać.. Witam.
Mam do sprzedania naszego campera.. Sprzedaje bo kupiliśmy mniejszy i nowszy.
Dzieci juz z nami nie jeżdzą wiec ten jest za duży.
Fiat ducato 2,4D , 90 KM. przebieg oryginalny bo mamy to auto kilkanaście lat. 140 tys.
Sprowadzony z Niemiec z przebiegiem ok 60 tys. Służył wiernie cały czas. Prosta niezawodna konstrukcja.
- Wyposażenie org hymer :
- lodówka 12/230/gaz
- ogrzewanie + terma truma gazowa
- kuchenka gazowa
- kufer dachowy
- bagażnik na skuter/ rower
- roleta dachowa
- łazienka/ wc/ prysznic
- zbiornik na czystą i brudną wode
- butle gazowe 2 szt
- radio CD
- CB- Radio
- spanie dla 6 osób - (łozko pietrowe/ alkowa nad kierowcą/ skladane spanie w miejscu stołu)
- Jazda dla 6 osób
- nowe opony
- drabinka dachowa
- aktualny przegląd i OC
Braki :
- Brak klimatyzacji
- Nowego właściciela ...
wszystko sprawne bo w koncu to oryginalny HYMER.
Wsiadać i jechać na wakację.
pełna galeria zdjęć pod linkiem
https://chmura.domtel.com.pl/public.php?service=files&t=02908ed95dc4dc5ec0d91a6347e7b56f
Cena do negocjacji i ustalenia telefonicznie. Kupno po obejrzeniu pojazdu.
Wszelkie informacje telefonicznie z właścicielem - 509 68 68 60
ew pytania na maila - dombek.henryk@gmail.com
Auto do obejrzenia w okolicach Węgrowa (woj mazowieckie) po umówieniu się telefonicznie.
Michalcc - 2016-06-03, 01:35
To dział "Kupujemy", a nie "sprzedajemy"
yuras - 2016-06-03, 08:40
domtel napisał/a: | Cena do negocjacji i ustalenia telefonicznie. |
Jak już ustalisz z teściową za ile sprzedajesz i napiszesz dlaczego zmieniałeś silnik, to wpadnę negocjować cenę.
domtel - 2016-06-03, 08:57
Ogloszenie przeniesione do działu sprzedam. Sorry za pomyłke
eler1 - 2016-06-03, 13:17
A tam nie siedzi 2,4 Turbo Diesel ? Bo tak mi się kojarzy
MAWI - 2016-06-03, 21:03
Michalcc napisał/a: | To dział "Kupujemy", a nie "sprzedajemy" |
Kolego spójrz a awatar .Kolega jest na forum jako jeden z pierwszych.Szacun . A taki może więcej. Tam w każdym razie ja myślę.
Andrzej 73 - 2016-06-03, 22:06
Wiesiu , spójrz na avatar "początkujący" forumowicz
A poważnie , to każdy może się pomylić hehe - ja również
MAWI - 2016-06-03, 22:17
Andrzejku
Socale - 2016-06-03, 22:27
Niemniej jednak sądzę ze kolega ma więcej doświadczenia kamperowego niż forumowego i to przemawia chyba korzystnie obopólnie.
Jarobaro - 2016-06-04, 21:59
witam a czy może zna ktoś to auto i sprzedającego osobiście bo jestem zainteresowany zakupem i czy czasem cena nie jest zbyt wygórowana??? z góry dzieki za info .
Michalcc - 2016-06-05, 02:39
Cena.... hmmmm.... No niska nie jest, ale to w końcu środek sezonu....
Stan... hmmmmmm.... do obadania.... ale ta alkowa.....
Za "lalke" warto dać i 30kpln.... Ale to za lalkę.....
Jarobaro - 2016-06-05, 08:37
Michalcc a jak oceniasz stan po zdjeciach lub moze ktos inny sie wypowie
Jarobaro - 2016-06-05, 08:39
I widze ze masz tez takie ducato z zabudowa hymer, możesz napisac mi na pw jakies newralgiczne pkt tego auta i zabudowy, bede wdzięczny
Michalcc - 2016-06-05, 12:30
Nefralgicznych punktów dla tej zabudowy jeszcze nie znalazłem, za krótko go mam... Poznaliśmy już się troszkę, bo przesiedziałem już przy nim pewnie ze 30 godzin:
Sporo mechaniki - ja muszę mieć samochód idealnie sprawny! Takie zboczenie...
Troszkę pracy przy zabudowie.... Teraz laminuje nowy brodzik, tzn brodzik już jest, trzeba jeszcze tylko polakierować...
Jeśli cho o ten z ogłoszenia:
1.
Patrz na alkowe! Przednia ściana alkowy dorabiana, boczne ściany zdeformowane... Widzisz????
Brak obklejenia kabiny.
Zderzak przedni od blaszaka, a nie od kampera (jak dogrzebałeś się gdzieś do zdjęć mojego to popatrz jak wygląda zderzak od kampera)
To wszystko składa się na jedno - rozbity przodem, wraz z uszkodzeniem alkowy...
To stary samochód i jeśli zostało to dobrze naprawione to ja bym się nie przejmował..... Nie przejmował, ale to już odbiega od stanu określanego mianem "igła" i raczej ma to wpływ na wartośc transakcyjną
2.
Ma rewelacyjne wnętrze! Bardzo ładne, podejrzewał, że jakiś stolarz go odbudowywał, bo chyba w tamtych rocznikach, aż tak "nowocześnie" nie było...???? To wnętrze to bardzo duża zaleta!!!!
3.
Bardzo fajne fotele dla kierowcy i pasażera... Zmienianie?
4.
Drabinka i kufer na dachu.... SUPER!
5.
Hmmm.. aż miło popatrzeć, że ten brodzik.... Może mój będzie wyglądał podobnie w przyszłym tygodniu.... A jak jesteśmy już w łazience to brak lustrzanych drzwi szafki obok lampki oświetlającej.
6.
Na wykonanych zdjęciach świeci się kontrolka sygnalizująca uszkodzenie bojlera gazowego. Do weryfikacji na miejscu.... Może po prostu był słaby akumulator, może nie było gazu, a może jest uszkodzony?
7.
Prawa ściana odmalowana.... Szkoda, że ktoś nie "psikną" całości... Ale to że pominął drzwi to już skandal...
8.
Drzwi od łazienki strasznie wygięte górą.... Odstają jakieś 1-2cm. Co miało na to wpływ? czyżby wilgoć, czy tylko zastosowanie niewysuszonego drewna do budowy tych drzwi?
Egzemplarz ma kilka wad i zalet.... Wiadomo, że to są dziadki... Trzeba obadać i negocjować cenę.... Kupić i umawiamy się na wyjazd Hymerami!!!!
To tyle co można przeczytać ze zdjęć.... Trzeba jechać i oglądać... Jeśli nigdy nie miałeś kampera, lub przyczepy to absolutnie nie jedź sam!!!!
MILUŚ - 2016-06-05, 14:04
Michalcc napisał/a: | ................
Zderzak przedni od blaszaka, a nie od kampera (jak dogrzebałeś się gdzieś do zdjęć mojego to popatrz jak wygląda zderzak od kampera)............ |
Twój też nie jest "kamperowy" tylko z......Lublina
A taki stalowy ma 85% kamperów z tamtych lat więc to nie wada .
CORONAVIRUS - 2016-06-05, 17:30
MILUŚ napisał/a: | Michalcc napisał/a: | ................
Zderzak przedni od blaszaka, a nie od kampera (jak dogrzebałeś się gdzieś do zdjęć mojego to popatrz jak wygląda zderzak od kampera)............ |
Twój też nie jest "kamperowy" tylko z......Lublina
A taki stalowy ma 85% kamperów z tamtych lat więc to nie wada . |
Michalcc jeszcze będzie sie uczył kamperowania i wiedzy o sprzęcie kilka sezonów
oryginalny przedni zderzak z jego fury leżał jakiś czas u mnie na złomie
Michalcc - 2016-06-05, 22:12
Biorca, masz 100% racji!!!!!! Jeśli ze zderzakiem walnąłem głupstwo to sorki!
Wybielam się jednak tym że chciałem pomóc koledze Jarobaro tak jak umiałem i jeśli jeden szczegół okazał moim błędem to i tak nie jest najgorzej.... To co okazałem koledze Jarobaro wydaje mi się na tyle istotne, że zderzak raczej nie miał wpływu na Jego decyzje....
W każdym bądź razie dzięki za sprostowanie i sorki Jarobaro za wprowadzenie w bład ze zderzakiem....
Ps.:
Jestem po dwóch długich rozmowach telefonicznych z Jarobaro i wygląda na to, że niebawem pokamperujemy Hymerami...
eler1 - 2016-06-06, 11:06
Jarobaro napisał/a: | witam a czy może zna ktoś to auto i sprzedającego osobiście bo jestem zainteresowany zakupem i czy czasem cena nie jest zbyt wygórowana??? z góry dzieki za info . |
Znam właściciela i auto więc mogą polecić a cena zawsze do dogadania , auto suche i mechanicznie też sprawne jak na swoje lata.
Michalcc - 2016-06-06, 11:37
To, że suche to już kupujący potwierdził...
Że cana prawie już ugadana to też wiem...
Jutro prawdopodobnie przybędzie nowy kamperowiec...
Michalcc - 2016-06-07, 21:13
No i mamy nowego, szczęśliwego, itd.....
Jarobaro wrócisz z Wrocławia i lecimy Hymerkami!!!!
Tylko nie zgub mnie tym swoim turbodieslem....
MirasM - 2016-06-07, 21:40
To dawajcie w ten weekend na żabi, oblukamy to cacko
Jarobaro - 2016-06-07, 22:11
Jakie tam cacko, dopiero bedzie to jakos wyglądało jak go doprowadze po swojemu do użytku i stanu uzytkowo-wyglednego
Gewehr - 2016-06-07, 22:42
Jarobaro napisał/a: | Jakie tam cacko, dopiero bedzie to jakos wyglądało jak go doprowadze po swojemu do użytku i stanu uzytkowo-wyglednego |
Stan nie istotny, najważniejsze że będzie co opić
Gratuluje zakupu, niech jeździ bezawaryjnie
Stanek - 2016-06-08, 07:59
Gratulacje. Kolejny kamper został w "rodzinie"
Michalcc - 2016-06-08, 17:47
Naprawiamy, naprawiamy...... Dłubiemy, dłubiemy.....
marian.marian - 2016-06-09, 12:27
Michalcc napisał/a: | No i mamy nowego, szczęśliwego, itd.....
Jarobaro wrócisz z Wrocławia i lecimy Hymerkami!!!!
Tylko nie zgub mnie tym swoim turbodieslem.... |
Gratulujemy! Niech Wam dobrze służy!
|
|