Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - DOMETIC FLYTEC FT 200

SlawekEwa - 2016-06-05, 11:10
Temat postu: DOMETIC FLYTEC FT 200
Warto to zamontować? http://www.dometic.co.uk/...-flytec-ft-200/
Proszę o odpowiedż tylko tych co mają to zamontowane i używają, a nie "teoretyków" co chcieliby,a boją się :-P

zbyszekwoj - 2016-06-05, 12:25

A ja teoretyk własnie sie wypowiem. Już wszystkich sposobów uzywałem żeby komary nie wlatywały i wdalszym ciągu nie zadowalam własnej zony. Teraz mam podwójne nitki na których powieszę sie kiedys przy wysiadaniu. Gdyby mozna w moim załozyć taką moskitere to już bym miał. Niestety meble nie pozwalają. :gwm
BB - 2016-06-05, 13:14

Dzień dobry,
mam /kupiłam kampera z zamontowaną moskitierą/,używam,chwalę sobie i nie wyobrażam sobie kampera bez ….
:spoko

moskit - 2016-06-05, 14:47

Bardzo przydatna
Moskit

papamila - 2016-06-05, 17:25

Bierz Sławka i montuje
Spokój od komarów bezcenny

yahoda - 2016-06-05, 18:42

papamila napisał/a:

Spokój od komarów bezcenny

No nie wiem - zobaczcie cenę:
http://sklep1678750.home....-Ducato-itp./91

Bronek - 2016-06-05, 19:08

Mam taką a właściwie podobną nie na tak wielki otwór i pisałem, że prawie nieużywam...
Pies odbijał się jak piłka od rakiety..

Druga sprawa upierdliwa przy częstym wychodzeniu, lub z zajętymi rękami.

Ale skuteczna , z zastrzerzniem, że koty się majtają przy wychodzeniu i raczej muchy i komary wtedy nie wlecą. Ale koty nie są tak szczelne.
Natomiast sama siatka przy chwilowym otwarciu zaprasza owady. Tym bardziej taka duża.

Najlepiej oba patenty na raz.

SlawekEwa - 2016-06-05, 19:27

yahoda napisał/a:

No nie wiem - zobaczcie cenę:

Cena z kosmosu :diabelski_usmiech można kupić za pół tej ceny :bigok
http://www.dometic.de/pro...-flytec-ft-200/
Nie mam psa ani kota :chytry

zibi - 2016-06-05, 19:35

cena dotyczy moskitiery do drzwi "suwanych" czyli do tzw. campervanów... bez emocji :szeroki_usmiech
SlawekEwa - 2016-06-05, 19:38

zibi napisał/a:
do drzwi "suwanych" czyli do tzw. campervanów.

i o takiej jest temat :bigok

krzlac - 2016-06-05, 19:38

A za pół ceny, to gdzie?
SlawekEwa - 2016-06-05, 19:39

Cztery posty do góry :spoko
yahoda - 2016-06-05, 19:51

A co sądzicie o roletach na zamówienie, np.:
http://www.rolety.zalmal....y-rolowane#opis

Piszą, że rolety można montować w pionie i poziomo.

Socale - 2016-06-05, 21:13

zbyszekwoj napisał/a:

...
wdalszym ciągu nie zadowalam własnej zony...

Zbyszku, mogę Ci pomóc i gwarantuję Ci na drugi dzień rano, że jajeczniczka na śniadanko do łóżeczka przyjdzie.
Sorry za OT, męska pomoc.

joko - 2016-06-05, 21:58

Mam przesuwną moskitierkę na drzwiczkach zabudowy i sobie chwalę. Skuteczność o niebo lepsza od tych pasków, sznurków itp, oczywiście pod warunkiem, że nie zapomnimy zamknąć :-P
Zwierzaków nie wożę ale jak coś robię przy domu to moja kotka lubi pospać w kamperku na łóżku i jak moskitiera zamknięta to nie wchodzi w nią na ślepo tylko próbuje łapką sobie otworzyć , co znaczy że jest świadoma przeszkody i to bardziej niż ja, bo kilka razy bym przez zamkniętą przeszedł :szeroki_usmiech
Im ciemniejsza nić w siatce tym lepiej , bo bardziej widoczna od zewnątrz i bardziej zasłania widoczność do środka. Ja mam taką ciemno grafitową i w dzień przy zamkniętej do środka praktycznie nic nie widać . Ważne jak się czasem stoi na jakimś parkingu , aby postronni do talerzy nie zaglądali :mrgreen:

Socale - 2016-06-05, 22:40

Ja to taki dziki dzikus jestem i bywam tam gdzie fruwających krwiopijnych pasożytów na tony jest, od zawsze wnętrze ratują mi kotki, te takie zwykłe fruwajki wiszące i jakoś im to skutecznie utrudnia przelot pomiędzy nimi.
Elektryzują się z powietrza chyba i jak ośliniaczony chętnik na moją błękitną krew ma apetyt to leci z otumanionym instynktem i nie pomyśli nawet że to jego ostatni lot. Mikro iskra naelektryzowanego kotka do dla pasożyta piorun, może dlatego mam spokój...
DEET polecam również na wysokim stężeniu, to dla nich jak tlenek węgla dla ssaków.

SlawekEwa - 2016-06-06, 06:44

Socale napisał/a:
Elektryzują się z powietrza chyba i jak

kurzu nałapią to jak to prać?

Bronek - 2016-06-06, 06:55

SlawekEwa napisał/a:
Socale napisał/a:

Czuję, że masz ochotę... I decyzja podjęta, szukasz tylko argumentów na tak. Joko podał wszystki i jest zadowolony.

Mam obie opcje, i wybieram koty. Nie tylko ze wzg na psy. Nie wyjdziesz z kawą i ciastkami.. I nie wrócisz po łyżeczkę bez odsuwania. A komary tylko czekają na ten monment :mrgreen:

Nie brudzą się, samo się trzepią i....a może nie widać.

Alternatywą dla kotków z przeziernością są pasy siatki obciążone takie jak na np. taras balkon.

Jak zwykle każdy ma inaczej.

SlawekEwa - 2016-06-06, 13:39

Bronek napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:
Socale napisał/a:

Czuję, że masz ochotę... I decyzja podjęta, szukasz tylko argumentów na tak. Joko podał wszystki i jest zadowolony.

Jak zwykle każdy ma inaczej.

Kupiłem trzy dni temu. Czy Ty z psychologii też mzsz specjalizację :haha:

Bronek - 2016-06-06, 14:34

Też :spoko
Każdy tak ma
Wide np. temat o klimatyzacji, o rodzaju kampera itd. itp.

O partnerach życiowych nie wspomnę..
" Wiesz mamo, ona może i nie jest ładna ale dobrze gotuje.... "
Kumplowi przedstawimy inne argumenty. :oops: zamiast gotowania....
A gdy i on ma też innej urody, to nam jest lżej na duszy, bo w kupie siła i raźniej . :lol: