|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Pytanie w kwestii formalnej do diagnostów.
Donat - 2016-06-07, 07:54 Temat postu: Pytanie w kwestii formalnej do diagnostów. Czy w pojeździe przebudowywanym (zwiększenie ilość pasażerów) okna muszą być z obu stron dokładanego rzędu siedzeń czy wystarczy z jednej strony. Z tego co wiem jest wymóg przeszklenia ale nie znalazłem czy musi to być po obu stronach nadwozia.
Może któryś z naszych kolegów diagnostów wypowiedziałby się w tym temacie. Z góry bardzo dziękuję.
CORONAVIRUS - 2016-06-07, 08:04
Firmy przerabiające blaszaki na karawany pogrzebowe stosują myk z jednym dodatkowym fotelem w II rzędzie i jednym oknem od strony tego fotelika ... ich i nasze to specjalne tylko końcówka wpisu lekko inna ale przepisy chyba dla nas i ich te same
vilgum - 2016-06-20, 11:02
Nie wiem jak jest ze szybami, ale jak chcesz zwiększyć liczbę pasażerów w dowodzie to dowiedz się dokładnie u jakiegoś diagnosty w okolicy. Mój znajomy kupił wielkiego campera ze spaniem dla 8 osób a w dowodzie tylko 3. Nabiegał się i nic nie załatwił bo każdy diagnosta mówił że muszą być oryginalne mocowania siedzeń i przede wszystkim pasów. Oryginalne to znaczy wzmacniane i wyprofilowane w miejscach do tego przeznaczonych przez dany model auta tak jak z fabryki a nie jakaś samoróbka. Jak masz w dowodzie wystarczająco a tylko chodzi o zrobienie miejsc w aucie to myślę że możesz te szybki sobie robić jak ci wygodnie bo jak co to tak było oryginalnie i tyle.
|
|