|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zagraniczne - Przyczepą kempingową po Europie
benediktoa - 2016-06-17, 22:55 Temat postu: Przyczepą kempingową po Europie Witam.
Kolega mój chciałby pojeździć po Europie ale nie ma kampera.
Dwa lata temu kupił sobie 4 osobową przyczepę i szykuje się do wyjazdu w Europę.
Słyszeliśmy od kilku znajomych że nie wszędzie w Europie można jeździć z przyczepą.
Proszę o pomoc i info w jakich krajach można a w jakich nie można?
Z góry dziękuję za pomoc.
qdlaty_78 - 2016-06-18, 06:39
Jest jaki§ kraj gdzie jest zakaz na całym terytorium? Chyba nie chodzi o strefy w centrach miast, regulowane jest to znakami . Także bez obawy i na przód. Kamperkiem też wszędzie nie wjedziesz.
Skwarek - 2016-06-18, 11:02
Jeździłem zwiedzając z przyczepą daleko po europie i zwłaszcza w miastach to wygodny sposób. Sprawdza się. Zostawiałem przyczepę na obrzeżach i swobodnym autem jadę gdzie chcę. Zostawiałem często np: pod posterunkiem policji itp. Ale teraz by chyba ją zlikwidowali jako przyczepa pułapka Na stacjach paliwowych czy kempingach jeśli były czynne, bo moje wyjazdy były poza sezonem. Mam nastawienie na zwiedzanie a nie leżakowanie.
W pewnych sytuacjach z przyczepą nawet wygodniej.
toscaner - 2016-06-18, 11:25
Dokładnie, trzeba patrzeć na znaki.
Poza tym praktycznie wszędzie można wjechać i po każdym kraju jeździć.
Ale jest w tym trochę racji, bo nieraz widziałem znaki z zakazem dla ciężarówek, przyczep kempingowych, a kamperom wolno stać i nawet nocować. I są to miejscówki nie z rękawa, a np. z ACSI, czy CamperContact. Tyle, że mam na myśli kamper place, albo kamper parkingi a nie stricte kempingi.
Jechać i się nie przejmować. Patrzeć na znaki i nie łamać przepisów i wszystko będzie ok.
benediktoa - 2016-06-18, 12:59
Wielkie dzięki to znaczy że jedziemy na dwa auta.. Będzie raźniej
|
|