Nadwozia kempingowe i zabudowy - Technologia GINA na poszycie kampera
koder - 2016-06-27, 08:00 Temat postu: Technologia GINA na poszycie kamperaPrzypomniał mi się taki samochód koncepcyjny zaprezentowany przez BMW:
Poszycie jak widać jest elastyczne - to Spandex pokryty poliuretanem. Czy nie byłoby to przypadkiem dobre rozwiązanie dla kampera? Jest bardzo lekkie, nie ma problemu z izolacją (elastyczna pianka poliuretanowa od wewnątrz), no i możliwość zmiany kształtu daje całkiem nowe możliwości aranżacji wnętrza - na pewno większe, niż slideout. Pewne wątpliwości budzi tylko trwałość.SlawekEwa - 2016-06-27, 08:20 Brawo Grzesiu 4x4camper - 2016-06-27, 08:28 Koder.
Nudzisz się??????
pozmisiek85 - 2016-06-27, 09:13 koder, pokaż coś jeszcze koder - 2016-06-27, 11:08
misiek85 napisał/a:
koder, pokaż coś jeszcze
Tutaj widać konstrukcję wewnętrzną:
toscaner - 2016-06-27, 12:55 Zalety:
Można by było kupić kilka "szmat" w różnych kolorach i codziennie jeździć bmką w innym kolorze.
Brak wgniotek jak ktoś je..nie nam na parkingu swoimi drzwiami
Wady:
Jak w cabrio, jakiś chu.. może przejść z nożem i po "karoserii"
Do kampera trochę tego nie widzę, z racji dużych płaskich powierzchni. Coś jak w plandekach podczas wiatru. Slide ze szmacianymi ścianami? Ok, lekkie, ale niby kamper a namiot.
No i w las pojechać. W kamperze ze sztywnymi ścianami na lakierze ewentualnie rysy, a tu możemy stracić poszycie.
No ale może, kto wie. Ja chyba nadal wolę mieć sztywne ściany CORONAVIRUS - 2016-06-27, 12:57 Dotykałem i oglądałem tego kondona w Monachium/ muzeum BMW/ ... to tylko wygląda fajnie z daleka ...z bliska już niedoróby jak by uczeń szpachlował i szlifował przed lakierowaniem Nie nadaje się do użytku codziennego a w kamperze to by było dobre jako pokrowce do fotelików składanych toscaner - 2016-06-27, 13:03 Ja też tego nie widzę. Jeszcze jedna wada dla kampera. Złodziej już nic by nie musiał wyłamywać czy wyważać. Wystarczyłby nóż do tapet. Mirekl61 - 2016-06-28, 10:07
Cytat:
Wystarczyłby nóż do tapet
W standardowym styropianowym również .toscaner - 2016-06-28, 11:32
Mirekl61 napisał/a:
Cytat:
Wystarczyłby nóż do tapet
W standardowym styropianowym również .
To niepocieszające. Choć pocieszające, że pewnie dłużej schodzi niż z przecięciem materiałowej ściany
Zostaję na razie przy blaszankach koder - 2016-06-28, 15:14
BIORCA napisał/a:
Dotykałem i oglądałem tego kondona w Monachium/ muzeum BMW/ ... to tylko wygląda fajnie z daleka ...z bliska już niedoróby jak by uczeń szpachlował i szlifował przed lakierowaniem
To znaczy jak to w praktyce wygląda? Faktura materiału jest brzydka, czy coś się na wzmocnieniach dziwnie zachowuje?
toscaner napisał/a:
Choć pocieszające, że pewnie dłużej schodzi niż z przecięciem materiałowej ściany
Swoją drogą, są materiały, których nożem nie przetniesz.CORONAVIRUS - 2016-06-28, 15:47 Materiał na oko niczym się nie różni od matowej , srebrnej naklejki ... w dotyku taka sobie folia ale nie głupia bo jak naciśniesz paluchem to się nie odkształci , dołek po paluchu znika ...
Tam gdzie jest naciągniety tam jest ok , gorzej na końcach materiału , konstrukcja jest stalowa albo aluminiowa , juz nie pamietam... na złączach nie za fajnie czasami wyszlifowane spawy co zaraz na materiale się odznacza ...psuje to efekt . Funkcjonalne to nie jest wcale , nie wyobrażam sobie takim namiotem jechać stówką toscaner - 2016-06-28, 19:35
koder napisał/a:
Swoją drogą, są materiały, których nożem nie przetniesz.
Wiem, nawet odzież z tego robią czy plecaki. Nożem ni chu chu.
Gdzieś miałem linka i można kupić.
Ciekawe czy ta bmka ma taki CORONAVIRUS - 2016-06-28, 20:35 tak mnie zachwycił,że nawet jedna fotkę strzeliłem ...
nożykiem do tapet spoko to można przeciąć Bronek - 2016-06-28, 21:45 Mi przypomina Hindenburga
Tylko go zagazować.toscaner - 2016-06-28, 23:11
Bronek napisał/a:
Mi przypomina Hindenburga
Tylko go zagazować.
Niemiecki, to powinni dać radę, bo z gazem to oni mają doświadczenie.