| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Brak wody Westfalia
Daniel 9001 - 2016-06-27, 21:42 Temat postu: Brak wody Westfalia Witam
Mam problem z woda w użytkowanym kamperze. Zbiornik pelny a woda nie leci z kranu. Co mam sprawdzić i gdzie. Prosze o rady jestem za granicą i woda przyda sie.
izola - 2016-06-27, 22:08
pierwsza myś- bezpiecznik pompy sprawdzić, albo pod kranem(w szufladzie) powinien byś włącznik który pompą reguluje, jak włączysz kran to słyszysz, albo trzymaj za kabel to czujesz ( ale tylko za jeden ! bo masa jest na Ramie auta położona! )
2. dochodzi prąd do pompy?
3.w tanku sprawdzić czy pływak nie jest zablokowany zanieczyszczeniami
4. kontakte sprawdzić ... lubią zgnić
5. na panelu z diodami jest mały przełącznik (zb. w Joker) ten ma być na ON postawiony
6.jak pompa jakiś czas nie leciała , może się zawieśić - wyjąć i kleszczykami ośkę poobracać i do 12 Volt podłączyć - jak idzie to jest ok - jak nie nową kupić
mrsulki - 2016-06-27, 22:25
1. Sprawdź napięcie na złączce pompy wody z reguły jest to kostka zaciskowa w pobliżu dekla w zbiorniku
2. sprawdź mikrostyki w kranie - pod zlewem przy rurkach wodnych od kranu powinien być przewód a na nim kostka zewrzyj je jak pompa zastartuje to masz winowajcę
3. Sprawdź bezpiecznik od pompy z reguły przy elektrobloku
Daniel 9001 - 2016-06-27, 23:36
wielkie dzieki.
Jutro będę sprawdzał.
Daniel 9001 - 2016-06-28, 15:06
Nie dalem rady wody nie ma w mojej ocenie nie podaje pompa. Wiec pytanie czy moze nie dzialac bo jest zapowietrzona. Jesli tak to jak odpowietrzyc. I jeszcze jedno jak dostac sie do niej. Samochod crafter westfalia sven hedin.
gino - 2016-06-30, 05:13
pompa odpowietrza się sama..
włączyłeś na tablicy zasilanie pompy ?
robba - 2016-06-30, 20:00
a pompka warczy? jakby nie było ciśnienia w kranie a jest wszystko włączone i ma sprawny silnik to powinna cały czas "warczeć"
i Jeszcze pytanie: czy wiesz gdzie jest pompka i czy jest w zbiorniku, czy poza zbiornikiem?
Czy kran ma mikrostyk i jak delikatnie powolutku otwierasz to słychać pstryknięcie styków?
|
|