Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zrób to sam - Schowki/uchwyty w drzwiach zamontowałem se!!!

Socale - 2016-06-29, 22:02
Temat postu: Schowki/uchwyty w drzwiach zamontowałem se!!!
Vitaycie.
Chyba zdominowałem ostatnio ten dział, ale intensywnie wszystko co wcześniej przygotowywałem, już lepię do kupy na wyjazd.
Mógłbym się tym chwalić w dziale "Co dziś zrobiłem...." ale efekt dominacji byłby podobny a tutaj zapodaję fotki i jakoś tak czytelniej.
Kiedyś sprzedawałem Trafica i on takie coś miał w drzwiach. Spodobało mi się i poszukałem na szrotach dawcy.
Znalazłem w Traficu z 1992r, więc w tych modelach chyba to standard.
Wydłubałem, wymyłem, prysnąłem czarnym matem i przykręciłem blachowkrętami samowiercącymi.
Jest miejsce na puszkę coli, na butelkę 2L i na kamizelki. Troszkę koliduje korbka z butelką, ale chciałem zamontować pasująco wizualnie, czyli na równi z tłoczonymi szwami w tapicerce drzwiowej.
Plastiki dostałem za darmo, koszt spraya każdy zna.
Czas pracy 30 minut/2 drzwi.
Patrzcie, podziwiajcie, kopiujcie.
Przyda Wam się.

KrzySówka - 2016-06-30, 19:00

Fajne . Gratuluje pomysłu i wykonania :spoko :spoko :spoko
BIGL - 2016-06-30, 20:18

:shock: mam identyczne :wyszczerzony: 8-) - też wykręciłem z Trafica jak szukałem Lublinowego zderzaka. Uchwyty są naprawdę funkcjonalne - polecam.
Od biedy z tego auta zaadaptowałem korbki szyb oraz uchwyt do zamykania drzwi.

mario91 - 2016-07-02, 09:15

Teraz musisz zamontować elektrycznie otwierane szybki. :spoko :ok
Socale - 2016-07-02, 09:17

Do sprzedaży kampera chyba nie zdążę.
mrsulki - 2016-07-02, 09:21

Moim zdaniem zastosowanie tapicerek z poliftowej wersji daje ten sam efekt praktyczny, dodatkowo mamy wyższy a co zatem idzie wygodniejszy podłokietnik-uchwyt, miejsce na głośnik. Pracy nie wiele więcej niż z tymi kieszeniami a zysk większy. Cena około 50pln za stronę + po 30 płn za zamek z słownikiem centrala (dodatkową kożyść mamy 50%centralnego zamka) czas pracowało 1,5h na drzwi.