Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - A1 Wschodnia Obwodnica Łodzi 1.07.2016

moskit - 2016-06-30, 10:17
Temat postu: A1 Wschodnia Obwodnica Łodzi 1.07.2016
Podobno jutro tj. 1.07.2016 ma być otwarta wschodnia obwodnica Łodzi
Trochę trzymane w tajemnicy jakby nie wiem co, może dobra zmiana boi się obsuwy
Ma być "druga lub trzecia dobra zmiana" zależy jak patrzyć na hierarchie

Ale najważniejsze że otwarcie blisko

MILUŚ - 2016-06-30, 10:23
Temat postu: Re: A1 Wschodnia Obwodnica Łodzi 1.07.2016
moskit napisał/a:
................
Ale najważniejsze że otwarcie blisko

Nareszcie :ok Nam jadącym z południa na północ zaoszczędzi to co najmniej 1-2 godziny .
Czyli po 7-miu miesiącach pierwsza "dobra".......informacja :-P
A Polska miała być w ruinie :chytry

SlawekEwa - 2016-06-30, 10:23

Podobno w lipcu ma być otwarcie ostatniego odcinka autostrady A-4 Jarosław- Rzeszów.
Pierwszy termin zapowiadany był na 2012 rok :haha:

moskit - 2016-06-30, 10:31

Z utęsknieniem czekamy
Ja niestety nie załapię się bo będę jechał przez Łódź ok 7.00 kierunek Jezioro Bodeńskie i okolice
Wątpię aby udało mi się namówić dobrą zmianę żeby wstała o 3.00 i zdążyła przed 7.00 rano "chlastnąć szarfę" coby Moskit wygodnie i szybko przejechał nowym odcinkiem

moskit - 2016-06-30, 10:40

Sławku na A4 to sraczki dostają przed śdm (świadomie piszę z małej litery) chyba będą rozwijać papę jak na Katowickiej parę lat wstecz, jak Gierek chciał się przejechać nową trasą to go namówili że będzie miał lepsze widoki z helikoptera. Papa była położona na dobrych paru kilometrach a później zwijana i do GS-sów "rzucana"
SlawekEwa - 2016-06-30, 10:49

Podobny patent mieli Jugole jak podczas wojny na Bałkanach rozwijali czarną folię na polach, żeby udawały drogi do zbombardowania przez NATO.
Roberto - 2016-06-30, 12:03

Za tydzień będę jechał tą trasą na południe, więc oby to była prawda :)
Teraz przejazd przez Łódź to koszmar :evil:

Istvan - 2016-06-30, 20:06

moskit napisał/a:
Z utęsknieniem czekamy
Ja niestety nie załapię się bo będę jechał przez Łódź ok 7.00 kierunek Jezioro Bodeńskie i okolice
Wątpię aby udało mi się namówić dobrą zmianę żeby wstała o 3.00 i zdążyła przed 7.00 rano "chlastnąć szarfę" coby Moskit wygodnie i szybko przejechał nowym odcinkiem

Kierowcy na radyjkach gadają , że ma być otwarta o 24 -tej .
Jeśli się to potwierdzi to Masz szansę na poranną przejażdżkę. :spoko

Ale dla jednej , dwóch godzin omijać tak piękne miasto :szeroki_usmiech

monio7 - 2016-06-30, 22:03

Oficjalnie ogłoszone w Dzienniku Łódzkim (to taka gazeta) że od 1.07.2016 będzie oddana do użytku wschodnia obwodnica Łodzi -A1. W sobotę/niedzielę się przejadę i zdam relację. Ale już teraz mówię że nie ma jeszcze stacji benzynowych ani MOP ów więc pamiętajcie o tym:-) :shock:
moskit - 2016-07-02, 11:15

Mogę z pełną odpowiedzialnością potwierdzić Wschodnia Obwodnica Łodzi jest już otwarta
W piątek o 6.20 rano drogowcy zdejmowali znaki i wyglądało jak by była już otwarta no to.. na Wrocław S8 niestety przed samym wjazdem zapory i zakaz . Kosztował mnie to jazda na Gdańsk 20 km i powrót oraz korek w Łodzi bo to 7.00 rano :gwm

zbyszekwoj - 2016-07-02, 12:47

moskit napisał/a:
Kosztował mnie to

Bo jeszcze wicepremier od kultury nie dojechał. Napracował się nad tą obwodnicą biedaczysko to i na otwarciu musiał być. Ciekawe czy zegarek tez dostał. :diabelski_usmiech

Andrzej 73 - 2016-07-02, 14:06

Teraz mogę sobie śmigać do Gdańska na weekendzik. Osobówką myślę że na luzaczku z cztery godzinki i parkuję w porcie.
Kamperkiem będzie coś około sześciu godzinek.
:spoko

salut - 2016-07-03, 00:07

Dodaj do tego godzinę lub dwie na bramkach i przestaje być tak pięknie :(
:spoko :spoko

Andrzej 73 - 2016-07-03, 00:52

Spokojnie , jak będę jechał to trochę przed korkami. :haha:
moskit - 2016-07-03, 09:33

Kuzyn jechał i mówił że strasznie spieprzyli jezdnię .............
Brak dziur , pobocza płaskie dobrze oznaczona
Brak słów Polska w ruinie - a mogli zrobić jak zawsze to nie po swojemu dobrze i przed terminem
"Podłość ludzka nie zna granic"

Bronek - 2016-07-03, 10:13

moskit napisał/a:
Kuzyn jechał i mówił że strasznie spieprzyli jezdnię .............
Brak dziur , pobocza płaskie dobrze oznaczona
Brak słów Polska w ruinie - a mogli zrobić jak zawsze to nie po swojemu dobrze i przed terminem
"Podłość ludzka nie zna granic"

Podczas mojego objazdu 10 dni temu, Polski..
Też widziałem jak pieprzą na maksa.

W życiu me oczy nie miały możliwości zobaczenia tylu maszyn i robotników w CAŁEJ Polsce. I to nie opartych o szpadle.

Pojechałem po kwadracie Kołobrzeg, pomorskie Warmia Mazury, lubelskie, świętokrzyskie, małopolskie..... dolnośląskie, lubuskie, zachodniopomorskie. 1900km z hakiem..

Nawet w Warszawie nawigacja zgłupiała z powodu "nowych ślimaków"

600 m ode mnie roboty drogowe na małej obwodnicy Kołobrzegu trwają do zmierzchu.

Ruina to będzie, potem jak w konsekwencji obecnych rządów, zabraknie kasy na bieżące remonty.

zbyszekwoj - 2016-07-03, 10:20

Bo to wszystko " dobra zmiana". Wystarczyło pół roku ... :diabelski_usmiech
bercik - 2016-07-03, 11:42

Jechałem dzisiaj w nocy jest super!!!! :kamp2
Bronek - 2016-07-03, 15:12

bercik napisał/a:
Jechałem dzisiaj w nocy jest super!!!! :kamp2

Opisz ten sen :mrgreen:

CORONAVIRUS - 2016-07-03, 18:44

Andrzej 73 napisał/a:
Teraz mogę sobie śmigać do Gdańska na weekendzik. Osobówką myślę że na luzaczku z cztery godzinki i parkuję w porcie.
Kamperkiem będzie coś około sześciu godzinek.
:spoko

miesiąc temu i przez Łódź ze Zwardonia / SK / do Rumi jechałem kamperem 6,5 h :)

Teraz to strzelę spoko w 5,5 ... jest OK .

monio7 - 2016-07-03, 19:44

I pisze WC BUS. Coś niesamowitego. Za tydzień sprawdzimy, na pewno sprawdzimy. :diabelski_usmiech
moskit - 2016-07-04, 11:14

My testujemy niemieckie drogi , pod Monachium chyba zatrudnili "baraków" z PL bo też zasuwają w niedzielę a korki że cho cho
Obecnie jesteśmy nad jeziorem Bodeńskim na Camping Park Gohren olbrzymi za 12 € za kamperka +osoby+prąd jak zapłacimy to podam wynik WiFi 1 €/ 24 h

IAAN - 2016-07-05, 09:56

moskit napisał/a:
My testujemy niemieckie drogi , pod Monachium chyba zatrudnili "baraków" z PL bo też zasuwają w niedzielę a korki że cho cho
Obecnie jesteśmy nad jeziorem Bodeńskim na Camping Park Gohren olbrzymi za 12 € za kamperka +osoby+prąd jak zapłacimy to podam wynik WiFi 1 €/ 24 h

te korki to w stronę Monachium w którym miejscu przed Monachium na 9, czy da się ominąć jadę w piątek popołudniu w kierunku Salzburga

MAWI - 2016-07-05, 10:23

Z wrodzoną skromnością powiem tylko ,że dołożyłem tam też swoją rękę. Czyli mam w tym maleńki udział.
I zapłacili. :diabelski_usmiech :spoko :spoko :spoko

moskit - 2016-07-05, 10:36

Jechaliśmy od Ratyzbony (koniecznie trzeba zobaczyć ) Niestety węzeł 9 i 92 robią odcinek 5 km jechaliśmy 1,5 h
IAAN - 2016-07-05, 14:43

moskit napisał/a:
Jechaliśmy od Ratyzbony (koniecznie trzeba zobaczyć ) Niestety węzeł 9 i 92 robią odcinek 5 km jechaliśmy 1,5 h

to żeś mnie pocieszył będę tam w piątek ok południa więc ciekawie nie będzie

IAAN - 2016-07-05, 14:46

MAWI napisał/a:
Z wrodzoną skromnością powiem tylko ,że dołożyłem tam też swoją rękę. Czyli mam w tym maleńki udział.
I zapłacili. :diabelski_usmiech :spoko :spoko :spoko

mówią że świat to mała wioska ,a u mnie na wiosce ostatnio malowali jezdnie Grekowie ,chyba byli najtańsi

wsnj - 2016-07-07, 16:15

IAAN napisał/a:
moskit napisał/a:

te korki to w stronę Monachium w którym miejscu przed Monachium na 9, czy da się ominąć jadę w piątek popołudniu w kierunku Salzburga

Czesc! mieszkam przy A9 zaraz na poczatku tej sporej budowy - niestety tych korkow nie ominiesz - radze jechac w godzinach poza szczytowych. Na poludnie jest 60km/h a na pln 80km/h. Jedz lewym pasem - jest szybciej (zazwyczaj)...

pozdro...

mischka - 2016-07-07, 23:57

IAAN napisał/a:
tego w piątek nie ominiesz :(
mischka - 2016-07-07, 23:58

moskit napisał/a:
Jechaliśmy od Ratyzbony (koniecznie trzeba zobaczyć )
potwierdzam :)