| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - kibelek
Darek Szczecin - 2016-06-30, 16:02 Temat postu: kibelek Pierwszy raz mam styczność z kibelkiem kamperowym i mam pytanko co to za wnęka ta co na fotach? może ktoś wie do czego to służy?
nikita55 - 2016-06-30, 17:02
Jest to miejsce gdzie opcjonalnie można zamontować SOG (wyciąg brzydkich zapachów z kasety wc).W tym systemie w to miejsce wkłada się filtr węglowy i w dół wyciągane jest powietrze.Oczywiście są też inne systemy.
Darek Szczecin - 2016-06-30, 17:39
A to fajnie. To takie zintegrowane będzie
nikita55 - 2016-06-30, 18:54
Z tego co pamiętam to jak ...nie masz tam teraz SOG...to ten biały dekiel trzeba zdemontować ,bo wkładając ...kasetę...ten element otwiera zawór w kasecie (masz go na zdjęciu) i ...zapach...wydostaje się na zewnątrz kasety.Jak byś montował inny rodzaj SOG to też tak trzeba zrobić (przynajmniej w papierach od thetforda tak było).
Osobiście ten system mi zawsze najbardziej się podobał (a mam z nim w Carthago codziennie do czynienia) właśnie dla tego bo taki ...fajny...zintegrowany,żadnych rurek i dodatkowych upierdliwych podłączeń.
Darek Szczecin - 2016-06-30, 20:05
| nikita55 napisał/a: | Z tego co pamiętam to jak ...nie masz tam teraz SOG...to ten biały dekiel trzeba zdemontować ,bo wkładając ...kasetę...ten element otwiera zawór w kasecie (masz go na zdjęciu) i ...zapach...wydostaje się na zewnątrz kasety.Jak byś montował inny rodzaj SOG to też tak trzeba zrobić (przynajmniej w papierach od thetforda tak było).
Osobiście ten system mi zawsze najbardziej się podobał (a mam z nim w Carthago codziennie do czynienia) właśnie dla tego bo taki ...fajny...zintegrowany,żadnych rurek i dodatkowych upierdliwych podłączeń. | Innego SOGa nie mam, cecnna rada żeby ten dekielek wyjąć. Czyli muszę gdzieś zdobyć oryginalny SOG do tego kibelka. PS. Chętnie kupie od ciebie ten automatyczny spust z bojlera, napisz na mój PRiv jak to zrobić
nikita55 - 2016-06-30, 22:47
Niepowinno być z tym problemu,bo jest to jeden z najpopularniejszych modeli wc
toscaner - 2016-07-01, 00:03
Co to za model?
Darek Szczecin - 2016-07-01, 06:57
To jest THETFORD C263-CS i chyba można go rozbudować o dodatkowy zbiornik wody do spuszczania bo miejsce jest, model z końcówką CWE ma taki zbiornik 8l. Fajne na krótkie wypady. Jak kupowałem nie byłem świadomy i bazowałem na tym co mi sprzedający radzi. Różnica w cenie coś koło 150 pln
|
|