Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Frankia na Hiluxie

lrjasiek - 2016-07-06, 09:14
Temat postu: Frankia na Hiluxie
Fajna oryginalna zabudowa:) tego kamperka :
http://olx.pl/oferta/piln...html#82e3ecead8
Ciekaw jestem czy autko ma napęd 4x4? O ile wiem to napęd 4x4 to w hiluxie standard.A może się mylę?Ma ktoś doświadczenie w eksploatacji takiej Toyoty?
Pozdrawiam wszystkich :)

adamer - 2016-07-07, 22:56

Nie jeździłem czymś takim. Mam troche przygody z offroadem za sobą i jazdy 4x4.
Jeżeli wybierasz się z dala od dróg utwardzanych to ten Hilux za nisko siedzi. Poza tym potężny nawis z tylu ....
Masz zamiar go kupić? Weź pod uwagę większe spalanie (napęd 4x4, nawet jak pędzisz tylko tylną oś swoje zeżre) do tego alkowa, prędkość podróżną będziesz miał słabą.
Sam o czymś takim myślałem, bo mialem pickupa. Jednak w teren nie pojadę kempingowac, a przemieszczać się lubię w miarę szybko.
Będąc w RPA widziałem zabudowy na pickupach 4x4, ale były krótsze i miały prześwit jak przystalo na samochód terenowy.

barwol - 2016-07-08, 07:53

Dobre 3 lata temu rozważałem ten temat. Hillux zupełnie nie nadaje się do takiej i innej zabudowy ponieważ DMC wersji oferowanych w PL jest zbyt niski. Można ten temat rozważyć ale z wersją z rynku niemieckiego o DMC podniesionym do 1100 kg.
adamer - 2016-07-08, 08:52

Ja ze 4 lata temu, prawie kupilem na Chevrolecie z amerykańską zabudową, naprawde fajny i mocy mu nie brakowało. Jednak zanim wróciłem do kraju jakiś angol go kupił. Byla zima nie zadatkowałem, bo nie sądziłem, ze tak łatwo kupca znajdzie no i sprzedający nie miał skrupułów :gwm
Co ciekawe amerykański samochód sprowadzony z UK i wrócił do UK :)

Donat - 2016-07-08, 18:14

Ten Hilux z ogłoszenia na 100% nie ma napędu na dwie osie.
vilgum - 2016-07-11, 08:45

Mam coś podobnego tylko że na mitsubishi L200. U mnie Fenomen polega na tym ,że jest demontowana zabudowa. DMC i inne wpisy w dowodzie się zgadzają Co do jazdy to spalanie w granicach 11L ON, a prędkość drogowa z zabudową to 90km/h. Mi napędy i prześwit potrzebne są często do jazdy bez zabudowy, a i z nią wjeżdżam w miejsca trudno dostępne z camperem kolegi na holu. Faktycznie ta toyota z ogłoszenia ma dość mały prześwit, a czy napędy to trudno powiedzieć. Co do eksploatacji to wozy z serii nie do zajeżdżenia.