Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Tranzytem przez Nowy Sącz

baja02 - 2016-07-06, 16:43
Temat postu: Tranzytem przez Nowy Sącz
Nowy Sącz jak wszyscy wiecie to bardzo ładne miasto, bo moje rodzinne, ale muszę się wstydzić za podłe nawierzchni ulic tranzytowych, no i oczywiście campingu który prowadzi sądeckie PTTK. To jest obraz tragiczny! Zawitałem tam 18 maja i zastałem obraz bardziej zdezelowanego obiektu, niż w roku poprzednim. Sanitariaty w opłakanym stanie, można powiedzieć, że nieczynne, ciepłej wody brak, trawa nie skoszona i do tego turyści z Finlandii, Niemiec i Brexitu. Wstyd i nic więcej.
W zeszłym roku pisałem o tym do PTTK w Nowym Sączu, ale jak można było przewidzieć odpowiedzi nie otrzymałem.
Ale dosyć narzekania. Od Jawy dostałem wizytówkę nowego kempingu który od niedawna powstał na przedmieściach. Ponieważ jest nowy i jeszcze nie prowadzą do niego znaki informacyjne, ale trafić (z Bożą pomocą) można Znajduje się na końcu ulicy Dunajcowej pod nr 122. Nie wszystkie GPS prowadzą bezbłędnie do celu, ale przynajmniej w okolice.
Jest to mały, kameralny kemping prowadzony przez młode i bardzo sympatyczne małżeństwo
Mrozów. W drodze powrotnej z wakacji postanowiliśmy zaryzykować (bo Jawa nie sprawdzał) i
30 czerwca zajechaliśmy. Spotkało nas miłe przyjęcie (to był mecz Polska-Portugalia) i w "strefie kibica" oglądnęliśmy mecz. Na potwierdzenie moich słów kilka fotek:
Woda rozprowadzona po całym terenie, WC Chem. Ciepła woda 24/h
Polecamy to miejsce!!!

Tadeusz - 2016-07-06, 17:58

Jacku, dziękuję za tę miłą informację.

Rzeczywiście kemping PTTK jest okropny. W ubiegłym roku wjechaliśmy tam i natychmiast wyjechaliśmy. FU!

Prezentowany nowy kemping robi fajne wrażenie.

Pozdrawiam Was serdecznie. :szeroki_usmiech

Buziaki dla Basi. :kwiatki:

SlawekEwa - 2016-07-06, 19:40

baja02 napisał/a:

2227.JPG
przedłużenie czujnego oka właściciela

No nie żebym się czepiał, ale mój Tato był leśnikiem :placze2
Powinna być opaska na drzewie.
Poza tym kemping nam się podoba :)

maga - 2016-07-06, 20:05

Jacku,dziękujemy za fajną miejscówkę,spróbujemy z niej skorzystać,będąc w okolicy :spoko