| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Prośba o pomoc w oględzinach
Andrzej 73 - 2016-07-11, 21:12 Temat postu: Prośba o pomoc w oględzinach Dalszy ciąg poszukiwań kamperka dla siostrzeńca.
Szukamy suchej i pewnej zabudowy.
Następna oferta jest z okolic Chojnic.
Pojazd sprowadzony i jak się orientuję meble zostały przemalowane , ponieważ w oryginale są w kolorze drewna. Nie wiem czy z upodobania czy z jakiegoś innego powodu.
Prośba do Kolegów mieszkających w pobliżu o sprawdzenie kamperka z podanego ogłoszenia.
Być może ktoś już oglądał i może coś bliżej się wypowiedzieć na temat owego autka.
http://otomoto.pl/oferta/...0-ID6ysWH1.html
Z góry wielkie dzięki
rjas - 2016-07-11, 22:22
Może trochę off topic, ale gdybym był na kupnie to chyba sam bym poleciał czym prędzej oglądać. Na pierwszy rzut oka wygląda całkiem całkiem
Andrzej 73 - 2016-07-11, 22:30
Wiem , wiem ale trochę już pooglądali i jak dotąd same porażki więc trochę mamy obawy przed nowym niewypałem.
CORONAVIRUS - 2016-07-12, 06:42
| Andrzej 73 napisał/a: | Wiem , wiem ale trochę już pooglądali i jak dotąd same porażki więc trochę mamy obawy przed nowym niewypałem.
|
byli jednak obejrzeć forda z automatem ???
Andrzej 73 - 2016-07-12, 08:11
| BIORCA napisał/a: | | byli jednak obejrzeć forda z automatem ??? |
Dzięki Waszym wypowiedzią , stwierdzili że szkoda jechać i tracić czas.
Szukają kampera dalej...
Byli oglądać w innych miejscach i same porażki.
tomas67 - 2016-07-12, 16:02
Dzwoniłem do gościa i sam powiedział że jest wymieniony dach około metra blachy Sam mu się przyglądałem
Andrzej 73 - 2016-07-12, 17:05
| tomas67 napisał/a: | | Sam mu się przyglądałem |
Widziałeś na żywo tego kampera?
CORONAVIRUS - 2016-07-12, 17:43
| tomas67 napisał/a: | Dzwoniłem do gościa i sam powiedział że jest wymieniony dach około metra blachy Sam mu się przyglądałem |
sam wymieniał ?
dlaczego? zgnił czy przywalił ?
Andrzej 73 - 2016-07-12, 17:47
| BIORCA napisał/a: | sam wymieniał ?
dlaczego? zgnił czy przywalił ? |
Również dzwoniłem i powiedział że sprowadził uszkodzonego i robił u gościa a Chojnic co zajmuje się naprawami kamperów.
Tylko pytanie jak naprawiony?
Bronek - 2016-07-12, 18:43
To ten z malowanymi szafkami ?
Maluje się, bo taki ma się gust, lub by przykryć uszkodzenia np. zalanie itp.
Andrzej 73 - 2016-07-12, 18:53
Tak jak widać malowane lub takie już były w oryginale.
Z fotek ciężko ocenić.
Żebym mógł go na żywo zobaczyć
Wszystko byłoby jasne.
slawwoj - 2016-07-12, 19:07
Mogę pomóc w oględzinach. Mam bliziutko
http://www.allegro.pl/Sho...item=6284774153
Andrzej 73 - 2016-07-12, 19:45
Widzieliśmy ogłoszenie , ale nie ten układ wnętrza.
slawwoj - 2016-07-12, 19:51
A jakiego szukacie? Ten układ u mnie wydaje mi się być dobrym
Wiem, każdy ma inne potrzeby. Być może niedługo będę jechał przez Czestochowe na wakacje. Możecie obejrzeć.
tomas67 - 2016-07-12, 20:12
Widziałem tylko ogłoszenie i rozmawiałem z gościem przez telefon . Mam zamiar podjechać i zobaczyć go osobiście ale to dopiero po niedzieli . Blacha ponoć jest jeszcze do lakierowania Ciekawe jak to zrobione
Andrzej 73 - 2016-07-12, 20:31
| tomas67 napisał/a: | Widziałem tylko ogłoszenie i rozmawiałem z gościem przez telefon . Mam zamiar podjechać i zobaczyć go osobiście ale to dopiero po niedzieli . Blacha ponoć jest jeszcze do lakierowania Ciekawe jak to zrobione |
Nie rozumiem , zamontowali blachę nie lakierowaną?
To chyba jakiś żart.
CORONAVIRUS - 2016-07-12, 20:53
| Andrzej 73 napisał/a: | | tomas67 napisał/a: | Widziałem tylko ogłoszenie i rozmawiałem z gościem przez telefon . Mam zamiar podjechać i zobaczyć go osobiście ale to dopiero po niedzieli . Blacha ponoć jest jeszcze do lakierowania Ciekawe jak to zrobione |
Nie rozumiem , zamontowali blachę nie lakierowaną?
To chyba jakiś żart. |
taniej
Andrzej 73 - 2016-07-12, 20:55
Adam , głupi ten co chce zaoszczędzić kilka złociszy a traci dużo więcej.
CORONAVIRUS - 2016-07-12, 21:45
Andrzej ...pooglądaj w realu więcej takich rodzynków ... naklejanie nowych, innych , blach to jakaś norma bo to taniej niż zerwać stara a pod nią padlina ...
handlarze nie remontują tylko picują od dawien dawna a klient łyknie bzdury,że spadła gałązka albo kot z dachu i uszkodził
tomas67 - 2016-07-13, 07:19
| BIORCA napisał/a: | Andrzej ...pooglądaj w realu więcej takich rodzynków ... naklejanie nowych, innych , blach to jakaś norma bo to taniej niż zerwać stara a pod nią padlina ...
handlarze nie remontują tylko picują od dawien dawna a klient łyknie bzdury,że spadła gałązka albo kot z dachu i uszkodził |
tak było jest i będzie niestety
Andrzej 73 - 2016-07-13, 07:53
Poproszę sprzedającego o fotki tej blachy nie pomalowanej , muszę to zobaczyć bo ciężko uwierzyć że można tak naprawić kampera.
Adam , handlarz też powinien dbać o jakość sprzedawanego produktu.
A tak na marginesie , to teraz zły czas na zakup kampera.
tomas67 - 2016-07-13, 11:19
Ciekawe czy przesle te zdjęcie ale tak i tak przejadę się zobaczyć to cudo.
marekoliva - 2016-07-13, 11:57
| Andrzej 73 napisał/a: | | handlarz też powinien dbać o jakość sprzedawanego produktu. |
masz całkowitą rację ale jak takiego znaleźć?
| Andrzej 73 napisał/a: | | A tak na marginesie , to teraz zły czas na zakup kampera. |
teraz jest doby czas na sprzedaż, z zakupem gorzej , ceny wyśrubowane .
Andrzej 73 - 2016-07-14, 19:21
Właśnie przyjechaliśmy z objazdówki po kraju 900km
Obejrzeliśmy trzy kamperki z Bedlna k/Kutna , Silno k/Chojnic i z Łodzi
Co jeden to gorszy. Bavaria okazała się totalnym niewypałem z połamanymi ścianami.
Pilot z łodzi całkowicie zgniły i zalany.
Pomimo wielu ubytków ten z Bedlina okazał się najlepszy.
Jednak nie wróciliśmy z kamperem.
Milano - 2016-07-15, 02:15
Cóż można jeszcze dopisać do w\w postów? I kupując o tej porze roku.
Teraz kupić dobrego, za niską cenę, to jakby trafić 6 w Lotto prawie.
Ja np.ostatego kampa kupilem,po 5-ciu miesiącach intensywnych poszukiwań.
A tego wcześniej 4 miesiące poszukiwań, sporo kasy i czasu zmarnowanego.
Życzę powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniach wymarzonego
Andrzej 73 - 2016-07-15, 07:32
| MILANO96 napisał/a: | Teraz kupić dobrego, za niską cenę, to jakby trafić 6 w Lotto prawie.
|
Problem polega na tym że w kraju rynek kamperów to nadal bardzo ale to bardzo mała grupa pojazdów.
Po przemyśleniach stwierdzam że trzeba ruszyć na zachód.
Przekaże swoje spostrzeżenia szwagrowi niech wsiadają i jadą szukać tego jedynego.
slawwoj - 2016-07-15, 08:34
Tylko tam są droższe pojazdy. Np taki jak mój jest o 18 tys zł droższy czyli prawie o 40 % więcej do tego dolicz prawie 20 % akcyzy. Wyjdzie około 80 tys. Czyli ponad 30 tys więcej niż taki sam, który stoi u mnie na podwórku.
https://www.mobile.de/pl/.../228300414.html
CORONAVIRUS - 2016-07-15, 09:43
na zachodzie auta mają prawdziwą cenę bo w większości są ... w bardzo dobrym stanie .
Do Polski trafiają rozjebundy i tylko czasami są fajnie zrobione ...fajnie to znaczy tak by inwazja wilgoci nie postępowała ...niestety większośc jest załatana by oko ucieszyło , ładne, tanie to i klienta znajduje tylko na krótko bo ten zakuma co się dzieje i sprzedaje dalej...
Po co jechać do Niemiec po furę i przepłacać jeśli można u nas zrobić jak trzeba i będzie fajnie bez jeżdzęnia po świecie ... Polak jeszcze ciągle mało myślący i naiwny ... dobry kamper musi kosztować .. a jak ktoś mówi,że w Polsce taniej to niech zaraz doda ,że gorzej to i prawdę powie
slawwoj - 2016-07-15, 10:09
Uogólniasz
Są na forum osoby, które w Niemczech za porządną kasę kupili zgniłki ...
tomas67 - 2016-07-15, 10:35
Zgadzam się z Adamem wie bo widzi różne zgniłki
zbyszekwoj - 2016-07-15, 10:50
U nas każdy chce kupić za okazyjną cenę, bo ceny są porównywane do tych rozbitków łatanych w Polsce.Dobrze jak połatany od razu po zdarzeniu. A jak kilka miesięcy lało się przez dziurę ?
slawwoj - 2016-07-15, 11:02
Na rynku jest coraz więcej aut, kupionych na zachodzie w dobrym stanie (dla siebie) a teraz je sprzedają bo np. kupują coś nowszego, innego.
Tak jest w przypadku sprzedawanego przeze mnie kampera jak również w przypadku kampera, którego chcę zakupić.
CORONAVIRUS - 2016-07-15, 11:40
sławoj...nie obraź się ale prezentujesz pogląd typowy dla właściciela fury...moje idealne .
zaręczam Ci ,że gdybym Twoje i każde auto używane kupował to pokazał bym Ci takie miejsca przy których Twoje poglądy zostaną natychmiast zweryfikowane do realnych .
Nie ma idealnych starych kamperów ...normalnie nie ma i nie piszcie,że są i właśnie WY je macie ...
Mam i miałem też i nigdy nikomu nie powiem,że nie jest wpierdzielany przez czas bo bym kłamał .
doprowadzenie kampera do ideału przewyższy jego cenę nawet w Niemczech ...no cudów nie ma .
Najczęściej ktoś twierdzi ,że nie wiedział albo się nie spodziewał ale często wpada w szał jak mu się pokazuje zonki w jego idealnej furze .... parę razy w miesiącu oglądam auta przed zakupem, różne.... idealnego 10 latka jeszcze nie spotkałem .
zaskoczony nie jestem , to przecież normalne...auto nie wino ani skrzypce
I jeszcze jedno ...Niemiec idealnej fury tanio nie sprzeda a jak jest drogo to Polak nie kupi ... kółko się zamyka . Jeździmy gracikami i to jest fajne , ma swój urok ...:)
slawwoj - 2016-07-15, 12:04
| BIORCA napisał/a: | sławoj...nie obraź się ale prezentujesz pogląd typowy dla właściciela fury...moje idealne .
|
Nigdy tak nie twierdziłem.
Inna sprawa że kupujący chcą to słyszeć, że stan jest idealny. Np jak mówię że trzeba podłubać przy czujniku czystej wody to rozmówca jest rozczarowany.
Albo jak napisałem zgodnie z prawdą że żona ni z gruszki ni z pietruszki podjęła decyzję o sprzedaży to usłyszałem że na taki tekst to nikt sie już nie nabiera i tylko staje się bardziej podejrzliwy.
Kupujacy chcą usłyseć to co chcą usłyszeć a nie prawdę. Wydaje mi się że chc kupić pewną iluzję, marzenie a nie normalny pełnoletni kamper.
marekoliva - 2016-07-15, 12:13
| BIORCA napisał/a: | | I jeszcze jedno ...Niemiec idealnej fury tanio nie sprzeda a jak jest drogo to Polak nie kupi ... kółko się zamyka |
..... taka prawda, wszyscy to wiemy a zachowujemy się jakby było inaczej, bo chcielibyśmy aby było idealnie i tanio, tak się nie da.
Taka ciekawostka, oglądałem niedawno integrę w idealnym stanie i fakt tanio, przez telefon właściciel zapewniał, że idealny, na zdjęciach źle nie wyglądał ale w realu szok. Nawet do odbudowy się nie nadawał, DMC 3500 plus tona wody w ścianach. Ale pretensji do gościa nie miałem tylko do siebie, właśnie chciałem tak jak Adam napisał: idealnie i tanio...., dobrze, że nie miałem daleko
yans1 - 2016-07-15, 12:17
Zgadza się. jakość musi kosztować. Czasami lepiej przy kupnie zapłacić więcej i mniej dołożyć później, niż kupić tanio i dołożyć dwa razy więcej na remont.
Comsio - 2016-07-15, 12:34
Oczywiście że mamy graty
Wymieniałem przednie amorki,miały tylko 45% jutro końcówkę bo już puka itd.
Jeszcze by Pasowało sztrzelic polerkę.
Andrzej 73 - 2016-07-15, 12:43
Zgadzam się z tym co piszecie. Jednym z warunków zakupu kampera jest szczelność.
Spotykałem trzy latka do połową zalaną ścianą jak również 25 latka suchego jak pieprz.
Reguły nie ma , można trafić różnie , ale fakt jest faktem że z wiekiem pojazdu co raz trudniej wyszukać coś sensownego .
Przy decyzji o zakupie nowego kampera również braliśmy pod uwagę możliwość wtopy kupując używkę bo nigdy pewności nie mamy czy nie siedzi w zabudowie ukryty otworek co łapie wodę.
Co dalej zrobią zobaczymy , czy kupią kampera czy chwilowo przyczepę.
Dzięki Wszystkim za wypowiedzi w temacie.
krimar - 2016-07-15, 17:05
| BIORCA napisał/a: | | Nie ma idealnych starych kamperów |
Nowych też nie ma idealnych ( http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=23760 ), a te dziś nowe za 30 lat będą o wiele gorsze niż te co aktualnie mają 30 lat (albo ich już wcale nie będzie)
Andrzej 73 - 2016-07-15, 17:24
Bez przesady wpadka producenta każdemu może się przydarzyć , nie jest to regułą.
Małe poprawki pewnie mogą być w wielu kamperach ale nie takie drastyczne jak u Piro.
W naszej Laice takich tragedii nie było.
tomas67 - 2016-07-15, 18:34
Jak kupuje się 10 latka trzeba się liczyć z kosztami napraw Sam szukam czegoś przyzwoitego dla siebie
edyt dzięki Andrzej za spojrzenie na tego w Chojnicach i rzetelną opinie mam zaoszczędzone 200km
piotr1 - 2016-07-15, 19:05
| tomas67 napisał/a: | Zgadzam się z Adamem wie bo widzi różne zgniłki |
Zgadzam się z moimi kolegami
Andrzej 73 - 2016-07-15, 19:24
| tomas67 napisał/a: | | dzięki Andrzej za spojrzenie na tego w Chojnicach i rzetelną opinie mam zaoszczędzone 200km |
Mam nadzieje , że potomni też ten temat będą czytać i omijać te kamperki co podałem.
michal_olk - 2016-07-15, 22:58
slawwoj, a ty rok temu tego campera nie wystawiałeś na sprzedaż?
Co do zakupu to Biorca "w punkt" trafił z zakupem od Niemca. Pokażcie mi choć jednego, takiego drogo kupionego campera od Niemca;)
Przypomniało mi się że jak kiedyś szukałem VW t4 Kalifornia to w Niemczech było one droższe o 50%. Zgadnijcie czym się różniły od tych w Polsce;)
rjas - 2016-07-15, 23:14
Powiem więcej, nawet mój 6-cio latek wymagał doinwestowania (nie planowałem, ale czułem że coś się święci) , ale po dokonanych oględzinach wybrałem tzw. mniejsze zło, mając świadomość że ideał nie istnieje a chciałem mieć już tego swojego. Tak jak ktoś powyżej napisał, rynek polski jest niestety jeszcze dosyć ubogi i nie ma zbyt dużego wyboru.
Ale garaż mam zajefajny maluchem można by tam wjechać i to mnie trzyma w świetnym nastroju.
W końcu trzeba szukać pozytywnych stron życia
Andrzej 73 - 2016-07-16, 07:28
Tak się zastanawiam i dochodzę do takich wniosków.
Jak ktoś , kto nagle się decyduje na zakup kilkuletniego kampera ma kupić i cieszyć się z użytkowania jak wszystko co jest na rynku to porażka. No dobra może jest ten jeden dobry
Potencjalny klient jest na dzień dobry (jeśli jest bystry i wie o co chodzi) przerażony tym co ogląda na Polskim rynku kamperów.
Rynek wtórny dalej raczkuje i nie może się rozwinąć , a wszystko przez tą cholerną akcyzę.
zbyszekwoj - 2016-07-16, 07:42
A Piotr 1 swojego juz sprzedał - był niezły ?.
Socale - 2016-07-16, 11:04
| Andrzej 73 napisał/a: |
...
Po przemyśleniach stwierdzam że trzeba ruszyć na zachód.
... |
To niech ruszają przez Gubin i niech obejrzą mojego w realu, nie wiem tylko czego szukają i w jakim przedziale cenowym.
Za 2 tyg wracam do kraju. Oficjalne ogłoszenie dopiero po profesjonalnej sesji foto.
Tymczasem chyba wszystko o nim jest tu na forum, cena będzie wysoko ale nie w kosmosie.
Socale - 2016-07-16, 11:08
| slawwoj napisał/a: | Na rynku jest coraz więcej aut, kupionych na zachodzie w dobrym stanie (dla siebie) a teraz je sprzedają bo np. kupują coś nowszego, innego.
Tak jest w przypadku sprzedawanego przeze mnie kampera jak również w przypadku kampera, którego chcę zakupić. |
Dokładnie tak samo jest w moim, również co raz bardziej aktualnym przypadku.
Też szukam już kolejnego.
Andrzej 73 - 2016-07-16, 12:27
Tymczasem spontaniczna wyprawa do Wadowic , jakaś dziwna nazwa belgijskiej zabudowy na MB 412 dokładnie nie pamiętam.
Szwagier podjarany że mercedes...
Że ładniejsza praca silnika , 122KM itd...że lepszy od Fiata.
Każdy ma swoje preferencje ...
Socale - 2016-07-16, 12:47
Kupił?
Jak też nie pogardziłbym, mam 2 gwiazdki, wiem.
2,2Cdi też mam. Ale to tylko silniki z gwiazdą, buda jest najważniejsza, niech nie kupuje samej gwiazdy dla idei, to byłby błąd nie do wybaczenia.
Ducato też rzadko jedzie na lawecie...
Andrzej 73 - 2016-07-18, 13:39
Dzisiaj pojechali oglądać Pilote Atlantis A8 z Dzierżoniowa jak zwykle okazał się porażką , piszę jak zwykle bo staje się to rutyną.
Ludzie to głąby czy co...
Pytałem sprzedającego w firmie Dandis czy przeprowadzali próby szczelności.
Tak jak najbardziej - odpowiedział. Co za sku...syn , jak można tak nabijać ludzi w butelkę.
Podaję linka ku przestrodze , cała ściana od strony markizy zalana mięciutka jak gąbka.
Facio twierdzi że nasiąkła po deszczach , a jak stał na hali to był suchutki ...debil
W osądzaniu ludzi jestem powściągliwy , ale nie mogę się powstrzymać ponieważ poważnie z człowiekiem rozmawiałem i zapewniał mnie o wykonanych próbach szczelności.
Zamieszczam link do aukcji
http://allegro.pl/super-k...6324251251.html
Teraz z całą pewnością zapewniam o niewiarygodności sprzedawcy i kamperku do remontu a nie do natychmiastowego użytkowania.
slawwoj - 2016-07-18, 14:51
Aż pójdę swego popukac po ścianach
Po drodze na wakacje mam już umówionych dwóch oglądaczy. Szwagier juz do tego czasu podejmie decyzję żeby nowke kupić. I tego mu życzę
Andrzej 73 - 2016-07-18, 15:07
| slawwoj napisał/a: | | Szwagier juz do tego czasu podejmie decyzję żeby nowke kupić. I tego mu życzę |
E tam ...
Czeka na Was na 25 -go.
Idź popukaj utwierdź nas w swoim przekonaniu że kamper jest suchy.
Gdyby to ode mnie zależało kupiłbym Twojego kamperka , jeśli jest suchy oczywiście
Wracając do tematu wyjazdów kupna , ten w spod Wadowic na MB , mokra ściana w tyle zabudowy i podłoga zapadająca się. Miałem wrażenie , że zaraz wpadnę w dół.
Po drodze zaliczyliśmy jeszcze Chrzanów i znów dwie ściany zalane.
A w opisie aukcji pisze że pewniak.
CORONAVIRUS - 2016-07-18, 19:27
fota z kibla z papierem na podłodze i grzybnią w brodziku utwierdza mnie w przekonaniu,że auto zapuszczone a sprzedawca g**** wie o towarze jaki oferuje .
kiedy ktoś wygra i dostanie koszty dojazdów i strat czasu ??? może już się tak stało ?
jarek73 - 2016-07-18, 19:40
Jak ja kupowalem swojego to pan dandis , oferowal mi Laike w super cenie nowka sztuka , tez trochę czasu stracilem , na szczęście do dealu nie doszlo i nawet nie musialem do niego jechać .
ZEUS - 2016-07-18, 19:51
| BIORCA napisał/a: | | fota z kibla z papierem na podłodze i grzybnią w brodziku |
ale za to przedni zderzak wypieszczony...
Andrzej 73 - 2016-07-18, 20:15
Jarek, mnie też zapewniał o idealnej zabudowie , choć mówiłem , że szukam już dość długo i wyciągam w kamperkach "kwiatuszki"
jarek73 - 2016-07-18, 20:38
Może mialem wiecej szczescia i nie musialem jechać, bo tak sciemnial przez telefon . Nie mniej tyle juz zlego o tej firmie sie pisze i mówi, ze dziwne ze to jeszcze funkcjonuje .
Mysle ze rynek kiedys dojrzeje i takie firmy sie wykrusza .
wojtek0 - 2016-07-18, 20:53
Pilot z łodzi całkowicie zgniły i zalany.
|
Czy tego oglądaliście ? http://otomoto.pl/oferta/...e-ID6yq0nZ.html
marekoliva - 2016-07-18, 21:05
A Ty go może oglądałeś ? masz blisko
wojtek0 - 2016-07-18, 21:08
No właśnie chciałem, ale nie wiem czy o nim mowa .
marekoliva - 2016-07-18, 21:13
O tym nie było, ale wydaje się ciekawy i Twoja opinia byłaby przydatna.
wojtek0 - 2016-07-18, 21:22
Jeżeli to nie on, jutro nawiąże kontakt i umówie się na oglądanie
Andrzej 73 - 2016-07-18, 21:47
Oglądałem tego z Łodzi - pisałem wyżej.
Szkoda czasu na telefon.
Totalny złom.
Z łazienki był taki smród , że czułem go jeszcze w Częstochowie.
marekoliva - 2016-07-18, 21:53
Na zdjęciach aż tak nie wygląda
Andrzej 73 - 2016-07-18, 22:00
Wiem , wiem. Ale kwiatuszki były dosłownie wszędzie.
CORONAVIRUS - 2016-07-19, 06:46
http://olx.pl/oferta/fiat...html#d8a9460e1b kto pierwszy ten lepszy
Andrzej 73 - 2016-07-19, 06:55
Adam skąd wiesz że szczelny?
Widziałeś go?
CORONAVIRUS - 2016-07-19, 06:58
ja nie polecam ...absolutnie nie widziałem... ale kto pierwszy dopadnie i będzie szczelny to wygra ...idealne to to na wizus nie jest , jakby po wypożyczalni ... trzeba dopieścić
wojtek0 - 2016-07-19, 07:08
A już miałem nadzieje że choć sobie obejrzę
Andrzej 73 - 2016-07-19, 07:12
Na fotkach widać , że kiedyś był bagażnik na rowery. Jeśli otworów nie zabezpieczyli i woda sobie wciekła w ścianę to na dobre się rozgościła. Czyli będzie po ptokach
Andrzej 73 - 2016-07-19, 07:14
| wojtek0 napisał/a: | | A już miałem nadzieje że choć sobie obejrzę |
Tego z Łodzi?
Szkoda na niego oczu.
Przyznam że ktoś kto robił foty zna się na tym. Wyszły pierwsza klasa.
wojtek0 - 2016-07-19, 07:29
Tak ,Pilocik z Łodzi
Andrzej 73 - 2016-07-20, 21:01
Byli obejrzeli i stwierdzili , że nie warto.
Po paru tygodniach poszukiwań wyedukowani jak starzy wyjadacze kamperowi.
W tym kamperku koło się urwało i uderzyło w podłogę z taką siłą , że ma wybrzuszenie z tyłu zabudowy.
W konsekwencji podniosły się meble i pękł blat w kuchni.
Tak w skrócie z relacji telefonicznej.
Z innej beczki.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze w najbliższy weekend będą cieszyć się z własnego kamperka.
W dniu wczorajszym obejrzeliśmy takiego co spełnia kryteria i jest such. Więc czekamy do soboty...
wojtek0 - 2016-07-21, 10:30
A czy oglądaliście tego http://otomoto.pl/oferta/...r-ID6yrESF.html
wpadł mi w oko i poza lekkim przetarciem wydaje się ok,choć gość mało rozmowny
slawwoj - 2016-07-21, 10:40
silnik mały
wojtek0 - 2016-07-21, 10:52
Wiem ,ale rozmawiałem z camperowiczem, który jeździł takim i dawał radę z alkową było by ciężko, ale tu ponoć jest ok.
Andrzej 73 - 2016-07-21, 10:55
Początkowo braliśmy pod uwagę jednak po oględzinach niektórych egzemplarzy nie mieścił się w środku.
Siostrzeniec ma 195 cm. wzrostu i stwierdziliśmy że półintegry będziemy omijać.
Socale - 2016-07-21, 12:53
| wojtek0 napisał/a: | | Wiem ,ale rozmawiałem z camperowiczem, który jeździł takim i dawał radę z alkową... |
Każdy swoje chwali, ale zwracam honor tym którzy bronią 1,9TDi
Takiego właśnie mam i naprawdę mnie zaskakuje, zachowuje się jak mój poprzednik 2,5TD, tyle że tamten o 1litr palił mniej.
...nie mieścił się w środku.
Siostrzeniec ma 195 cm. wzrostu
... |
Ha!!! Kolejny argument by obejrzeć mojego
Mam 190cm, w najwyższym punkcie mam 30cm do sufitu, w najniższym, na podniesionej podłodze 10cm
Andrzej 73 - 2016-07-21, 16:21
| Socale napisał/a: | | Ha!!! Kolejny argument by obejrzeć mojego |
Chyba nie doczytałeś , już w sobotę będą posiadaczami kamperka.
Bardzo fajny sprzęcik , alkowa 2.8 JTD taki w sam raz 6,4m
Socale - 2016-07-21, 18:45
To jeszcze na urlop zdążą.
Gratki i radochy.
Andrzej 73 - 2016-07-21, 19:12
Sprzęta trzeba dopieścić.
Mają miesiąc na wyszykowanie kampera.
Jak będzie w ich posiadaniu to zamieszczę foty.
Właściwie powinien to zrobić sam zainteresowany , ponieważ jest na forum.
willi7 - 2016-07-23, 12:24
| slawwoj napisał/a: | | silnik mały |
właśnie wróciłem z Norwegii i powiem jako użytkownik takiego silnika- nie jest to "demon" mocy, ale da się tym jeździć ! Uważam, że lepiej mieć zdrowe i pewne 1,9 (90KM) niż zajechane 2,8
piotr1 - 2016-07-23, 12:56
| willi7 napisał/a: | | slawwoj napisał/a: | | silnik mały |
właśnie wróciłem z Norwegii i powiem jako użytkownik takiego silnika- nie jest to "demon" mocy, ale da się tym jeździć ! Uważam, że lepiej mieć zdrowe i pewne 1,9 (90KM) niż zajechane 2,8 |
Zgadzam się w 100% też jeździłem 1.9 TDI i dawał radę w górach bez problemów
slawwoj - 2016-07-23, 13:05
A czy ktoś twierdzi że się nie da jechać ?! Że niby samochód nie wjedzie pod górkę ? Jesli wstawiają taki silnik do auta to w celu aby to auto napędzić a nie ciągnąc na sznurku.
Andrzej 73 - 2016-07-23, 13:16
Osobiście nie kupiłbym kampera z 1,9TD.
Pojemności mało i kucyków mało.
W poprzednik kamperku miałem 2,8 JTD i rewelacji nie było.
Następnie zmiana mapy silnika na 148 KM, to trochę zauważyłem różnicę.
Teraz 148 MJ i dupy nie urywa , ale jedzie się przyzwoicie.
Podsumowując , zajedziesz nawet hulajnogą tyle , że bardziej się umęczysz.
zbyszekwoj - 2016-07-24, 06:54
| Andrzej 73 napisał/a: | Osobiście nie kupiłbym kampera z 1,9TD.
Pojemności mało i kucyków mało.
W poprzednik kamperku miałem 2,8 JTD i rewelacji nie było.
Następnie zmiana mapy silnika na 148 KM, to trochę zauważyłem różnicę.
Teraz 148 MJ i dupy nie urywa , ale jedzie się przyzwoicie.
Podsumowując , zajedziesz nawet hulajnogą tyle , że bardziej się umęczysz.
|
I to jest cała prawda. Też mam 2,8 i brakuje często mocy. Nie wyobrazam sobie mordęgi 1,9.
Ci wszyscy co zmieniali silniki, nie robili tego dla wiekszej masy, tylko mocy.
Jest u nas więcej tych małych z uwagi na akcyzę,ale wygoda w kamperze to ponad 100koni.
Wojciechu - 2016-07-24, 08:24
Miałem 2,5 - było dobrze, mam 2,8- jest lepiej. Wydaje mi się, że gdybym miał 3.0 - byłoby bardzo dobrze.
zbyszekwoj - 2016-07-24, 08:42
| prof-os napisał/a: | Miałem 2,5 - było dobrze, mam 2,8- jest lepiej. Wydaje mi się, że gdybym miał 3.0 - byłoby bardzo dobrze. |
Niedługo będzie 2,0 i będzie jeszcze lepiej
yans1 - 2016-07-24, 11:35
Ale te nowe będą miały większą moc. Choć większa pojemność to mniej wyżyłowany silnik
bryzby - 2016-07-24, 14:06
Miałem 1,9 td .teraz mam 2,8 jtd i nie ma problemu ze zjazdem z dużej górki.
Socale - 2016-07-25, 15:38
A nie... no oczywiście większy może więcej, ale ten mały to taki mały wariat.
Ruszyłem na urlop i sądziłem że ciężarówki będą się ze mną męczyć, że nogę w kolanie od sprzęgła kontuzję załapię, że 5 bieg to z górki zapnę itd.
Tymczasem on jeździ bez protestów.
Wczoraj wyjeżdżałem z promu w Brestova, tam długie podjazdy, niektóre 12%, dopiero tam redukcja do 2-ki - po koniecznym zwolnieniu kolumny aut bo już na obroty nie chciał się wkręcić.
.
Faktem jest że szukam nowego kampera se i jak będzie w nim siedział 1,9 ale buda taka jakiej wciąż szukam (Autostar) to kupię bez wahania czy marudzenia o brak mocy.
|
|