Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Tarnowo Podgórne test basenów

JaWa - 2016-07-14, 15:56
Temat postu: Tarnowo Podgórne test basenów
W najbliższy weekend wybieramy się na baseny do Tarnowa Podgórnego. Będziemy tam w piątek wieczorem, w sobotę rano na baseny, a później wyjazd do odległego o zaledwie 10 km pola kempingowego w Radzynach. A tam już czekają różniaste rybki. Od wczoraj są tam doskonałe brania. Dwie osoby i kamper 33 zł, prąd 2 zł za kilowat. Na stanowiska wędkarskie można podjechać kamperem. Zapowiada się super. Na razie szykują się dwa kamperki. Może ktoś dołączy ?

Link do strony pola - TUTAJ

krzlac - 2016-07-14, 19:35
Temat postu: Re: Tarnowo Podgórne test basenów
JaWa napisał/a:
Na stanowiska wędkarskie można podjechać kamperem. Zapowiada się super.

Przy takich słotach to radzę pozostać na górze, bo może być problem z wyjazdem. W razie problemów Pan Pszczoła pomoże traktorem. A przy stanowiskach trochę na skos, kliny nie starczają.

Comsio - 2016-07-14, 21:47

My w Kętrzynie :( jeż, Mój . :spoko

Powodzenia. :ok

andi at - 2016-07-15, 12:33
[quote="JaWa"]W najbliższy weekend wybieramy się na baseny do Tarnowa Podgórnego. Będziemy tam w piątek wieczorem, w sobotę rano na baseny, a później wyjazd do odległego o zaledwie 10 km pola kempingowego w Radzynach. A tam już czekają różniaste rybki. Od wczoraj są tam doskonałe brania. Dwie osoby i kamper 33 zł, prąd 2 zł za kilowat. Na stanowiska wędkarskie można podjechać kamperem. Zapowiada się super. Na razie szykują się dwa kamperki. Może ktoś dołączy ?

Link do strony pola - TUTAJ[

Kto wie moze was odwiedzimy na sobote I niedziele z wnusiami
Podaj namiary

JaWa - 2016-07-17, 11:19

andi at napisał/a:
Podaj namiary

Dopiero teraz przeczytałem, chyba trochę za późno, ale namiary były w podanym linku.
Radzyny ul. Główna 16

miciurin - 2016-07-17, 23:30
JaWa napisał/a:
W najbliższy weekend wybieramy się na baseny do Tarnowa Podgórnego. Będziemy tam w piątek wieczorem, w sobotę rano na baseny, a później wyjazd do odległego o zaledwie 10 km pola kempingowego w Radzynach. A tam już czekają różniaste rybki. Od wczoraj są tam doskonałe brania. Dwie osoby i kamper 33 zł, prąd 2 zł za kilowat. Na stanowiska wędkarskie można podjechać kamperem. Zapowiada się super. Na razie szykują się dwa kamperki. Może ktoś dołączy ?

Link do strony pola - TUTAJ

Tak z ciekawości gdzie spałeś z piątku na sobotę, pod basenem ?

andi at - 2016-07-18, 08:33

JaWa napisał/a:
andi at napisał/a:
Podaj namiary

Dopiero teraz przeczytałem, chyba trochę za późno, ale namiary były w podanym linku.
Radzyny ul. Główna 16

Dzięki za odzew
Jedziemy do kraju i chcemy wziąć wnuczka 4 wnuk 7 na wypad piątek-sobota .Wieczorem mogą jeszcze wołać mama mama
Poznaniacy gdzieś się wybierają na rybki

Od 29-07 urlop .Moje plany to Alpy ale Zosia chce zabrać wnuki i trasa Kołobrzeg-Ełk

jarko_66 - 2016-07-18, 18:27

Jacek napisz jak te testy <>? Ja testowałem w tym czasie termy Poddębice i nawet załapałem się na zlot motocykli . Było wesoło. :spoko
JaWa - 2016-07-18, 18:56

miciurin napisał/a:
Tak z ciekawości gdzie spałeś z piątku na sobotę, pod basenem ?

Z piątku na sobotę, noc w dwa kamperki, spędziliśmy pod termami. Cisza spokój, stolik miedzy kamperami i długie Polaków rozmowy. :spoko

Jarek, jutro relacja z term i z Agro-Zalewu w Radzynie.

JaWa - 2016-07-19, 11:35

Tarnowskie termy wybudowano za miastem, można powiedzieć, że w polu. Baseny są pod dachem i tylko jeden niezbyt duży jest na zewnątrz. Na zewnątrz mamy też "afrykańską" plażę. Wewnątrz mamy trzy duże baseny, basen rekreacyjny z wodą o temp. 30 stopni, jest dużo rozmaitych atrakcji, łóżka wodne, liczne bąbelki, wiadra fińskie, wodospady, kaskady itd. Każdy znajdzie coś dla siebie. Drugi basen o temp. 33 stopni jest z wodą termalną, tu również liczne "wodotryski". Z tego basenu jest wyjście do basenu zewnętrznego. Trzeci basen jest dla dzieci. Mamy też kilka jacuzzi o temp. 35 stopni. Na piętrze sauny. Przy wejściu dobrze zaopatrzony bar. Obiekt pod dachem około dwukrotnie większy niż w Uniejowie. Przy termach duży parking, stanęliśmy na nocleg w najbardziej odległym miejscu. Było zupełnie pusto, cicho i spokojnie.
JaWa - 2016-07-19, 11:38

cd....
JaWa - 2016-07-19, 12:06

W odległości zaledwie 11 km od Tarnowskich term w miejscowości Radzyny, przy ul.Głównej 16 możemy się zatrzymać w "Agro-Zalewie", jest to gospodarstwo agroturystyczne do którego strony www link podałem wcześniej. Jest to bardzo duży teren z długą linią brzegową nad zalewem Radzyńskim. Można łowić rybki, dla osób mających opłacone składki PZW, łowienie bezpłatne. Na zalewie jest zakaz połowu ryb z łodzi, chyba dzięki temu zalew obfituje w wiele gatunków ryb. Wędkarze stosowali głównie metodę gruntową, ale było też sporo spławikarzy. Głównie brały leszcze i karpie, ale przy nas złowiono sandacza 2,5 kg i ładnego węgorza. Niewiele zostało już tak rybnych miejsc jak to. Za kampera i dwie osoby zapłaciliśmy 33 zł. Prąd 2 zł za kilowat.
Gospodarz jest bardzo sympatycznym człowiekiem. Warto pomyśleć o jakimś wędkarskim zlociku. Miejsce godne polecenia.

JaWa - 2016-07-19, 12:08

cd.....
StasioiJola - 2016-07-19, 14:40

Jacku- a jak ceny basenów?? Tansze troche jak w Uniejowie?? Ucałuj Wandzię i pozdrów Tomka!! Szkoda , że nie możemy być z Wami!!! :ok :spoko
JaWa - 2016-07-19, 16:41

StasioiJola napisał/a:
Jacku- a jak ceny basenów??

Bilet normalny 15 zł godzina.

jarko_66 - 2016-07-20, 20:58

Jacek bardzo fajnie termy ,fajne fotki. Tylko się zastanawiam, czy Tomek z Wandą trzymał drabinę jak Ty robiłeś fotki nad zalewem . Ja bym się bał tak wysoko wejść :haha: Pozdrowionka :spoko
Brat - 2016-07-20, 21:32

Ale Wam fajnie ... :)
Comsio - 2016-07-20, 22:10

No no dojazd extra z kolca, dziś :shock:

To trza jakoś to :pifko :wyszczerzony:

JaWa - 2016-07-20, 22:43

COMSIO napisał/a:
To trza jakoś to

Fajnie by było, ale my tam tylko weekendowo byliśmy. :(