Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

FIAT - KLIMATYZACJA ¶ilnikowa jakie s± koszty montażu

leszekk - 2016-07-14, 20:46
Temat postu: KLIMATYZACJA ¶ilnikowa jakie s± koszty montażu
Witam chciałem zamntować klimę ¶ilnikow±,dzwoniłem do Klima Borki ale terminy dopiero po wakacjach co mi nie pasuje ponieważ bede tymczasowo w PL ,czy możecie wogóle podać jakie s± koszta zamontowania klimy i jeżeli to możliwe jakie¶ inne namiary -kto¶ gdzie¶ np (małopolska )
Dziękuję

slawwoj - 2016-07-14, 20:56

Koło Białej Podlaskiej jest firma. Koszt 3,5 tys. Niejednego kampera z CT uzbrajali.
leszekk - 2016-07-14, 23:24

Dzięki ale jak by kto¶ miał jakie¶ dokładniejsze namiary byłbym wdzięczny :roll:
Track222 - 2016-07-14, 23:28

http://klimaborki.pl/
leszekk - 2016-07-15, 22:21

Dzięki ale wła¶nie pisałem że u nich jedynie po wakacjach ,i urlop maj±. :roll:
RadekNet - 2018-04-13, 11:43

Trochę z innej beczki apropos Klima Borki :) Jest tam jaki¶ fajny kemping w okolicy? Mam u nich termin na 16 lipca i chce wzi±ć rodziców z przyczep±, żeby mi się dziećmi zajęli.

I jeszcze jedno, oni faktycznie się wyrabiaj± w jeden dzień roboczy??

Marcin_46 - 2018-04-13, 13:16

Tak długo czekasz na montaż , czy sam ten termin zaklepałe¶ ?
RadekNet - 2018-04-13, 13:44

Marcin_46 napisał/a:
Tak długo czekasz na montaż , czy sam ten termin zaklepałe¶ ?

Jestem w tym terminie w Polsce. W tamtym roku też się chciałem umówić na lipiec, ale w maju już mieli wszystko zajęte.

drzevo - 2018-04-13, 16:53

RadekNet napisał/a:
Trochę z innej beczki apropos Klima Borki :) Jest tam jaki¶ fajny kemping w okolicy? Mam u nich termin na 16 lipca i chce wzi±ć rodziców z przyczep±, żeby mi się dziećmi zajęli.

I jeszcze jedno, oni faktycznie się wyrabiaj± w jeden dzień roboczy??

Zdecydowanie wyrabiaj± się w jeden dzień roboczy, aczkolwiek zdarzyło mi się czekać z jednym autem dwa dni. Powodem nie była ich opieszało¶ć, lecz (je¶li dobrze pamiętam) konieczno¶ć wymiany miski olejowej. Wła¶ciciel powiedział, że zaleca wrócić po auto następnego dnia. Tak też zrobiłem. Poza tym szybko, sprawnie, bez uwag.

dominik - 2018-04-13, 21:02

Pewnie tak bo w ducato z silnikiem 1,9 td koncernu PSA (symbol XUD...) kompresor klimy jest mocowany do miski olejowej i trzeba wymienić z blaszanej na aluminiow± z nadlewami do mocowania kompresora.
drzevo - 2018-04-13, 21:05

dominik napisał/a:
Pewnie tak bo w ducato z silnikiem 1,9 td koncernu PSA (symbol XUD...) kompresor klimy jest mocowany do miski olejowej i trzeba wymienić z blaszanej na aluminiow± z nadlewami do mocowania kompresora.

Nie inaczej :)
Dokładnie tak było, a wła¶ciciel powiedział, że będzie spokojniejszy, jak miska "ułoży się" przez noc ;) Ale gdybym nalegał, oddałby auto na fajrant ;)