|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Węgry - Gorace baseny Berekfurdo
jedrek49 - 2016-07-19, 19:55 Temat postu: Gorace baseny Berekfurdo Witam
jestesmy od poniedzialku na basenach w Berekfirdo,jest cieplo,ale nie goraco,duzo chmur,czasem kilka kropel deszczu ,ale jest ok,jest duzo Polakow,jest po prostu ok
Dziwi mnie brak zainteresowania kamperowiczow z CT.jestesmy zadowoleni z pobytu
pozdrawiamy
jedrek49
JaWa - 2016-07-20, 11:10
Opisz dokładniej co tam jest, wklej jakieś fotki, wtedy być może ktoś tam oprócz Ciebie przyjedzie.
kimtop - 2016-07-20, 12:39
jedrek49 napisał/a: | Dziwi mnie brak zainteresowania kamperowiczow z CT |
Wpadnij w maju albo we wrześniu to się zdziwisz
martini44 - 2016-07-20, 13:17
Wpadniemy prawdopodobnie jutro
zbychu - 2016-07-20, 13:18
A czy jest ciepła woda w basenach?
jedrek49 - 2016-07-20, 13:50
witam
Bylem w tym roku juz 2 razy i teraz 3 ra ,pierwszy raz to 1/2 maja w drodze na Krete,drugi raz okolo 10 czerwca jak wracalem z Krety i teraz bede caly tydzien,Jest woda i to ciepla o roznych temperaturach ,sa baseny z woda lecznicza /brazowa woda /w ilosci 5 sz zewnetrzne ,oraz 2 wewnetrzne,nie bede nikogo namawial ani odradzal ,dla nas sa super,cichy kemping,w czesci pamieta czasy komunyi czesc nowa
zdjecia sa na stronach basenow ,ale zrobie i zalacze
Martini zapraszam,my stoimy na koncu campingu nad jeziorkiem
pozdrawiam
jedrek49
zbychu - 2016-07-20, 14:16
Oj to fajowo ! trzeba by się tam przejechać
samotny wilk - 2016-07-20, 14:29
jedrek49, JaWa napisał/a: | Opisz dokładniej co tam jest, wklej jakieś fotki, wtedy być może ktoś tam oprócz Ciebie przyjedzie. |
Właśnie tak zrób. Co Ci zależy? Pomożesz innym.
Sam jestem ciekawy tego Berek? W VI jadąc do Grecji zahaczyłem o Cserkeszőlő. Wracając w lipcu znowu było Cserkeszőlő. Było OK, ale ile razy można jeździć w jedno i to samo miejsce.
Może teraz takim fajnym miejscem będzie Twój Berek.
Napisz coś o:
- cenach,
- gastronomii,
- sposobie płacenia za camping i w barach - karta, czy gotówka?
- czy jest tam choć 1 basen pływacki?
- atrakcje dla dzieci (wiek l. 13),
- czy camping i termy, to jedno? Jeżeli nie, to jak daleko jest do term?
- jakiś sklep w pobliżu?
- bankomat w pobliżu lub na terenie term?
Tylko nie odsyłaj ludzi do strony internetowej term. Sprawdziłem ją. Nawet ceny za pobyt nie mogę ustalić, taka jest popaprana.
jedrek49 - 2016-07-20, 15:38
witam
dzis wezme aparat ,zrobie zdjecia i dam opis,
odnosnie ceny za camping i baseny to podam jak otrzymam rachunek przy wyjezdzie w piatek
nie tylko ja tu jestem,bardzo duzo Polakowz przyczepami i kamperami,samochodami i wynajmuja domki,sa Niemcy ,Slowacy,no i oczywiscie Wegrzy
pozdrawiam
jedrek49
martini44 - 2016-07-20, 16:09
jedrek poszukam Cie choć mamy swoje ulubione miejsce i mam nadzieję ze będzie wolne. Ciągnie Nas do Berek gulasz z knajpki w rytmie wegierskiej muzyczki.....zresztą po raz kolejny !
koder - 2016-07-20, 16:18
Obejrzałem sobie właśnie ten camping, bowiem jutro jedziemy właśnie w okolice Węgier nad jakieś baseny (wstępnie Lipót, bo czeka nas Austria jeszcze). Informacje na stornie są trochę ubogie - malutkie zdjęcia, a opisy naprawdę niewiele mówią. Czego się tam spodziewać? Warto jechać z dzieckiem?
samotny wilk - 2016-07-20, 16:31
koder, jeżeli z dzieckiem, to wal do Cserkeszőlő. Byłem, sprawdziłem i polecam.
Są tam obiekty zewnętrzne, ale na wypadek ciut słabszej aury - 2 kompleksy zadaszone.
Parę uwag i fotek z tych term wklepałem w temacie: " Węgry » Termale w CSERKESZOLO"
http://www.camperteam.pl/...p=587442#587442
Za swój zestaw:
- os. dorosła - 1
- auto osobowe - 1
- namiot - 1
płaciłem 3500 Ft za dobę. Oczywiście w cenie był nieograniczony wstęp na termy od 8:00 do 20:00. To b.dobra cena. Raczej o lepszą na takie termy węgierskie będzie trudno.
Jeszcze kilka uwag na rzeczony temat, ktore klepalem w innym wątku. Skopiowałem je i niniejszym wklejam. A nóż coś się przyda.
Na Węgrzech:
W Cserkeszőlő na campingu i termach z płaceniem jest tak:
- za camping zapłacisz w recepcji campingu (przy bramie wjazdowej - kartą). Ja używam karty mBanku powiązanej z rachunkiem w Euro. Waluty Euro nie przyjmują. Tylko Ft, albo kartą;
- w restauracji obok basenów i sztucznej fali, też zapłacisz kartą. Polecam zupę gulaszową za 750 Ft i oczywiście piwo za 380 Ft. Natomiast w całym rzędzie barków zapłacisz tylko i wyłącznie gotówką. Ale to i tak żaden problem. Mając kartę płatniczą, Forinty (Ft) wypłacisz w bankomacie, który usytuowany jest przed wejściem głównym na termy (nie pomyl tego wejścia z wjazdem na camping).
Usytuowanie bankomatu przed wejściem gł. na termy w Cserkeszőlő;
Fürdő utca 25
Cserkeszőlő, 5465 Węgry
46.865131, 20.204761
https://goo.gl/maps/Vb2HFwDnLJB2
- obok czerwonego kościoła usytuowanego na końcu ulicy, przy której znajduje się wejście główne na baseny termalne, po lewej stronie masz chyba jedyny market "COOP" w Cserkeszőlő. W tym sklepie zapłacisz kartą płatniczą - sprawdziłem. Sklep jest czynny od 6:00 do 21:00. W niedzielę od 7:00 do 12:00.
Lokalizacja kościoła w Cserkeszőlő:
https://goo.gl/maps/mLr7kpBijp12
Będziesz Pan zadowolony.
jedrek49 - 2016-07-20, 17:11
Witam
juz porobilem zdjecia i bede troche opisywal:
sa 2 duze baseny z woda leczniczą o temp.35 oraz 37 stopni z biczami z gory,z dolu i w plecy,w pełnym słońcu
Blizej wejscia sa 2 baseny tez 35 i 37 stopni ,pod duzymi parasolami p/slonecznymi,obok tych basenow sa bary,kioski,w których płaci się gotówką. Dalej tych basenow jest dlugi basen pływacki z woda 28 stopni , , obok sa baseniki dla malych dzieci,i dla wiekszych dzieci ,,basen z wirujaca woda,oraz 2 duze zjezdzalnie,jes duzo atrakcji dla dzieci,Dalej jest basen z woda lecznicza o temp,37 stopni z natryskiem z gory w plecy.
Obok nowy budynek basenow krytych z woda lecznicza i normalna,oraz basenik dla dzieci.
,Na zewnatrz basenow jest bankomat,w kasie campingu mozna placic gotowka i karta,jest duzo knajpek,barow z roznymi potrawami,napojami ,piwem ,przed basenami sa sklepy i mozna zrobic zakupy,wszystko w odleglosci do 500 m od basenow
,Kamping jest na terenie basenów,dużo cienia pod drzewami, 2 jeziorka na terenie kampingu ,gdzie można łowić ryby,jest bezplatne WiFi.Jak dla nas kamping i baseny sa fajne. Stoimy na końcu kampingu przy jeziorze, pod dużymi drzewami.W tym miejscu jest bardzo cicho nie dochodzi szum z basenów.
Do basenów jest bardzo blisko. Gps naszego miejsca: 47 23 16.23 N 20 50 17.17 E. POzdrawiamy
Warto jechac z dzieckiem,jest tez miejsce do grania /maly stadion z piaskiem
jedrek49 - 2016-07-20, 17:22
i zdjecia z basenow
jedrek49 - 2016-07-20, 17:32
cd zdjec z basenow
zbyszekwoj - 2016-07-20, 19:51
zbychu napisał/a: | A czy jest ciepła woda w basenach? |
W basenie pływackim ciepła się zrobiła dzień po twoim wyjeździe Nota bene tak szybko się ulotniłeś ,że nie zdązyliśmy pogadać
jedrek49 - 2016-07-20, 19:52
cd zdjec
Dla dzieci bardzo dobre miejsce,mozna jezdzic na rolkach,rowerem,,dla doroslychtez jest troche przyjemnosci w moczeniu
pozdrawiam
jedrek49
Dla zmarzluchow
w basenach jest ciepla wodai to dosc ciepla ,ale jak im za zimno niech wezma ze soba grzalki
JaWa - 2016-07-20, 19:53
Wydaje mi się, że chyba tam już kiedyś byłem, ale może mi się tylko wydaje.
JaWa - 2016-07-20, 19:59
koder napisał/a: | malutkie zdjęcia, a opisy naprawdę niewiele mówią. Czego się tam spodziewać? Warto jechać z dzieckiem? |
TUTAJ masz trochę więcej fotek, nawet z góry.
samotny wilk - 2016-07-20, 20:03
A mnie się wydaje, że mnie tam nigdy nie było. Nic innego mi się nie wydaje.
jedrek49,
No jedrek, teraz to TAK. Wszystko ładnie popstrykałeś i opisałeś. I to niewiarygodne tempo. Bez dwóch zdań pifko przysługuje. Na zdrowie.
Ja dopiero rozpocząłem przygody z węgierskimi termami. Pewnie ta ustawka, kiedyś będzie wzięta pod uwagę. Jest godna uwagi. Dzięki.
zbyszekwoj - 2016-07-21, 11:30
JaWa napisał/a: | Wydaje mi się, że chyba tam już kiedyś byłem, ale może mi się tylko wydaje. |
I były juz te "nowe" łazienki?
andi at - 2016-07-22, 12:37
[quote="koder"]Obejrzałem sobie właśnie ten camping, bowiem jutro jedziemy właśnie w okolice Węgier nad jakieś baseny (wstępnie Lipót, bo czeka nas Austria jeszcze). Informacje na stornie są trochę ubogie - malutkie zdjęcia, a opisy naprawdę niewiele mówią. Czego się tam spodziewać? Warto jechać z dzieckiem?[/quote
Lipot to fajne baseny do młodych -wszystko masz w cenie kampingu
Nie ma krytych basenów .Wejdz na www.karawaning.pl i poczytaj o Lipot
jedrek49 - 2016-07-23, 06:22
witam
Zakonczylismy pobyt na basenach w piatek
spedzilismy tam 4 noce ,bylo cicho ,milo
zaplacilismy za kampera i 2 osoby 24000Ft mysle ,ze to niezla cena ,jest duzo barow ,kioskow ,blisko sklepy ,mozna lowic ryby ,jezdzic na rowerze sa sciezki rowerowe,Bardzo duzo turystow z Polski z kamperami,przyczepami,namiotami oraz w domkach letniskowych
W piatek kamping zaczal sie zapelniac ,w sobote mial sie odbyc koncert jakiegos zespolu
polecam te baseny dala osob starszyc,z dziecmi i w kazdym wieku ,dla wszystkich sa atrakcje.
uwzgledniaja znizki kampingowe ,emerytow
pozdrawiam
jedrek49
DI STEFANO - 2016-07-23, 15:02
jedrek49 napisał/a: |
polecam te baseny dala osob starszyc,z dziecmi i w kazdym wieku ,dla wszystkich sa atrakcje.
|
Zachwalałeś,zachwalałeś i nas przekonałeś.
Jesteśmy jakieś 300 km więc zawiniemy na kilka dni odpoczynku.
Mam pytanko,czy w pobliżu można posiedzieć przy dużej miarce węgierskiego dobrego wina i zaopatrzyć się na dalszą podróż?
Szkoda,że już wyjechałeś.
Pozdrawiam
martini44 - 2016-07-23, 21:08
Winka niema ale podobno jest palinka...jutro degustacja....my jesteśmy do poniedziałku...
DI STEFANO - 2016-07-23, 21:29
No to musimy zakręcić się z zakupem wina po drodze.
W takim razie dojedziemy w niedzielę wieczór lub w poniedziałek w południe.
Jeśli wyrobimy w czasie to z wielką przyjemnością wspólnie "campero-palinkowo podyskutujemy " na bratanków ziemi.
jedrek49 - 2016-07-24, 07:56
witam
hurtownia wina jest w Karcagu nazywa sie Borhaz,ten napis jes tna czole budynku, jes ont ustawiony prostopadle do ulicy
jedzie s ie z Berekfirdo do Karcagu i na pierwszym rondziie kolo basenow skreca w pierwszy zjazd z ronda i kilkaset metrow po lewej stronie jest ta hurtownia,mozna kupic winko nawet w kanisterkach,
pozdrawiam w butelkach plastikowych,a slyszalem ,ze tez nalewaja,gosc mowi troche po polsku
jedrek
koder - 2016-07-24, 16:42
andi at napisał/a: | Lipot to fajne baseny do młodych -wszystko masz w cenie kampingu
Nie ma krytych basenów .Wejdz na www.karawaning.pl i poczytaj o Lipot |
Ale ja w Lipot już byłem i wiem, że tam jest fajnie. Polecił mi go na forum... Andi at, tutaj, należy się za to polecenie dobry browarek
Niestety, mamy teraz awaryjny postój w domu, bo najmłodsza nam się rozchorowała jeszcze przed granicą
martini44 - 2016-07-31, 17:53
Dziękuję Wszystkim za Miłe spotkanie... za rozmowy, wskazówki i rozrywkę ..... Berek dla mojej rodziny to najlepszy obiekt do odpoczynku który potwierdziłem już po raz drugi....
Stefciu dziękuję za iskierkę do mojego drugiego marzenia które za niedługo będzię w trakcie realizacji.....
dodi - 2016-08-11, 21:42
martini44 napisał/a: | Dziękuję Wszystkim za Miłe spotkanie... za rozmowy, wskazówki i rozrywkę ..... Berek dla mojej rodziny to najlepszy obiekt do odpoczynku który potwierdziłem już po raz drugi....
Stefciu dziękuję za iskierkę do mojego drugiego marzenia które za niedługo będzię w trakcie realizacji..... |
Jeśli uważasz że to doskonałe miejsce wypoczynku to proponuje na drugi raz nie kręcić bączków pomiędzy kamperami,przyczepami i bawiącymi się dziećmi starym fiatem 126p bo takim zachowaniem stwarzasz zagrożenie i przynosisz wstyd rodakom, a potem dzięki takim jak ty krzywo na nas patrzą.
martini44 - 2016-08-12, 11:20
hahah.... powiedział co wiedział a raczej zobaczył kątem oka..... okulary kolego sobie zapodaj bo mimo wieku słabo masz ze wzrokiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!
dodi - 2016-08-22, 20:47
martini44 napisał/a: | hahah.... powiedział co wiedział a raczej zobaczył kątem oka..... okulary kolego sobie zapodaj bo mimo wieku słabo masz ze wzrokiem !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Wzrok mam bardzo dobry i widziałem nie kątem oka bo stałeś blisko mnie tak więc twoje dziecinne zachowanie było doskonale widoczne .
|
|