|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Sprzęt turystyczny i akcesoria - dokładane halogeny / listwa LED
Depeche - 2016-07-26, 20:56 Temat postu: dokładane halogeny / listwa LED Koledzy , tak na szybko , wyjeżdzam za tydzień na miesiąc w trasę po Czechach, Austrii i Słowenii,
kto zna się na halogenach dalekosiężnych ? lepiej swiecą na żarówkach H1 czy ?H7 ?potrzebuję na szybko kupić halogeny do swojego kampera na trasę - budzet sredni tak max 600 pln za dwie sztuki, - na Hella chyba nie starczy ale może ktoś zna innego dobrego producenta, oprócz polskich WESEM bo są średnie. i na jakie parametry zwrócić uwagę.
ewentualnie listwa LED - jaka , moc, COMBO ? czy nie będzie problemu przy wyrywkowej kontroli drogowej np w Austii ?
dzięki za pomoc.
jarek73 - 2016-07-26, 21:14
Pytales się o to jakiś czas temu i wszystko Ci opisałem .Nie wiem co się od tego czasu zmieniło
eMKa - 2016-07-26, 21:49
Żarówka H7 jest dwuwłókowa i stosowana jest w normalnych reflektorach. W dalekosiężnych (nie mylisz z przeciwmgielnymi ?) stosowane są żarówki jednowłóknowe, zazwyczaj H1
H1 jest duzo tańsza i zdecydowanie trwalsza od H7, ale nie można ich porównywać bo mają inne przeznaczenie.
A możesz umotywować montaż dodatkowych dalekosiężnych ref.w Duc.06 ?
SlawekEwa - 2016-07-26, 22:00
eMKa napisał/a: | Żarówka H7 jest dwuwłókowa |
Krzysiu błąd
eMKa - 2016-07-26, 22:04
SlawekEwa napisał/a: | eMKa napisał/a: | Żarówka H7 jest dwuwłókowa |
Krzysiu błąd |
Popieprzyłem
H7 jest oczywiście jednowłóknowa
Depeche - 2016-07-26, 22:41
jarek73 napisał/a: | Pytales się o to jakiś czas temu i wszystko Ci opisałem .Nie wiem co się od tego czasu zmieniło |
podeślij mi linka do tego co opisałeś proszę bo nie mogę tego odnaleźć
Depeche - 2016-07-26, 22:44
eMKa napisał/a: | Żarówka H7 jest dwuwłókowa i stosowana jest w normalnych reflektorach. W dalekosiężnych (nie mylisz z przeciwmgielnymi ?) stosowane są żarówki jednowłóknowe, zazwyczaj H1
H1 jest duzo tańsza i zdecydowanie trwalsza od H7, ale nie można ich porównywać bo mają inne przeznaczenie.
A możesz umotywować montaż dodatkowych dalekosiężnych ref.w Duc.06 ? |
ok ale czy jest różnica w jakości świecenia ? mocy , które halogeny na których żarówkach lepiej świecą ?
potrzebuję dobre światło aby oświetlać niskiej kategorii drogi w Czechach :D
jarek73 - 2016-07-26, 22:44
http://www.camperteam.pl/...ghlight=#587542
|
|